• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem istemiyor.

Anneniz kesinlikle haklı zorluklar yaşayabilirsiniz.

Ama bana tuhaf gelen, forumda evlenip boşanmış ve çocuğu olan genç yaştaki bekar kadınlara hiç evlenmemiş bekar erkekle evlenilebilir gözüyle bakılırken evlenip boşanmış çocuklu erkekle hiç evlenmemiş bekar kadının tekrar tekrar düşünmesi gerektiği yazılıyor. Genelleme yapmak istemiyorum ama çoğu yorumda gördüm bu tavrı. Gerçekten merak ettiğimden soruyorum, NEDEN?
Bu benim de çok dikkatimi çekiyor. Tamam erkeklerin bir çoğu problemi ve evliliklerine sahip çıkmıyor ama bu doğrultada olan kadınların sayısı da görmezden gelinecek kadar az değil.

Ayrıca bence daha önce evlilik tecrübesi olan biri kadın erkek farketmez, hiç evlenmemiş biriyle evlenmemeli. Tecrübe bakımından denk olmalı insanlar. Çocuğu hiç katmıyorum bile.

Bu konuda yorum yapmak, genelleme yapmak çok zor. Çok fazla değişken var.

Adamın kişiliği, kadının kişiliği, eski eşin kişiliği, çocuğun karakter yapısı...

Çok mutlu olabilirsiniz, normal sıradan bir evlilik de olabilir ya da çok mutsuz olabilirsiniz.

Buraya ne yazsak havada kalacak.

Ama evlenip boşanıp çocuğu olanlar bir daha evlenemeyecek mi? Bu insanlar evlenip boşanmış ve çocuğu olan insanlarla evlense işin içinde iki eski eş ve farklı anne babadan çocuklar olduğu için durum daha mı karışık olacak?

Ya da evlenip boşanmış çocuğu olan kişiler daha önce hiç evlenmemiş ya da evlenmiş ama çocuğu olmamışlarla evlense daha mı az mutlu olacaklar?

Daha önce hiç evlilik yapmamış iki insanın evlendiğinde çok mutsuz olma ihtimali olduğu gibi sizin de çok mutlu olma ihtimaliniz var. Burada kimse tam anlamıyla yorum yapamaz. 32 yaş değerlendirme yapmak için iyi bir yaş.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Mesela siz yaz tatiline gideceksiniz yazın çocuğun da babasında kalabileceği bi ay süre mi ne oluyor. E doğal olarak babası çocuğunu da alacak yanınıza.
Ya da haftasonları alacak babası. Bayramlarda alacak siz diyeceksiniz benim aileme gidelim ama çocuğu da götürecek misiniz? Çocuk isteyecek mi?

Çocuğuyla ilgilenmese, evinde bir oda vermese, tatillerde yanına almasa daha fena. Çocuğuna bakmayan adamdan sizin de çocuğunuz olsa demek boşanma durumunda ona da aynı davranacak.

Yani bence çok yüce gönüllü değilseniz bu işe girmeyin.

Teyzem 2. Evliliğini yaptı kendisinde de eniştemde de birer çocuk vardı. Enişte evlenince eski karısı madem evlendin çocuğu al sen bak diye babasına göndermiş mesela. Sonra bir de teyzemlerin çocuğu oldu her şey böyle daha dengeli gitti

Ama kuzenim de ilk eşinden ayrılınca çocuklu bi hanımla evlendi çocuk kuzenimle asla anlaşamadı 6 sene sonra ayrıldılar kendi aralarında sorun yoktu ama çocuk kuzenimi kıskanmaktan, kendi babasıyla kıyaslayıp sorun yaşamaktan annesine de kuzenime de rahat vermedi boşandılar

Çocuklular bile böyle sorunlar yaşıyoken siz çok cesaretlisiniz. Görümcem de hiç evlenmemiş haliyle 2 çocuklu boşanmış biriyle evlendi. Bi de çocuk yaptı ama Adam önceki çocuklarını arayıp sormuyor tamamen kesmiş bağını. Şimdi ben bunu görünce görümcemin bu adam benim çocuğuma da böyle yapar mı diye düşünmemesini anlayamıyorum. Yani bence önceki çocuğu görmemek vs de olmaz. Kısacası aşırı büyük bir aşkla bağlı değilseniz bu işe girişmeyin üzülürsünüz

Anneniz sizi iyi tanır, yapamayacağınızı düşünüyorsa yapamazsınız. Evlilik başkasının yükünü de almak üzerine bu durumda siz hem o adamın hem onun çocuğunun (dolayısıyla çocuğun annesinin, çocuğa bakan diğer üst soyun) yükünü alacaksınız ve bu ağır.
Eğer sizin de çocuğunuz olsaydı o zaman yürürdü. Bir de neden boşanmış, çocuklu insan son damlaya kadar idare eder (kadın), çocuğu için direnir. Bilmediğiniz işler olabilir o boşamanın arkasında.
Hakkınızda hayırlısı

Ay insan kendi çocuğuna dayanamıyor.
Neyinize güveniyorsunuz da bir adamın çocuğuna bakmayı göze alıyorsunuz?
Yeri gelince kocam gorumcemin çocuğuna çikolata aldiye diye kavga çıkaran kadinlariz biz.
Bu yüce gönüllülük nerden geliyor?
İleride eşinle mal mülk edinsen sonra çocuğun olsa bütün mal kendi çocuğunun olsun istersin.
Benim kazandığım niye başka çocuğa gider dersin?
Hani adamın karısı ölmuştur küçük çocuk vardır ortada kalmıştır annelik edersin diyelim.
Şu sartlarda zor.
Çocuk evliligin dengesini aşırı degistiren birşey.

Ne kadar süredir berabersiniz ? Eski eşiyle ve çocuğuyla görüşme sıklığı nedir ve bence en önemlisi çocuğunu sahipleniyor mu?
Bnm çok yakın arkadaşım evlendi dul ve bir çocuk babası adamla 10 yıl olacak çok mutlu adam arkadaşımın gözünün içine bakıyor resmen.Aynı sektörde çalışıyorlar ve aynı maaşı alıyorlar.İkisinin ortak bir de kızları oldu.Bu bahsettiğim arkadaşımın durumları oldukça iyi ve evlendikten sonra baya bir mal varlığı edindiler ve hepsinin tapusu arkadaşımın üstünde.Arkadaşım eşinin diğer çocuğuna miras kalmasın diye hepsini kendi üzerine yaptı.Adam şimdi ki çocuğunun üstüne titrerken diğer çocuğundan mal kaçırıyor çok üzücü..

Herkese merhabalar günaydın. Gerçekten bir derdim var biraz anlatıp içimi rahatlatmak istiyorum. Çok sevdiğim ve sevildiğim bir ilişki yaşıyorum uzun bir süredir. Erkek arkadaşım daha önce evlenip boşanmış ve bir çocuğu var benimse daha önce başımdan evlilik geçmedi. Anneme bu konuyu anlattığımda annem kesinlikle olmayacağını ayrılmam gerektiğini söyledi. Ama ben zaten daha önce bunu denedim ve bu durum ikimiz içinde çok zor oldu. Karmakarışık bir durumdayım.
Anneni dinle, seni elin oğlundan daha çok düşünür emin ol

Herkese merhabalar günaydın. Gerçekten bir derdim var biraz anlatıp içimi rahatlatmak istiyorum. Çok sevdiğim ve sevildiğim bir ilişki yaşıyorum uzun bir süredir. Erkek arkadaşım daha önce evlenip boşanmış ve bir çocuğu var benimse daha önce başımdan evlilik geçmedi. Anneme bu konuyu anlattığımda annem kesinlikle olmayacağını ayrılmam gerektiğini söyledi. Ama ben zaten daha önce bunu denedim ve bu durum ikimiz içinde çok zor oldu. Karmakarışık bir durumdayım.
Anneni dinle

Ne kadar süredir berabersiniz ? Eski eşiyle ve çocuğuyla görüşme sıklığı nedir ve bence en önemlisi çocuğunu sahipleniyor mu?
Bnm çok yakın arkadaşım evlendi dul ve bir çocuk babası adamla 10 yıl olacak çok mutlu adam arkadaşımın gözünün içine bakıyor resmen.Aynı sektörde çalışıyorlar ve aynı maaşı alıyorlar.İkisinin ortak bir de kızları oldu.Bu bahsettiğim arkadaşımın durumları oldukça iyi ve evlendikten sonra baya bir mal varlığı edindiler ve hepsinin tapusu arkadaşımın üstünde.Arkadaşım eşinin diğer çocuğuna miras kalmasın diye hepsini kendi üzerine yaptı.Adam şimdi ki çocuğunun üstüne titrerken diğer çocuğundan mal kaçırıyor çok üzücü..

Herkese merhabalar günaydın. Gerçekten bir derdim var biraz anlatıp içimi rahatlatmak istiyorum. Çok sevdiğim ve sevildiğim bir ilişki yaşıyorum uzun bir süredir. Erkek arkadaşım daha önce evlenip boşanmış ve bir çocuğu var benimse daha önce başımdan evlilbaslaninilik geçmedi. Anneme bu konuyu anlattığımda annem kesinlikle olmayacağını ayrılmam gerektiğini söyledi. Ama ben zaten daha önce bunu denedim ve bu durum ikimiz içinde çok zor oldu. Karmakarışık bir durumdayım.
O kadar emin olma sevip sevilme konusunda .Sevgililikle evlilik çok farklı oluyor inan bana alana kadar hepsi iyi öyle severim böyle yaparım evlendikten sonra degisiyorlar nasılsa artık evlendim kimseyi ikna etmek zorunda değilim havasindalar. Çocuk büyük problem bekar insan için yeri geliyor kocaya bile tahammül edilmezken başkasının çocuğuna bakmak zor. Annen çok haklı dengini bul aşk sevgi evlenince pek kalmıyor herşey normal siradanlasiyor.

Annenizi dinleyin, izin vermiyorsa vardır bir bildiği.

Anneniz kesinlikle haklı zorluklar yaşayabilirsiniz.

Ama bana tuhaf gelen, forumda evlenip boşanmış ve çocuğu olan genç yaştaki bekar kadınlara hiç evlenmemiş bekar erkekle evlenilebilir gözüyle bakılırken evlenip boşanmış çocuklu erkekle hiç evlenmemiş bekar kadının tekrar tekrar düşünmesi gerektiği yazılıyor. Genelleme yapmak istemiyorum ama çoğu yorumda gördüm bu tavrı. Gerçekten merak ettiğimden soruyorum, NEDEN?

Yooo..
Kadin erkek farketmez bence.
Herkes dengini bulmalı.
Boşanmış çocuksuz boşanmış çocuksuzla.
Boşanmış çocuklu Boşanmış cocukluyla.
Hic evlenmemiş biri hiç evlenmemişle.
Ufak detaylar hayati önem taşıyabiliyor sonradan..

Back
X