• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem kovulmus

Gencecik kadınların vizyonu yaşlanınca torun bakmak. Elin avrupalısı 70’inden sonra kırk ülke gezmek için plan yapar, bizimkiler çocuk bakmak için. Coğrafya cidden kader galiba yav 😂
Ben bakamam Kudra kafam kaldırmaz yani.
Hem gezip tozmak varken neden bakayım ?
Gelin hanım da bakabileceği kadar doğursun .
Benim gelecekte torun bakmak gibi bir hayalim yok valla , olanlar da kendi düşünsün 😂😂

Gencecik kadınların vizyonu yaşlanınca torun bakmak. Elin avrupalısı 70’inden sonra kırk ülke gezmek için plan yapar, bizimkiler çocuk bakmak için. Coğrafya cidden kader galiba yav 😂
Neden öyle düşündünüz ki bu bir tercih meselesi. Belki ben gençliğimde gezip görüyorum. Ayrıca 7/24 gezmek de ilginç. Herkes kendi tercihinden sorumludur siz gezin görün yaşlanınca ben önceden yapmayı tercih ediyorum torunlarım olursa seve seve de bakarım. Ha belki çocuklarım evlenmez belki çocuk düşünmez belki onlar bana baktırmaz falan.
Ne zaman ki kendi doğrumuzu herkese doğru diye kabul ettirmeye çalışmazsak o zaman gelişmiş oluruz gezip görmekten daha medeni olur

Neden öyle düşündünüz ki bu bir tercih meselesi. Belki ben gençliğimde gezip görüyorum. Ayrıca 7/24 gezmek de ilginç. Herkes kendi tercihinden sorumludur siz gezin görün yaşlanınca ben önceden yapmayı tercih ediyorum torunlarım olursa seve seve de bakarım. Ha belki çocuklarım evlenmez belki çocuk düşünmez belki onlar bana baktırmaz falan.
Ne zaman ki kendi doğrumuzu herkese doğru diye kabul ettirmeye çalışmazsak o zaman gelişmiş oluruz gezip görmekten daha medeni olur
O örnekti sadece. Yaşlı insanlar kendileri için bir şey yapmalılar bence. İsterse seramik kursuna gider, isterse dans eder, isterse altın günlerinde boy gösterir. Torun bakma planı kendi için yapılan bir şey değil.

Gençliğinizde gezebiliyorsanız zaten ortalamanın üzerinde bir maddi duruma sahipsinizdir, o zaman da toruna mürebbiyelerin bakması gerekir. Zira biz ancak bütün yıl çalışıp 15 günlük yıllık izinle maksimum 300 km öteyi gezebiliyoruz bu hayat pahalılığında.

O örnekti sadece. Yaşlı insanlar kendileri için bir şey yapmalılar bence. İsterse seramik kursuna gider, isterse dans eder, isterse altın günlerinde boy gösterir. Torun bakma planı kendi için yapılan bir şey değil.

Gençliğinizde gezebiliyorsanız zaten ortalamanın üzerinde bir maddi duruma sahipsinizdir, o zaman da toruna mürebbiyelerin bakması gerekir. Zira biz ancak bütün yıl çalışıp 15 günlük yıllık izinle maksimum 300 km öteyi gezebiliyoruz bu hayat pahalılığında.
Haha ben kreşçiyim mürebbiye tercihim değil🤣🤣 biz aklımıza estikçe gezeriz yakın il uzak il fark etmez günü birlikte olsa gider geliriz. Hee çok da zengin değiliz devlet memuruyum ama oluyor. Yeşil Pasaport hakkımın gelmesine de 2 yılım kaldı bir iki tane merak ettiğim ülke var onları da evlatlarımla gidip gezerim Allah ömür verirse. Mesela kursta hiç sevmem el işi falan bakın bu da benim tercihim. Siz seçebilirsiniz ilgilenebilirsiniz ama ben sevmiyorum torun bakanları da yurt dışındakiler ile kıyaslamanız hoşuma gitmedi sadece hepsi bu.

Haha ben kreşçiyim mürebbiye tercihim değil🤣🤣 biz aklımıza estikçe gezeriz yakın il uzak il fark etmez günü birlikte olsa gider geliriz. Hee çok da zengin değiliz devlet memuruyum ama oluyor. Yeşil Pasaport hakkımın gelmesine de 2 yılım kaldı bir iki tane merak ettiğim ülke var onları da evlatlarımla gidip gezerim Allah ömür verirse. Mesela kursta hiç sevmem el işi falan bakın bu da benim tercihim. Siz seçebilirsiniz ilgilenebilirsiniz ama ben sevmiyorum torun bakanları da yurt dışındakiler ile kıyaslamanız hoşuma gitmedi sadece hepsi bu.
Siz gezebiliyorsaniz ne mutlu size ama bu ülkede insanların %45'i asgari ücret ile çalışıyor.İnsanlar artık memleketlerine gidemez hâle geldi.Hahayyy ben istediğim gibi geziyorum demeniz de hoş olmamış bana göre.Avrupa'lilar ilerlemiş yaşlarına rağmen dünyayı gezip tozuyorlar,ama bizim emeklilerimiz hayatta kalma mücadelesi veriyor.Yaşlı insanlar torun bakmak zorunda değil,bir çocuğa bakmak ve onun peşinde koşturmak yüksek bir enerji ister.

Merhaba,çok üzgün ve stresliyim.Erkek kardeşim evli ve 2 küçük çocuğu var.Annem benim evimde 2 çocuğuma bakıyor bende çalışıyorum.Kendime ev aldım annem sayesinde çalışıp borcunu ödüyoruz.Kardesimin eşi benim için yeter artık onun o kadar çalıştığı kaynanam gelsin birazda benim çocuğuma baksın bende çalışayım demiş durmuş babama.Babamda pek oralı olmadı çünkü anne ve babamın tüm sorunları ile ben ilgileniyorum.Hatta bu durumu bilmezken ben geline zaten kiracisiniz gelin yakınıma taşının sizde birlik olun karı koca sizde bir eve yazılım dedim.Annem iyi kötü çocuklara bakar 1 sene baksa kres çağına geliyorlardı o zaman benim 2 onun 1 çocuğu vardı.Kabul etmedi tek ve özel sadece onun çocuğuna bakılsın istiyormuş.Bende duymamazlıktan geldim artık iyilikten anlamıyor dedim.Ben elimdeki nimeti paylasmak istiyorum o nimet benim olsun diyor.
Hem siz hem gelininiz korkunç insanlarsınız
Hele siz, annenizden nimet diye bahsetmek. Ağzım açık kaldı. Tam anlamıyla rezalet. Anneniz rahat 55-60 yaşındadır. Ve 3-4 çocuğua aynı anda bakacak öylemi? Kendinize bu hakkı nasıl buluyorsunuz ya?
Belliki iyi niyetli bir anne, evlatları mal mülk sahibi olsun diye kendini feda etmiş ses çıkarmamış. Ama iyi niyet işte, evladında olsa sömürülmeye mahkum. Biri bi kolundan diğeri diğeri kolundan çekiyor, biride yazık biz kendimize bakıcı tutalım annemiz yorulmasın demiyor.
Ben bu yaşımda değil 2, tek çocuk bakamam. Bakmak istemem. Siz ne rahatsınız, ne hakla yakına gel annem hepsine bir bakar diyorsunuz? Millet evini taşıcak siz istiyorsunuz diye, öylemi?
Madem öyle siz evi kiraya verin kardeşinize
yakın taşının? Hem gelin haklı niye hep sizinkiler bakılıyor, kadın evde oturup çocuk bakmış şimdide siz çıkın işten kendiniz bakında birazda o mal mülk sahibi olsun madem.
Yemez tabii, anneniz üzerinden iyi niyet göstermek kolay. Tamam ben bakıcı ayarladım yada işten çıktım anne, sen git birazda yeğenlerime bak, senin gibi nimetden birazda onlar faydalansın demek sıkar biraz.

Siz gezebiliyorsaniz ne mutlu size ama bu ülkede insanların %45'i asgari ücret ile çalışıyor.İnsanlar artık memleketlerine gidemez hâle geldi.Hahayyy ben istediğim gibi geziyorum demeniz de hoş olmamış bana göre.Avrupa'lilar ilerlemiş yaşlarına rağmen dünyayı gezip tozuyorlar,ama bizim emeklilerimiz hayatta kalma mücadelesi veriyor.Yaşlı insanlar torun bakmak zorunda değil,bir çocuğa bakmak ve onun peşinde koşturmak yüksek bir enerji ister.
Siz bence anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız önce bunu bir kabullenin. Dedi ki yazan kişi bizim insanımızın vizyonu çocuk bakmak yabancı ülkelerin insanı da gezip tozuyor. E bende bir önce torunlarıma bakarım yazmışım üzerime alındım. Bu benim vizyonum değil bu benim arzum. Ha belki böyle bir durumda oluşmayacak ama olursa seve seve bakarım. Bu arada emekli maaşım olsa ben de gezemeyebilirim. Yani durumu zaten bilmiyoruz konu yarım yamalak kalmış. Yoksa hahay ben geziyorum değil. Bir de öyle lüks bir yaşantım yok. Kanaatkarım mesela küçücük evim var Allah elimden almasın, eski bir arabam var ve koca bir yıl çalışıyorum gezebileceğim yerleri de sağlığımda gezmek
İstiyorum. Yani hoş olmayan birşey söylediğimi sanmıyorum

Siz bence anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız önce bunu bir kabullenin. Dedi ki yazan kişi bizim insanımızın vizyonu çocuk bakmak yabancı ülkelerin insanı da gezip tozuyor. E bende bir önce torunlarıma bakarım yazmışım üzerime alındım. Bu benim vizyonum değil bu benim arzum. Ha belki böyle bir durumda oluşmayacak ama olursa seve seve bakarım. Bu arada emekli maaşım olsa ben de gezemeyebilirim. Yani durumu zaten bilmiyoruz konu yarım yamalak kalmış. Yoksa hahay ben geziyorum değil. Bir de öyle lüks bir yaşantım yok. Kanaatkarım mesela küçücük evim var Allah elimden almasın, eski bir arabam var ve koca bir yıl çalışıyorum gezebileceğim yerleri de sağlığımda gezmek
Bende bakmak istemem çünkü çocuk bakmak benim için cidden büyük bir sorumluluk ama siz çok tatlısınız 😍

Ben de diyorum ki,bizim yaşlı insanlarımız da o yaştan sonra gezsin,tozsun,dinlensin.Çoğu anne kırmamak için bakıyor ama ben bakamam mesela,herkes başının çaresine baksın.

Bende bakmak istemem çünkü çocuk bakmak benim için cidden büyük bir sorumluluk ama siz çok tatlısınız 😍
Teşekkürler 💕 ben çocuk severim kreş falan olsa kesinlikle bakarım hepsine. kreşimizin müdürü kadın. sorumluluğu olmamasına rağmen çocuklarla sürekli oynuyor tepesinde kadının çocuklar. Benim kızım gidip bacaklarını gösteriyormuş beni bacağında salla diye 🤣🤣🤣 sonuç saatlerce sallamış. O kadın 100 torunu olsa bakar bence

Ben de diyorum ki,bizim yaşlı insanlarımız da o yaştan sonra gezsin,tozsun,dinlensin.Çoğu anne kırmamak için bakıyor ama ben bakamam mesela,herkes başının çaresine baksın.
Benim annem de sizin gibi düşünüyor. Kesinlikle teklif dahi etmedim çünkü bebeğim aşırı zor bir bebek 🤣🤣 annemi 3 günde hastanelik eder🤪 aynı evde yaşıyoruz ama kreşe götürüyorum. Yarım gün çalışsam yine götürüyorum. Ama şimdi benim vizyonum olduğu için değil ki ben sevdiğim için bakarım. İsteyen baksın 😬

Bilmiyoruz ki belki anne de istiyordur. Ay ben torunlarımı büyütmeyi çok isterim 😬
Maşallah size bakmak isteyen, hakkıyla bakana lafım yok ama 3 çocuk birden o yaşta heba olabilir. Ayrıca gece bakmak daha kolay. Gündüz parklarda koşturması o yaşta, etkinlik yaptırması hiç de kolay olmaz bana 😁
Gerçekten mi ? 😀
Ben istemezdim.
Zaten oğlumu büyütüyorum, bir de onun çocuğuna mı bakayım.
Gider sever gelirim.
Sürekli bakmam.
Gezerim, tozarım ben , turlara falan katılırım 😂😂😂
Ömrüm olursa bende aynı fikirdeyim 😁

Anneniz hepinizi kovsa ne güzel olur
Ben dünya ya çocuk bakmaya mi geldim popo yıkamaya mi geldim
Aman hasta aman acıktı aman uyudu uyumadi
Bu ne be yettiiiiiii gidin başımdan dese yeridir

Aynen ya biz şimdiden büyüyecekleri zamanın hesabını yapıyoruz. Torun baktığımı düşünemiyorum 😱 hoş zaten emekli olmak hayal artık. Emekli olamayacağıma göre öyle bir derdim yok 😅

Konu sahibi hayırlı evlat ve iyilik abidesi olarak konu açmış, geri geldiğinde bunca sayfa düşüncesiz oldugunun söylenmesine ne tepki verecek acaba😂
Gerçekten şu insanlarin bencilligi beni deli ediyor. Her nine torununu sever, her anne cocuguna yardımcı olmak ister. Türk kadınıyız,fedakarlık DNAlarimizda var. Ama yani torun seviyoruz,evlada destek çıkmak istiyoruz diye b.kunu çıkarmaya da gerek yok. Kadın yaşlı,siyatikli haliyle iki çocuğa gece gündüz bakıyor . Konu sahibi istiyor ki iki çocuğa daha baksın hazır elden ayaktan düşmedi
Ya bu kadın kaç yaşında??? Kaç senesi daha var sağlıkla yürüdüğü,elinin ayağının tuttuğu?
Resmen ömrünün son sağlıklı zamanlarında kadının kanını emiyorlar.
Doğuran doğurduğunu baksın, kolay mı evlat sahibi olmak?
Benim de çevremde fıtıklı annesine - siyatikli kaynanasina çocugunu kitleyen tonla arkadaşım var. Ortamlarda "allah razı olsun, gözümüz arkada değil" diyorlar, arkadaş arasinda "çocuğa müge anlı açıyor, çocuğa cips veriyor, tüm gün evde insan bir çorba kaynatir işten yorgun geliyorum " diye ağlıyorlar. Yani anne yine yaranamiyor ki .
Zaten çocuk bakmak kolay bir şey değil. Ben bayılırım çocuklara, partime çalışırken hep çocuklarla oynanacak meslekler seçerdim, gönüllü çalıştığım kurumlar hep çocuklarla içiçe olduğum şeylerdi, misafir çocukları bizim eve bayılır çünkü büyüklerle değil çocuklarla takılırım,gerçekten severim oyun kurmayı. Ama ne zaman ablamdan gelsem eve yattigim gibi erkenden deliksiz uyuyorum. Ki benim yeğenim standart turk cocuklarindan yüzde yetmiş daha sakin, söz dinleyen, tane tane konuşunca anlayıp yapmayan bir çocuk. Ona rağmen minnacık boyuyla beni çok yoruyor.
Kaldı ki tam zamanlı bakmak,hem sorumluluğunu almak...hem de bunu yasliyken yapmak...
Allah insaf versin valla herkese

baslikla konu ne alaka? Kadin nerden kovulmus kim kovmus kendisi acaba cocuk bakmak istiyor muymus?

Aynen ya biz şimdiden büyüyecekleri zamanın hesabını yapıyoruz. Torun baktığımı düşünemiyorum 😱 hoş zaten emekli olmak hayal artık. Emekli olamayacağıma göre öyle bir derdim yok 😅
İnşallah olursun kuzum ya,hiç belli olmaz🤗.

Avrupalılar da emeklilik planı : başka ülkelere gideyim yeni yerler keşfedeyim keyifli zaman geçireyim.bizde emeklilik planı : oğlumun çocuklarına bakayım, kızımın çocuklarına bakayım olmadı onların evinde bakayım sığıntı gibi. Ben bakayım ki onlar evladım rahat yaşasın

Back
X