annem ne kadar kızdı bu halime bende artık kendimi bir garip hissediyorum kızlar. :(

ya sevgilisini sorgulamayı bırakın arkadaşlar mevzu başka şuan belki bu arkadaşların aralarında farklı bi yaşayışları vardır ilişkilerini bunları bırakın da arkadaşım seni iyi anlıyorum sanırım sevgilin atıyorum bi memurluk benzeri bişi olsa izin verir herhangi bi kimsenin yanında ööle çalışmanı filan istemiyor sanırım..her neyse canım sen kaç yaşındasın bi okul dersane durumu filan bişi yok mu..bu arada üzülme evde oturmaktan duyguların bile değişmiştir biliyorum ben bile 2gün evde otursam ki severim evi yinede patlıyorum huyum suyum değişiyo bi evhamlar bi boşvermişlikler..neyse eğer okul vb bişi durumu yoksa değişik kurslara vs gitmeyi deneyebilirsin ama madem sevgilinle aranızda böle bi durum var bence al karşına açık konuş böleyken böle de hem bi ayağım dışarda olursa ben kendime yararlı olurum hemde daha ii birbirimizi daha çok görmek içinde faydası olur bi deneyelim mi de..unutma canım okula gittiğmiz günlerde evde 1gün bile otursak sevinirdik ne güzel tatil derdik ama hep evde olunca tatillikten çıkıyor yapacak bişi yok kendini yiyosn saçma sapan helede annende çalışıyosa daha zor tam yalnızsın evde..bnm dediğimi bir dene yine konuşuruz canım..

canım bide şimdi nickinde gördüm sanırım ilişkiniz 1yıla yakın olmuş 1yıl diyelim..bak benmkide ilk başlarda öleydi zamanla ilişkiniz inş devam etsin oturacaktır yerine seni çok iyi anlıyorum sevdiğini kırmamaya çalışırken bi yandanda kendin yıpranmak istemiyosn..bak mesela bnm 4yıllık bi ilişkim var bizimkide koymazdı ama o zamanki söleyişi, işin adı başkaydı şimdi mesela hiç karışmaz daha doğrusu hala ööle kimsenin yanında geçici işler vardır ya ööle çalışmamı(saygı duyar ama) istmez izin vermez ama kendimi geliştirip meslek sahibi olmam konusunda en büyük destekçimdir başkasının yanında ne gereği var diyor ama şimdi eskiden izin vermediği meslek hayatınada destek çıkıyor..yani demek istediğim şu ilk zamanlada üstünkörü geçilir böle konular erkekler pekde bilerek düşünerek sölemezler yüzeyselce bi bakıp konuya yok der bitirirler ama o insana hayatının en güzel yıllarını verip ilişkini ciddi boyuta getirdiğin zaman tüm taşlar oturuyor yerine..senden istediğim kendini asla üzmemen söldiklerimi unutmaman ve sevdiğinle sitemkar gibi değilde açık konuşman avantajları ve alternatifleride gösterrek..gönlünce olsun herşey arkadaşım..

Son düzenleme:
Hayatina bu kadarmudahale etmeye yada yasaklar koymasina nasil izin veriyorsun.
Sevgilin bencil ve duyarsiz bunu senin paylasimlarindan biliyorum.
Yazik ediyorsun kendine inan bana.

Senin doğuran sana emek veren kadını dinlemiyorsun da bilmem ne zamandır hayatında olan bir erkeğin hemen kulu kölesi oluyorsunuz ya aklım almıyor yani sonra ilerde de bir şey olunca ben onun için bir sürü fedakarlık yaptım şuna şuna katlandım o bana böyle yaptı oluyor. Biraz kendi değerinizi bilin kendi kararlarınızı verin şu erekklerin karşısında dik durmayı öğrenin artık sonra niye ezilen hep kadınlar her şeye evet demeyin böyle kolayca. Erkek arkdaşınız nefes almanıza izin veriyor mu hani bitki gibi görmüş ya sizi dışarı çıkma çalışma, otur bir köşede fotosentez de yapmanızı isterse yakında şaşırmayacağım da.

Son düzenleme:
Erkek arkadaşını bu kadar büyük görme.
Seni avcunun içine almış ama aslında o özgüvensizin biri sadece..
Çevren olsa gözün açılır , ondan çok çok daha iyileri olduğunu farkedersin diye ödü kopuyor. Erkek arkadaşında olan da bir nevi ruh hastalığı. Daha yaşın çok genç. Üstelik ilişkiniz bir yılını bile doldurmamış. Şimdi böyle yapan adam ileride neler yapar sana hiç düşündün mü ? Bunun bi sonu yok. Bir odaya kitleyip seni hayat boyu oraya hapsetmeye kadar gider..
Ona ayakları üzerinde duran hür biz kız olduğunu göstermelisin. Bak gör o zaman çarklar nasıl tersine dönüyor ve o senin peşine düşüyor :34:

Okul durumunu merak ettim ? Üni okudun mu ?
Ve bir de seni bu hale sokan adam neler yapıyor ? O kendi arkadaşlarıyla çıkıyor mu sosyal bir çevresi var mı ?

hayır daha ünv. okuyamadm malesef oda su anda ders çalışıyor sadeceama burdaken çıkardık gezerdk vakit geçirirdik kendi de çalışırdı akşamları erkek arkadaşlarıyla bir cay içerdi

ya sevgilisini sorgulamayı bırakın arkadaşlar mevzu başka şuan belki bu arkadaşların aralarında farklı bi yaşayışları vardır ilişkilerini bunları bırakın da arkadaşım seni iyi anlıyorum sanırım sevgilin atıyorum bi memurluk benzeri bişi olsa izin verir herhangi bi kimsenin yanında ööle çalışmanı filan istemiyor sanırım..her neyse canım sen kaç yaşındasın bi okul dersane durumu filan bişi yok mu..bu arada üzülme evde oturmaktan duyguların bile değişmiştir biliyorum ben bile 2gün evde otursam ki severim evi yinede patlıyorum huyum suyum değişiyo bi evhamlar bi boşvermişlikler..neyse eğer okul vb bişi durumu yoksa değişik kurslara vs gitmeyi deneyebilirsin ama madem sevgilinle aranızda böle bi durum var bence al karşına açık konuş böleyken böle de hem bi ayağım dışarda olursa ben kendime yararlı olurum hemde daha ii birbirimizi daha çok görmek içinde faydası olur bi deneyelim mi de..unutma canım okula gittiğmiz günlerde evde 1gün bile otursak sevinirdik ne güzel tatil derdik ama hep evde olunca tatillikten çıkıyor yapacak bişi yok kendini yiyosn saçma sapan helede annende çalışıyosa daha zor tam yalnızsın evde..bnm dediğimi bir dene yine konuşuruz canım..

canm beni o kadar çok iyi anladn ki allah razı olsun aynen aynen duygularım bile değişti artık ona karşı biliyormusun evde oturmaktan yok canm ne okul ne dershane hiç birşey yok 3 aydır evdeym canm düşün sene dışarı yüzü görmedim gercekten o kadar yani aynen memurluk olsa katiplik olsa izin verecek ama bu sekilde izin vermiyo malesef 20 yaşına girecegm canm aynen duygularım çk değişti kurs desen canm bilgisayar kursuna gittm zaten ingilizceyide sevmiyorum ben bilmiyorum napacam kafayı yemek üzereym :(

Erkek arkadaşının sözünden dışarı sakın çıkma, onu hayatının odak noktası yapmaya devam et. Ondan başka kimseyle konuşma.
Sen bu kafayla gidersen daha çok yalnız kalırsın.
Daha nikahlı kocan bile olmayan erkek senin çalışıp çalışmayacağına karışıyorsa ve sen buna izin veriyorsan ohooo sana ne desek boş.

Son düzenleme:
canım bide şimdi nickinde gördüm sanırım ilişkiniz 1yıla yakın olmuş 1yıl diyelim..bak benmkide ilk başlarda öleydi zamanla ilişkiniz inş devam etsin oturacaktır yerine seni çok iyi anlıyorum sevdiğini kırmamaya çalışırken bi yandanda kendin yıpranmak istemiyosn..bak mesela bnm 4yıllık bi ilişkim var bizimkide koymazdı ama o zamanki söleyişi, işin adı başkaydı şimdi mesela hiç karışmaz daha doğrusu hala ööle kimsenin yanında geçici işler vardır ya ööle çalışmamı(saygı duyar ama) istmez izin vermez ama kendimi geliştirip meslek sahibi olmam konusunda en büyük destekçimdir başkasının yanında ne gereği var diyor ama şimdi eskiden izin vermediği meslek hayatınada destek çıkıyor..yani demek istediğim şu ilk zamanlada üstünkörü geçilir böle konular erkekler pekde bilerek düşünerek sölemezler yüzeyselce bi bakıp konuya yok der bitirirler ama o insana hayatının en güzel yıllarını verip ilişkini ciddi boyuta getirdiğin zaman tüm taşlar oturuyor yerine..senden istediğim kendini asla üzmemen söldiklerimi unutmaman ve sevdiğinle sitemkar gibi değilde açık konuşman avantajları ve alternatifleride gösterrek..gönlünce olsun herşey arkadaşım..

canm bana yardm et ne olur ne olur beni o kadar iyi anladın ki artık gercekten psikoljm bozuldu evde hapis gibi. duygulrım değişti ben napacam :(

canm beni o kadar çok iyi anladn ki allah razı olsun aynen aynen duygularım bile değişti artık ona karşı biliyormusun evde oturmaktan yok canm ne okul ne dershane hiç birşey yok 3 aydır evdeym canm düşün sene dışarı yüzü görmedim gercekten o kadar yani aynen memurluk olsa katiplik olsa izin verecek ama bu sekilde izin vermiyo malesef 20 yaşına girecegm canm aynen duygularım çk değişti kurs desen canm bilgisayar kursuna gittm zaten ingilizceyide sevmiyorum ben bilmiyorum napacam kafayı yemek üzereym :(

bende diyordum niye böyle oldu artık evde oturmaktan ona karşı duygularım bile değişti canm blyrmsn ve tek birtane arkadaşım bile yok :(

bende diyordum niye böyle oldu artık evde oturmaktan ona karşı duygularım bile değişti canm blyrmsn ve tek birtane arkadaşım bile yok :(

canım hiç moralini bozma bak burdaki arkadaşlarda kendilerince haklı olabilirler ay ne çok sevgilisini dinledi filan ama bu şundan kaynaklanıyo biz sizin aranızdaki muhabbeti ilişkiyi filan bilmediğimizden bööle diyoruz bendeki huy biraz yapıcılıktır ondan ööle yorumlar yaptım..bnm hayatım bööle oldu çünkü ha şu erkek karşısında dik durma meselesine gelince hepsi aynı olurmu bilmem ama ben sözünü dinledim o beni el üstünde taşıdı ben kendimi eze eze davransaydım farklı olabilirdi bilemiyorum şimdi sen seninkini bizden iyi biliyosn en azından ona karşı bi konuşma tavrın bi samimiyetiniz falan vardır diye düşünüyorum sen bunu dikkate alarak konuşmalısın öncelikle aynı şehirde misiniz..sanırım değildiniz demi yinede sormuş bulunayım yanlışım varsa düzelt canım..senden başka bi şehirde olduğu için kıskandığından sakındığından oraya buraya koymuyor olbilir eğer durum böleyse yani uzaktaysa bence yine ortak hayatınız üzerinden bişiler yap ben mesela hala daha o kadar aslında elime almışımki biyere gittiğimde ikimizinde açısından düşünerek gidiyorum yani plan program var sende ööle yap..ve muhakkak annene danış o çalışan bi bayan olarak sana güzel şeyler tavsiye edecektir bence bn annem öle mesela 2gün yatıym evde hemen gelir ya bi silkelen bak şuda varmış buda varmış toplanın gidin falan filan işte onlarda kendince biz genç olduğumuz için bu yılları doya doya ve dolu dolu yaşayalım istiyolar..bnece sen hayatında bi dönüm noktası olacak bi adım atmalısın canım eminimki kafanda hani birden esince ya of şunu yapmak vardı lanet olsun diyoruzda o fikir uçuk geldiği için geri duruyoruz ya hata ediyoruz işte evde miskinleşen biri için değişik bi kıyafet giymek bile uçukluk gelir o yüzden sen seni en iyi bilensin kendinle bi yalnız kal bakalım ölç tart etrafı gözlmele dikkate al ve madem hayatında snn için özel biri var bunları paylaşmaktan çekinme..sanmıyorum ama herşeye höthöt eden biriysede yinede çekinme nedenlerini sor dediğim gibi ama tartışmaya ve sitemkarlığa gitmeden...cnm bide arkadaşlar açtığın konulardan filan seni daha iyi biliyolar bende bi bakayımda hiç değilse dolu bi yardımım olsun içi boş olmasın..

peki canm napyım sevdiğimdende vazgeçemiyorum napacagm ben böyle

canım ben ayrıl yada ayrılma diyemem elbette senin bileceğin iş bu.ancak neden ısrarla izin vermiyor? sen calısınca mutlu olacaksan eğer neden seni engelliyor nasıl seviyor seni anlamadım.Mantıklı 1acıklaması varmı? yoksa tipik erkek kıskanclığımı.Bence anneni dinle her zaman bizim için en iyi olanı hisseder ve bilirler.

canım hiç moralini bozma bak burdaki arkadaşlarda kendilerince haklı olabilirler ay ne çok sevgilisini dinledi filan ama bu şundan kaynaklanıyo biz sizin aranızdaki muhabbeti ilişkiyi filan bilmediğimizden bööle diyoruz bendeki huy biraz yapıcılıktır ondan ööle yorumlar yaptım..bnm hayatım bööle oldu çünkü ha şu erkek karşısında dik durma meselesine gelince hepsi aynı olurmu bilmem ama ben sözünü dinledim o beni el üstünde taşıdı ben kendimi eze eze davransaydım farklı olabilirdi bilemiyorum şimdi sen seninkini bizden iyi biliyosn en azından ona karşı bi konuşma tavrın bi samimiyetiniz falan vardır diye düşünüyorum sen bunu dikkate alarak konuşmalısın öncelikle aynı şehirde misiniz..sanırım değildiniz demi yinede sormuş bulunayım yanlışım varsa düzelt canım..senden başka bi şehirde olduğu için kıskandığından sakındığından oraya buraya koymuyor olbilir eğer durum böleyse yani uzaktaysa bence yine ortak hayatınız üzerinden bişiler yap ben mesela hala daha o kadar aslında elime almışımki biyere gittiğimde ikimizinde açısından düşünerek gidiyorum yani plan program var sende ööle yap..ve muhakkak annene danış o çalışan bi bayan olarak sana güzel şeyler tavsiye edecektir bence bn annem öle mesela 2gün yatıym evde hemen gelir ya bi silkelen bak şuda varmış buda varmış toplanın gidin falan filan işte onlarda kendince biz genç olduğumuz için bu yılları doya doya ve dolu dolu yaşayalım istiyolar..bnece sen hayatında bi dönüm noktası olacak bi adım atmalısın canım eminimki kafanda hani birden esince ya of şunu yapmak vardı lanet olsun diyoruzda o fikir uçuk geldiği için geri duruyoruz ya hata ediyoruz işte evde miskinleşen biri için değişik bi kıyafet giymek bile uçukluk gelir o yüzden sen seni en iyi bilensin kendinle bi yalnız kal bakalım ölç tart etrafı gözlmele dikkate al ve madem hayatında snn için özel biri var bunları paylaşmaktan çekinme..sanmıyorum ama herşeye höthöt eden biriysede yinede çekinme nedenlerini sor dediğim gibi ama tartışmaya ve sitemkarlığa gitmeden...cnm bide arkadaşlar açtığın konulardan filan seni daha iyi biliyolar bende bi bakayımda hiç değilse dolu bi yardımım olsun içi boş olmasın..
yok canm yok aynı şehirlerdeiyz ama su anda burda degil biraz zaman alacak gelmesi peki ben bu değişen duyglarımı ne yapsam nasıl baş etsem :(

Ya benzer konulara hep aynı yorumu yapar oldum ama cuk oturuyor işte; Sizler doğru da bizler mi eksik seviyoruz sevgililerimizi ben anlamıyorum ya:26:
Erkek arkadaşını çok! sevdiğinden sözünden çıkmak istemiyorsun da anneni sevmiyor musun bu durumda?

Sizin olay aşktan ziyade bağımlılık+kölelik gibi bi'şey birkaç konunuza daha denk gelmiştim de ne bileyim nasıl mutlu oluyorsunuz bu ilişkide bilemedim.
Kızlar benim sevgilimde ileriye dönük konuşulduğunda bence bi'kadın çalışmalı, annem biz doğunca bile çalışmış babama destek olmuş. Ayaklarının üstünde durmalı bi'bayan... Bi'kadın önce kendini iyi hissetmek için çalışmalı. Hem eve her gelindiğinde konuşacakları, anlatacakları olur. Bu zamanda kuzenim bile çalışmıyor ya koca kız, anlam veremiyorum sen ne düşünüyosun bitanem falan diyor. Bu adam beni düşünmüyor mu, kıskanmıyor mu şimdi:53:

Bi'de sanırım benim sevgilim çalışma deseydi ben babamı ve annemi dinlerdim. Mesela benim babam evlenince durumunuz iyi olsa bile çalışacaksınız, siz bayansınız çalışmadan olmaz diye kızar hep konu açılınca... Kaldıki onlar biz güzel bi'yerlere gelebilelim diye okutmuşlar okadar emekleri var üstümüzde elin oğlu triplere girecek diye onları üzmeyi Allah göstermesin bence:44:

yok canm yok aynı şehirlerdeiyz ama su anda burda degil biraz zaman alacak gelmesi peki ben bu değişen duyglarımı ne yapsam nasıl baş etsem :(

canım diğer konularına şöyle bi göz attım sevgilinin arada fevri davranışları olmuş sanırım ayrılma kızma filan ama o sendeki bi değişimi görmüş olabilir hani buna noldu eskiden bööle değildi gibi düşündü sanırım sen bikez şansını dene düzeleceğini çok yalnız kaldığını filan söle dediğim gibi açık konuş ve o dönene kadar sabır..döndüğünde herşey eskisi gibi güzel olucaktır hep o günü bekle şimdiden de değişik şeyler onuşup sıkmayın birbirinizi aranız bozulunca hazmedemiyosn çünkü bunu gördüm du bakalım ne kadar kaldı gelmesine sevgilinin

Arkadasim ya sen okadar kücüksünki, bide pek saglikli düsünemiyorsun,
yani bu yasta ne diye bukadar baglanirsiniz bi erkege anlamadimki, hadi ergenlik diyelim.
Okuluna niye devam etmedin, yani uni sinavina girmedinmi?
Girmediysen seneye girmeyi düsün, yada bir ise gir mutlaka calis,

sana benden bir abla tavsiyesi, erkek arkadasini hayatinin odak noktasi yapma, onu en önemli insan haline getirme,
sonra basini cooook taslara vurursun :50:biliyoruzda konusuyoruz

Onun sözünden cikmayan bir kiz olursan, o seni ezik görür, daha cok sevmez emin ol,
Asil dik olursan, kendi ayaklarinin üzerinde durursan, kendi kararlarini verirsen, ve ona bu kararlara saygi göstermeye zorlarsan,
asil ozaman sana saygisi olur
bu dediklerimi uygula

"Ben evde oturmak istemiyorum, faydali olmak istiyorum, böyle resmen bunalima gircem, bir ise girip caliscam (yada dershaneye baslicam),
bunu kendimi iyi hissetmek icin yapmaliyim de"
ama sakin izin alma, yada hesap verir gibi söyleme,
sadece haber ver

Anneni babani dinleme, elin adamini dinle, böyle insalikdan cik , seviyorum ne yapim de...
yarin öbür gün o gittiginde etrafina baka kalacaksin hic kimsen yok , dertlescek insan bile yok.
Hic hos degil, bu yasin bu zamanlarin geri gelmicek.
allah herkese bir kez yasama sansi vermis, hersey senin elinde.
Sen erkek arkadasina sana bu sekil davranmasina izin verirsen suc senin.
Kimse kimseyi bir yerlere kaptamaz. Yazik degilmi gencligine insanligina ....
Yazik vallaha yazik, o kabul etmicekse sende onunla devam etmiceksin buuuuuukadarrrrrr basit güzelim.

İster ayrılın isterseniz de ayrılmayın orası beni aşar

ama şunu söyleyeyim
Yıllar sonra evlensenizde evlenmeseniz de diyeceğin sözler;
"Keşke bende okusaydım/ çalışsaydım kendimi geliştirseydim sosyal hayatım olsaydı..."

Bu şahıs sizinle evlenmez, evlense de bu sözde maçoluktan eser kalmaz
İlk çalış diyende o olur
Ailenin maddi durumu beni ilgilendirmez diyen adam
Yarın nikahına aldığında neler yapar orasını bilemem

Ama yapmanız gereken çok açık
Kimseye kendinizden, ailenizden fazla değer vermemek.

Dibini görmediğin suya atlama derler ya o misal
İlerisine garanti olmayan bir duruma fazla güvenmemek lazım

Hoş nasihatlarımızı ne kadar dinlersiniz bilmiyorum da biran önce iş bakın
Yoksa evde oturmak insanı depresyona sokmaktan başka bir işe yaramaz

Çalışmak için kimseden izin almana gerek yok
Hele de sevgilinden hiiiiç yok
O senin velin değil sevgilin ?
Şimdiden böyle olan biri evlendikten sonra bi konuda okumuştum 'dışarı çıkma yasağı' koyar..

Ne diye baska bir üyelik acmissinki ? kim oldugunu konusmandan bile anliyor insan..
Öbür üyeligindede hep ayni seyleri anlattin kimseyi dinlemeidn bu hale geldin..
Okulu sevgilin yüzünden birakmisdin isede sevgilin yüzünden girmiyorsun..
Hepsi bahane ..

Back
X