Annem neden böyle yapıyo :( anlamıyorum

zaygun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
241
0
26
İstanbul
Canım çok sıkılıyo 3 aylık evlıyım annemı bıze cagırıyorum gelmıyor kal desem kalmıyor yemege gel dıyorum gelmıyor kahvaltıya cagırıyorum onada gelmıyo tmm yenı evlıyım ondan böyle yapıyor annemı ıyı tanırım ama kırılıyorum cok uzakta oturmuyoruz ama babamı 1,5 sene önce kaybettık annem tek yasıyo aklım kalıyo onda yanlız kalmasınıda ıstemıyorum bacaklarıda merdıven cıkmıyor cok fazla benım evde 4. Katta o yuzden cıkamam dıyo uzuluyorum neden gelmıyo bugun gene cagırdım gel dıyorum rahatsız bu aralar rahat edemem dıyo merdıven cok dıyo damat kendı oglun gıbı olmaz ama benım evıme sayılı gelmesı benı cok üzüyo sebep ne olbılır

Annen bana çok akıllı ve mantıklı bir kadın gibi geldi.Belkide daha yenisin evine evliliğine alış diye böyle yapıyordur.Madem yakınsın arada sen ziyaretine git.Daha yenisin bence böyle olması çok doğru..

Canım çok sıkılıyo 3 aylık evlıyım annemı bıze cagırıyorum gelmıyor kal desem kalmıyor yemege gel dıyorum gelmıyor kahvaltıya cagırıyorum onada gelmıyo tmm yenı evlıyım ondan böyle yapıyor annemı ıyı tanırım ama kırılıyorum cok uzakta oturmuyoruz ama babamı 1,5 sene önce kaybettık annem tek yasıyo aklım kalıyo onda yanlız kalmasınıda ıstemıyorum bacaklarıda merdıven cıkmıyor cok fazla benım evde 4. Katta o yuzden cıkamam dıyo uzuluyorum neden gelmıyo bugun gene cagırdım gel dıyorum rahatsız bu aralar rahat edemem dıyo merdıven cok dıyo damat kendı oglun gıbı olmaz ama benım evıme sayılı gelmesı benı cok üzüyo sebep ne olbılır

canım bi sebep yok kız aileleri böyledir:) damtla aran kötü olmasın diye pek gelmek istemezler. Ve yeni evli olmanda zaten bunun sebeplerinden biri evliliğine alış diye:) bizimkiler bile şimdiden diyor çok sık gelip gitmeyiz ısrar etme die :16::16:

benimki de öyledir 4 aylık evliyim 2-3 kere geldi, ben gidiyorum artık sık sık :)

bekar erkek kardeşin varsa kendini ona saklıyordur :52: kayınvalideler erkek çocuğun evinden çıkmaz kızlarının evine de rahat rahat ayak basamaz ya :)

şaka bir yana daha yeni evlisiniz ne güzel sizi baş başa bırakmak ıstıyordur çünkü kendi tecribelerinden, bu aylarda çiftlerin yalnız kalmak isteyeceklerini biliyordur.

dert etme biraz zaman geçsin gelmeye başlar.

sen gıt sıksık. benımde annem çekıne çekıne gelıyo ben ısrar edıyorum.damadıda ısrar edıyo çok. bende 5 aylık evlıyım:34:

kız anneleri hep böyle oluyor.ama bence doğru da yapıyo.keşke herkes bu kadar anlayışlı olsa.çok takılma bence.

İşte kız anneleri ne kadar hassas ise bu konuda erkek anneleri de bir o kadar vurdumduymaz…
Öncelikle sen gitmekle başla annene.. çalışmıyorsan daha rahat olur iletişiminiz.. sonra sen git bugün şu yemeği yaptım seni götürmeye geldim de… vs vs bu şekilde açılır sanırım. Ama damat evde olmasa bile kadınlar bir tuhaf oluyor nedense bize anlamsız gelse de…

canımm sen gıt ozaman benım ailemde ilk aylarımda oyleydı ben gıderdım. sorun edecek bışey yok

eşin evde olmadığında sen git tatlım.belliki kadın hem rahatsız hemde sizi rahatsız etmek istemiyor

Kız ailesinin farkı değil ki bu? Kızına ele karıştı mantığıyla yaklaşıp damadından çekinip, rahatsız olacağını düşüdüğünden rahatsızlık vermemek için gitmezken gelinle birlikte yaşamak isteyen, her gün görüşmek isteyen, hizmet bekleyen bir sürü kayın valide var. Kendisi damadın yanında kendi oğlu olmadığı için rahat edemezken gelin oğluyla evlendiği için gayet rahat edebiliyor. Burada da çekinme sırası gelin ailesin de oluyor, kendi oğlundan çekinecek değil ya?:51:

Yani benim babam bile diyor bunu, ben damadın yanında yaşayamam! babasına bakmak oğula düşermiş ne alakaysa? Baba sana oğlun bakmayacak karısı bakacak yani el, üzerinde hiç bir hakkının olmadığı biri, ki bakmak istemeyebilir kendini böyle şartlandırma diyorum. Bakmaz, bakmaz mecbur değil ki?

Anneniz hem yeni evli olduğunuzdan, hemde sağlık sorunlarından böyle davranıyor olabilir. Bunun haricinde rahatsız edeceğini de düşünüyor olabilir. Zamanla alışacağını düşünüyorum. O gelmese bile siz sık sık gidin, yalnız bırakmayın anneciğinizi.

Son düzenleme:
Hepinize teşekür ederim rahatladım gerçekten annem cok dusuncelı bı ınsandır saolsun ben gıdıyorum ona calısıyorum artık yaa aksamları esım gelmeden gıdıp goruyorum arada yemege gıdıyoruz esımle aynı sekılde onun aılesınede gercı onunkıyle cok goruyoruz ayrı meselede :) canım annem benım onun yanlız kalması benı cok uzuyo rabbım boyle yazmıs ama tek sıgınacak dalım o benımm

anneni iyi anlıyorum aslında.. evde yalnız diyorsun
o zaman o gelmiyorsa sen git eşin işe gittiğinde orada yemek yiyin mesela.
eşini oraya çağır eşin ile konuş bu durumu gerekirse orada kalın zaman zaman böylece annen de yalnız kalmamış olur kızçemm :))

bence esin onu kirdi annen sana anlatmadi

eşim anneme karsı bısey yapmadıkı ben görmedım eşim öyle bişey yapmaz yanı kı sureklı beraber gıderız yanı öyle aramaz kandıllerde özel gunlerde olurda dusunemıyo malesef o konuları ama sorun yok yanıı gecen konustuk bu konuyuda olurmu dıyo gelsın kalsın nedemek dıyoo

kızların anneleri böyle oluyo nedense..
aman rahatsız etmiyeyim aman belki damat rahatsız olur aman yeni evliler diye diye gelmiyolar işte...

Back
X