Annem için çok üzülüyorum ...

tsemavi

KüçükBaLIğıMlaSanaEmANtiz
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
1.559
123
363
arkadaşlar fikrlerinize ihtiyacım var lütfen bana yardım edin.nerden nasıl başlasam, nasıl anlatsam hiç bilmiyorum.

benim derdim babam.kendimi bildiğimden beri bana çektirmediği dert,sıkıntı kalmadı.derdi tek benle de değildi;annem,kardeşim ..çok şükür ben evlendim kurtuldum ama annem hala çekiyor.kardeşim askerde şuan inş. kasımda gelecek.kardeşimde bir zaman sonra kurtulacak ondan ama ya annem !!!

alkoliktir kendisi, değişik bir tarz ... parası oldugunda içer ,olmadıgında hep evi bekler.parası oldugu zaman sanki dünyanın en zengin insanı gibi kimseye eyvallahı olmaz ama parası bitince evde kedi gibidir sesi cıkmaz.neler neler yaptı anlatamam.onu bir baba olarak hiç sevemedim.yine de atamdır deyip hep sustum ama artık çok bunalttı beni. çünkü şimdi annemle konuştum.1 hafta önce baya ciddi tartışmışlar hoş babamın normal tartışması yoktur zaten küfürler, hakaretler vs..anneme cık git babanın evine demiş.(dedemler köyde ve 80 küsür yaşındalar) annem 1 haftadır nasıl bir çözüm bulabilirim diye düşünmüş durmuş.anlatıp seni üzmek istemezdim kızım ama derdimi paylaşacak kimsem yok ne yapacağım ben dedi.. ve annem gözyaşları içinde bıktım hayatımdan bu evde yapamam artık,dayanacak gücüm kalmadı, bana ordan iş bulabilir misin dedi.ben istanbuldayım annem memlekette,nevşehirde.baya konuştuk şimdi kaymakamlığa gidicekti ordan yardım isteyecekti.aklıma ilk olarak kaymakamlık geldi,orayı önerdim.ama biliyorum aynı şehirde rahat bırakmaz annemi, huzur vermez.onun için yanıma almak istiyorum.

çok kızgınım,üzüntülüyüm.benim ne yapmam gerekiyor sizce? iş ilanlarına baktım çay,temizlik işçisi arayan yerler buldum.benim evime yakın bi ev tutsam işe başlasa kardeşim askerde bu arada ama kasımda gelecek inş. o gelene kadar da evi hazırlarız. akşam eşimle konuşsam böyle böyle desem anneme kıyamıyorum burda ev tutsak işe başlasa desem sizce uygun olur mu? ya kızlar baya karışık yazdım galiba ama lütfen yardım :43::43:

sen çalışıyormusun..?
ben senin yerinde olsam annemi evime alırım ne işe gönderirim nede ayrı bir yer tutarım...

allah yardım etsin annene..
bizdede var seninkinden binbeteri...
allah ıslah etsin onları...
sen çok iyi düşünmüşsün...
eşinle konuş bencede..
kardeşinde gelince daha rahat ederler...

sen çalışıyormusun..?
ben senin yerinde olsam annemi evime alırım ne işe gönderirim nede ayrı bir yer tutarım...

evet canım ben çalışıyorum.bende öyle düşünüyorum bir ay falan benim yanımda kalır ama sürekli kalamazki.bu durumda bekar olmayı ve annemle hayatımı gecirmeyi isterdim ama yeni evliyim 10 aylık.onun için annemin sürekli bende kalması zor biraz.bir de kardeşim gelecek askerden o zaman da sıkıntı olur.

Allah yardımcısı olsun annenin...

evet canım ben çalışıyorum.bende öyle düşünüyorum bir ay falan benim yanımda kalır ama sürekli kalamazki.bu durumda bekar olmayı ve annemle hayatımı gecirmeyi isterdim ama yeni evliyim 10 aylık.onun için annemin sürekli bende kalması zor biraz.bir de kardeşim gelecek askerden o zaman da sıkıntı olur.

tabiiki kim istemez ki kalmasını ama eşinde anlayışla karşılarsa en azından kardeşin gelene kadar çok iyi olurdu..

allah yardım etsin annene..
bizdede var seninkinden binbeteri...
allah ıslah etsin onları...
sen çok iyi düşünmüşsün...
eşinle konuş bencede..
kardeşinde gelince daha rahat ederler...

bir ara namaza filan başlamıştı nasıl sevinmiştim işi gücü emeklisi hiç bir yararı yok kadına ama en azından dedim alkol almıyor artık eziyeti olmaz ama huylu huyundan vazgecmiyor.40 gün kılmıs ondan sonra parayı bulunca yine alkol.valla anlatsam baba olduguna filan inanmazsınız da beterin beteri var deyip sabrediyordu annem birde benim evlenmemi bekliyordu babasız kız demesinler filan diye işte yoksa ben lisedeyken çok dayağını yedim anneme yalvarırdım ayrıl şu adamdan kurtulalım diye o hep beni düşünerek ayrılmadı ama şimdi kardeşimin askerden gelmesini bile bekleyemeyeceğini hayatının zindan oldugunu söyledi.

tabiiki kim istemez ki kalmasını ama eşinde anlayışla karşılarsa en azından kardeşin gelene kadar çok iyi olurdu..

açıkca söylemek gerekirse çok sıcak bakmaz eşim önceden öylesine takılmıstım annemlerde burdan ev alsalar alt katta onlar üst katta biz oturruz filan demiştim de cok yakın iyi olmaz gibilerinden bişey söylemişti.

bir ara namaza filan başlamıştı nasıl sevinmiştim işi gücü emeklisi hiç bir yararı yok kadına ama en azından dedim alkol almıyor artık eziyeti olmaz ama huylu huyundan vazgecmiyor.40 gün kılmıs ondan sonra parayı bulunca yine alkol.valla anlatsam baba olduguna filan inanmazsınız da beterin beteri var deyip sabrediyordu annem birde benim evlenmemi bekliyordu babasız kız demesinler filan diye işte yoksa ben lisedeyken çok dayağını yedim anneme yalvarırdım ayrıl şu adamdan kurtulalım diye o hep beni düşünerek ayrılmadı ama şimdi kardeşimin askerden gelmesini bile bekleyemeyeceğini hayatının zindan oldugunu söyledi.

çok çok iyi anlıyorum seni....
eşin anlayış gösterir inşallah bu duruma...
katlanmasın babana artık yazık..
annemde aynı kızkardeşim var bekar o evlensin sonra diyo...

açıkca söylemek gerekirse çok sıcak bakmaz eşim önceden öylesine takılmıstım annemlerde burdan ev alsalar alt katta onlar üst katta biz oturruz filan demiştim de cok yakın iyi olmaz gibilerinden bişey söylemişti.

belki o zamanlar babanla geleceğini düşündüğü için o şekilde söylemiştir..
kardeşim gelene kadar yanımızda kalsın sonra ev tutarız dersin...
gerçi annende damadını yeni yeni tanıyor ve pek rahat olmaya bilir..
en doğrusu o şekilde olması sanırım..

çok çok iyi anlıyorum seni....
eşin anlayış gösterir inşallah bu duruma...
katlanmasın babana artık yazık..
annemde aynı kızkardeşim var bekar o evlensin sonra diyo...

Allah senin anneninde yardımcısı olsun canım benim kadınların kaderimidir bu erkekler bilmiyorum ki.çok zor durum bizler evlat olarak bir zaman sonra kurtuluyoruz ama ya annelerimiz .. of off devlet memuru filan olsaydım yani düzenli bir gelirim olsaydı hiç sıkıntı olmazdı ama çalıştıgım yer özel sektör kafam karmakarısık.

Kardeşim sandım seni bi an, durumumuz o derece benziyor yani maalesef :(

Biz 5 kardeşiz ama abimin eşi misafirliğe bile kimseyi istemez, 3 te ablam var ikisi aile binasında oturuyor..

En müsait benim yanım gibi geliyor ( Bende 7 aylık evliyim bu arada )

Eşimde bende çalışıyoruz evde kimse yok zaten daha rahat eder diye düşündüm yeni olduğumuzdan öyle kolu komşuda tanımıyoruz.

Çok üzgünüm söz nişan düğün herşeyi burnumdan getirmesi bir yana sadece annem vardı ona bile hala zulüm edebilmesini anlayamıyorum

Çevre faktörü de ayrı bir dert ama kim ne derse desin O'nu babam olarak ben seçmedim neticede..
Ve annem yıllarını verdi en çok desteğe ihtiyacı varken babam bile olsa onu ezmesine izin veremem !

belki o zamanlar babanla geleceğini düşündüğü için o şekilde söylemiştir..
kardeşim gelene kadar yanımızda kalsın sonra ev tutarız dersin...
gerçi annende damadını yeni yeni tanıyor ve pek rahat olmaya bilir..
en doğrusu o şekilde olması sanırım..

annem 1 ay önce ilk defa evime geldi.3 hafta kaldı.eşim biraz cekingen yani cekinme değilde cok tanımadıgından belkide gerci kendi ailesiyle de öyle o benim aileme has bir durum değil ama annem yanlış anlıycak diye baya bir korktum.eşim cok muhabbet etmez.konusurken de gayet resmidir..eline pc yi alır sürekli arabayla ilgili sitelere filan bakar öyle bi insan.

Allah annenin yar ve yardimcisi olsun.Benim babamda yillarca alkol kullandi,bize bir zarar vermesede annemi cok uzdu.Yillar sonra akli basina geldi,simdi mukemmel es olmaya calisiyor.ama annemin gencligini en guzel yillarini heba etti.cok zor durum gercekten.

Kardeşim sandım seni bi an, durumumuz o derece benziyor yani maalesef :(

Biz 5 kardeşiz ama abimin eşi misafirliğe bile kimseyi istemez, 3 te ablam var ikisi aile binasında oturuyor..

En müsait benim yanım gibi geliyor ( Bende 7 aylık evliyim bu arada )

Eşimde bende çalışıyoruz evde kimse yok zaten daha rahat eder diye düşündüm yeni olduğumuzdan öyle kolu komşuda tanımıyoruz.

Çok üzgünüm söz nişan düğün herşeyi burnumdan getirmesi bir yana sadece annem vardı ona bile hala zulüm edebilmesini anlayamıyorum

Çevre faktörü de ayrı bir dert ama kim ne derse desin O'nu babam olarak ben seçmedim neticede..
Ve annem yıllarını verdi en çok desteğe ihtiyacı varken babam bile olsa onu ezmesine izin veremem !

ahh canım benim sanırım bütün hayatımız benziyor.aynen benimki de istemeye geldiklerinden itibaren rezillik yarattı durdu.allahtan eşimin ailesiyle ayrı şehir olduklarından pek onlara ulaşamadı ama Allahımm nerdeyse yolda gördüğü kişiye anlatıyordu herseyimizi.erkek tarafı şunları yapmazmı yoksa kız tarafı mı yapar.şunları şunları yapmadılar onun için bende bunları yapmıycam.eşimin babası çalışmıyor ama adam kendince bişeylerle ugrasıyor en azından kazanıyor bişeyler ona bile laf söylerdi sanki kendi iyi bişeymiş gibi.ve düğünümde cebinden 5 kuruş cıkmadıgı gibi birde üstelik takılan takıların kavgasını yaptı benle düğün olmadan önce yani.takan vatandaşlar bana mı takıyomuş sanki ben onlara geri takacakmıymısım bütün altınları toplayıp ben yiyecekmişim ama ödemesini o beyfendi yapacakmış filan amannn düşündükçe aklıma geldi hepsi off kız nerden hatırlattın valla.

bende kardeşime umut bagladım yanlış bişey aslında ama ne bileyim belki iyi bi kız bulurda annemi bırakmazlar inş.

Allah annenin yar ve yardimcisi olsun.Benim babamda yillarca alkol kullandi,bize bir zarar vermesede annemi cok uzdu.Yillar sonra akli basina geldi,simdi mukemmel es olmaya calisiyor.ama annemin gencligini en guzel yillarini heba etti.cok zor durum gercekten.

amin canım bütün kadınların inş. yardımcısı olur Rabbim.annemde bir umut düzelir diye bekledi ama yok.can çıkar huy çıkmazmış.babam da aynen öyle değişmez.değişse tabi iyi olurdu ama hepimizin ömrünü çürüttü neye yararki.kardeşimle benim cocuklugumuz gitti annemin gencliği ...

İnşallah öyle olur.. Benim abim çok iyi niyetli biridir eşide çıngıraklı yılan, bi tiyatro yapar abimi inandırır herşeye..

Annem oraya oyurmaya bile gidemez , gelirse abim gelir annemlere düşün..

O yüzden ben ablamlarla da konuştum dün yeter artık annem katlansa bile ben katlanamıyorum en ufak birşey olursa atla taksiye bana gel anne dedim. Eşime anlattım kısmen , o yüzden rahatça kalabilirsin gündüz kimse yok ve alt kat üst kat akrabada değil. Kimseye bi açıklama yapmak zorunluluğun yok ben her zaman senin arkandayım dedim ağlamaklı :( Allah razı olsun kızım dedi, O vardı diye pek konuşamadı annem.

Babam olacak bostan korkuluğuna gelince nişanda bana takı takmamakla beraber herkese beni rezil etmesi bir yana nişanın ertesi günü anneme takıları sormuş, annemde huzursuzluk çıkmasın diye en azından bir kısmını verecekmiş ki ben duydum aldım. Dedim yeter ya çeyizime bir iğne almıyo nişanda takı takmayıp beni rezil ediyo ben birde ona madalyamı takacağım ? Bunlar benim çeyiz param. Sonra ne mi oldu evden kovuldum.. Neyse daha fazla bahsetmek istemiyorum yanaklarım ıslandı...

İnşallah öyle olur.. Benim abim çok iyi niyetli biridir eşide çıngıraklı yılan, bi tiyatro yapar abimi inandırır herşeye..

Annem oraya oyurmaya bile gidemez , gelirse abim gelir annemlere düşün..

O yüzden ben ablamlarla da konuştum dün yeter artık annem katlansa bile ben katlanamıyorum en ufak birşey olursa atla taksiye bana gel anne dedim. Eşime anlattım kısmen , o yüzden rahatça kalabilirsin gündüz kimse yok ve alt kat üst kat akrabada değil. Kimseye bi açıklama yapmak zorunluluğun yok ben her zaman senin arkandayım dedim ağlamaklı :( Allah razı olsun kızım dedi, O vardı diye pek konuşamadı annem.

Babam olacak bostan korkuluğuna gelince nişanda bana takı takmamakla beraber herkese beni rezil etmesi bir yana nişanın ertesi günü anneme takıları sormuş, annemde huzursuzluk çıkmasın diye en azından bir kısmını verecekmiş ki ben duydum aldım. Dedim yeter ya çeyizime bir iğne almıyo nişanda takı takmayıp beni rezil ediyo ben birde ona madalyamı takacağım ? Bunlar benim çeyiz param. Sonra ne mi oldu evden kovuldum.. Neyse daha fazla bahsetmek istemiyorum yanaklarım ıslandı...

canım benim üzülme nolur.hayat gercekten zorlasıyor bu insanlar yüzünden.anladığım kadarıyla eşin iyi birisi çok şükür bizim halimize.bir de annelerimiz kurtulsaydı .. maşallah sana en güzelini yapmışsın.bende konuşayım bugün eşimle bakalım ne diycek.ona nasıl anlatsam onu da bilmiyorum çünkü insan babasına güvenemeyince kimselere güvenemiyor.düşünüyorum ki gün gelecek eşimde bazı şeyleri koz olarak kullanacak onun için ne tür kelimeler seçsem.hani ailesiyle anlaşamayan birisine kocasıyla tartıştıklarında kocasının sen kendi ailenle bile anlaşamıyordun benle anlaşamaman normal demesi var ya onun gibi bana olumsuz dönmesinden korkuyorum.

arkadaşlar mesaim doldu yarın görüşmek dertleşmek dileğiyle.hayırlı akşamlar

Back
X