- 20 Ağustos 2015
- 6.548
- 15.774
- 248
Evet ben evliyim ve sizin dediklerinize katiliyorum ve fakat konu sahibinin kendini savunmasi ve ailesinin one surdugu seylere katilmiyorum. Egitim duzeyi, kulturel farkliliklar, maddiyat farki, dil, din ve irk bunlar sevgi ne kadar buyuk olursa olsun bir insanin temelinde hissettiklerine alistigi seylere ters dusuyorsa uyusmuyorsa ve o insanda akli basindaysa kendi fark eder bunu yani fark etmesi lazim. Bana bunun bir iliskide fark edilmiyor olmasi imkansiz geliyor.
Burda cikip kendini basarili akilli super ileri duzey kulturlu gibi lanse edipte 1 senedir flort ettigi adamin kendine uygun olup olmadigina karar verememesi kendi icinde celiskiye dusuruyor, bende derim ki canim demekki hersey diplomayla olmuyormus, oyle olsaydi super zekanla daha 3. bulusmadan adamin sana uygun olmadigi sonucuna varmaliydin coktan...
Bilmiyorum ya benim hayata bakis acim cok mantik cercevesinde yada cogu insan mantigini aksesuar olarak kullaniyor gunluk hayatinda. O yasta biriyle 4-5 ay gorusurken herhalde evlilik amacli gorusursun dimi, bu flort doneminde de egitim duzeyine, kulturel uyusmaya falan bakmiyorsa bir insan (yani simdi ailesinin sorun ettigi tum kriterlere) peki o 4-5 ayi adamin kasinin gozunun guzelligine bakarak mi geciriyor ? Bu kadar saf ve bilincsiz bu kizlar ? Is ciddiye binip aileleri adayi gorene kadar hic mi fark etmiyorlar ? hic mi akil etmiyorlar ? Bir insanin mantigini rafa kaldiracak kadar sik olma durumunu hic anlamadigim icin benim cidden ilgincime gidiyor bu tarz konular.
Konu sahibi diyor ki ailesini bu adayla egitim duzeylerini uygun bulmamis , anlasamayacaklarini dusunmus, Eee ablacim senin yakistiramadigin kizin adamla 1 senedir beraber hic mi dusunmedi bu kismini ? Yada 1 senedir ailesi diyene kadar gayet iyiydide simdi ailesi soyleyince mi birden karsisindaki kendine denk olmadi.
Ortada benim mantigimin almadigi bir durum var umarim demek istedigimi bakis acimi anlatabilmisimdir.
Evet haklısınız bu durumda olan oğlana olmuş maalesef.Bencilce bi hareket.Bi de tabi eğitimli biriyle olmak mutluluk garantisi de değil.Ailenin damat adayında aradığı özelliklerde genel olarak sorun var zaten.