• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem istemiyor.

Şükür ki o kadar yabancıyım ki bu konulara. Merakımdan bu yüzden sanırım. Toplumun bir kesimi kadında, diğer kesimi erkekte, başka bir kesimi de iki tarafa bakılmalı diyor. Cinsiyetçilik gözüyle bakanları hep merak ederim.
Eşitlik ve adalet aynı şeyler olmadığı için cinsiyetçilik duruma göre pozitif ayrımcılık gerektirebilir. Türkiye toplumunda kadınlara yüklenen sorumluluklar az çok bellidir. Kadın sadece erkekle değil erkeğin tüm sulalesiyle muhattap bırakılıyor. ( İstisnalar hariç. ) Ama erkek için bu böyle değil. Görüşmek istemiyorum diyince kimse sesini çıkaramıyor. Ya da aile kız çocuğunu hemen silip atabiliyorken erkek çocuğu bir sekilde affediliyor. O yüzden kadınlara bir tık pozitif ayrımcılık olmalı.

Bana kalirsa da boşanmış çocuksuz biriyle hiç bir sıkıntı yok iki tarafta evlensin. Ancak bir taraf daha evliliğin ne olduğunu bile bilmiyorken pat diye boşanmış ve çocuklu biriyle evlenmemeli. Kaldırabileceğini düşünmüyorum.

Madem tavsiye vereceğiz bende size tavsiye vereyim öyleyse. kendiniz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz, yazılanları dikkatle okursak hoş olur.

Ayrıca 3-4 kişi yazdığımı dosdoğru anlayıp cevap vermiş bir tek siz doğru anladınız o 3-4 kişi yanlış anlamış ve ben kendimi yanlış ifade etmişim sanırım. Çok pardon!

Ben yanlış anladığımı düşünmüyorum. Ama yanlış anlamam sizi mutlu edecekse peki siz haklısınız yanlış anladım.

Ben yanlış anladığımı düşünmüyorum. Ama yanlış anlamam sizi mutlu edecekse peki siz haklısınız yanlış anladım.
Sizin düşünceniz elbette saygı duyarım. Bende ne demek istediğimi doğru ifade ettiğimi düşünüyorum.

Ayrıca sizin yanlış yada doğru anlamanızla benim mutlu olup olmamam arasında hiçbir bağlantı olamaz. Yazdığınıza cevap babında dönüş yaptım sadece. Hoş kalın.)

Anneniz kesinlikle haklı zorluklar yaşayabilirsiniz.

Ama bana tuhaf gelen, forumda evlenip boşanmış ve çocuğu olan genç yaştaki bekar kadınlara hiç evlenmemiş bekar erkekle evlenilebilir gözüyle bakılırken evlenip boşanmış çocuklu erkekle hiç evlenmemiş bekar kadının tekrar tekrar düşünmesi gerektiği yazılıyor. Genelleme yapmak istemiyorum ama çoğu yorumda gördüm bu tavrı. Gerçekten merak ettiğimden soruyorum, NEDEN?
Çünkü bir kadin cok büyük bir sey yasamamışsa bosanmaz.Boşanmak gibi büyük bir şeyi goze aldıysa hele de çocukla ya aldatiltilmistir ya siddet gormustur ya alkol kumar vardir ya aşırı ailecidir yani adam ağır kusurludur

Bakın cocukla en az bakın en az 1 yıl aynı ortama girin çıkın sık sık ben babanın sevdiği bir arkadaşım diyerek sevgili tabirini asla kullanmadan bol bol bir araya gelin cocuk size ısınıyor ciddi bir bağ oluyorsa devam edin ama anne ile kavgaliysa baba çocuk size zitsa ilerde herseyin ama herseyin suçlusu siz olursunuz çocuk sizi sevemezse siz suçlu anne hir gür çıkarırsa siz suçlu inanın en saçma şeylerin faturası size gelirse o aşk böceği eşiniz bir anda en azılı düşman oluveriyor .. ilişkinize zaman verin çocuklu zaman geçirin tekil zaman asla değil .. ilerde biz ne kadar iyiydik bu çocukla sen sahitsin deme lüksünüz olur.. çocuk sizi kabullenemezse aşkınızdan yataklara dussende de evlenmee!!! İlerde 10 kere ölürsün
Teşekkür ederim tavsiyeniz için dikkate alacağkm

Ama bana tuhaf gelen, forumda evlenip boşanmış ve çocuğu olan genç yaştaki bekar kadınlara hiç evlenmemiş bekar erkekle evlenilebilir gözüyle bakılırken evlenip boşanmış çocuklu erkekle hiç evlenmemiş bekar kadının tekrar tekrar düşünmesi gerektiği yazılıyor. Genelleme yapmak istemiyorum ama çoğu yorumda gördüm bu tavrı. Gerçekten merak ettiğimden soruyorum, NEDEN?
Kesinlikle katılıyorum

İnsan kendi ckcuguna annelik yaparken sabır testinden defalarca geçiyor . Kocam uff kızım ya bir dur dese gıcık oluyorum adama üvey çocuğunuza agzinizi acamayacaksiniz . Romantik gece tak çocuk hasta gece bitti. Annesi ile iletişim halinde olan eşinizi belki kadın taciz edecek sürekli para bölünecek . Bla bla başkasının çocuğuna annelik yapmak büyük bir merhamet ve yürek ister eminim bende o var diye düşünüyorsunuz ama insan yeri geliyor kendi acı cekerek dogurduguna zor katlaniyor anlayacağınız milyonda bir kadın sevgiyle yaklasabilie . Anneniz çok haklı başınızı yakacaksiniz

Ben kesinlikle çocuklu insanlarla çocuklu insanların evlenmesi gerektiğini düşünüyorum

Herkese merhabalar günaydın. Gerçekten bir derdim var biraz anlatıp içimi rahatlatmak istiyorum. Çok sevdiğim ve sevildiğim bir ilişki yaşıyorum uzun bir süredir. Erkek arkadaşım daha önce evlenip boşanmış ve bir çocuğu var benimse daha önce başımdan evlilik geçmedi. Anneme bu konuyu anlattığımda annem kesinlikle olmayacağını ayrılmam gerektiğini söyledi. Ama ben zaten daha önce bunu denedim ve bu durum ikimiz içinde çok zor oldu. Karmakarışık bir durumdayım.
Başınızı yakmayın, çocuksuz olsaydı olurdu. Ama çocuk ömür boyu inanılmaz bir bağ anneyle baba arasında.

Ben boşanan erkek - boşanan kadın ayrımına çok katılmıyorum o yüzden o konuya girmeyeceğim. Ama gördüğüm ve sorun yaşayan çiftlerdeki en büyük sıkıntı çocuğun odak noktası olmasıydı. Ortak çocuğunuz değil, bir anne içgüdüsüyle yaklaşmanız da çok mümkün değil. O yüzden herhangi bi durumda çocuğunun yanına gitmesi, onu sizin üstünüze koyması, size tercih etmesi sizi rahatsız edecek. Siz de çocuklu olsaydınız bunu anlayabilirdiniz ama şu anki durumda çok da olası değil yaşınız kaç olursa olsun. Anneniz haklı haklı değil diyemem hayat sizin hayatınız ama bu işe girerseniz zorluk yaşayacağınız kesin gibi.

Böyle biri evlenmek için evlendi annesi de istemezken. Adam çocuğu olduğu için tekrar çocuk da yapmadı 4-5 yıl sürdü evlilikleri kadını hizmetçi olarak kullanmış beş kuruş da vermek istemedi boşanırken, altınlarını bile alamadı. Tabii ki herkes aynı kaderi paylaşacak diye bir şey yok ama anneler hep haklı çıkıyor.

Herkese merhabalar günaydın. Gerçekten bir derdim var biraz anlatıp içimi rahatlatmak istiyorum. Çok sevdiğim ve sevildiğim bir ilişki yaşıyorum uzun bir süredir. Erkek arkadaşım daha önce evlenip boşanmış ve bir çocuğu var benimse daha önce başımdan evlilik geçmedi. Anneme bu konuyu anlattığımda annem kesinlikle olmayacağını ayrılmam gerektiğini söyledi. Ama ben zaten daha önce bunu denedim ve bu durum ikimiz içinde çok zor oldu. Karmakarışık bir durumdayım.

32 yaşında genç birisin. Karşısına sana uygun birisi çıkabilir.

Böyle 20 yaştan küçük birine üvey anne olmak çok zor olur. Hele ergenlik çağına yakınsa. Hoş bebekte çok zor. Evlendiğinizde senin hayatının bir parçası olacak çocuk, sizin evinizde kendi odası yaşam alanı olması gerekir. Kusacak, sümkürecek, tuvaleti kötü kullandığı olacak, kız çocuğu ise regl dönemi olacak. Sen bunları silmesen, temizlemesen bile göreceksin. Bunlara 32 yaşında sevecen, sabırlı şekilde tahammül edebilecek misin? Bu çocuğun okulu mezuniyeti, düğünü vs olacak, orada anne ve babasının yanında 3. kişi gibi olacaksın. Ee birde kocanın baba olarak geçtiği süreçlerden siz çocuk yaparsanız sen ilk defa o ikinci defa geçecek, adamın maaşı hep ikiye bölünecek ister istemez.

Ha öyle çocuğa kendi evinde yer açamayıp, anasının evinde baktıran adamsa ondan senin çocuğuna da hayır gelmez.

Davul bile dengi dengine. Bekar sıfırdan bir hayatı olan birisiniz, daha evvel düzen kurmuş, evlilik hayatını deneyimlemiş, çocuğu olan biriyle yapamazsınız. Annenizi dinleyin yoksa pişman olursunuz. Bazen anneler hissediyor gerçekten. Ben annemin sezgilerine çok güvenirim. Yaş ilerledikçe daha da güvenmeye başlıyorsunuz. Ne diyorlarsa çıkıyor. Yanılan nadirdir

Benim ablamda bıraktı ailem istemedi bana göre cocuklu birini çocuklu biri anlayıp çekebilir maddi manevi o çocuğu ile ilgilenmek zorunda olduğu için herşeye razı gelmen lazım.

Çünkü kadınlar kolay kolay evliliklerini bitirmiyorlar hele çocuk varsa. Eğer boşandılarsa mutlaka o erkekte büyük falsolar oluyor.

Back
X