Annem nişanlımı istememekte ısrarlı

ilknurum_92

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2010
172
2
0
Düzce
kızlar daha önce bahsetmiştim nişanım atıldı ama ben istemedim kısa özet geçiyorum nişanlıma bi sorunum yoktu aileler arasında vardı ve nişanlımın bazı şeylerini ailem sevmedi ama biz çok mutlu örnek bi çifttik erkek tarafı ikinci defa geldi pazartesi akşamı ve annem çok karalı bi şekilde bi daha gelmeyin bu iş bitti olarak konuştu anlattı erkek tarafı ne yapacağını şaşırdı onlarda bohçayı geri yollayacaklar çünkü gelseler annem gelmeyin dedim diyecek gelmeseler bak iki kere gelip bıraktılar diyecek ben anneme hep istediğimi belli ettim sözlerimle davrannışlarımla ama hayır diyo bi kere üzülürsün şimdi geçer diyo ama geçmiyo bende bişey ben ne yapacağım annemi ikna edemiyorum erkek tarafı da edemiyor ne olacak bitecek mi bitmesin nolur bi fikir verin ben dayanamıyorum artık :14: :14: :14: :14: :14:

İyi de arkadaşım neden bitti,neler oldu hiç anlatmamışsınız ki?
Kim haklı kim haksız bilemeden ne yazalım?

İyi de arkadaşım neden bitti,neler oldu hiç anlatmamışsınız ki?
Kim haklı kim haksız bilemeden ne yazalım?

Pardon ya neyse üstten anlattım biraz ama tekrar söyliyim erkek tarafının kız tarafının üstüne düşmemesi kayınvalidemin patavatsızlığı kadın beni çok seviyo bunu çok iyi biliyorum belli de ediyo ama biraz patavatsız benim dediğim olsun istiyo öyle bi de nişanlım işte pek babamın yanına falan gitmemiş askerden gelince konuşmaları değişmiş ailem çok disiplinli ve hani onlara kalsa saygısız davranmış falan yani çocuk rahat büyümüş biraz aileme göre bazı kusurları var ama bence pek bi hatası yok öyle aklıma gelen bunlar canım sen sor ya da ona göre anlatayım pek iyi değilim şu an :14:

Pardon ya neyse üstten anlattım biraz ama tekrar söyliyim erkek tarafının kız tarafının üstüne düşmemesi kayınvalidemin patavatsızlığı kadın beni çok seviyo bunu çok iyi biliyorum belli de ediyo ama biraz patavatsız benim dediğim olsun istiyo öyle bi de nişanlım işte pek babamın yanına falan gitmemiş askerden gelince konuşmaları değişmiş ailem çok disiplinli ve hani onlara kalsa saygısız davranmış falan yani çocuk rahat büyümüş biraz aileme göre bazı kusurları var ama bence pek bi hatası yok öyle aklıma gelen bunlar canım sen sor ya da ona göre anlatayım pek iyi değilim şu an :14:

Ama saydıklarınız öyle hafife alınacak olaylar değil ki!
Kız evi naz evi,sık sık gönülleri hoş tutulması gerek.
Hele ki saygısızca bulmaları fena,demek ki üzülmüş anneniz babanız..
Hem gerçekten bu işi düzeltmek isteselerde gelip yalvar yakar olurlardı,kapıdan kovulsalar bacadan girerlerdi ailenizin gönlünü yaparlardı.. Gerçekten aileniz haklı bakın hiç üzerinize düşülmemiş..
Kayınvalidenizin herşeyi kendi dediği gibi olmasını istemesi ise korkunç bir durum!
Böyle bir aileyle nasıl yapacaksınız ki?

Ama saydıklarınız öyle hafife alınacak olaylar değil ki!
Hem gerçekten bu işi düzeltmek isteselerde gelip yalvar yakar olurlardı,kapıdan kovulsalar bacadan girerlerdi ailenizin gönlünü yaparlardı.. Gerçekten aileniz haklı bakın hiç üzerinize düşülmemiş..
Kayınvalidenizin herşeyi kendi dediği gibi olmasını istemesi ise korkunç bir durum!

ya onlar kendilerine göre yaptılar bana görede yaptılar kayınvalidem çok iyi davrandı hep bana bi sorunumuz olmadı dediğimi yaptı nişanlımın saygısızlığı yoktu bence bi sorunumuz yoktu bizim çünkü gayet iyi anlaşıp yürütüyorduk ailelerimizi takmadan çünkü biz seviyoruz ve mutluyuz sonuçta evlendikten sonra sorun kalmayacaktı çünkü aileler çük görüşmezdi o zaman ve bizim mutluluğumuzla mutlu olurlardı

ya onlar kendilerine göre yaptılar bana görede yaptılar kayınvalidem çok iyi davrandı hep bana bi sorunumuz olmadı dediğimi yaptı nişanlımın saygısızlığı yoktu bence bi sorunumuz yoktu bizim çünkü gayet iyi anlaşıp yürütüyorduk ailelerimizi takmadan çünkü biz seviyoruz ve mutluyuz sonuçta evlendikten sonra sorun kalmayacaktı çünkü aileler çük görüşmezdi o zaman ve bizim mutluluğumuzla mutlu olurlardı

Arkadaşım ailenizin size bir garezi yoksa iyiliğinizi ister di mi?
Bakın bugün ailenize saygı duymayan yarın sizi hiç takmaz!
Yine diyorum zaten onlar yalvar yakar olsalardı aileniz dayanamazdı belki de.. İş erkek tarafında biter. Gerekirse 10 kere de gelecekler 20 kere de..

Arkadaşım ailenizin size bir garezi yoksa iyiliğinizi ister di mi?
Bakın bugün ailenize saygı duymayan yarın sizi hiç takmaz!
Yine diyorum zaten onlar yalvar yakar olsalardı aileniz dayanamazdı belki de.. İş erkek tarafında biter. Gerekirse 10 kere de gelecekler 20 kere de..

annem o kadar korkuttuki kendinden ben olsam bende o kadar ısrara cesaret edemezdim saygısızlık bana göre yok çünkü biz nişanlımla hep uğraştık iki tarafın dediğini yapmaya iki tarafı mutlu etmeye ama onlar kendi aralarında anlaşamadı bazen bu bizede yansıdı ama öyle işte ben bitmesini istemiyorum nişanlım bana bişey yapmadı bi kere aldatmadı arkamdan iş çevirmedi yalan söylemedi üzmedi öyle işte

Benim bir akrabamın ailesi vermemişti kızlarını. Ama her ikisi de çok kararlı çıktılar. Aylarca uğraştılar. Biz de biliyorduk iyi olacaklarını ama aile o kadar saplantılıydı ki artık biz de tamam artık vazgeç napalım bak ailen istemiyor demek zorunda kalmıştık. Sorun şuydu. Evleneceği kişinin annesiyle babasının ayrı olması ve eşinin lise mezunu olmasıydı.
Sonuç, şu anda evliler. Çok mutlular. Aile de kızlarının evinden çıkmıyor.
Eğer bu aileyi tanımasam bu kadar saplantılı aileler olduğunu aklımın ucundan geçirmezdim. Siz de o ve ailesiyle bir sorununuzun olmadığını düşündüğünüz için aklıma onlar geldi.

ama saydıklarınız öyle hafife alınacak olaylar değil ki!

kesınlıkle katılıyorum
suan sız babanızın evınde olmanıza ragmen anne ve babanıza saygısız davranılıyorsa evlendıkten sonrasını dusunemıyorum ınanın bende yasadım
cok onemlı saygı
nasıl yetısmı olursa olsun her kesımın kendıne gore saygı tarzı var affı yok
sevmek degıl alıskanlıkları ırdelemek lazım
bugun aılenıze saygı duymayan evlenınce benım bu halımı bılıyordun dıyecek
aman dıkkatt .. Kararlı olun ve kolay kadın asla olmayın aılenız cok onemlı arkadasım nacızane kolay gelsın

unutmayalım kı erkekler emek verırlerse kıymet verırler...

annem o kadar korkuttuki kendinden ben olsam bende o kadar ısrara cesaret edemezdim saygısızlık bana göre yok çünkü biz nişanlımla hep uğraştık iki tarafın dediğini yapmaya iki tarafı mutlu etmeye ama onlar kendi aralarında anlaşamadı bazen bu bizede yansıdı ama öyle işte ben bitmesini istemiyorum nişanlım bana bişey yapmadı bi kere aldatmadı arkamdan iş çevirmedi yalan söylemedi üzmedi öyle işte

Tamam haklısınızdır arkadaşım da sizin devreye girmeniz doğru değil bence yine de..
Sabredin,aşkınızı bırakmayın belki onlar da mutluluğunuza inanırlar,destek verirler.

bence sız kabul etmek ıcın destek beklıyorsunuz :)
aılelerı bosverınde saygıyı dusunun bence

Benim bir akrabamın ailesi vermemişti kızlarını. Ama her ikisi de çok kararlı çıktılar. Aylarca uğraştılar. Biz de biliyorduk iyi olacaklarını ama aile o kadar saplantılıydı ki artık biz de tamam artık vazgeç napalım bak ailen istemiyor demek zorunda kalmıştık. Sorun şuydu. Evleneceği kişinin annesiyle babasının ayrı olması ve eşinin lise mezunu olmasıydı.
Sonuç, şu anda evliler. Çok mutlular. Aile de kızlarının evinden çıkmıyor.
Eğer bu aileyi tanımasam bu kadar saplantılı aileler olduğunu aklımın ucundan geçirmezdim. Siz de o ve ailesiyle bir sorununuzun olmadığını düşündüğünüz için aklıma onlar geldi.

anladım ne güzel mutlu olmuşlar evet benim annemde çok kararlı ben konuşuyorum olmuyo onlar konuşuyo olmuyo ne olacak bilmiyorum :14:

bence sız kabul etmek ıcın destek beklıyorsunuz :)
aılelerı bosverınde saygıyı dusunun bence

ya diyorum ya saygı konusu öyle hani olan bişey değil bişey yapmadı askere gitmeden önce hiç bi sorun yoktu gelince her erkek gibi ne olduğunu şaşırdı ortama alışması zaman aldı tek yaptığı önceden anne yapalım mı derdi geldikten sonra bi kaç kere anne yapalım dedi bu ama zaman geçti düzeldi eskisi gibi oldu herşey annem bunu görmek istemedi

Tamam haklısınızdır arkadaşım da sizin devreye girmeniz doğru değil bence yine de..
Sabredin,aşkınızı bırakmayın belki onlar da mutluluğunuza inanırlar,destek verirler.

beni devreye sokmuyorlar ki zaten ben kendi kendimi yiyorum baştan beri anneme yapma zaman ver dedim varsa bişey bende göreyim dedim ama pat diye çıkarttırdı yüzüklerimi erkek tarafı ilk babama gitti babam gelmeyin demiş her sabah gitmiş ama hep gelmeyin demiş onlarda gelemediler bu sefer annem niye gelmediler dedi babam demiş dedim ama bu sefer isteseler gelirlerdi dedi ama evde 5 bayan var babam hep evde olmuyo habersiz gelseler bu sefer habersiz gelinir mi diyecek ki bunuda yaşadık yani aslında iki tarafta suçsuz annem ne dese onu yaptırdım ben nişanlıma ama bu sefer yine kötü oldu tam yaptırdık dedğini sonra niye öyle yaptı böyle yapmadı oldu

Eğer bu kadarsa, anlattığınız gibiyse ben yine de yapılmış çok büyük saygısızlık göremiyorum.
Kayınvalidenizin patavatsızlıkları için maalesef bunlardan çok var dieybiliyorum. Ve kayınvalidelerin büyük bir çoğunluğu benim dediğim gibi olsun istiyorlar. Haksızlar tabi ama genelde böyle. Çok daha kötüsünü yapanlar var. Fakat sizi de sevdiğine inandırmış olduğuna göre demek ki sadece cahil ama kötü biri değil.
Annenizle konuşmaya çalışın. Neden istemediğini anlatsın size. Bu sizin hakkınız. Bakalım sizin göremediğiniz nelerin farkına varmış

senin annen hepinizi yönetiyor kısacası çok zor biri karşı tarafın hiçbirşeyinden memnun değil olabilir. sonuçta bi kendi dedikleri olur bi sizin dediğiniz önemli olan ortak noktayı yakalamak herkesin her anı birbirini tutmuyor ailen uygun görmedikleri davranışları medeni ve kibirsizce konuşsalarmış bunların hiçbiri olmayacaktı sende karşı ailyele ilgili en ufak hataları ailene aktarma ondanda etkilenmiş olabilirler

canım olanları net olarak anlatsan belki daha çok yardımcı olabiliriz yani yapalımmı derdi şimdi yapalım diyorsa hiç bi sorun yok bence sonuçta nişanlınında bazı şeylerin kararını verme hakkı var, ama gerçekten bu kadar küçük şeylere takıldıysa annende de var biraz hata gibi geldi bana

Canım sen kaç yaşındasın allah aşkına? Annene babana diyemiyor musun bu söylediğiniz şeyler bana mantıksız geliyor ben sevdiğim adamı bırakmak istemiyorum diye? Allahım nasıl anne babalar var ya sanki kendileri evlenecek, ne demek yüzükleri çıkarttırdılar? Yukarıda bir arkadaş demiş kapıdan kovsalar bacadan girerdi eğer gerçekten isteselerdi diye, bana nişanlımın ailesi diyecek ki bidaha gelmeyin bu eve kapılarının önünden geçersem ne olayım! Böyle şey mi olur, hem ailen nişanlının ailesini beğenmesin hem de kapınızda kul köle olmasını beklesin. Vallahi herkesin ailesi, oğlu kendine güzeldir. Aynı şeyi bana yapsalar ben daha yüzlerine bakmam karşı tarafın bilmiyorum ama. Bu noktada sizin ayrı kalmanız daha iyi canım çünkü, dediğine göre şu anda bi saygısızlıkları yokmuş ama, evlendikten sonra bunların acısını çıkarırlar senden fitil fitil.

kızlar daha önce bahsetmiştim nişanım atıldı ama ben istemedim kısa özet geçiyorum nişanlıma bi sorunum yoktu aileler arasında vardı ve nişanlımın bazı şeylerini ailem sevmedi ama biz çok mutlu örnek bi çifttik erkek tarafı ikinci defa geldi pazartesi akşamı ve annem çok karalı bi şekilde bi daha gelmeyin bu iş bitti olarak konuştu anlattı erkek tarafı ne yapacağını şaşırdı onlarda bohçayı geri yollayacaklar çünkü gelseler annem gelmeyin dedim diyecek gelmeseler bak iki kere gelip bıraktılar diyecek ben anneme hep istediğimi belli ettim sözlerimle davrannışlarımla ama hayır diyo bi kere üzülürsün şimdi geçer diyo ama geçmiyo bende bişey ben ne yapacağım annemi ikna edemiyorum erkek tarafı da edemiyor ne olacak bitecek mi bitmesin nolur bi fikir verin ben dayanamıyorum artık :14: :14: :14: :14: :14:

anlattigin kadariyla canim annen dogru söylüyor.. bi kere üzülürsün.. evlendikten sonra kozlar erkek tarafinin eline geciyoo, inan canina okurlar.. biz naz yapmamamiza, bütün masrafimizi kendimiz cekmemize ragmen bana neler ettiler hemde daha dügün olmadan basladilar. ben de esimi cok seviyorum ama olanlari düsünüyorum da bunlar yasamaktansa evlenememeyi tercih ederdim.. benim icin is isten gecti ama senin icin gec degil.. kendinin kiymetini bil... anlattiklarin da öyle kücümsencek seyler degil ki hem.. nisanlin rahat büyümüs olabilir ama baban ona degil, o babana ayak uyduracak..kusura bakma da hem de essek gibi..sen onun babasina ters bisey yap da gör o zaman tepkiyii... simdi esim benim aileme pek orali olmuyo..eline ayda bir zorla tutturuyorum da telefonu konusuyo rica minnet... öyle yapinca cok sevdigim esime pislik diyorum... simdi düsün.. böyle üzülmek mi yoksa benim gibi üzülmek mi????

Benim anladığım tek şey, yaşın küçük, tecrübesizsin, kendi ayakların üzerinde duramadığın içinde ailenin senin hayatında hükmü kat'i.Belki görüdkleri haklı olan bi savunuları vardır ama buna dur demezsen annenin onayı olmadan hiç birşeyi yapamazsın gibi geldi bana.Kırmak yada üzmek istemiyorum asla seni, ama boyun bükme herşeye ...

Back
X