Annem istemedigi icin sevdigimden ayrildim, acaba hata mi ettim

Evet ben evliyim ve sizin dediklerinize katiliyorum ve fakat konu sahibinin kendini savunmasi ve ailesinin one surdugu seylere katilmiyorum. Egitim duzeyi, kulturel farkliliklar, maddiyat farki, dil, din ve irk bunlar sevgi ne kadar buyuk olursa olsun bir insanin temelinde hissettiklerine alistigi seylere ters dusuyorsa uyusmuyorsa ve o insanda akli basindaysa kendi fark eder bunu yani fark etmesi lazim. Bana bunun bir iliskide fark edilmiyor olmasi imkansiz geliyor.

Burda cikip kendini basarili akilli super ileri duzey kulturlu gibi lanse edipte 1 senedir flort ettigi adamin kendine uygun olup olmadigina karar verememesi kendi icinde celiskiye dusuruyor, bende derim ki canim demekki hersey diplomayla olmuyormus, oyle olsaydi super zekanla daha 3. bulusmadan adamin sana uygun olmadigi sonucuna varmaliydin coktan...

Bilmiyorum ya benim hayata bakis acim cok mantik cercevesinde yada cogu insan mantigini aksesuar olarak kullaniyor gunluk hayatinda. O yasta biriyle 4-5 ay gorusurken herhalde evlilik amacli gorusursun dimi, bu flort doneminde de egitim duzeyine, kulturel uyusmaya falan bakmiyorsa bir insan (yani simdi ailesinin sorun ettigi tum kriterlere) peki o 4-5 ayi adamin kasinin gozunun guzelligine bakarak mi geciriyor ? Bu kadar saf ve bilincsiz bu kizlar ? Is ciddiye binip aileleri adayi gorene kadar hic mi fark etmiyorlar ? hic mi akil etmiyorlar ? Bir insanin mantigini rafa kaldiracak kadar sik olma durumunu hic anlamadigim icin benim cidden ilgincime gidiyor bu tarz konular.

Konu sahibi diyor ki ailesini bu adayla egitim duzeylerini uygun bulmamis , anlasamayacaklarini dusunmus, Eee ablacim senin yakistiramadigin kizin adamla 1 senedir beraber hic mi dusunmedi bu kismini ? Yada 1 senedir ailesi diyene kadar gayet iyiydide simdi ailesi soyleyince mi birden karsisindaki kendine denk olmadi.

Ortada benim mantigimin almadigi bir durum var umarim demek istedigimi bakis acimi anlatabilmisimdir.

Evet haklısınız bu durumda olan oğlana olmuş maalesef.Bencilce bi hareket.Bi de tabi eğitimli biriyle olmak mutluluk garantisi de değil.Ailenin damat adayında aradığı özelliklerde genel olarak sorun var zaten.

"Evleneceğin kişinin ailesinin eğitim durumu" şimdiye kadar gördüğüm en ilginç ayrılma şekli. Farklı kültür , farklı şehir sebebiyle ayrılık okey ama bu cidden gurur kırıcı.

Evet ben evliyim ve sizin dediklerinize katiliyorum ve fakat konu sahibinin kendini savunmasi ve ailesinin one surdugu seylere katilmiyorum. Egitim duzeyi, kulturel farkliliklar, maddiyat farki, dil, din ve irk bunlar sevgi ne kadar buyuk olursa olsun bir insanin temelinde hissettiklerine alistigi seylere ters dusuyorsa uyusmuyorsa ve o insanda akli basindaysa kendi fark eder bunu yani fark etmesi lazim. Bana bunun bir iliskide fark edilmiyor olmasi imkansiz geliyor.

Burda cikip kendini basarili akilli super ileri duzey kulturlu gibi lanse edipte 1 senedir flort ettigi adamin kendine uygun olup olmadigina karar verememesi kendi icinde celiskiye dusuruyor, bende derim ki canim demekki hersey diplomayla olmuyormus, oyle olsaydi super zekanla daha 3. bulusmadan adamin sana uygun olmadigi sonucuna varmaliydin coktan...

Bilmiyorum ya benim hayata bakis acim cok mantik cercevesinde yada cogu insan mantigini aksesuar olarak kullaniyor gunluk hayatinda. O yasta biriyle 4-5 ay gorusurken herhalde evlilik amacli gorusursun dimi, bu flort doneminde de egitim duzeyine, kulturel uyusmaya falan bakmiyorsa bir insan (yani simdi ailesinin sorun ettigi tum kriterlere) peki o 4-5 ayi adamin kasinin gozunun guzelligine bakarak mi geciriyor ? Bu kadar saf ve bilincsiz bu kizlar ? Is ciddiye binip aileleri adayi gorene kadar hic mi fark etmiyorlar ? hic mi akil etmiyorlar ? Bir insanin mantigini rafa kaldiracak kadar sik olma durumunu hic anlamadigim icin benim cidden ilgincime gidiyor bu tarz konular.

Konu sahibi diyor ki ailesini bu adayla egitim duzeylerini uygun bulmamis , anlasamayacaklarini dusunmus, Eee ablacim senin yakistiramadigin kizin adamla 1 senedir beraber hic mi dusunmedi bu kismini ? Yada 1 senedir ailesi diyene kadar gayet iyiydide simdi ailesi soyleyince mi birden karsisindaki kendine denk olmadi.

Ortada benim mantigimin almadigi bir durum var umarim demek istedigimi bakis acimi anlatabilmisimdir.
Ben oncelikle suna netlik kazandirayim benim onunla ilgili suphem yok. Kendimi de tanimadigim insanlara super zeki vs olarak lanse etme gibi bi amacim da yok. Ben okul vs detayini ailemin bakis acisini anlatmak amaciyla yazdim.

1 yildir degil 3-4 aydir yakin gorusuyorum, onceki mesajda belirttigim gibi basta ailemin fikrini tahmin ettigim icin onyargiliydim ama onu tanidikca yani da olmaktan oturup konusmaktan keyif aldikca ona inandim, sevdim. Ailemi de bi kere en azindan tanisin, haline tavrina bakin, yine sevmezseniz tekrar dusunurum dedim. Daha tanismadan aile ve egitim kriteri tutmadi diyip kestirip attilar. Cabaladim ama olmuyo tanismak bile istemediler. Benim dogrularimla aileminkiler uyusmak zorunda degil kazik kadar insanim ama benim uzerimde bu kadar emegi olan anne babamin fikrini seviyorum onu diyip ezip gecemedim

Hah konunu ilk yazdiginda soyle yazsaydin ya o zaman bu kadar yorumu yapmazdik bizde , sen ben kendim begendim anlastim sorun yok diyorsun ve sadece aileni ikna edememissin o zaman olay bu....
Evet ailemi ikna edemedim evde ortam rahatladi simdi ama ben cok mutsuzum

Evet ailemi ikna edemedim evde ortam rahatladi simdi ama ben cok mutsuzum
peki mutsuzluğunu görünce içleri acımayacak mı yani bence ortada ikna olamayacakları bir durum yok. Bence çabala tabi sonra boşuna çabaladım demeyeceksen. Ben olsam elimden geleni yapardım beni seviyorlarsa kabul ettirirdim çünkü ortada dünya yıkılsa bu iş olmazlık bir durum yok.

öğretimden çok eğitim önemli kesinlikle, ama birbirine çok bağlılar.
eğitimin alınabileceği en uygun ortam okullar tabiki

benim de eşim lise mezunu ben yüksek lisans
ama eşime üniversite okutuyorum şimdi
antropoloji sosyoloji gibi bi sürü alanda çok güzel şeyler öğrendi ve günlük yaşamında karşılaştığı olaylara bakış açısının, perspektifinin değiştiğini fark ediyorum.
mesela o kadar çok okur ki. geceleri yatmadan önce ben burayı okurum o wikipedia okur
rio 2016 yı izlerken brezilyaca nasıl bir dil acaba dedim, bana dehşet içinde baktı ve Portekizce konuşuluyor orada dedi :KK70: gerçekten çok utandım ayıp bana.
ben de daha çok okumaya ve çalışmaya karar verdim.

canım annemi okutmamışlar ortaokuldan terk
ama annem küçükken dedem bir çiftlikte bey in şoförüymüş. annemi çiftliğe götürdüğünde bey in ölmüş hanımının bir kütüphanesi varmış, annem oradan romanlar okurmuş ve resmen kadın bütün klasikleri, aklına gelmeyecek şairleri okumuş oradan. :) baksan 6. sınıftan sonra okumamış bir kadın ama neler bildiğine inanamazsın :)

ben senin demek istediğin şeyi çok iyi anladım
herkes okumamış ama kendini geliştirmiş ise neden ülkenin azımsanamayacak bir kısmı kara cahil :-)

Aynen bunu demek istiyorum çok iyi özetlemişsin.Senin eşinle ilgili bu durumunu biliyorum az çok burda okuyorum bazen ve takdir ediyorum seni ve eşinin azmini.Ama eşinde bu altyapı varmış işte en çok bunu takdir ediyorum.Elinden tutan olunca yürümüş yani.Ben de 2 ünv bitirdim eşim lise mezunu ve yok yani napsam almaz okumaz ilgilenmez ve ben çok gıcık oluyorum bu duruma.Yetiştirilme tarzına bağlıyorum.Çünkü annesi de böyle bi insan.Keşke elimden bişi gelse ama olmayınca olmuyo maalesef.Bu yüzden işte aileden gelen eğitime önem veriyorum ailenin bakış açısı neyse bence çocuk da az çok o oluyor.

Aileye danışmak iyidir burnunun dikine giden yanlışa koşar ve ozamanda iş işten geçmiş olur, her aşk unutulduğuna göre sende unutursun iyinin herzaman daha iyisi vardır
Ben oncelikle suna netlik kazandirayim benim onunla ilgili suphem yok. Kendimi de tanimadigim insanlara super zeki vs olarak lanse etme gibi bi amacim da yok. Ben okul vs detayini ailemin bakis acisini anlatmak amaciyla yazdim.

1 yildir degil 3-4 aydir yakin gorusuyorum, onceki mesajda belirttigim gibi basta ailemin fikrini tahmin ettigim icin onyargiliydim ama onu tanidikca yani da olmaktan oturup konusmaktan keyif aldikca ona inandim, sevdim. Ailemi de bi kere en azindan tanisin, haline tavrina bakin, yine sevmezseniz tekrar dusunurum dedim. Daha tanismadan aile ve egitim kriteri tutmadi diyip kestirip attilar. Cabaladim ama olmuyo tanismak bile istemediler. Benim dogrularimla aileminkiler uyusmak zorunda degil kazik kadar insanim ama benim uzerimde bu kadar emegi olan anne babamin fikrini seviyorum onu diyip ezip gecemedim

Ben evlilikte denklik olması gerektiğine inanıyorum.
Ailelerde, kültürlerde, eşlerde denklik olmalı. Allayıp pullayıp sevgi aşk diye anlattıkları şeylerin gideri maksimum beş sene. Peki ya sonra?
Sen üni mezunusun, çalışma ortamın, iş arkadaşların, çevren ona göre olacak. Eşininde kendisininkine göre. Erkekler komplekslidir, bir zaman sonra bunu takmaya başlarsa nolacak?
Düğünler, çocuk doğumu vs vs bitmek bilmeyen saçma sapan bir sürü adet olacak. Eşinin ailesi kendi kültürüne göre seninkiler seninkisine göre isteyecek. Eşinle çatışmaya başlayacaksınız. Sonra nolacak?
Bunların hiç birinde aşk size yardım etmez, hele ki o da sende kendi ailelerinize düşkünseniz.
En benim diyen aşıklar sırf bu sebeplerden dolayı sıkıntı yaşıyorlar.
Bu karşı tarafı küçümsemek hor görmek değil. Sana denk birilerini bulmak sonuçta herkes tek bir hayat yaşıyor ve gördüğü bildiği arzu ettiği gibi yaşamak ister.
Velhasıl, çokta şey etme.
Çünkü gerçekten denklik önemli

Aynen bunu demek istiyorum çok iyi özetlemişsin.Senin eşinle ilgili bu durumunu biliyorum az çok burda okuyorum bazen ve takdir ediyorum seni ve eşinin azmini.Ama eşinde bu altyapı varmış işte en çok bunu takdir ediyorum.Elinden tutan olunca yürümüş yani.Ben de 2 ünv bitirdim eşim lise mezunu ve yok yani napsam almaz okumaz ilgilenmez ve ben çok gıcık oluyorum bu duruma.Yetiştirilme tarzına bağlıyorum.Çünkü annesi de böyle bi insan.Keşke elimden bişi gelse ama olmayınca olmuyo maalesef.Bu yüzden işte aileden gelen eğitime önem veriyorum ailenin bakış açısı neyse bence çocuk da az çok o oluyor.
Ben sizin neden bu kadar sorun ettiğinizi anladım başınızda varmış bir tane. Ama insanın içinde öğrenme aşkı olacak merak olacak bence yoksa olmuyor cidden. Ben de konu sahibinin ailesine kızdım ama şu nokta var kişi kendine yakışanı ya da anlaşacağını bilir gibi geliyor bana. Yani eğer flört döneminde kültürel aktivitelerde bulunuyorsa ya da oturup bişeyler üzerine sohbet edebiliniyorsa sorun yok bence ama genelde o dönemde bunlara dikkat edilmiyor sonradan da evlenince iki kelime muhabbetimiz yok adam oturup tv seyrediyor hiç bir şeyden konuşamıyoruz oluyor.Siz dikkat etmediniz mi eşinizin bu yönlerine ?

Yani şimdi eğriye doğru ben de eğitime vs çok bakılmamalı diyorum ama gidip de bana ayak uyduramayacak biriyle de olamazdım. Entelektüel biri olması benim kriterlerimden biri çünkü.

Ben evlilikte denklik olması gerektiğine inanıyorum.
Ailelerde, kültürlerde, eşlerde denklik olmalı. Allayıp pullayıp sevgi aşk diye anlattıkları şeylerin gideri maksimum beş sene. Peki ya sonra?
Sen üni mezunusun, çalışma ortamın, iş arkadaşların, çevren ona göre olacak. Eşininde kendisininkine göre. Erkekler komplekslidir, bir zaman sonra bunu takmaya başlarsa nolacak?
Düğünler, çocuk doğumu vs vs bitmek bilmeyen saçma sapan bir sürü adet olacak. Eşinin ailesi kendi kültürüne göre seninkiler seninkisine göre isteyecek. Eşinle çatışmaya başlayacaksınız. Sonra nolacak?
Bunların hiç birinde aşk size yardım etmez, hele ki o da sende kendi ailelerinize düşkünseniz.
En benim diyen aşıklar sırf bu sebeplerden dolayı sıkıntı yaşıyorlar.
Bu karşı tarafı küçümsemek hor görmek değil. Sana denk birilerini bulmak sonuçta herkes tek bir hayat yaşıyor ve gördüğü bildiği arzu ettiği gibi yaşamak ister.
Velhasıl, çokta şey etme.
Çünkü gerçekten denklik önemli
Bunların hepsine katılıyorum Müge ama çocuk da üniversite mezunu yani sadece farklı bölümler. Bir de bu gelenek görenek işleri tamamen kişilerin kararlılığı ile aşılacak şeyler bence yani takacak insan bu sebepten dolayı gidip bir doktor bulsa da onunla da anlaşamayabilir bu konuda. Ama cidden bu kadar önemli mi bu gelenekler ya :/ Ben anlamıyorum bu durumu be şahsen iki taraf farklı ise direk hiçbir adetin olmamasını istediğimi söylerim eşiminde böyle düşündüğünü var sayıyorum aynı kafa da isek. Eee o zaman herşey klasik bir şekilde yöreden bağımsız olur. Halledilemeyecek birşey göremiyorum bu konuda aydınlat beni :KK64:

Ben şunu anlamıyorum
bir insanla birlikte olurken ya da ciddi bir ilişki ye başlarken
kaç yıllık ailenizin o insan hakkında ne düşünecegini tahmin edemiyor musunuz
aile onayıyla is yapıyorsanız insanla birlikte olmazsınız
yok ben kendi bildiğim gibi yaşarım diyorsaniz ilişki devam eder
böyle hem ilişkiye başlayıp zaman geçtikten sonra ailem istemiyor diye bırakınca
o kişiye haksızlık oluyor bence
omrumden zaman caliyorsunuz

Her üniversite mezunu aynı değil ki. Bazısı Türkiye derecesi yapar en iyi üniversitelerden birinde en iyi bölümlerde okur, bazısı da baraj puanını geçip zar zor bir bölüme yerleşir. Şimdi bu insanların hepsi "aman 4yıllık mezun" diye mi algılanıyor?

Ben denkliğe önem veririm. Herkesin hayatında önem verdiği seyler vardır. Aşk sevgi sadakat tabi ki cok önemli, okumus cahillerden olacağına olmasın daha iyi. Ama herkesin hem dengi hem de iyi niyetli temiz bir insanla karşılaşma şansı var bence.

Burada iş öncelikte bitiyor.sizin önceliğiniz başka seylerse ailenize bunu söyleyin. Ama ailenizin dediği mantıklı geliyorsa bir daha gözden geçirin.

Ailem ilkokul mezunu.
Ve çok özgür özgüvenle büyüdüm.
Gayet açık fikirli ve saygı duyuldu kararlarıma ki Üniversitede eşimle evlenmeden yaşadım.

Şuan avukatım 3 dil biliyorum.
Aynı zamanda ikinci üniversiteye başladım.

Eşim astsubay dil bilmiyor. Üniversiteyi açıktan okumuş biri.
Ve oturup konuştuğumuz konular bir, çünkü kendini geliştirmiş biri bazı şeylerde.keza annem gibi.

Çocuğun yerinde olsam ve ailem ilkokul mezunu diye laf yapıldığını bilsem ben istemezdim.

Ailen yanlış yönlendirmiş

Herkese merhaba,
Birazcik uzun ama akil verenlerden Allah razi olsun.
4-5 aydir gorustugum biri var, 1 yildir taniyorum. Tanidigim kadariyla kendisi cok beyefendi, merhametli, yureginde Allah korkusu olan biri ve beni cok seviyor. Ben de onu seviyorum ama benim ailem onu istemiyor. Bu yil kpss ye girdik o bir defa daha hazirlanacak benim de kismetse 4-5 aya atamam olacak. Onun askerligi falan da olunca onumuzde 2-2,5 sene var ailem beklememi istemiyor, daha yeni mezun oldun onune cikan ilk adama kendini kaptirma belki aklina yatan daha uygun biri olacak diyorlar. Akademik olarak benden biraz geride, ben dereceyle mezun olup yuksek lisansa basliyorum o iki yillik okuyup aciktan 4 e tamamladi bunu biraz problem ediyor ailem. Bi de benim annem babam memur, sevdigimin annesi ilkokul babasi ortaokul mezunu (bu arada maddi olarak bizden iyiler) biraz da bunu kultur farki diye adlandirip benim o aileye girince problem yasayacagimi dusunuyorlar.soyledigim ilk gunden beri ikna edemedim onlari cok hirpalandim aram acildi ailemle. ailemle aram acilinca sevdigimden vazgectim dun,ayrildik. Cok agladi icim parcalandi. Icimde bi sizi var boyle severken ayrilarak dogru mu yaptim ama ilerde ailem hakli cikarsa diye de icim icimi yiyo. Bana bir yol gosterin ablalarim.
Canim kultur farkinini ilkokulla ortaokulla vs vs.. alakasi yok tamamen kisinin kendisiyle alakali ..Sevdigine bisey diyemiycem ama bencede ailen hakli bak banada ailem ayni seyi soylemisti sen bu aileyle yapamazsin diye ayrica kp uni mezunuydu bende hehe diyip gecistiriyodum ve hali ciktilar 3 senedirde anlasamiyorum ve konusmuyorum kesinlikle ailen hakli..

Bence kalbin ne diyo onu dinle.. aşağı yukarı benzer şeyleri yasadim ben de. Asi bir(tek) cocuktum.Çok sevdim aileme söyledim olmaz dediler direk, istemeye gelelim dedi sevdiğim olmaz dediler, yeni üniv kazanmıştım önce okulunu bitir sonra kiminle istesen evlen dediler ( kesinlikle bi anne baba olarak haklılar kendi ayaklarımın üzerinde durmami istediler) sevdiğim düz lise mezunu vasıfsız ama benden bile çalışkan, ben okuturum dedi. Benden bu denli vazgeçmeyen adamdan vazgeçelir mi :) zor dönemler geçirdim ailem ayrıldık bildi 4 ay. Sonrasında biz bi şekilde evlendik. Okulumu bitirdim, diplomalı ev hanimiyim :) eşimin parasını yiyorum çatır catir :)Rabbim e bin şükür çok mutluyum. Eşimin ailesi beni kendi evlatları gibi seviyor, ne verirsen onu alırsın ben de çok seviyorum onları. Köyde organik bir yasamlari var.bir üniversite mezunu olarak onlardan öğreneceğim cok sey var, hayat tecrübesi okullarda ogretilmiyo malesef ki. Aileme gelecek olursak eşimi pek sevmiyolar hala, sen mutlu ol yeter diyorlar ve defalarca söylerler o kadar isyanima rağmen senin gözünden akan bir damla yasa kapımız hep açık diye... hakkında hayırlısı neyse o olsun arkadaşım, ben devam ettim mutluyum, sen de devam et derim ben , zamanın neler getireceği belli olmaz.

Back
X