Annem istemedigi icin sevdigimden ayrildim, acaba hata mi ettim

Konuda erkek arkadaşımdan değil sevdiğimden ayrıldım demişsin. Bu durumda yanlış yapmışsın

Ben de okulla diplomayla ne alaka diyenlerdim ama... gordum alakasini. Vizyonu,cevresi,kulturu olmuyor malesef kimisinin. Senin 5olarak gordugun seyi o 2olarak zor goruyor. Sorun cikar aileler arasinda.
Ben esimin ailesini kucumsemezdim,ama cok cahilliklerini kotu niyetlerini gordum.Belki bunu egitime yormak anlamsizdir. Cunku hala bence insanin NIYETI onemli,ici onemli. Anlasmak istemesi onemli..
Siz niyetlerine,size olan davranislarina bakin diycem ama.. o nisan evlilik surecinde 180derece donebiliyor hersey. Oncesnde cok alakali gozuken hosgorulu olup herseyi yapariz sen bizim kizimizsin diyen insanlar, arayip sormuyor ne haliniz varsa gorun biz yardim edemeyiz diyorlar, dugun nisan masrafini siz karsilasaniz bile, hayal gorul tumbirikimimizi aldiniz falan gibisnden cahilce konusup bir de sinir bozuyorlar ustune.. amaaan cok doluyum ben bu konuda...

Eskiden olsa aşkının peşinden git derdim ama cıx artık demiyorum. Mantığını kullan. Aşka kapılıp gitme, ailenle kötü olma. Eğer o kişi seni gerçekten seviyorsa bırakmaz! 3 gün ağlayıp sonra hayatına bakacaksa zaten işin olmasın. Bunu da zamanla görürsün. Ama evlilik çok başka bir olay, evet! Nerden geldiğini bilemiyosun o derece.
Eğitim olayına girmiyorum. Bu bdv'de doktor olup sapık olan ne adamlar okuduk. Adamın ailesine yapacak bişey yok. Ama bu çocuk nasıl biri, kibar mı, seni koruyup kollar mı ailesine karşı vs. Bunlar önemli.

Ben aranızda öyle aman aman fark göremedim açıkçası. İkiniz de lisans mezunu kpss'cisiniz. Anne baba eğitimine gelince... zaten bizden bir kuşak öncesi şimdiki gibi üniversite mezunu değil. Çoğu liseyi ancak bitirmiş. Senin ailen de memurmuş zaten, İngiltere kraliyet ailesi gibi bir tepeden bakmalar filan... Eskiden memura kız bile vermezlermiş, bu zamanda memurlara insan beğendiremiyoruz nedense. Yersiz kibir ailendeki. Sizin ilişkinizde iş yokmuş, basit meselerden etkilenip bitmiş gitmiş.

Ayy bu aileler bu diploma isini o kadar abartiyor ki.. benim esim universite terk kendi bi sirkettw calisiyor ve benim duvar dolduracak kadar derecem ve diplomam var ve bunlarin bi kismini esimle evliyken aldim. Halada okuyorum. Ailem 1. Kerede donup burun kivirmadi yada ben esime karsi daha ustunmusum gibi hissetmedim. Aksine ona Allah razi olsun derim desteklerinden dolayi. Sen kendini ustun goruyorsan o apayri bi sorun ama sevginin arkasinda durman lazim diye dusunuyorum

Ya artik ailelerin egitimine de mi bakiliyo? Cok sacma.ilkokul mezunu olunca ne oluyo?

Diploma mi karakter,vizyon,kultur katiyo insana?

Sizin de farkiniz yok.dereceymis acik ogretimmis.ikiniz de lisansiniz iste.

Ailenin agzina bakip sevdiginden ayrlmissin.annen okumus sen dereceli bitirmissin ama ikinizin de sevgiye saygisi yok.

Bu mu simdi kultur?uni okuyup iki kelimeyi bir araya getiremeyen insalar var

Ama siz birakin bu cocugu.gunahina girmeyin

Kesinlikle hakli degiller. Sonucta seni mutlu eden diplomalari aldiginiz yer mi yoksa sevdiginle beraber olmak mi? Once buna karar ver. Ben lisans mezunuyum kadrolu ogretmenim esim ilkokul mezunu ve devamli isi yok. Masallahhhh cok da mutluyum. Benim ailem de karsi cikti ama sonucta kabullendiler.
Şu kabullenme işi nasıl oluyor ya. Biz beceremedik

Bence hakli ailen. Dengini bul mutlu olma sansin artar. Hayat sevgiden ibaret degil, dusunsene kulturel acidan zengin oturup knustugunda bilgi edinebilcetin bir kv kp olsa hos olmaz mi? Dedikodu ile didisme ile gecirme omrunu. Ne kvler var insan kulturune imreniyor. Ha diyorsan brn azla mutlu olurum, ortalama bir hayat geciririm ok. Aileni dinle sevgiymis askmis peh..

Bi arkadaşım doktora yapıyor yaa. Anne okuma yazmalı, baba ilkokul mezunu.
Eşi lisansı dışardan bitirdi, memur. Anne okuma yazmasız baba ilkokul mezunu. Her iki aile de çocuklarının mutluluğu için elinden geleni yapıyor. Adam karısını destekliyor çalışmalarında. Kadın kocasına aşık..

Bence kalbin ne diyo onu dinle.. aşağı yukarı benzer şeyleri yasadim ben de. Asi bir(tek) cocuktum.Çok sevdim aileme söyledim olmaz dediler direk, istemeye gelelim dedi sevdiğim olmaz dediler, yeni üniv kazanmıştım önce okulunu bitir sonra kiminle istesen evlen dediler ( kesinlikle bi anne baba olarak haklılar kendi ayaklarımın üzerinde durmami istediler) sevdiğim düz lise mezunu vasıfsız ama benden bile çalışkan, ben okuturum dedi. Benden bu denli vazgeçmeyen adamdan vazgeçelir mi :) zor dönemler geçirdim ailem ayrıldık bildi 4 ay. Sonrasında biz bi şekilde evlendik. Okulumu bitirdim, diplomalı ev hanimiyim :) eşimin parasını yiyorum çatır catir :)Rabbim e bin şükür çok mutluyum. Eşimin ailesi beni kendi evlatları gibi seviyor, ne verirsen onu alırsın ben de çok seviyorum onları. Köyde organik bir yasamlari var.bir üniversite mezunu olarak onlardan öğreneceğim cok sey var, hayat tecrübesi okullarda ogretilmiyo malesef ki. Aileme gelecek olursak eşimi pek sevmiyolar hala, sen mutlu ol yeter diyorlar ve defalarca söylerler o kadar isyanima rağmen senin gözünden akan bir damla yasa kapımız hep açık diye... hakkında hayırlısı neyse o olsun arkadaşım, ben devam ettim mutluyum, sen de devam et derim ben , zamanın neler getireceği belli olmaz.

Üniversite mezunu ve ev hanımı ol. Bu tamamen kişisel tercihindir. Bir şey diyemem :kahve:
Ama eşimin parasını çatır çatır yemek nedir? çok çirkin geliyor bana bu kelime.
Bize de afiyet olsun demek düşer.:işsiz:

Mesela sevdigimin annesi icin diyorlar ki senin oturup sohbet edebilecegin sana yol gosterebilecek birisi olmayabilir onu ne yapacaksin.
Ne saçma bir detay. Kayınvaliden neden sana yol göstersin.
Benim eşimin annesi de ilkokul mezunu, dışarıdan okul bitirmeye çalışıyor şimdi, herkes her zaman şanslı olmuyor.

Ben bu durumu söyle tanımlıyorum aile mantık- birey aşk.
Senin ilişkine bakış açıları hep mantık üzerine kurulmuş. Sen iyi bir maddi olanak sağlarken, sevdiğin adamın biraz daha çabalaması ve bunu başarması gerekiyor. Tabi bu uzun bir süreçten geçerek oluşuyor.
Ailenin haklı olduğu kadar haksız olduğu tarafta var. Haklı olduğu taraf dediğim gibi mantık, haksız olduğu taraf ise aşk. İnsan kolay kolay sevemiyor ancak parayı bulabiliyor.

Ayrılmaya karar vermişsin ve ayrılmışsın, geri dönme.
İki taraf da zarar görür.

Ayrılmak yerine birazcık zamana bırakabilirdin.Bakalım şartlar ne gösterecek.Sana kendi hayatımdan örnek veriyim.Bir sevgilim vardı askeri personel denizciydi.Ailesi çok kültürlüydü,annesi,babası,ablası,kuzenleri hepsi...Gel görki benim eski sevgilim olacak kişi ayrılır ayrılır barışırdı.İçki çok içerdi.Hep üzerdi.Ne ayrılabilirdim,ne de devam edebilirdim arada kalmıştım.Son senemdi benim de okulda bir yandan staj yapıyordum muhasebe de ve dua ettim Allahım iş oldu hayırlı bir eş nasip et diye.1 hafta sonra eşimle tanıştım.işten çıkardı beni arardı uzaktık görev yerinden dolayı çünkü..Sürekli arardı yazardı sinir olmuştum.Ne yılışık bir çocuk bu nasıl asker olmuş bu derdim.Saçma espriler,hikayeler yazar sabaha kadar mesajlar atardı.Engelledim telden faceden sildim.Hala sildigimi anlamamış telden aramaya devam etti sildim seni diyemedim.Ne kadar saf iyi niyetli konuşsam mı acaba devam etsem mi dedim.Yakıştıramadım kendime.Aile yapısı falan hiç bağdaşmıyordu benimle.Ailem de eşimi sevdi fakat ailesini aile yapısını begenmediler.Kültürünü falan.Nişanlanmadan eski sevgilim beni aradı mesajlar vs. istemeye gelicez seni kararımız kesin dedi.E bi yandan eşim arıyor seyirde merak etme ben antalyaya vardım 2 gün durup dönücez diyor.Bende eşimi sevemedigim için aklım öncekinde oldugu için ayrılmaya kalktım kıyamadım ama ağlaya ağlaya ayrılıyorum senden dedim.Neden diyor eşimde aglıyordu telefonda ben seyirlere gittigim için mi benim için mi üzüldün.Beni merak etme ayrılma benden bunun için nolur dedi.Kıyamadım ailesi falan umrumda degildi.Şu an 2 yıllık evliyiz.Ve iyiki o gün ayrılmamışım.İyiki öbürüne geri dönmemişim.Ailesi iyi olsa da eş olacak adam önemli.Benim eşim o olmalı dedim evlendim :) Şükürler olsun..Ve şuanda eski sevgilimle görev yerleri aynı ilçede aynı bölgede şans eseri çarşıda eşimle görüyor hep yalnız yalnız geçip gidiyor yanımızdan..Sende üzülecegin birşey yapma iyi düşün canım..Eşin destek olacak arkanda duracak biri olsun.Gerisi fasa fiso..

Uzun vadeli düşünürsen bu farklar ilerideki yaşamını fazlasıyla etkileyecek.
Sonuçta sadece sevgilinle değil ailesiyle de evlenmiş olucaksın.
Ben ailene hak verdim :kahve:

kültar farkı gerçekten ciddi ötesi bir sorun
amaaa
daha iyisini bulursun dmeeleri yanlış ben bu yüzden 2010 da mezun olduktan sonra ilk karşıma çıkanları durumları iyi işleri iyi sırf yok uzak yok içim sinmedi dedim 6 yıl oldu ortada fol yok yumurta yok
anlatabildim mi? kafana göre içinin sindiği birini bulmak gerçekten çok zor
ailen bilmeden görüşmeye devam edebilirsin diye düşünüyorum
aamaaaa
kültür farkı zenginde olsa gerçekten çok ciddi önemli fark varsa hiç düşünme yanlış mı diye önüne bak

Eşim mühendis teknikerlikten dgs ile geçmiş 4yıllıga ama hala diploma alamadı orası ayrı bı konu :) kppsye girdi muhtemelen olmıycak ama çalışıp elinden geleni yapıyo eksiğimiz yok şükür ailem ilkokul mezunu babamla yeri gelir benaşık atamam o kadar geliştirmiş biri annemdense her zaman akıl alırım emin ol karşı taraf için de bunları düşün eşimin de annesi ilkokul babası uni annesi gayet bilgili görmüş geçirmiş yani kimin ne olduğunu öle etiketten anlamazsın emin ol ayrıca zaten hemen evlenmıyceksınız o zamana kadar ıkı taraf da anca hazır olun evlılıge ilk tanıdığın adamı beğenmez sonrasını beğenmezsen sonunda ellinde ne kaldığı her zmn malum :işsiz:

Tabikide haklilar.davul bile dengi dengine calarmis
ask sevgi hep hikaye
askda sevgide sebeplere dayanir menfaatlete dayanir
yolunda gitmeyen bisey oluncada hemencik biter.
ama mantik uzerine yapilan yapi saglam olur.
simdi siz goremessiniz ama aileniz onca yillardir bir yigin olayduyup tanik olmusturlar
hani tecrube diyolar ya hayat tecrubesi ,kulak ardi etmemek laxim
heleki soz konusu evlilikse kedinlikle dinlemek gerekir

Ailen haklı. Onlar herşeyi önceden görebiliyorlar . Eğer çalışmaya başlarsan bunu daha net görebileceksin. Daha da olgunlasip sadece duygusal değil mantığını katarak da bakmaya başlayacaksın anne sözü dinlemek iyidir :)

Üniversite mezunu ve ev hanımı ol. Bu tamamen kişisel tercihindir. Bir şey diyemem :kahve:
Ama eşimin parasını çatır çatır yemek nedir? çok çirkin geliyor bana bu kelime.
Bize de afiyet olsun demek düşer.:işsiz:
Teşekkür ederim. Atanamamak gibi bir sıkıntı çekerseniz akibetiniz böyle oluyo malesef. Çirkin lik bir tarafı yok oysa ki kelimelerimin benim gibi olanlar ne demek istediğimi anladı. Amacım konu sahibine yardımcı olmakti, muhalefet olduğunuz için teşekkür ederim :)

Back
X