Kıskanıyorsun beni
o iki yillik okuyup aciktan 4 e tamamladi bunu biraz problem ediyor ailem. Bi de benim annem babam memur, sevdigimin annesi ilkokul babasi ortaokul mezunu (bu arada maddi olarak bizden iyiler)
Hemen hemen ayni sebepler kız tarafının maddi durumu daha iyi egitim durumu ve kültür farkı daha iyi ve Ailemin onaylamaması.Siz neden ayrildiniz
Herkese merhaba,
Birazcik uzun ama akil verenlerden Allah razi olsun.
4-5 aydir gorustugum biri var, 1 yildir taniyorum. Tanidigim kadariyla kendisi cok beyefendi, merhametli, yureginde Allah korkusu olan biri ve beni cok seviyor. Ben de onu seviyorum ama benim ailem onu istemiyor. Bu yil kpss ye girdik o bir defa daha hazirlanacak benim de kismetse 4-5 aya atamam olacak. Onun askerligi falan da olunca onumuzde 2-2,5 sene var ailem beklememi istemiyor, daha yeni mezun oldun onune cikan ilk adama kendini kaptirma belki aklina yatan daha uygun biri olacak diyorlar. Akademik olarak benden biraz geride, ben dereceyle mezun olup yuksek lisansa basliyorum o iki yillik okuyup aciktan 4 e tamamladi bunu biraz problem ediyor ailem. Bi de benim annem babam memur, sevdigimin annesi ilkokul babasi ortaokul mezunu (bu arada maddi olarak bizden iyiler) biraz da bunu kultur farki diye adlandirip benim o aileye girince problem yasayacagimi dusunuyorlar.soyledigim ilk gunden beri ikna edemedim onlari cok hirpalandim aram acildi ailemle. ailemle aram acilinca sevdigimden vazgectim dun,ayrildik. Cok agladi icim parcalandi. Icimde bi sizi var boyle severken ayrilarak dogru mu yaptim ama ilerde ailem hakli cikarsa diye de icim icimi yiyo. Bana bir yol gosterin ablalarim.
Halbuki üniversite mezunu idiler.Ben de yakıştımadım doğrusu bu yaklaşımı onlaraailen düşüncesini belirtip seçimlerine saygı duymayı becerememiş
Aferin sana ilerde evlenince de kocanla ilişkini ailenin direktiflerinde yaşarsın ohhh hiç sorun olmaz böyle devam edin takdir ettim sizi
Su kisimdan cok sey cikarttim. Mesela 2 yil kazandigi halde 4 yili kafaya koymus ve aciktan 4e tamamlamis. Azim ve Zeka. Bu oglan tuttugunu koparir. Helede anne ve babasi sadece ilkokul ve ortaokul mezunu olmasina ragmen, ogullarina sunduklari imkanlara bak. Maddi olarak sizinkilerden iyi olmalarida cabasi
Halbuki üniversite mezunu idiler.Ben de yakıştımadım doğrusu bu yaklaşımı onlara
Hemen hemen ayni sebepler kız tarafının maddi durumu daha iyi egitim durumu ve kültür farkı daha iyi ve Ailemin onaylamaması.
Yani açıkcası bana çok komik geldi öne sürdükleri şeylerle tavırları çok zıt.Demek ki neymişşşşşşş işte ondanmışşşşşşşş öpüyorum seni harika bir noktaya barnağ basmışsın
Bence ilkokul mezunu kadin lisans mezununu parasiyla döverOlmaz 4 yıllık örgün eğitim olacak dereceli bitecek. Çok zeki olsa 4 yıllık okul kazanırdı 2 yıllık kazanmış yüksek lisansı da yok Olmazzzzz !!!!! Hem lisans mezunu kadın ilkokul mezunu kadınla ne konuşacak
Eğitim nasıl fark yaratmaz yok artık daha neler.
Sizin aranızdaki eğitim farkı korkunç değil o ayrı mesele.
Ama ilkokul mezunuyla evlenen üniversite mezunlarının ilişkisi biraz ütopik bence.
Sanırım bu durum biraz entellektüel bilgi birikimiyle de ilgili bişi.
Bi üniversite mezunu siyasetten tut psikolojiye, edebiyattan evrime kadar bilgi sahibi olmalı.
Ama tabi kendini geliştirmişse, malum tvlerde izliyoruz adam 30 yaşında 7 kere 8'in kaç ettiğini bilmiyor.Bahsettiğim konularda bilgi sahibi olan insanların hayata bakışları, hayattaki tasarrufları, öngörüleri, kararları, düşünce tarzları çok kıymetlidir.Bu insanlar yeri gelecek çocuğunuza bakacaklar, ona örnek olacaklar ve bu bilgi birikimiyle evlatlarını yetiştirdiler elbette.Kimse kusura bakmasın da eğitim bu demek yani.
Sizi anlıyorum konu sahibi, kendiniz donanımlısınız ve en az kendiniz gibi donanımlı birini istemek hakkınız.Ailenize de hak verdim.Sonuçta az buz değil karşınızdaki insan çocuğınuzın babası olup onu eğitip yetiştirecek.
Ne demişler davul bile dengi dengine.
Yazına sağlık tamamen katıldım.benim anlamadigim birsey var, madem siz cok zenginsiniz karsi taraf degil madem siz cok basarili akilli diplomalisiniz ve karsi taraf degil, madem siz asiri kulturlusunuz ve karsi taraf yine degil, sizin anne babaniz okumus gorgulu karsi tarafinki degil.
Peki guzel kardeslerim anne babaniz sizi uyarana kadar hatta ayirma seviyesine getirene kadar sizin akliniz zekaniz kulturunuz bu sevgililerinizin size 'denk' olmadigini anlamaya yetmiyor mu ?
Sizin su saydiginiz kriterler hep maddi , okul diploma zenginlik, anne baba egitim seviyesi sosyal statu... Bir insan hakkinda bu temel bilgileri edinmek en fazla 1-2 bulusmaya bakar madem size uygun olmayan bu adamlarla neden iliskiye basliyorsunuz ? Ailenizin huyunu ve kriterlerini bile bile....
Yada siz nasil ailelerinizin sizi ayrima noktasinda siraladiklari bu maddelerden sevgiliyken etkilenmiyor umursamiyor fark etmiyor veya rahatsiz olmuyorsunuz ? aileleriniz mi sizi abartiyor yoksa siz mi ailelerinizin gozunde buyuttugu kadar degilsiniz ?
Birinin bana yakisip yakismadigina , kafama kulturume hayat seklime yakisip yakismadigina ancak ben karar veririm, 5 yasinda ailemin yanindan alinip yatili okulda buyumediysemde benim dunya gorusum kulturum ve hayattan beklentimde asagi yukari aileminkiyle aynidir. Ben bu sevgilimi ailem istemiyor, sebep kulturel, sebep maddiyat, sebep egitim duzeyi seklindeki konulara cidden saskinlikla bakiyorum.
Ben egitim konusunda ailem kadar kati degilim. Sevdigim kendini yetistirmis gundemi takip eder filmini izler kitabini okur vs. ben diyorum ki ilerde isini eline aldiktan sonra karakteri duzgun esini de sevip sahiplenen birinden daha iyi bir es ya da baba olabilir miEğitim nasıl fark yaratmaz yok artık daha neler.
Ama ilkokul mezunuyla evlenen üniversite mezunlarının ilişkisi biraz ütopik bence.
Bi üniversite mezunu siyasetten tut psikolojiye, edebiyattan evrime kadar bilgi sahibi olmalı.
Ama tabi kendini geliştirmişse, malum tvlerde izliyoruz adam 30 yaşında 7 kere 8'in kaç ettiğini bilmiyor.Bahsettiğim konularda bilgi sahibi olan insanların hayata bakışları, hayattaki tasarrufları, öngörüleri, kararları, düşünce tarzları çok kıymetlidir.Bu insanlar yeri gelecek çocuğunuza bakacaklar, ona örnek olacaklar ve bu bilgi birikimiyle evlatlarını yetiştirdiler elbette.Kimse kusura bakmasın da eğitim bu demek yani.
Sizi anlıyorum konu sahibi, kendiniz donanımlısınız ve en az kendiniz gibi donanımlı birini istemek hakkınız.Ailenize de hak verdim.Sonuçta az buz değil karşınızdaki insan çocuğınuzın babası olup onu eğitip yetiştirecek.
Eğitim nasıl fark yaratmaz yok artık daha neler.
Benim anneannem hiç okula gitmemiş babası kız kısmı okumaz demiş göndermemiş okumayı 30lu yaşlarında öğrenmiş ama otur seninle dünya siyasetinden dinler tarihine ülke kültürlerinden insan psikolojisine şairlerden yazarlara toplum sosyolojisinden tıp gelişimlerine kadar her konuda tartışır emin ol üstüne altederdi. Adabı muaşeret kurallarını en iyi İstanbul hanımefendilerine beyefendilerine öğretirdi. Bu kadının hiç diploması yok!!!! Rahmetli olay yaratacak kadar EĞİTİMLİYDİ. Bide anayasayı hakimler kadar olmasa da neredeyse ezbere bilirdi. Kp ilkokul mezunu müteahhit ama inşaat mühendisleri x abi şuranın ölçüm hesaplarını çıkaramadık diye ona gelip sorar Ada'm inşaat planı çizip çıkarır tekbaşına onunda diploması yok onunda. Yanı sizin teziniz yanlış eğitim diplomayla değil kişiyle ilgilidirEğitim nasıl fark yaratmaz yok artık daha neler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?