Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
orasını bende düşündüm inan ama soramadım.ama şöyle tahmin ediyorum kayınvalidem egerki boşanmış olsaydı elbetteki yanımıza alırdık çünkü annesiBir de büyük kaynım var biraz onlarda biraz bizde kalırdı sanırım ama eminimki eşim asla bırakmazdı çünkü şimdi bile herseyleriyle eşim ilgileniyor o da ayrı bişey zaten yani ilgilensin tabi evladı sonucta ama abisi bişey yapmıyo anladıgım kadarıyla çünkü ne var ne yok eşim hallediyor herseylerini. Maşallah eltim 2 gözden aglar yok elde avucta diye ki durumları bizden cok cok iyi yeni evliyiz bi sürü borcumuz oldugu halde onun kadar dert yanamıyorum halime şükrediyorum allah olana bereket versin diyorum.ne bileyim ben annemden hiç duymadım' yok yok' demeyi hep olana şükrettik.
Ama kayınvalidemler ayrılmazlar hem yasları 65 lerde hemde kayınbabamın alkolü yok.o da aynı benim babam gibi işi gücü emekliliği yook ama en azından içkisi yok eziyeti yok.bir de kayınvalidem cok saf bi kadın nasıl desem saflıgı kötü algılanmasın cok kaderci birisi.ilçedeki evleri köy evi gibi anne diyorum şunu alalım bunu alalım herseyine şükredyor istemeyi hiç bilmiyor zaten o kadına da acıyorum.kayınbabamada kızıyorum bi babam bi kayınbabam ! Kadınlara hayat yaşatmamıslar
ben de anneniz için çok üzüldüm, içim acıdı resmen kadının haline..
iyi gün dostu diye birşey war duydunuz mu hiç? anneniz o kadar zor durumda, öyle ki huzurevinde yatılı çalışmayı düşünecek kadar zor durumda ama siz mantıklı çözümler bulmaya çalışıyorsunuz eşinizle ki bence kusura bakmayın ama kendisi tam bir tatlı su kurnazı.
siz kendiniz yaşamışsınız bunca sene babanızın neler yaptığını, yapabileceğini biliyorsunuz we bu halde bile kardeşinizin askerden gelmesini mi bekliyorsunuz? siz ewladı değil misiniz, ewlendiniz diye böyle mi olacak yani?
yazık kadına kocasının yaptıkları yetmemiş, arayıp can hawliyle dert yandığı kızı da kardeşimi bekleyelim demiş..bu daha çok üzmüştür onu eminim.. allah yardımcısı olsun annenizin ne diyim....
benim yerimde siz olsanız napardınız peki gercekten annenizi düşünerek cvplarsanız sevinirim.bir de diyelim aynı durum oldu eşiniz annenizle sizi istanbul gibi bi yerde bırakıp da askere gidermi 15 ay ? Kardeşim askerden gelecek o da gelir diye düşünmüştüm ama istanbulu sevmiyor buraya gelmez yurtdısına gitme planları var onunda.bir de dedim ya yeni bi hayata baslamasında izin vermezki babam en azından şu zamanda.belki ilerde biraz daha durulur.bir keresinde tartısma esnasında sizi de yakarım bu evi de yakarım diyen bi adamdan hersey beklerim ben.konustuk annemle dedim karısma hiç bir şeyine içiyo mu gece gec mi geliyo boşver naparsa yapsın sen kendi rahatına bak dedim bundan sonra inş öyle yapacak.annem cok titiz bi kadındır bu konularda alkolün kokusunu sevmez.babamı o halde görünce başlar söylenmeye gerci annem baslamasa babam baslatır tartısma ama annem içme gibilerinden baya konusur ondan soonra da tartısma cıkardı.bir de inadına yapar babam annem kızdıkca.şimdi konusmıycak ne isterse yapacak bakalım böyle nasıl olacak.
öncelikle sunu belırteyım ben de buna oldukca benzer sorunlar yasadım, anlıyorum yanı az cok neler olabılecegını.. eger kı bısey yapmasından korkuyorsanız ona dıyebılecek cok fazla sozum yok cunku kadınların baslarına gelenler ortada..
ben olsam kardesıme derım kı askerden sonra buraya gel , sonucta onun da annesı tek sız cabalayamazsınız. kardesımı cagırırım yurtdısı planlarını gecıcı bır surelıgıne ertelemesını ısterım cunku bu keyfı degıl mecburı bır durum.. kardesınız annenız we sız esınız askerdeyken sızın ewınızde kalırsınız.. kardesınızle sız calısırsınız, annenız ewde olur ewlenmeden oncekı gıbı, bır taraftan da annenız kendını toparlar we cocuklarının da destegıyle yenı bı hayat kurar esınız geldıgınde de sız eskı hayatınıza dewam edersınız , boylece herkes mut6lu olur. ayrıca esınız sızı nıye bırakmasın kı ewlenmeden once nasıl baktıysa annenız sıze gene oyle olur, bırakılmayacak ne war cocuk degılsınız kı yanı..
niye bırakmasın ki canım sonuçta tek başına değilsin annen var yanında...
Ben birde bişey merak ettim görücü usulumu oldu evliliğiniz...:26:
canım valla sebebini bende tam bilmiyorum bana da sacma geliyor ben okuldayken de ev tutmustum tek kalıyodum bunu kendiside biliyor ama kendi ailesiyle bile burda bırakmak istemiyor.bende sen nasıl istersen öle olsun o zaman dedim ben ısrar ettikce inatlastı çünkü. bir de Allah korusun hırsızlık olur bişey olur lafından kurtulamam diye korkumdan tamm dedim yani .hep senin yüzünden memlekete gitseydin böyle olmazdı gibi şeyler olur diye de cekiniyorum.
eltim bile sacma buluyor ne gerek varmıs ta oralara esya tasımanın düzen bozmanın diyor ama ne bileyim ne düşünüyorsa.bu arada yok görücü usulü evlenmedim tanıstık oldu.6 ay nişan 6 ay sevgililik dönemi.1 yıl içinde evlendim.
canım kusura bakma ama eşin biraz anlayışsız..
yani bunda birşey yok ama ailenle yüz göz olmak istemiyor..
yani sana kendimden örnek vereyim benim aileme karşı çok büyük zafım var onlar mutsuzlarsa eğer ben evimle mutlu olamıyorum istiyorum ki hiç sıkıntıları olmasın...
bende kiradayım çalışıyorum annemlere sürekli yardım ediyorum kenarıya koyamadım henüz birşey 2 yıllık evliyim...
eşim babama 5 bileziğimi verdi bende anneme ondan daha fazla yardım etmişimidr..
sırf borçları kapansında rahat etsinler diye..
eşim sesini çıkarmadı yani biz büyük aileyiz dedi ve verdi..
yani sen diyorsun ya ben hamile kalırsam işten çıkarsam nasıl geçiniriz diye..
aslında sende çok istiyorsun ve sende maddiyatı değil..
eşini kıramıyor ve huzurunun bozulmasını istemiyorsun.eşin sinirli bi yapıya sahip sanırım ısrarcı olamıyorsun...
aynen budur iştee canım anlamıssın beni.evet eşimin cocuklugundan kalan bi rahatsızlıgı var sinirlendiği zaman gözü kimseyi , bişeyi görmüyor.gecen sene evleneceğimiz zaman eltim bişeyler söylemiş işte düğünü ist yapmayın memlekette yapın filan diye benim işime kendi cıkarı dogrultusunda karısamaz filan diye kapıyı kırmıs tabi basparmagı da kırıkmı nasıl bişey olduysa hala sakat dktora gitmedi git dedim nişanlıydık o zaman hala gidecek.bir de üzüldüğü sıkıldıgı yada sinirlendiği zaman kalbi sıkışıyor kalbi köpürüyormuymus neymiş doktora bile gitmesine ikna edemiyorum yani düşün belki cok ciddi bişey.yani anlatmak istediğim bişeye yok dedikten sonra tamam dedirtemiyorum.kafasına bişey yatmayınca mümkün değil ikna etmek.ama zaman gecsin biraz daha kardeşim gelsin gecici değil kalıcı çözümler üretmek istiyorum inş..
birde maddi yardım yapamıyorum canım. babama para yedirmek istemiyorum anneme ek kart cıkartıcam kendimden ama annem bi yere saklıyor sonra babam bulup bi güzel herseye harcama yapıyor sonra kart kiminse o ödesin oluyor.gecen sene kardeşimin kartına yaptı aynısını.bende anneme göndersem biliyorum hiç affetmez babam bir de ihtiyacına yani evin ihtiyacına harcasa amenna ama yok sigara,alkol hepsini karta cektiriyor ya.bu sepeplerden kart filan göndermedim sacma sapan sebeplerden eşimle aramın acılmasını istemiyorum çünkü.gecen işte anneme gönderdim bir miktar gitti hemen cekti de rahat ettim.
bir de evet eşim ailemle cok yüz göz olmak istemiyor daha dogrusu babamla.çünkü babam cok gereksiz muhabbetler yapıyor bir de düğün zamanı biraz can sıkıcı olmustu, o konulardan eşim hala ısınamadı.yani bizim sorunlarımızı her önüne gelene anlattı beni deli ediyordu.komsularımıza, tanıdıklarına, akrabalara.herkesten adetleri öğrenmeye calısıyor gibi yapıp eksiklerimizi eşimin ailesini ziyarete gelmediklerini onu bunu herseyi herkese anlattı. rezil etti beni.
bir de nasıl eşin senin babana mı verdi bileziklerini ?? valla helal olsun sana ne diyiyim.
benimde tahmin ettiğim bu aslında nasıl üzülüyorsun farkındayım..
benim eşimle babam arasındada problem oldu babam istemedi eşimi..
sonra zar zor kabul etti ve evlendik eşim ilk günlerde biraz kötüydü ama sonra babama kızgınlığı ve siniri geçti.
şimdi çok saygılı bilmiyorum babamın yaptıklarını başkası yapsa yüzüne bakmazdı herhalde kimse..
şimdi çok şükür iyi anlaşıyorlar..
babamın borcu varmış aramış rica etmiş eşimde verdi inanırmısın ben buruk oldum o daha rahattı geri vermezse vermez ben geri beklentim olmadan veriyorum dedi..
ama bunların hepsi zamanla oldu eşimde çok sinirli bi dediğini bi daha demez sinirlenince yanına kimse yaklaşamaz ben konuşa konuşa bu hale getirdim..
ilk günlerimizde biz bir aileyiz benim burda senden başka kimsem yok eğer böyle davranırsan ben burda yıpranırım.biz bir aileyiz eğer benim senin ailene nasıl davranmamı istiyorsan sende öyle ol dedim...
çok şükür şimdi iyi..
sen eşinin her dediğine tamam dediğin için oluyo bunlar ama hasta diye kıyamıyorsun sanırım..
dün eşimle konuştum anlattım olanı biteni.mantıklı cvplar verdi ama beni tatmin etmedi.annem için bi çözüm üretemedik.
eşim onların sorunlarına dahil olmamamız gerektiğini yetişkin insanların kendi sorunları çözmesini gerektiğini,annem eğer boşanırsa olayların daha kötü olacağını ve en kötü çözümün şu durumda boşanmak oldugunu söyledi.eger boşanırsa baban zarar verebilir annene de kardeşine de dedi.burda iş bulma fikrine hiç sıcak bakmadı.2 kişi calıstıgımız halde anca geçiniyoruz annen tek başına yapamaz kardeşim gelecek beraber kalırlar dedim bütün sorumlulugu kardeşime attıgım için de kızdı o cocuk askerden gelecek 5 yılda kendi hayatını düzene anca koyacak iş bulacak işini garantileyecek ondan sonra da evlenecek belki gelin istemeyecek anneni o evlendikten sonra annen ne yapacak, buralara geldikten sonra memlekete dönemez ona nasıl çözüm bulacaksın dedi.kaldım.maddi acıdan baktı buraya gelmesi ona en kötü 5-10 milyara mal olacak 2 ay işsiz kalsa kira ,faturalar ne yapacak dedi.eşim de askere gitmedi henüz askere gittiğinde muhtemelen bende kayınvalidemlerin yanına gidicem eşim gelene kadar o zaman annen burda ne yapıcak filan dedi
babanın sorunu alkolse eger annen onu öyle kabul edecek yapacak başka bişeyi yok oturup konusacaklar içtiğin zaman eve gelme,benim huzurumu kacırma ne yaparsan yap diyecek olacak bitecek vs dedi ..
Baban calismayi seven biri degilmiski anlattigina gore yurt disinda ona is versinler. Hem yurt disindada tum isler babani beklemiyor dimi?
Buarada bi arkadas yorum yapmis: ayni durumda olan esinin annesi olsaydi ne olurdu? diye..sende yanimiza alirdik herhalde filan demissin yani senin annenin kayinvalidenden eksigi nedir?
Yuvan huzurlu mutlu olsun istiyorsun ama bu sekildede annen eziliyor bu sekilde dusunurseniz (kimin kimden once gidecegi belli olmaz) ama baban anneni gomer. Allah gecinden versin.
Annen zamaninda calismis biriymis hic calismamis biri degil anlattigina gore. esin askere gittiginde annenle birlikte kalabilirsiniz, hem cocugun olsa sen neden isi birakacaksinki? Calisan bir suru anne var. hem ne guzel annen cocuguna bakar. Ele verecegin para cebinize kalir annene emanet edersin cocugunu ele degil ama esin istemez dimi? anladigim kadariyla cogu sey esinin istedigi sekilde oluyor!?? Neden? Bu ikinizin yuvasi ama sen mutsuz olunca esin mutlu olabilecek mi sanki??? Eger sen diken uzerindeyken esin normal hayatina devam edebiliyorsa bravo ona.
Anneler evlatlarina her turlu bakip buyutuyorlarda nedense bizler onlar muhtac oldugunda hep kem kum ediyoruz. Senide anliyorum bir yerde ama genede gonlum razi olamadi bir turlu. Rabbim bizleri evlatlarimizi iyilerle karsilastirsin canim, Allah yardimciniz olsun.
annen yıllarca calışmış onu da senin düğününde harcamış, bence vefa borcun var eşini mantıklı buluyorsun ama değil. sadece mantığını kullanarak seni inandırıyor.
annenin sizinle yaşamasını istemiyorsan da istanbulda iş olanağı çok. yaşlı bir bayanın yanında yatılı kalabilir. maaşını da biriktirebilir.
ama sanıyorm ki anneniz böyle bir iş bile yapsa paranın çoğunu size yardım için verecektir, haketmiyor olsanız bile. çünkü çok cefakar ve vefakar bir anneniz var.
Kusura bakmayın ama çok bencil bir eşiniz var![]()
arkadaşlar hepiniz de haklısınız tamam.güzel söylemişsiniz . ben herseyi göze alırım getiririm annemi kardeşimi de razı ederim bir şekilde ama sonrası önemli.kardeşim bi şekilde iş bulur calısır diyelim annemde şimdilik iş bulsa bir şekilde gecinirler.bende elimden geldiği kadar yardım ederim. peki kardeşim evlendiğinde gelin istemezse ne olacak.biraz bende biraz kardeşimde kalır diye düşünsem bu seferde daha yaşlanmadan ordan oraya sürüklenip duracak..eşim askere giderken beni burda bırakmaz biliyorum sonucta o da eşim inatlaşamam ki annemle kalmam lazım diye.onu da gectim hadi askerden sonra memlekete dönersek yani eşimin memleketine annem ve kardeşim burda koskaca yerde kalacaklar o zaman ne yapıcam.kardeşim diyecek bizi sen getirdin buralara kadar sende gittin biz ne yapıcaz diye.yani her türlü cıkmaza giriyorum.sanırım en iyi ilaç zaman.kardeşimin askerden dönmesini bekliycem