Annem,kardeşim ve ben..

Mesele benim tahammülsüzlüğüm degil annemin bana üvey evlat tavrı ve gercekten üzülmemi zerre kadar önemsememesi yapmasın hicbir iş istemem gercekten

Şahsen kimseden fazla yardım almıyorum çünkü çoğunlukla (buna aile dahil) onu bir şekilde ağzından burnundan getiriyor. Bir çocuğuna bakarlar işin olduğu için pat bir laf yiyiyorsun. Bende yaşadım. Artik başka çarem olmadığı durumlardan hariç ailemden bile yardım istemiyorum

Bu fikir ilk ondan gelmisti sorun bunlarsa eğer cözülür ama ben sahsımla ilgili oldugunu düsünüyorum

Mesele benim tahammülsüzlüğüm degil annemin bana üvey evlat tavrı ve gercekten üzülmemi zerre kadar önemsememesi yapmasın hicbir iş istemem gercekten
Ayrıca yaşlılar biraz daha bencil oluyorlar
Ondada bu duygu durumu mevcut demek ki
Karekter meselesi belki kıskançlık öyle birşey
Yinede annenizi üzmeden bu meseleyi çözün

Çocuk kreşe gidene kadar sabır et, ne gör, ne duy, nede konuş sonuçta annen
Kaynana olsa birde eşini
Üstüne salar dı, haydi yine şanslısın

Bu fikir ilk ondan gelmisti sorun bunlarsa eğer cözülür ama ben sahsımla ilgili oldugunu düsünüyorum
Şahsınızla ilgili sorun olsa , sizin çocuğunuza niye baksın ?
Kadın rahat edeceği yaşta , kendine ait olmayan bi eve kapanmış ve bunalmış.
Bırakın gitsin , kendi yaşıtlarıyla gün yapsın , gezsin tozsun.

Göndermeniz lazım ama maddi açıdan zorlanıyor musunuz ondan mı bu kadar olaydan sonra hâlâ git diyemiyorsunuz ?
Anneniz iki gün küser sonra yine iyi olursunuz, hatta mesafe her zaman iyidir.

Belki annen para istiyordur ama söyleyemiyordur, para verdiğiniz oluyor mu

Kadın alalım diyorum alamadan yapıyor bir hafta söylüyor inanın işten geldikten sonra onlardan hiç bir sey isteyemiyorum zaten.. Bunaldıysa bunaldım dese keske üvey evlat muamelesi bi sürü işten daha yorucu

Siz alalım demeden alacaksınız. Sizi, vereceğiniz parayı vs de hesaplıyordur. Üvey evlat muamelesi görmüyorsunuz, eve zorla gelip yapmıyor sonuçta ama göre değil. Lütfen gereksiz alınganlık yapmadan birini bulun ve çocuğa da baksın.Olmadı temizliği siz yaparsınız, anneniz bakıcıya aradangelir göz kulak olur. Siz sorup ama kabul etmedi diye kendinize bahane üretmeyin, kadın yıllardır size ve kardeşinize bakmış. Eşi ve kendine ait bir hayatı yok, kardeşiniz ve anneniz size hala destek de bulunuyor ve siz yine hamilesiniz, başa dönecekler ve bakma zorunlulukları yok. Lütfen olumsuz düşünceleri bırakın ve bir kadın getirin, parasını ödeyin ve anneniz zaten gelip kadını görürse bir süre takılır ve sonrasında normale döner.

Sorma sorarsan cevap hakki doguyor.yarin bigun dayakda yersin .annemle ablam beni dovmustu mesela cunku hayatimin ipleri onlarin elindeydi.koparip aldim iplerimi ve mutluluk neymis gordum.beceriksiz yeteneksiz herzaman haksiz ve sorunlu olan bendim.ama degilmis onlar oyle dusunmemi sagliyormus.basinin caresine bakmalisin acilen

Arkadaşlar hayır basa dönmeyecekler haziranda zaten gidecekler sonra cocuklarıma tabii ki ben bakacagım.. Bugün tartısırken giderim de elalem gecinemedi geldi demesin diye hazirana kadar duracam kendimden utanıyorum dedi yani git diyemem kendince o zaten yol çizmiş ayrıca para degil ama özel günlerini atlamadan ikisine de hediyeler alırım.maddi durumu iyi zaten

Senin annenin yaptığını eşimin annesi bana yapıyor. Çocuğuma baktığı da yok. Misafirliğe gelir güya. Sürekli kendi hayatıyla benimkini kiyasliyor. Acaba senin annen de kendiyle seni kiyasliyor olmasın

Benden nefret etmesinin sebebi cocuguma bakması mı yani?

Çok çocukça ve bencilce bir kelime. Anneniz söylendi diye sizden nefret duymuş mu oluyor? Sizin anneniz nefret duysa adımını atmazdı eve. Tabi ki kendisi size duyduğu sorumluluk nedeniyle kendi teklif etmiştir ama sizin ikinciye hamile kalmanız, bu süreçte düzene girmemeniz üzerinden bu hale gelmiştir.

Kocaman kadınsınız, kendi çocuğunuz var ve anneniz eve gelip her işinizi yapıyor ve söylendi diye kadını şikayet ediyorsunuz. Biraz kendinizi onun yerine koyun. 50-60 yaşındasınız, eşiniz ve işiniz yok ve hala sizden hizmet beklenmediği söyleniyor ama para ayırılıp kadın bulunmuyor. Kadın hala sizi düşünüyor ve siz sürekli kırılıyorsunuz, düzeniniz yok ve anne kafayı yemek üzere. Siz hamilesiniz ve burada biz bile sizinle zor iletişime geçiyoruz, anneniz nasıl anlatsın. Yaşlılar bencil vs de değiller, söyleyen arkadaş için söylüyorum bunu genelleştirmek ve 2 yıl bu kadar emek sarf eden birisi için bunu söylemek vicdansızlık olur.

Annenin bir şey söylemesini beklemeden birini bulun, temizlik ve çocuk bakımını kendiniz eşinizle üstlenin. Anneye tavır yapmadan annecim sen çok yoruldun, lütfen kendini yorma. Seni üzdüğüm için özür dilerim deyin.

Bir süre kadını alıştırsana kadar kayınvalideniz veya işten izin alıp siz başında durun.
Eşiniz ve annesi de bir süre destekte bulunsun.

Senin annenin yaptığını eşimin annesi bana yapıyor. Çocuğuma baktığı da yok. Misafirliğe gelir güya. Sürekli kendi hayatıyla benimkini kiyasliyor. Acaba senin annen de kendiyle seni kiyasliyor olmasın
Bilmiyorum gercekten ama bana hiç tahammülü yok oysa bence ideal bir cocuktum okudum yıllarca borc ödedim kardesimse daha cok yük oldu ama o daha kıymetli hep

1. Si düzene girmediğimi nereden biliyorsunuz düzenden kastınız nedir?
2.si ısrarla anlamak istemiyorsunuz benim işlerle temizlikle yemekle vs bir sorunum yok istemem de beklemem de zaten annem de canı isterse yapar istemezse yapmaz bu da sorun olmadı asla yazdıkılarımdaki asıl sorunu neden anlamıyorsunuz?
İkinci bebegime de cok uzun süre ücretsiz izine ayrılabilecegim için bilerek hamile kaldım.annemlik bir durum yok ki

Yok para konusunda hakkını yiyemem harcar alır ama keske harcamasa da bana da kardesim kadar anlayıslı davransa koskoca kadınım ama bazen sanki beni dövecek gibi hissediyorum.

cocugumun karsisinda kendimi asla bu sekilde ezdirmezdim. yazik o yavruya

Toplumumuz istediği kadar reddedip hayırsız evlat ilan etsin bu ayrım çoğu ailede mevcut. Kendi göbek bağınızı kendiniz kesin.Anneniz dahi olsa size bu psikolojik yıkımı yaşatmaya hakkı yok.Kardeşinize diyecek birşey bulamadım muhtemelen kardeşiniz annenize size göre daha agresiftir ama anneniz yinede onu tutar maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…