• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem-kayınannem 🥱

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
Herkese merhaba. Yine benden daha tecrübeli olan sizlere danışmam gereken bir konu var. Ben kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyorum. Ailem başka şehirde ama çok uzak değil. Kayınvalidemle aramda bir sorun yok bana yardım eder iyi davranır. Evliliğime karışmaz. Annemle birkaç sıkıntılarımız oldu evliliğime karışma çabaları ve benim sert tepkilerim sonucunda şuan ilişkimiz iyi gidiyor. Fakat ben kayınvalidemle annemin arasında kalıyorum. Annem bir kaç ufak sebepten dolayı kayınaileme kırılmıştı ve artık eskisi gibi samimi olmak istemiyor. Bende zaten sürekli mıç mıç beraber olmak istemiyorum. Kendi ailemle ayrı onlarla ayrı görüşmek istiyorum. Mümkün oldugunca bir araya getirmek istemiyorum. Annem evime 2 senede anca 2 kere geldi. Her seferinde hep kayınailemle görüşüldü. Onlar da iyi şekilde agırlamak istediler. Bunlarda sıkıntı yok. Ama benim isteğim ayrı ayrı görüşmek. Ve annem birkaç hafta öncesinde bana yardıma geldi günübirlik. Akşam yola çıkıp gittiler. Sonra da ben eşimle kayınvalideme gittik. Kızım bir kahveye çağırmanı bekledim dedi ben de Anne beni yanlış anlama ama annemlerle yalnız görüşmek istedim dedim. O da haklısın tabi sürekli beraber görüşcez Diye birşey yok kızım dedi. Tatlıya bağladık. Annemler üç gün önce yine geldiler günübirlik akşamına gittiler. Kayınvalidemde plan yapıyordu o gün için. Ben de annemler gelecek senle diger gün buluşur işlerimizi hallederiz dedim haliyle bozuldu yine. Annemlerin geldiği gün eşim telefonla arayıp annemi de çağırsaydın iyi olurdu diye sitem etti. Yani kızlar ben napayım illa beraber mi görüşmek zorundayız. Eşim böyle söyleyince sakin kalamıyorum onu da kırmak istemiyorum ama kimse bu konuda anlayış göstermiyor. Eşim babasıyla bi yere gitse arayıp benim babamı da çağırın demem çocuk gibi. Eşime bunu nasil anlatabilirim?

Aslında pek bi art niyet yok bunda eğer kv de iyi biri ise çağırılabilir neden olmasın
Tabi ki sürekli görüşmek zorunda değiller
Eşinin yaptığı çocukluk evet

Aslında pek bi art niyet yok bunda eğer kv de iyi biri ise çağırılabilir neden olmasın
Tabi ki sürekli görüşmek zorunda değiller
Eşinin yaptığı çocukluk evet
Evet kv iyi biri ama annem de haklı olarak evine geldiğimde senle basbasa olmak isterim diyor.

Bunda neye ksdığınızı ben anlamadm. Kayınvalideniz bozulmuş annenizle o da vakik geçirmek istemiş demek ki.. Sakince kalınamayacak bir durum yok.. böyle davranarak dikkat cekersin.. eğer annen görüşmek istemiyorsa eşine ve kayırvalidene söyle.. zamanla göze batma durumun olur.

Anneniz her geldiğinde değil ama ara sıra çağırabilirsiniz. Kayınvalideniz bekliyor belli ki. Bir de kv niz hoş geldin demedim ayıp oldu görmedim beni ağırlamadı derler şimdi diye düşünüyor olabilir (benim kv böyle düşünür en azından)

Yanlizda gorusun, birlikte de program yapin hic gorusmeden donmeleri olmaz ztn sık gelmiyorlarmis
Zaten birlikte yemeğe çağırdım her seferinde. Annem hiç evime geldiğinde oturamadık bir sakince. O da benle yalniz kalmak istiyor, kv de onu cagirmami bekliyor

Anneniz her geldiğinde değil ama ara sıra çağırabilirsiniz. Kayınvalideniz bekliyor belli ki. Bir de kv niz hoş geldin demedim ayıp oldu görmedim beni ağırlamadı derler şimdi diye düşünüyor olabilir (benim kv böyle düşünür en azından)
Evet öyle düşündüğünü söyledi. 🤷🏽‍♀️

ailen madem uzakta madem günü birlik gelmis cok dogal bas basa kalmak istemeniz.

esinede en son kurdugun cümleyi tekrarla, sen babanlayken bende arayip babamida cagir mi diyeyim de.

olmaz yani.....
Dimi ya, zaten aramızdaki tek sorun bu aile mevzularından çıkıyor, bunalıyorum

Kararınıza saygı duymadıkları için ben olsam bozulan ve kızan taraf ben olurum.
Annenizle yalnız kalmak gibi bir isteğiniz var, eşinize de kayınvalidenize de hiçbir şekilde söz düşmüyor ve duygusal manipülasyon yapmaları çok ayıp.
Kararınızın ve lafınızın arkasında durun, asıl siz kızın onlara, anne kız birlikteliğine müsade etmedikleri için.
Ne ayıp, ne değil bunu zaten siz bilirsiniz, kimse size ama kayınvalideni çağırmazsan ayıp olur deme hakkına sahip değil, bunu dedirtmeyin de, ben nezaketsiz miyim, bilmiyor muyum deyin ve üste çıkın, çünkü haklısınız.
Bir süre sonra ilişkiler ayarına oturur.
Böyle birbirine nefes aldırmayan ilişkilere ne ilişkisi olursa olsun çok kızıyorum.

Kararınıza saygı duymadıkları için ben olsam bozulan ve kızan taraf ben olurum.
Annenizle yalnız kalmak gibi bir isteğiniz var, eşinize de kayınvalidenize de hiçbir şekilde söz düşmüyor ve duygusal manipülasyon yapmaları çok ayıp.
Kararınızın ve lafınızın arkasında durun, asıl siz kızın onlara, anne kız birlikteliğine müsade etmedikleri için.
Ne ayıp, ne değil bunu zaten siz bilirsiniz, kimse size ama kayınvalideni çağırmazsan ayıp olur deme hakkına sahip değil, bunu dedirtmeyin de, ben nezaketsiz miyim, bilmiyor muyum deyin ve üste çıkın, çünkü haklısınız.
Bir süre sonra ilişkiler ayarına oturur.
Böyle birbirine nefes aldırmayan ilişkilere ne ilişkisi olursa olsun çok kızıyorum.
Hah işte aynen böyle düşünüyorum bende ne kadar iyi olunursa olunsun ya da eş bile olsan herkesin bir özel alanı vardır ve buna saygı duyulması gerekir, icimdekileri tam yansıttiğınız icin teşekkür ederim demek ki yanlış düsünmüyormuşum ❤️

ben olsam; anne galiba x (esin) ile konusmussunuz, annemin gelmesiyle ilgili. keske x ile konusacagina bana deseydin. bende sana annemi özledigimi ve onunla bas basa kalmak istedigimi anlatirdim, ki aslinda bunu anlatmama gerek yok senin anlaman gerekir. madem annem senin icin bu kadar büyütülecek kadar kiymetli ve degerli, o zaman bir kere de sen ara evine davet et.

der cekilirdim köseme

Herkese merhaba. Yine benden daha tecrübeli olan sizlere danışmam gereken bir konu var. Ben kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyorum. Ailem başka şehirde ama çok uzak değil. Kayınvalidemle aramda bir sorun yok bana yardım eder iyi davranır. Evliliğime karışmaz. Annemle birkaç sıkıntılarımız oldu evliliğime karışma çabaları ve benim sert tepkilerim sonucunda şuan ilişkimiz iyi gidiyor. Fakat ben kayınvalidemle annemin arasında kalıyorum. Annem bir kaç ufak sebepten dolayı kayınaileme kırılmıştı ve artık eskisi gibi samimi olmak istemiyor. Bende zaten sürekli mıç mıç beraber olmak istemiyorum. Kendi ailemle ayrı onlarla ayrı görüşmek istiyorum. Mümkün oldugunca bir araya getirmek istemiyorum. Annem evime 2 senede anca 2 kere geldi. Her seferinde hep kayınailemle görüşüldü. Onlar da iyi şekilde agırlamak istediler. Bunlarda sıkıntı yok. Ama benim isteğim ayrı ayrı görüşmek. Ve annem birkaç hafta öncesinde bana yardıma geldi günübirlik. Akşam yola çıkıp gittiler. Sonra da ben eşimle kayınvalideme gittik. Kızım bir kahveye çağırmanı bekledim dedi ben de Anne beni yanlış anlama ama annemlerle yalnız görüşmek istedim dedim. O da haklısın tabi sürekli beraber görüşcez Diye birşey yok kızım dedi. Tatlıya bağladık. Annemler üç gün önce yine geldiler günübirlik akşamına gittiler. Kayınvalidemde plan yapıyordu o gün için. Ben de annemler gelecek senle diger gün buluşur işlerimizi hallederiz dedim haliyle bozuldu yine. Annemlerin geldiği gün eşim telefonla arayıp annemi de çağırsaydın iyi olurdu diye sitem etti. Yani kızlar ben napayım illa beraber mi görüşmek zorundayız. Eşim böyle söyleyince sakin kalamıyorum onu da kırmak istemiyorum ama kimse bu konuda anlayış göstermiyor. Eşim babasıyla bi yere gitse arayıp benim babamı da çağırın demem çocuk gibi. Eşime bunu nasil anlatabilirim?
Annemizin geleceğinden haberi olmazsa oda gelenim demez

Kayınvaliden politika yapmaya çalışıyor ama açık vermiş.O gün seni arayıp sitem eden esini belliki annesi doldurmuş.Çok iyi olsa şikayet etmek yerine anne-kız yalnız kalsın diye saygı duyardı. Anneniz gelecegi zaman ya da geldigi zaman ona soylemek zorunda degilsiniz.Esinizide tembihleyin o da söylemesin.

Benim kayın validemde çok iyidir ve ben her annem bize geldiğinde ya da annem gelecek diye plan yapıldığında mutlaka kayın valideme de söylerim o da her seferinde hemen tamam olur diye atlamaz sağ olsun bazı zamanlar yok kızım bu sefer de annenle baş başa bir kahvaltı edin ben belki öğlen kahve içmeye gelirim der ama akşama doğru gelir annemin gitmesine 1-2 saat kala. Sizin de kayın valideniz iyiyse bir de böyle deneyin? Belki oda benimkisi gibi her zaman tamam diye atlamaz :oops:

Back
X