Annem mi hakli, eşim mi?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.588
6.528
358
35
Merhaba hanımlar.
Oğlum 4 yaşında ve çalıştığım için iki yıldır krese gidiyor. 2 yaşındayken kayınvalidem baktı başka şehir de yaşamasına rağmen. Annem çok bakma heveslisi olmadı işin açığı. Zaten kendince yoğun biri.
3 yaşındayken 3 gün krese gitti ,1 gün ben evdeydim, 1 gün de annem baktı.
Bu yılda 5 gün normal kreşe gidiyor işte.

Geçen hafta daha kreş başlamadan oğlum bir kaç gün baska bir sehirdr yasayan kayınvalidem de kaldı, annemler bir sebeple kayinvalidemlere gitmişti oğlumu da alıp geldiler.

Bu haftada dün boş gunumdu annem çağırdı pek istemedim çünkü eşim anneme ne zaman gidecek olsam, ne işin var, ben seni akşam götürürüm, bir sürü benzin yakacaksin bilmem ne tonla laf edip sen bilirsin der. Dün de aynı şey oldu. Gittim tabi, oglum da kresteydi. Annem de neden çocuğu getirmedin cok özledim dedi defalarca. Ama kreşin ilk haftasiydi zırt pirt sebepsiz yere sadece gezme için alamam ki onu kresten. Alışması lazım. Bunu dedim anneme. Alındı biraz.

Bugün de aradı çocuğu bize bıraksaniz bu gece ben de kalsa dedi. Ben de bı eşime sorayım dedim. Sonuçta geçen yıl haftada bir annemde kalıyordu oğlum .ama her seferinde annem "oğlun şöyle yordu, şunu yapti, şuraya cikti" der ama gülerek ve oğlumla da coook güzel oynar. Tiyatroya sinemaya parka oyun alanlarına götürür gerçekten güzel vakit geçirirler annem çocukları çok sever ama 53 yaşında artık yoruluyor tabi. Yine de ozluyor onla vakit gecirmeyi. Ama eşim de gitmesin dedi. Bir şey diyemedim ben de anne yorulursun dedim çok üzüldü.

Eşime hem anneme zar zor gönderdiği için hem de bugün gitmesin dediği için sinirliyim biraz.
Haftada anneyle 2 kere görüşmek anormal mi acaba? Oğlumu anneme götürmeyi mıydım? Yoksa acaba annem kayinvalideme gönderdim diye oğlumu onlardan kıskanmis olabilir mi?
Kusura bakmayın uzun oldu ama canım sıkkın

Anneniz her seferinde şaka ile yoruldugunu söylemiş ve gene de çocuğunuzu sosyal aktivitelerden alıkoymamis. Eşiniz baska şehir de ki kendi annesine çocuğunuzu yolluyor da annenize neden yollamiyor? Bir problem mi var aralarında ben öyle hissettim

Istiyorlarsa anne ve kaynana, haftada 3gun gitsin yine krese?
53 yasi da sanki 83 gibi soylemissiniz :)

Anneniz yoruldugunu soylemis ama bunu farkinda olmadan yapti belki de...cogumuz yapiyor bunu bazen soyleniriz faln burda anneler bile soyluyor oglum cok yoruyor diye ama anneniz cok da guzel ilgilenmis dedignize gore, esiniz ayip etmis bence kendi ailesine sehir disina yollamis ama sizn annenize yollamams

Ben olsam bende bozulurdm eşime. Beyefendi geçen sene annen 1 gün baktığında ses etmiyordu muhtaçtı çünkü bu sene ihtiyacı yok böyle davranıyo bencilce. Anneni torunundan mahrum bırkma benm kızım çok yalnız o konuda anneanne dede başka şehirde,diğer deds ve babaanne aynı şehirde bakmaz gelmez aramaz sormaz. Annenizi üzmeyin

anneniz kayinvalidenizde oglani gorunce eski gunlerini ozlemis hem de heves etmistir,

siz calisiyosaniz yakacaginiz benzini dusunmek esinize dusmez bence, ama aranizdaki iliskiyi bilemem tabi

ben de babasi gelince oglun beni cok yordu diyorum. anneyim yoruluyorum jet motoru degilim ki. kim cok calisip biseyler yapip yorulmuyo ki cocuk yormasin insani

ha ben cocugumu annem dahil kimseye yatili gondermem bi basina, en azindan lise cagina falan gelmeli. bu benim şahsi psikopatligim da olabilir tabi, herkes farkli dusunur

ben sizin yerinizde olsam cuma aksami oglani alir gider annemde kalir cumartesi aksam uzeri evime donerim

Haftada 2 kere normal degil .
Hafta sonu günduz birakin sizde biraz vakit gecirip gezip tozarsiniz .Kendileri gelip alsa daha iyi olur .

İkisinin de haklı yönleri var,annen çok özlediğinde size gelse görmeye olmaz mı?

Benim fikrim iki tarafada cocugu vermeyin. Yatili kalmasin cocuk mecbur kalmadikca gercekten ahlaklarini cok etkiliyo diye dusunuyorum. Benim fikrim. Ve cocukla bagimiz kopuyor guven sarsiliyor vs vs mesela ben cocugumu 3 yas 2 aylik . 1 haftaligina hac icin bir arkadasa biraktim. Cok kotu etkilendi . alt isemeler cogaldi vs.
Yani mecbur kalmassaniz hic kimseye yatili birakmayin. Siz nerdeyseniz cocukda orda olsun. Zaten krese gidiyomus. Tatillerde birlikte kalin annelerinizde...

Resmen kadınla işiniz bitti diye yüzüne bakmaz olmuşsunuz ne kadar üzücü. İyi de bu çocuğun hastalığı olacak o zaman da anne gel bak diyeceksiniz, yani böyle yok eşime sorayım yok izin vermedi nedir ya içinize siniyorsa götürün anneanne sevgisini hangi kreş öğretmeni verebilir. Ha ben özellikle küçükken asla yatılı veremezdim o ayrı, ben nerede çocuğum orada diye katı bir yaklaşımım var

Çocuğumu akşam kalsın diye kimseye göndermem

Hem de kreşin yeni başladığı dönemde akşam evde çekirdek ailesi ile olmalı

Annenize hafta sonu işiniz olursa falan arada bırakabilirsiniz ama sırf o sevecek diye anne baba çocuktan ayrı kalmamalı yine kreşten alıp da gezmeye götürmemeniz de doğru

Çocuk düzen sever bunu bozmamak gerekir

Bu işlerde hepiniz hatalısınız.
Bu yaştaki bir çocuk niye bir babaannede bir anneannede siz olmadan yatılı kalıyor ki?
Anneniz torunum bu gece bizde yatsın deyince siz niye 'eşime sorayım' diyorsunuz?
Sormadan karar veremiyor bile olsanız bunu annenize belli etmenizi doğru bulmadım.
Eşinizle annenizi karşı karşıya getirmek size sorundan başka bir şey kazandırmaz.
Eşiniz de ne yazık ki bencil ve küçük hesaplar yapıyor benzin vs hesaplanır mı anne ziyaretinde?
Siz çalışıp para kazanmıyor musunuz?

Benim anladığım zamanında da çok gönüllü bakmadığı için eşiniz kendince tepki veriyor. Annesi gönüllü baktıysa olabilir. Bazı anneanneler o kadar fedakar ki herkes etkileniyor işte(( Not: 53 yaşında bazıları gebe bile kalabiliyor, anneniz orta yaşa yeni geçmiş:)))

Her iki tarafada eşit olunmalı .Ne babaanne ne anneanne bakmak zorunda değiller.Siz siz olun anneniz ile eşinizi karşı karşıya getirecek davranışlarda bulunmamaya çalışın.

Ya bak birseyi anlamiyorum, ve ömrum bitene kdar da anlamicam.
Benim kocam beni annemle gorusturmeyecek, haftada 2 gunu cok gorecek. Ben de dizimi kirip tamam kocacigim diyecegim oylemi?
O sizin esiniz farkindamisiniz, onun kölesi deglsiniz. Ya gercekten kusura bakmayin ilk baslarda tmm demeseydiniz burda bu konuyu acmazdiniz. Ne munasebet. Annemle ister hergun grusurum isterse ayda bir. Eşe ne bundan?
Butun ipleri kocalarinizin eline veripte konu acmayin burda rica ediyorum. Torun kismina hic girmiyorum bile.

Ne olur ezdirmeyin su guzel annelerinizi eslerinize ya cok uzuluyorum soyle konulari gorunce.hayatta insan anneden dogar babadan olur.kardesse ettir tirnaktir. Esin cok cok olsa cocugunun babasidir.ama ben hala ailemi basimin ustunde tasimaktan vazgecemiyorum. Adaletli davraniyorm suan size ama anneniz hakli

Biz bile çocuğumuzla ilgileniyoruz akşam eşimiz gelince çocuğumuzun bizi ne kadar yorduğunu söylüyoruz ben bu sözde alınmanızı gerektirecek bir durum göremedim ayrıca demek ki annen de çok özlüyor ki defalarca getir demiş bence eşinle annen arasında bir problem Yok ise eşin bencillik yapıyor.... ben annemle aynı ilde olsam sürekli anneme giderdim neden gitmeyeyim ki derdim eşimin ailesiyle aynı ilde olsak Eminim ki eşimde sürekli ailesine giderdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…