Annem istemedigi icin sevdigimden ayrildim, acaba hata mi ettim

o iki yillik okuyup aciktan 4 e tamamladi bunu biraz problem ediyor ailem. Bi de benim annem babam memur, sevdigimin annesi ilkokul babasi ortaokul mezunu (bu arada maddi olarak bizden iyiler)

Su kisimdan cok sey cikarttim. Mesela 2 yil kazandigi halde 4 yili kafaya koymus ve aciktan 4e tamamlamis. Azim ve Zeka. Bu oglan tuttugunu koparir. Helede anne ve babasi sadece ilkokul ve ortaokul mezunu olmasina ragmen, ogullarina sunduklari imkanlara bak. Maddi olarak sizinkilerden iyi olmalarida cabasi.

Bence anne baba bahane sen zaten su cumllerinle adamin yerin dibine sokmussun, sana ve ailene kultur ve egitim duzeyinize denk hatta dunurculuk egitim duzeyinize de denk hayirli kismetler vede dunurler dilerim. Ha annen ogretmense birde evlenecegin kisinin tasdikli lisans transkriptini de istemeyi unutma malum sen dereceyle bitirmissin yaa.

Kendimin değil kızımın
Aferin sana ilerde evlenince de kocanla ilişkini ailenin direktiflerinde yaşarsın ohhh hiç sorun olmaz böyle devam edin takdir ettim sizi

Olmaz 4 yıllık örgün eğitim olacak dereceli bitecek. Çok zeki olsa 4 yıllık okul kazanırdı 2 yıllık kazanmış yüksek lisansı da yok Olmazzzzz !!!!! Hem lisans mezunu kadın ilkokul mezunu kadınla ne konuşacak

Eğitim nasıl fark yaratmaz yok artık daha neler.
Sizin aranızdaki eğitim farkı korkunç değil o ayrı mesele.
Ama ilkokul mezunuyla evlenen üniversite mezunlarının ilişkisi biraz ütopik bence.
Sanırım bu durum biraz entellektüel bilgi birikimiyle de ilgili bişi.
Bi üniversite mezunu siyasetten tut psikolojiye, edebiyattan evrime kadar bilgi sahibi olmalı.
Ama tabi kendini geliştirmişse, malum tvlerde izliyoruz adam 30 yaşında 7 kere 8'in kaç ettiğini bilmiyor.Bahsettiğim konularda bilgi sahibi olan insanların hayata bakışları, hayattaki tasarrufları, öngörüleri, kararları, düşünce tarzları çok kıymetlidir.Bu insanlar yeri gelecek çocuğunuza bakacaklar, ona örnek olacaklar ve bu bilgi birikimiyle evlatlarını yetiştirdiler elbette.Kimse kusura bakmasın da eğitim bu demek yani.

Sizi anlıyorum konu sahibi, kendiniz donanımlısınız ve en az kendiniz gibi donanımlı birini istemek hakkınız.Ailenize de hak verdim.Sonuçta az buz değil karşınızdaki insan çocuğınuzın babası olup onu eğitip yetiştirecek.

Ne demişler davul bile dengi dengine.

Hemen hemen ayni sebepler kız tarafının maddi durumu daha iyi egitim durumu ve kültür farkı daha iyi ve Ailemin onaylamaması.

benim anlamadigim birsey var, madem siz cok zenginsiniz karsi taraf degil madem siz cok basarili akilli diplomalisiniz ve karsi taraf degil, madem siz asiri kulturlusunuz ve karsi taraf yine degil, sizin anne babaniz okumus gorgulu karsi tarafinki degil.
Peki guzel kardeslerim anne babaniz sizi uyarana kadar hatta ayirma seviyesine getirene kadar sizin akliniz zekaniz kulturunuz bu sevgililerinizin size 'denk' olmadigini anlamaya yetmiyor mu ?
Sizin su saydiginiz kriterler hep maddi , okul diploma zenginlik, anne baba egitim seviyesi sosyal statu... Bir insan hakkinda bu temel bilgileri edinmek en fazla 1-2 bulusmaya bakar madem size uygun olmayan bu adamlarla neden iliskiye basliyorsunuz ? Ailenizin huyunu ve kriterlerini bile bile....
Yada siz nasil ailelerinizin sizi ayrima noktasinda siraladiklari bu maddelerden sevgiliyken etkilenmiyor umursamiyor fark etmiyor veya rahatsiz olmuyorsunuz ? aileleriniz mi sizi abartiyor yoksa siz mi ailelerinizin gozunde buyuttugu kadar degilsiniz ?

Birinin bana yakisip yakismadigina , kafama kulturume hayat seklime yakisip yakismadigina ancak ben karar veririm, 5 yasinda ailemin yanindan alinip yatili okulda buyumediysemde benim dunya gorusum kulturum ve hayattan beklentimde asagi yukari aileminkiyle aynidir. Ben bu sevgilimi ailem istemiyor, sebep kulturel, sebep maddiyat, sebep egitim duzeyi seklindeki konulara cidden saskinlikla bakiyorum.

Bence ilkokul mezunu kadin lisans mezununu parasiyla döver

Benden bir tavsiye ben annemin sözünü dinlemedim gittim evlendim ve simdi bosanmak icin gün sayiyorum herkezin boyle olacak diye bir kanun yok fakat cok pismanim insallah sende annenin sozunu dinledigin icin mutlu olursun ben hep keske diyorum sen diyen olma insallah

Cok guzel yazmissiniz normal sartlar altinda kabul edilir onaylanir her yazdiginiz ve ancak cumlelerinizden sunun altini cizmek isterim : konu sahibi, kendiniz donanımlısınız ve en az kendiniz gibi donanımlı birini istemek hakkınız.

Eee konu sahibi zaten kendi istegiyle bu kisiyle berabermis 5 aydir, ve ailesi sesini cikarmasa gayet anlasiyor vede evlenme plani yapiyormus. Simdi ailesi bu adayin orasini burasini elestirdi didikledi diye konu sahibi de birde supheye dusmeye baslamis, Demiski" heee annem dogru diyor ben az daha fazla okumus birini bulayim bencede bu simdiki sevgilim benim icin yeterince okumus degil , evet evet annem hakli bencede..."

Hal boyle olunca bende, asiri donanimli, dereceyle mezun olmsu master diplomasi kapida halihazirda atamasi yaklasmis konu sahibine sormadan edemiycem : Bacim madem anne babanin dedigi gibi kendinin de itinayla yazdigin gibi super basarili, kulturlu vs vs vs birisin de kendin bu adayin sana uygun olmadigini nasil bilemedin ? Anne babanin mi seni yakistirip yakistirmamasi onemli ?

Ben acikcasi burda basaridan diplomadan cok snobluk, sisirilmis ici bos egolar ve insani kriterlerden yoksun tamamen maddiyata ve etikete dayali insan secme goruyorum.

Konu sahibi deseydiki ya birine asik oldum amma velakin durum boyle boyle , duygularim mantigimi engelliyor emin degilim ileride anlasirmiyiz bu farkliliklar iliskimize yansirmi ? O zaman derdim ki cidden okumus akli basinda kisi, bak kendi durumun farkinda bilincinde ve gelecegi icin olayi sorguluyor...
Ama burdaki durum cok cok farkli....

Az önce bir makale okudum evlilik ile ilgili amerika'da üniversitelerle ve dünya'da
artık çoğu kadın kendi dengiyle evleniyormuş buda artık kadınların kendilerine güvendiklerinden,değer verdiklerinden ve feminist akımlarından dolayı etkiliymiş kendinden kariyer olarak aşağsını tercih etmiyorlarmış ama bu toplum için yıkıcı bir etki oluşturuyormuş , yani pek sağlıklı değilmiş sosyologlar açısından, bu internet çağıda olsa erkek eğitimi yüksek kadınla sohbet etmek için çabalasada kadın cevap vermiyormuş internetin evlenme forumlarındada kadın dengini arıyormuş , kadın kendi eliyle değistirmik olduğu toplumu yine kadın biçimlendiriyormuş zor olsada

Son düzenleme:
Yazına sağlık tamamen katıldım.

Ya bu konu çok karmaşık.Çünkü bazen görünen resim mükemmeldir kadın adam uyumludur ama işte olmazsa da olmaz bazen.
Bazen de ya bu kadın bu adamda ne buluyor dediğimiz hikayedeki kadın dünyanın en mutlu kadını olabiliyor.
Kısaca yaşamadan bilinemez.
Ben anne babayı anlıyorum evlatları için en iyisini istiyorlar.
Ama işte onlara göre en iyisi de sizi mutlu etmeyebilir çok karmaşık konular çünkü.

Ben egitim konusunda ailem kadar kati degilim. Sevdigim kendini yetistirmis gundemi takip eder filmini izler kitabini okur vs. ben diyorum ki ilerde isini eline aldiktan sonra karakteri duzgun esini de sevip sahiplenen birinden daha iyi bir es ya da baba olabilir mi

ahh burcu ahh
ben bir taşra üniversitesinde çalışıyorum
ve geçen bir sınavda öğrenciler sorudaki bir kelimeyi bilmediklerini söylediler

nüktedan
kelimesini ne demek bilmiyorlarmış.
bunlar lisans mezunu 23+ yaşında insanlardı

nükte kelimesinden türetin dedim
nükte ne demek dediler

senin dediğin olması gereken üniversite mezunları sayılı okullarda okumuş bir avuç insan malesef

Benim anneannem hiç okula gitmemiş babası kız kısmı okumaz demiş göndermemiş okumayı 30lu yaşlarında öğrenmiş ama otur seninle dünya siyasetinden dinler tarihine ülke kültürlerinden insan psikolojisine şairlerden yazarlara toplum sosyolojisinden tıp gelişimlerine kadar her konuda tartışır emin ol üstüne altederdi. Adabı muaşeret kurallarını en iyi İstanbul hanımefendilerine beyefendilerine öğretirdi. Bu kadının hiç diploması yok!!!! Rahmetli olay yaratacak kadar EĞİTİMLİYDİ. Bide anayasayı hakimler kadar olmasa da neredeyse ezbere bilirdi. Kp ilkokul mezunu müteahhit ama inşaat mühendisleri x abi şuranın ölçüm hesaplarını çıkaramadık diye ona gelip sorar Ada'm inşaat planı çizip çıkarır tekbaşına onunda diploması yok onunda. Yanı sizin teziniz yanlış eğitim diplomayla değil kişiyle ilgilidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…