Annem için çok endişeleniyorum...

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.225
112
158
İzmir
Selam kızlar.şimdiye kadar hep ben dertlerinizi dinledim ve yardımcı olmaya çalıştım,bu sefer de ben size bi derdimi anlatmak istiorum :)
Ben pek sıkıntılarımı paylaşabilen,dertlerimi anlatabilen biri değilimdir.ama bu sefer sizinle konuşmak,fikirlerinizi duymak istedim.
Başlıktan da anlıcağınız gibi konu annem.daha doğrusu ailem.sorunlar ben 2yaşından beri başlamış.babamın edindiği yeni çevre arkadaşları vs babamı bizden soğutmuş,alkol de işin içine girince anneme ve bize yapılan eziyetler başlamış.alkol almadan önce melek gibi olan adam alkollüyken saldırgan biri haline gelio.annem bu konuda çok çekmiş.şiddet,kavgalar vs.ben de 2yaşından sonra babamdan korkmaya,kendimi bildiğim zamanlara geldiğimden beri de nefret etmeye başladım.bana dokunmasına bile tahammül edemiodum,hala da öyle.kaçıorum resmen.
3 kere kalp krizi geçirdi babam.2 sene önceki son kalp krizinde de felç oldu.ilk zamanlar konuşamıo,yürüemio ve duyamıodu.şimdi konuşması hafif bozuk olsa da anlaşılabilio,yürüebilio.ama hala duyma sorunu var.doktorlar duyma değil de beyin yolları tıkalı olduğu için algılama sorunu olduğunu söylüolar.neyse sorunum bu değil.zaten yıllarca eziyetinden çekmiş olan annem,felç olduğu ilk andan beri her şeyiyle ilgilenio,ona çok iyi bakıo.ama artık çok daha iyi babam.yani kendi ihtiyaçlarını karşılayabilcek kadar iyileşti.gücü kuvveti yerinde.ama haala herrşeyi annemden beklio,sırtını tamamen anneme dayamış durumda.istediği zaman kalkıp gezer,amcamlarla buluşur,ama eve geldiği zaman en ufak şeyi bile anneme yaptırır.çok korkuorum.annem tansiyon hastası ve yıllarca devlet dairesinde hizmet vermiş bi insan.emeklilik döneminde bile rahat yüzü görmedi.ya ona bişey olursa? kaç kere konuşmaya çalıştım babamla annemi çok yoruosun artık kendin çoğu şeyi yapabilirsin neden yapmıosun diorum,sanane?dio.dayanamıorum.geçen gün annemin tansiyonu baya yükselmiş yatıodu,yataktan kaldırıp kendi işlerini yaptırdı.onu getir bunu götür,çay yap,ilacımı getir,bugün ilacımı yarım mı çeyrek mi içicem kalk takvimden bak...:s annem de sussun,durmadan başının etini yemesin diye yapıo her istediğini.sınava hazırlanıorum ben ve kazanıp gitmeye korkuorum.ben az çok engelliorum kendisi yapması için bazı şeylerde ısrar ediorum mecbur yapıo.ama ben gidersem?annem napçak diye çok korkuorum...ona bişey olursa,hem de babam yüzünden olursa,kendimi tutamayıp babama bişey yapmaktan korkuorum.sağlıklıyken yıllarca çektik,bide hastalığında bize işkence yapıo.

Of canım of derdımız aslında aynı bende sımdı yenı uzunnn bı topıç acdım senın gıbı bende ne yapacagımı bılemeden bı care derman aranıyorum senın baban benımde annem senın baban annene ezıyet edıyor benımde annem babama bi nevie ziyet edıyor bend eevde olmasan allah kavga kıyamet evdekı cogu kavgaları durduranda benım varlıgım sen okulu kazanıp gıtmekden korkuyorsun bende sevgilimle evlenıpde gıtmekden korkuyorum sankı onları bı basına bırakıp gıdecekmıssın gıbı hıssedıyorsun degılmı gozun devamlı arkanda kalacak hep aklın evde acaba sımdı napıyorlar dıye dusunecen yıne ezıyet varmı dıye hep için içini yıyor degılmı ama gulum elden gelen bısey yok buda annennın acıda olsa agırda olsa sınavı allahım annene başka dert vermesın baban ıyıce cocuklasmıs dedıgın gıbı sırtını annene dayamıs bu konuda malesefkı bız evlatlar olarak elımızden gelen bısey yok buna annenın bı dur demesı lazım sen ıstedıgın kadar feryat et bızım sesımız hep cılız oluyor onların karsısında bol bol dua et allahım ıkısınede sabır huzur nasıp etsın dıye ha bı care bılmıyorum maddı olanagınız varmı hıc olamzsa sen sınavı kazanıpda gıdersen annene yardımcı amaçlı bı bayan tut bakıcı gıbı hem evın işlerine hem babamın bakımınada o kadın yardım etsın annende bırazda olsa nefes alır kendısınede zaman ayırabılır belkı evde yabancı olunca babanda annene cok ezıyet edemez ne dersın

Aynen öyle hissediorum.sanki bırakıp gidersem anneme bişey olcak,onun iyi olmasını ben sağlıomuşum gibi:s annemle bakıcı konusunu konuştum ama babam istemez illa annem yapçak her istediğini beni ev işleri değil babanın eziyetleri yoruo dio kadın :( napçam bilmiorum...

Ateş düştüğü yeri yakar; ancak okuyunca yazını sanki sen benmişsin gibi üzüldüm. Anne konusunda hassasımdır biraz.
Bu soruna nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum.
Annen boşanmayı düşünür mü? Dünyaya bir kere geliyoruz ve şu zamana kadar değerini anlamamış bir insanı çekmeyi bırak onunla aynı evde yaşamak korkunç birşey olsa gerek. Anneni hem dıştan hem içten yaşlandırır bu süreç.
Keşke ayrılsa. Daha mutlu olurdu; ama babanın hastalığı dolayısıyla da ayrılmak istemez sanırım hasta adamı bıraktı gitti demesinler diye. Bilmiyorum. Umarım bu soruna en kısa zamanda bir çözüm bulursunuz; çünkü böyle yaşanmaz. Yazık.
Annene sorsana, anne eğer sen felç geçirseydin, babam senin ona yaptıklarının kaçta kaçını yapardı? Yoksa seni boşar başka kadın alır mıydı diye. Belki o zaman anlar nasıl bir durumda olduğunu. Baban kullanıyor anneni evlilik adı altında. Sanırım yaşın daha 20 bile değil ve bu sorunu bu kadar güzel olgunlukla anlatabildiğin için de ayrıca tebrik ederim.

Ateş düştüğü yeri yakar; ancak okuyunca yazını sanki sen benmişsin gibi üzüldüm. Anne konusunda hassasımdır biraz.
Bu soruna nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum.
Annen boşanmayı düşünür mü? Dünyaya bir kere geliyoruz ve şu zamana kadar değerini anlamamış bir insanı çekmeyi bırak onunla aynı evde yaşamak korkunç birşey olsa gerek. Anneni hem dıştan hem içten yaşlandırır bu süreç.
Keşke ayrılsa. Daha mutlu olurdu; ama babanın hastalığı dolayısıyla da ayrılmak istemez sanırım hasta adamı bıraktı gitti demesinler diye. Bilmiyorum. Umarım bu soruna en kısa zamanda bir çözüm bulursunuz; çünkü böyle yaşanmaz. Yazık.
Annene sorsana, anne eğer sen felç geçirseydin, babam senin ona yaptıklarının kaçta kaçını yapardı? Yoksa seni boşar başka kadın alır mıydı diye. Belki o zaman anlar nasıl bir durumda olduğunu. Baban kullanıyor anneni evlilik adı altında. Sanırım yaşın daha 20 bile değil ve bu sorunu bu kadar güzel olgunlukla anlatabildiğin için de ayrıca tebrik ederim.

Çok teşekkür ederim...yaşım 19. babam zaten boşanmayı çok isteyen biriydi amcalarım çok uğraşmıştı ayrılmaları için ama ne olduysa oldu bitürlü boşanmadılar.şimdi ben de söylüorum boşan diye,aynı sizin söylediğinizi söylüo nasıl bırakırım bu halde,kimse bakmaz ona,sağlığında boşanmadı hastayken başından attı derler dio... kimse bilmio tabi evin içinde neler oluo.anneme sen de hastasın bigün sana bişey olursa asıl o zaman ortada kalır babam,o yüzden sen de kendini düşünmelisin diorum.istediklerini yapmazsam bu sefer bedenen değil ruhen yoruo beni başımın etini yiyo dio...geçen gün hastaneye gitti annem bazı testler yapılcaktı,halam gelmişti ertesi günü ve halama beni bırakıp dışarlara gezmeye gidio dediğini duydum.o kadar da söyledik hastanede annem diye.bu kadar da nankör bi insan işte

aynı benim ailem babam hergün içerdi evde kavga kıyamet.
bende annemi bırakıp gitmek istemedim sınavı 2 yıl erteledim.
şimdi istanbuldan başka şehirde okuyorum.
çok zor alıştım ilk başta hep merak ettim annemi.
ama babamı aradım hergün yalvardım içki alma annemle otur yanlız kalmasın diye.
böyle böyle alıştırdım şimdi çok iyiler allahıma bin şükür.
sen eğiitimine bak güzelim babanla da otur konuş. inş herşey düzelir..
sevgiler..

Babanız annenize gerçekten de zulmediyormuş. Bu dünyada felç gibi durumlarla imtihan olmuş ama sanırım hala ders almamış, açıkçası hesabı diğer dünyada verirse -tövbe etmezse- ağır bir hesap verir...

ailenizle ilgili bu durumda, anne babanız arasındak ilişkiye zor da olsa fazla karışmamanızı öneririm. maalesef yetişkinlerin belli bir yaştan sonra değişmesi çok zordur ve biz ne desek de aynı kalırlar, bu yüzden siz kendi hayatınızı kurun. üzülmeyin, annenizi koruyan Rab var, O annenize yapılan zulmü görüyor ve hesap da er geç görülecektir. İnşallah babanız da hatasını analayıp af dilerde bunların bedelini ağır birşekilde ödemez...

Babanız annenize gerçekten de zulmediyormuş. Bu dünyada felç gibi durumlarla imtihan olmuş ama sanırım hala ders almamış, açıkçası hesabı diğer dünyada verirse -tövbe etmezse- ağır bir hesap verir...

ailenizle ilgili bu durumda, anne babanız arasındak ilişkiye zor da olsa fazla karışmamanızı öneririm. maalesef yetişkinlerin belli bir yaştan sonra değişmesi çok zordur ve biz ne desek de aynı kalırlar, bu yüzden siz kendi hayatınızı kurun. üzülmeyin, annenizi koruyan Rab var, O annenize yapılan zulmü görüyor ve hesap da er geç görülecektir. İnşallah babanız da hatasını analayıp af dilerde bunların bedelini ağır birşekilde ödemez...

Karışmamak elimde değil annemin o durumunu görünce delircek gibi oluorum.Açıkçası burda anlatamadığım bisürü şeyi daha yaptırıo anneme,banyosundan tut traşına kadar.haklısın babama ne desem boş bunca zaman değişmedi hastalandıktan sonra da aynı...

aynı benim ailem babam hergün içerdi evde kavga kıyamet.
bende annemi bırakıp gitmek istemedim sınavı 2 yıl erteledim.
şimdi istanbuldan başka şehirde okuyorum.
çok zor alıştım ilk başta hep merak ettim annemi.
ama babamı aradım hergün yalvardım içki alma annemle otur yanlız kalmasın diye.
böyle böyle alıştırdım şimdi çok iyiler allahıma bin şükür.
sen eğiitimine bak güzelim babanla da otur konuş. inş herşey düzelir..
sevgiler..

Ne güzel canım,sen yola getirebilmişsin.Benim durumum o kadar zor ki zaten algılama problemi var,işine gelen herşeyi anlıo ağız okumayı öğrendi kendi kendine,ama ben yapma bukadar anneme yeter dediğimde ne? anlamıorum ben seni diyip geçio.çıldırmak işten değil

Ne güzel canım,sen yola getirebilmişsin.Benim durumum o kadar zor ki zaten algılama problemi var,işine gelen herşeyi anlıo ağız okumayı öğrendi kendi kendine,ama ben yapma bukadar anneme yeter dediğimde ne? anlamıorum ben seni diyip geçio.çıldırmak işten değil

off off herkesin derdi kendine göre o kadar ağır ki..
diğer arkadaslarım her akşam babasının elinde çerez, çikolata ile gelip sevinirken benim babam bira şişeleriyle gelirdi. biz boynumuzu bükerdik. 5 kuruş istesek yok derdi akşamına büyük boy rakı alır gelirdi. lisedeyken kitaplarımı alamazdım. hatta çoraplarımın parmakları delinirdi. hergün gelir yıkar ertesi gün tekrar giyerdim bir yıl boyunca. dikerdim tekrar yırtılırdı. arkadaslarım kıtlıktan çıkmış gibi yemek yerlerdi ama benim otobüse binecek param olmazdı. annem bugün ne pişirsem diye düşünürdü. bi kaşık salçayla 3 gün çorba yapardı. ahh ahh babam bize neler etti. ama asla babama beddua etmedim. namazlarımda hep düzelsin diye dua ettim. böyle geldik bugünlere. anlatsam neler varda. hatırlamak yaşamaktan daha çok acıtıyor insanı... asla karamsar olma asla... Rabbim çok büyük.

Son düzenleme:
Baban disari cikip gezebiliyor istediklerini anlatabiliyorsa
bedeninin yapabilecegi isler var demektir

Onun yapabilecegi isleri annen sirf o istiyor diye üstlenmesin
cünkü bu babanin kolayina gelicek annene yüklendikce yüklenecek
(yazdiklarindan babanin egosu kuvvetli gibi gözüküyor )

bu asamada baban anneni düsünmez o saglikli cünkü
istediklerini yaptirmaya kalkar annende yetismeye calisir
ve takatida kalmayinca yorgunluktan tansiyonuda artar baska hastaliklarda cikar

ikisinide kirma babani takibe al birkac gün yürüyebiliyorsa kendi isini kendi görsün
elleriyle ilaclarini alabiliyorsa icebiliyorsa annene sormasin kendi alsin

yapamadiklarimi daha fazla yaptiklarimi ayirt edebilirseniz bu sekilde belki annenin yükü hafiflenir

Allah kolaylik versin yardimciniz olsun...

çok sinirleniyorum çok üzülüyorum anne babasının mutsuz bir evliliği olanlara..ben de öyleydim ve ne kadar çaresiz olduğunu inan o kadar iyi anlıyorum ki..

benim babam da çekilecek gibi biri değil ,annem için o kadar üzülüyordum ki..hadi biz bir gün yuva kurup gidicez ama ya annem? başka şehirde okudum ,aynen, aklım hep annemdeydi..ama sabretmekten başka çarem yoktu..dayandım sabrettim okulu bitirip iş buldum ev tutup annemi kardeşimi yanıma aldım..şimdi çok şükür huzurluyuz 3 kız..
benim annemin hiçbir geliri yoktu , boşanamadı , çekmek zorunda kaldı o adamı senelerce..ama senin annen çekmek zorunda değil ..kendine de size de eziyet ettirmesin, anneler iyi olsun ki çocuklar iyi olabilsin..bıraksın el alem ne derse desin,sizin ve kendi hayatından, ruhsal ve fiziksel sağlığınızdan değerli mi..millet ne derse desin, onlar çekmiyolar ağızlarına geleni söylemeleri kolay..ben annemin kardeşleriyle bile konuştum yeni eve geçtiğimizde: " biz artık yeni bi hayata başlıyoruz, bu saatten sonra annemin canını sıkacak tek laf eden olursa -kim olursa olsun -canını fena sıkarım" dedim..

canım annen boşansın derim ben..Sabırlar diliyorumm

Baban disari cikip gezebiliyor istediklerini anlatabiliyorsa
bedeninin yapabilecegi isler var demektir

Onun yapabilecegi isleri annen sirf o istiyor diye üstlenmesin
cünkü bu babanin kolayina gelicek annene yüklendikce yüklenecek
(yazdiklarindan babanin egosu kuvvetli gibi gözüküyor )

bu asamada baban anneni düsünmez o saglikli cünkü
istediklerini yaptirmaya kalkar annende yetismeye calisir
ve takatida kalmayinca yorgunluktan tansiyonuda artar baska hastaliklarda cikar

ikisinide kirma babani takibe al birkac gün yürüyebiliyorsa kendi isini kendi görsün
elleriyle ilaclarini alabiliyorsa icebiliyorsa annene sormasin kendi alsin

yapamadiklarimi daha fazla yaptiklarimi ayirt edebilirseniz bu sekilde belki annenin yükü hafiflenir

Allah kolaylik versin yardimciniz olsun...

Evet babam yürüyebilio,gezmeye gidebilio kendi kendine,istese herşeyini kendi yapabilir aslında.ama yapmıo.anneme kaçç kere söyledim yapabilceği şeyleri yapma yapma diye ama yapmazsam beni yer bitirir dio. o da haklı gerçekten baskı yapıo istekleri olmayınca.hatta ilacı bugün yarım mı çeyrek mi içicem demişti bigün,annem dalıp yarım dediğinde hayır bugün çeyrek neden yalan söylüosun dedi.aslında herşeyin farkında.amacı sadece işkence diye düşünüorum bazen.

çok sinirleniyorum çok üzülüyorum anne babasının mutsuz bir evliliği olanlara..ben de öyleydim ve ne kadar çaresiz olduğunu inan o kadar iyi anlıyorum ki..

benim babam da çekilecek gibi biri değil ,annem için o kadar üzülüyordum ki..hadi biz bir gün yuva kurup gidicez ama ya annem? başka şehirde okudum ,aynen, aklım hep annemdeydi..ama sabretmekten başka çarem yoktu..dayandım sabrettim okulu bitirip iş buldum ev tutup annemi kardeşimi yanıma aldım..şimdi çok şükür huzurluyuz 3 kız..
benim annemin hiçbir geliri yoktu , boşanamadı , çekmek zorunda kaldı o adamı senelerce..ama senin annen çekmek zorunda değil ..kendine de size de eziyet ettirmesin, anneler iyi olsun ki çocuklar iyi olabilsin..bıraksın el alem ne derse desin,sizin ve kendi hayatından, ruhsal ve fiziksel sağlığınızdan değerli mi..millet ne derse desin, onlar çekmiyolar ağızlarına geleni söylemeleri kolay..ben annemin kardeşleriyle bile konuştum yeni eve geçtiğimizde: " biz artık yeni bi hayata başlıyoruz, bu saatten sonra annemin canını sıkacak tek laf eden olursa -kim olursa olsun -canını fena sıkarım" dedim..

canım annen boşansın derim ben..Sabırlar diliyorumm

Saol canım...ben de nasıl kazanıp gidicem diye düşünmekten derslere odaklanamıorum.başka şehre gidersem annemi yanıma almayı planlıorum.ama gelceğini sanmam...daha doğrusu babam bırakmaz.boşanması için baskı yapıorum bende

Evet babam yürüyebilio,gezmeye gidebilio kendi kendine,istese herşeyini kendi yapabilir aslında.ama yapmıo.anneme kaçç kere söyledim yapabilceği şeyleri yapma yapma diye ama yapmazsam beni yer bitirir dio. o da haklı gerçekten baskı yapıo istekleri olmayınca.hatta ilacı bugün yarım mı çeyrek mi içicem demişti bigün,annem dalıp yarım dediğinde hayır bugün çeyrek neden yalan söylüosun dedi.aslında herşeyin farkında.amacı sadece işkence diye düşünüorum bazen.

Canim benim annen hasta babani bosamaz öyle ceker
olan sana olur üzülürsün yaptirim yapman lazim

baban hastaligini firsat bilip annenden yardim almak degil eziyet cektirmek istiyor gibi geldi bunu sen annenle beraber engellemeye calis yapabilecegi isleri yapmayin kesin kararli olun hem bu onun icinde faydali olur terapi acisindan...

çok zor canım.allahım kolaylık versin sana.annemle babam tartıştığında bile anneme kıyamıyorum ben.yıpranmasını hiç istemiyorum.babamı da çok seviyorum ama anne gibi kimse olmuyorr kimsee.onların yerleri bambaşka.allah başımızdan eksik etmesin

Keşke annem de sizin gibi düşünse o bu kadar kararlı olamıo tamam artık yapabildiği şeyleri kendi yapçak dio ama devamı gelmio bikaç gün sonra isteklerini saydığında yine yapıo.hergün başka bi ilacı bitio git yazdır al dio toptan söylemio hiçbirini tek tek kadını hergün ilaç aldırmaya gönderio.hem sokak işleri hem ev işleri anneme bakıo anlıcağın

çok zor canım.allahım kolaylık versin sana.annemle babam tartıştığında bile anneme kıyamıyorum ben.yıpranmasını hiç istemiyorum.babamı da çok seviyorum ama anne gibi kimse olmuyorr kimsee.onların yerleri bambaşka.allah başımızdan eksik etmesin

Anneme bişey olursa yaşamam zaten

Allah kolaylık güç kuvvet versin.. diyecek bişey bulamıyorum ama dualarım seninle inşallah çıkış yolu bulur biraz rahatlarsınız.

Back
X