Annem ortalığı karıştırdı...sinirden elim ayağım titriyor:(

çok doğru söylüyorsun ama bir anlık sinir işte... aslında daha önce uyarmıştım yapma diye ama biraz çocukluk benimkindede var. aradım eşimi özür diledim sinirliydim falan dedim eşim tarafında az da olsa sular duruldu ama şimdilik. dediğin gibi artık eşim aileme gidince daha resmi olacak daha gergin olacağım.

Eşiniz daha önceleri de kardeşinize bu şekilde takılmış anladığım kadarıyla.
Muhtemelen kardeşiniz ergenlik döneminde olması gerekir, bu dönemde çocuklar fiziki görüntüleri ile ilgili şakaları kaldırmayabilirler.
Eğer eşiniz çok üstüne gitmişse kardeşiniz üzülmüştür, tabi bu üzüntüsünün miktarını bilemiyoruz. Anneniz evladının bu kadar üzülmesine sinirlenmiş olabilir. Bir anne evladı üzüldüğünde gözü döner bu yüzden normal olmayan şeyleri de yapabilir.
Bence bir müddet eşinizle ailenizi görüştürmeyin arayı soğutun.
Gerçi olay büyütülecek gibi değil ama olan olmuş işte. İnşallah her şey düzelir.

Gerçekten ; büyük bir patlama yaşanmış ve bu patlamanın evvelinde kötü enerji toplanması olduğu kesin;birikmiş birikmiş birikmiş sudan bir sebepten ötürü büyümüş ve beng!..
Normalde önemsenmeyecek;latifeye vurulacak bir konu; - her ne kadar kişilerin fiziksel görüntülerine dair şaka yapılmasına tasvip etmesem de - eşinizin ve kardeşinizin yakınlığına verelim bu durumu;diyeceğim ama eğer araları çok iyiyse ve birbirlerini tanıyorlarsa espri kaldırıp kaldırmayacaklarını da biliyorlardır diye düşünüyorum..
Her neyse olan olmuş dil yarası malesef onulmaz yaraların başında gelir;ten yarası yanında hiçtir..
Annenizin olaya karışması da hepten alevlendirmiş..
Bence daha da büyümeden çözün aileniz yüzünden eşinizle veya eşiniz yüzünden ailenizle kötü olmayın..Her zaman dengeyi sağlamakta fayda var ne kadar zor olsa da biz bayanların bu konuda hassas ve başarılı olduğuna inanıyorum..

Dilerim kısa zamanda tatlıya bağlarsınız

arkadaşlar hepinize yazdıklarınız için teşekkür ederim.
çoğunuzunda tavsiye ettiği gibi eşim eve gelince o an aşırı sinirli olduğumu o anda aradığı için ona patladığımı söyledim. bu kadar çabuk affedeceğini sanmıyordum(herşeyi uzatan biri çünkü) ama affetti tatlıya bağladık. daha sonra bana olayın ayrıntılarını anlattı ilk msn de kardeşime öle diyince kardeşim gülmüş ve dolayısıyla anlamamış kardeşimin kırıldığını ben ona söyleyince zaten hemen açtı msn i kardeşimi aldı karşısına güzelce konuştu. kendini olduğun gibi sev bak bende kullanıyorum gözlük bunda bozulacak birşey yok hem sana yakışıyor daha sempatik oluyorsun istersen ilerde lazerle tedavide olursun ama Allah vergisi olandan utanmana gerek yok herkes farklıdır falan birr sürü konuştular neyse aralaşında anlaştılar da bide bi saat gırgır şamata laf ettiler. Anneme gelince aradım dedim eşim aradı çocuğu böyle böyle oldu gayet güzel anlaştılar... ama yook annem hala son derece haklı zaten önceden beri istemiyordu hala da istemiyor sevmiyor. anneme göre eşim beni kandırıp evlendi ben üniversite mezunu cahil biriyim ya sevmedim tanışmadım kandım evlendim sanki...her yaptığına kulp buluyor her yaptığını eleştiriyor düşünmüyorki artık o insan benim eşim, ailem. ailemle uzak yerlerdeyiz zaten bayramda bile gidemedik o kadar yani... senede bir iki defa ancak görüşebileceğiz ki eşim evlendikten sonra henüz hiç gidemedi, uzak tutmama gerek yok uzaklar zaten(daha önceki gelmelerinde zaten aman şuna dikkat et buna dikkat et fenalık geçiriyor. bahçede iş yapıldı yoruldu koltuğa yayılarak oturdu yatmadı bile annem geldi gitti hemen laf hazır "aa bu ne saygısızlık insan bi doğrulur). sadece telefondan falan sıkça görüşüyoruz ama eskisi kadar sık aramıyor annemi ki haklıda hem damat beni aramıyor diye güceniyor hem arayınca soruyor sorguluyor bunaltıyor. tabi bide eşimin sadece kendisine takılsa amenna... bir kere sadece kayınvalde ile kayınpeder annemlere gitti. annem dindar kapalı bir insan eşim tarafı ise rahatlar açıklar. annem "ay ben böyle insanlarla nasıl dünür oldum böyle insanlarla benim iletişimim bile olamazdı" öyle bi söylüyorki sanki tiksinir gibi ıyy diyerek. ya herkes kendi günahını çekecek. namaz kılmamak günahta kibirli olmak günah değil mi sanki. uzattıkça uzattım ama valla çok doluyum kızlar canımdan çok sevdiğim canım annem neden böyle yapıyor anlamadım kaynanam olsada yapsa sinirlenirim ama bu kadar kafama takmam annem bunları yapan ya anneem..

Valla annenin geçmeyen bir sancısı var evliliğinden dolayı.Ama artık evlenmişsin,bu çocukça sinir ve öfkesi sana zarar veriyor,bunun farkında olmayacak kadar mı dönmüş gözü.
Hem ne demek ya,kısaymış,kiloluymuş,insan olsun insan.Sanki on beş yaşında bir çocuk da hala tipe, ota moka takılıyor.Valla,eşine bir şey hissettirme,annene saygı duymazsa ortalık karışır iyice.
Şahsen ben böyle bir kayınvalidem olsa saygı duymazdım:delphin:

merhaba arkadaşlar çok sinirliyim
eşim küçük kardeşime şakasına takılmış kardeşim gözlüklü eşimde ona dörtgöz demiş. kardeşimde gülmüş ama çok kırılmış utanmış. benimle bir süredir konuşmuyordu kardeşim en sonunda bugün zorla konuştum senin kocan bana böyle böyle dedi ben utandım dedi. neyse bende gönlünü aldım ben eniştenin yanında değildim öle dediğinde yanında olsam dememesini söylerdim dedim anlaştık sonuç olarak.
sonra annem aldı telefonu eline elin oğlu benim çocuğuma nasıl öyle der kimse benim çocuğuma laf söyleyemez eşin olsun kim olursa olsun damatta kimdir el değilmi o da ben ona sorarım. Bende onu olgun bir insan saygılı bir insan sanardım değilmiş. Allah ım daha neler neler... eşimi arayacak diye ödüm kopuyor çünkü zamanında annemde eşimle evlenecekken eşimi beğenmemiş ve boyu kısa kilolu falan gibi şeyler söylemişti. eşimi ararsa eşim bunları eminim ona söyleyecek "sende bana zamanında böyle böyle demiştin sen anasın oğluna laf edilmesine dayanamıyorsunda beni doğuran ana değil mi bana niye öğle dedin" demez mi?... ha bu arada büyük bomba şu annem bana sayıp şayıştırdıktan sonra eşim aradı o kadar sinirliydim ki bende ona verip veriştirdim. aslında haksız olan annemdi. üf nasıl düzelteceğim ortalığı bilmiyorum çok sinirlerim bozuk...
bu arada eşim anneme karşı hep saygılı olmuş onun için elinden geleni hep yapmıştır.ama yok ya benim annemi memnun etmek mümkün değil memnun olmuyoor...

annen seni kıskanıyor olmasın kaydirigubbakcemile4

Burda olgun olmasi ortaligi yatistirmasi gereken Annendir aslinda...:delphin:

Kardesin ona Anne enistem bana böyle böyle dedi dese bile...Saka yapmistir evladim büyütme ne var bunda? Veya cok kirildiysan söyle enistene bir daha böyle sakalar yapmasin sana demesi gerekirdi...:kahve:

Yok efendim kimse benim cocugmla böyle konusamaz tripleri kardesin icin hicte yararli degil....ona dörtgöz diyen enisten degil okuldaki arkadaslarida olabilir....onlaridami tek tek ariyor Annen acaba?

Cok gereksiz ve sacma bir konu yüzünden Kizini damadini kendisini huzursuz ediyor...:olmaz:.

Kusura bakma canim....yasinin kadini degilmis Annen...cok cahilce davranmis.:olmaz:

Sen o anlik sinirle esine verdin veristirdin....düsünki oda sana verip veristirseydi inat yapip gurur yapip birbirinizi ciddi sekilde yaralasaydiniz...ne olacakti? :kahve:

Böyle büyüklerimiz dedigmiz insanlarin bu tür cocukca davranislarina sinir oluyorum...Allah yardimcin olsun canim...takma artik...esinede söyle kesinlikle cok resmi davransin bundan sonra.:delphin:

Burda olgun olmasi ortaligi yatistirmasi gereken Annendir aslinda...:delphin:

Kardesin ona Anne enistem bana böyle böyle dedi dese bile...Saka yapmistir evladim büyütme ne var bunda? Veya cok kirildiysan söyle enistene bir daha böyle sakalar yapmasin sana demesi gerekirdi...:kahve:

Yok efendim kimse benim cocugmla böyle konusamaz tripleri kardesin icin hicte yararli degil....ona dörtgöz diyen enisten degil okuldaki arkadaslarida olabilir....onlaridami tek tek ariyor Annen acaba?

Cok gereksiz ve sacma bir konu yüzünden Kizini damadini kendisini huzursuz ediyor...:olmaz:.

Kusura bakma canim....yasinin kadini degilmis Annen...cok cahilce davranmis.:olmaz:

Sen o anlik sinirle esine verdin veristirdin....düsünki oda sana verip veristirseydi inat yapip gurur yapip birbirinizi ciddi sekilde yaralasaydiniz...ne olacakti? :kahve:

Böyle büyüklerimiz dedigmiz insanlarin bu tür cocukca davranislarina sinir oluyorum...Allah yardimcin olsun canim...takma artik...esinede söyle kesinlikle cok resmi davransin bundan sonra.:delphin:

çok doğru söylüyorsun arkadaşım.
işin garip bir tarafıda ne biliyor musun. eşim diyor ki kardeşinin orada psikolojisi çok bozuluyor annen rahatsız hem gerektiği kadar ilgilenemiyor ama yanlış müdehale ediyor(aşırı derecede kesintisiz her istediğini yapıyor) babanda zaten seni döverim ders çalış okuluna dikkat et dışında çocukla ilgilenmiyor ki zaten uyumak yemek yemek dışında pek eve uğramıyor. zehir gibi akıllı çocuk ziyan oluyor yanımıza alalım senin liseye gelsin yakından takip etmiş olursun hem bizimle yaşar konuşması oturması kalkması düzelir sosyokiltürel düzeyi daha yüksek bir yerde yaşar kıro arkadaşları ve ortamdan kurtulur diyor. ya şaşıyorum kardeşim onun öz kardeşi değil annem ona onca laf ediyor kardeşimi güya ondan koruyor o hala kardeşim için birşeyler yapmaya çalışıyor.

çok doğru söylüyorsun arkadaşım.
işin garip bir tarafıda ne biliyor musun. eşim diyor ki kardeşinin orada psikolojisi çok bozuluyor annen rahatsız hem gerektiği kadar ilgilenemiyor ama yanlış müdehale ediyor(aşırı derecede kesintisiz her istediğini yapıyor) babanda zaten seni döverim ders çalış okuluna dikkat et dışında çocukla ilgilenmiyor ki zaten uyumak yemek yemek dışında pek eve uğramıyor. zehir gibi akıllı çocuk ziyan oluyor yanımıza alalım senin liseye gelsin yakından takip etmiş olursun hem bizimle yaşar konuşması oturması kalkması düzelir sosyokiltürel düzeyi daha yüksek bir yerde yaşar kıro arkadaşları ve ortamdan kurtulur diyor. ya şaşıyorum kardeşim onun öz kardeşi değil annem ona onca laf ediyor kardeşimi güya ondan koruyor o hala kardeşim için birşeyler yapmaya çalışıyor.

Iste bosuna iylikten maraz dogar diye dememis atalarimiz güzelim....:delphin:

Kardesin icin üzüldüm gercekten....ama bence siz bosverin...kalkip birsey deseniz annen yine yanlis anlar....:kahve:

En güzelimi bundan sonra az öz görüsün....yine kardesinle güzelikle iylikle konus tabiki ama saka espri olayina girmeyin....

bilemiyorum gerginliğim hala geçmedi. hafta sonu annemler gelecek 3aydan sonra ilk defa göreceğim o kadar özlemiştim ki aslında ama bu son yaşanan olaydan sonra özlem yerini gerginliğe bırakacak. acaba ne olacak biri birine birşey derler mi. ay eşime karşıda utanıyorum annem babam gelirken arabada yer var diye nasılsa babamın arkadaşı eşi falan da gelecekmiş. eşimde annen baban illaki gelecek ama babanın arkadaşı için bizi adam yerine koyup getirebilirmiyiz müsait misin diye insan bi sorsalardı keşke dedi. ne diim adam haklı:((

Eşin şaka niyetli de olsa söylememeliymiş,annen ondan daha çocuk Allah kolaylık versin.

Back
X