Annem mi hakli sizce ben mi sorunluyum?

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Annemle o kadar cok sorunumuz oldu ki, evet benim de hatalarim cok. Ama ben artik anlayamiyorum nasil davranmam gerektigini.

Ben her gun kalkarim evet belki dip kose temizlik yapmam tuvaleti banyoyu yikamam ama herkesin yiyip icip biraktigi dagittigi seyleri ozellikle de mutfagi toplarim.

Bu sabah babam dedi ki sen mutfagi topla ben de iftari hazirlayayim. Sahurdan bulasik kalmis. Annem de yarin sabah donucek bu arada.

Ben de babam yemegi hazirliyor bari vakit gecsin diye dizi izliyim dedim. Annem aramis iki kere telefon sessizde duymadim, sonra kardesimin telefonundan aramis niye acmiyorsun diye kizdi dedim anne gormedim bunu dememe ragmen kizdi 5dk daha bisey demedim, sonra asil konuya geldi neymis efendim iftar vakti dizi mi izlenirmis ben niye vicdansiz misim da babama yardim etmiyor musum, embesil misim (embesil lafini 5-6 kez daha kullandi). Dedim ki anne babamla anlastik zaten, yardima ihtiyaci olsa soylerdi. Yine basladi vicdaniszmisim ben bu evde ne ise yariyormusum ona en cok yardim eden kardesimmis (hep der ailede en zeki o, en yardim eden o, her seyin en). Yarim saat anlatmaya calistim anne anlasma yaptik diye. Annemle o kadar cok kavga ediyiruz ki artik sinirlerimi kontrol edemiyorum ben de onun gibi hemen bagirmaya basliyorum. Hala bana vicdansiz bir yardim etsen ne olacak embesil diyor, babam da yardima ihtiyacim yok dedi bu arada biz konusurken. Ben de artik dayanamadim ve en iyi oglunsa al onunla konus dedim ve ciktim odada aglayarak ancaka sakinlesebildim. Kardesime demis ki ya ozur dilesin ya da yarin sabah gelince telefonunu camdan asagi aticam.

Ben artik gercekten anlayamiyorum ben yanlis bisey mi yaptim ki? Bence ustume cok geliyor. Mesaj atmis simdi biz seni yetistiremedik insanlik ogretemedik diye

Gecen de bir sabah uyuyordum kavga seslerine uyandim, babam anneme sen bu kizi yetistirememissin diyor, annem de babama babasi ne ki kizi ne olsun diyor. Bu olayin aksaminda beni yardima cagirdi kurabiye yapcaktik. Bu arada anneme hep dedim kendimi yorgun hissediyorum sik sik bayilcak gibi hissediyorum falan diye. Muhtemelen tiroidlerimde sorun ar giyinirken bile yoruluyorum cunku ve inanin abartmiyirum. Annem hep psikolojik dedi. Neyse hamurlari koyuyorun tepsiye annem birden kizmaya basladi sen niye bu kadar usuyuksun suratsizsin falan diye. Dedim ki anne kendimi yorgun hissediyorum, aksama kadar uyuyormusum ben nasil yorgubmusum (hava aydinlandiktan sonra uyuyabildim ancaka neden bilmiyorum ama uyku tutmadi ve en gec 12 de uyanmisimdir). Kendink niye duseltniyorsun falan filan saydirdi. Dedim ki benim elimde olan bisey mi nasil duzelticem. Sonra bana neler dedi hatirlamiyorum muhtemelen yine hakaretler etti ve sabah da olan seyden sonra artik dayanamadim ciktim evden. Mesaj atmis kendini sucsuz goruyorsun hep doktora gidelim tedavi ol falan diye.

Ya ben taman sorunlu olabilirim ama onlar da tamamen sucsuz degil demek ki ben bu hale gelmisim. Cok ustume geldiklerini dusunuyorum ben sizce haksiz miyim?

Keske gidecek yerim olsaydi o zaman gerizekali beceriksiz sumsuk olan beni cekmek zorunda kalmazlardi mutlu mesut yasarlardi.

Anneniz bence abartiyor.ama babanizda bu kizi yetistirememissin falan demis acaba farkinda olmadiginiz davranislarinizmi var

Anneniz bence abartiyor.ama babanizda bu kizi yetistirememissin falan demis acaba farkinda olmadiginiz davranislarinizmi var

Pur pak degilim ben zaten, cok cok kucukken babamin annemi aldattigini ogrendim ve babam hala devan ediyor. Babam bana kapanmam icin cok baskilar yapti okuldan almakla dovmekle tehdit etti. Anneme de surekli kizdigi icin annem de bana baski yapiyordu. Annemi de onceden dovuyormus. Babam kendi sucunu asla kabuk etmez hep kendi haklidir, en ufak seyden sorun cikarir. Daha yazmadigim da okaylarin neticesiyle psikolojim cok bozukdu ve elbette saglikli olmayan davranidlarim vardir. Ama annem de cok ustume gidiyor.

Babamdan ve annemden ozellikle babamdan ama cok uzaklastim. Babam beni opemez bile, igreniyorum ondan resmen her seyi batiyor. ..... izlemedigi mi kalmis kac tane kadinla konusmadigi mi kalmis. Igrenc herif

Aynen bende böyle düşünüyorum.

Belki de vardır ya da onlarım istemediği gibi değilseniz böyle darvanıyor olabilirler. Bence bi doktora da gidin çünkü sürekli yorgun olmanız normal değil

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Şimdi anlaşıldı... Kolay değil tabi bunlar.. Aynısıno yaşadığım için tahmin edebiliyorum o evde ki ortamı. Yaş kaç bu arada? Bence yinede doktora görün sağlığın için..

Annenizin psikolojik tedaviye ihtiyacı var bence. Size birşey söylediğinde sessiz kalın. Siz susunca melekler konuşur bu dinimizde de böyledir. Göreceksiniz anneniz pişman olacak

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Doktora gidicem zaten, hem psikolojim bozuldu hem bedenim.

Artik bazi seylere katlanamayip babama cevap verisim ve ev islerinde annemin bekledigi gibi dip kose temizlik yapmayisim, sorunumuz bu.

Himm annenizde hincini sizden cikariyor.kendinizi disari atacak bir ugraslar bulun calisin.ne kadar az gorurseniz o kadar iyi bence

19 yasindayim su anda universite okuyorum. Doktora gidicem zaten en kisa zamanda. Psikologa goturmek istiyor annem beni ama ben bunlari psikologa nasil anlaticam? Babam annemi aldatiuir desem babam kim bilir neler yapar bu cocigun aklina neler sokmussun diye. Halbuki ananem bizzat tekefin konusmasini duymus ve ben de msn kayitlarini gordum kac kez ve sakladim onlari. Bazen butun arkadaslarina gosteresim geliyor.

Ikimizin de var bence, bu boyle gitmez o zaten sinir hastasi oldu yakinda ben de olacagim

Ne olursaniz olun ister uyusuk ister tembel annenzin bu kadar ustunuze gelmesi anlam verebilecegm bir durum degil.cocuklar gunahsz tertemz dogar onlarI anne babalari sekillendirir yani siz problemliysenz bile onlarn katkisi var elbet.annenzle esref saatnde konusmayi deneyin eger konusma probleminz varsa yani hemn sinirlenip kestriyorsanz o zaman duygularnizi kirginlklarinizi ihtiyaclarnizi nazik bir dille kaleme alin.evet annenize mektup yazin.sozunuzu kesmeden sakince dinleyebileck sizi.annenizi suclayack seyler yazmayin ama.hicbir anne ilgi isteyen evladina karsi koyamaz bence.gerekirse birlkte psikopoga gidin belli ki onun da psikolojisi iyi degil sizinkini de bozmuslar.sabredin kolay gelsin..

Böyle düşünme; yani git piskoloğa. İlla annen baban boşansın sonuca varılsın diye değil; tamam, normal bişey değil ama baban bunları yapıyor ve sen olumsuz etkileniyorsun. Kimseyle konuşamadığın için içine atıyorsun ve annenle atışıyorsunuz. Aslında annende tüm sinirini senden çıkarıyor... Çok kötü bi durum. Zaten üniversite okuyormuşsun, aferim. Sakın bırakma kendini olur mu? Piskoloğa da giy bence.

Annenin davranışları baban yüzünden olabilir canım.. Zamanında dövüyormuşta hem ve annende babanın nasıl biri olduğunu biliyordur. Onun yüzünden farkında olmadan senin üstüne geliyor olabilir. Kesinlikle bir psikoloğa danışmak iyi gelcektir ama bence annenin de danışması gerekiyor şu anlattıklarını tarafsız yorumlayınca annen abartmış gözüküyor çünkü

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Himm annenizde hincini sizden cikariyor.kendinizi disari atacak bir ugraslar bulun calisin.ne kadar az gorurseniz o kadar iyi bence

Ugrasacak bir seyim su an yok ama artik kurslara gidicem vaktimi disarda geciricem. Evde oldugumda butun gun evdesin diye kiziyor disari ciksam bana ne faydan var diye kiziyor.

Anneme guzellikle bile anlatsam kendinde suc oldugunu kabuk etmiyor ki, ona gore ben babamin tarafina cekmisim ve o yuzden boyleyim psikologa goturcem seni ilac kullan duzel diyor hep.

Demin cok ilginc ama babamla konustum, cok sinirliydim zaten aglaya aglaya soyledim her seyi, o da hak verdi bana cok abartmis he de gec dedi.

Psikologa gitmek istiyorum artij cok ihtiyacim var cunku, depresyonda oldugumu dusunuyorum. Hicbir seyden zevk alamiyorum olsa nolcak sanki havasindayim. Benim yasimda genc kizlar sevgili pesinde kosarken benim hic hevesim yok boyle seyler icin kendi icime kapaliyim. Onceden severek yaptigim seyleri simdi zevk alarak yapamiyorum, annemle her tartistiktan sonra kendimi o kadar igrenc bir insanmis gibi hissediyorum ki intihari dusunuyorum hep kurtulsunlar benden diye. Ama iste psikologa anlatamayacagim seyler var.

Evet muhtemelen o yuzden zaten, ama benim bu kadar abartilcak bir sucum yok ki. Her gun bir sey oluyor agliyorum ben. Bana herkes o evden kac kurtul diyor.

anneler evlatlarına sevgı dolu olurlar,kıyamazlar iş yaptırmaya(benımkı oyleydı)..ama bu sözler bı anneye hıc yakışmıyor..

babanen veya annanen varsa onda kalmanı tavsıye ederım bı sure..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…