Annem reglken havuza girmeye zorluyor

Bacağıma kramp girdi de otur sezlongta
Madem anlayissizlar bosver girmeyeyim böyle iyiyim muhabbetlerini

Benim bünye pislige alisik herhalde 34 yildir yaz kis havuza girerim suyun altinda olmayi cok sevdigimden sürekli dalip üstüne birde gözlerimi aciyorum. Simdilik ölmedim bu satirlari dünyadan yaziyorum,ölmedigim gibi masallahim var, gözlerim bile kizarmaz... Neyse konuya dönelim üsenmedim ve netde bi kac sayfa karistirdim tampon kizlik zarini bozar mi diye ( senin icin önemli bilmiyorum ama...) bu konuda insanlik 2ye ayrilmis durumda bozar ve bozmaz o yüzden isin bu kismini senin tercihine birakip, 3cü gün havuza denize girilirmi soruna geliyorum. Oluk oluk kanamiyorsan 3cü günde tabiki denize havuza girebilirsin hatta yüzmek vücudunu esneticegi icin cok iyi gelir. Tabiki havuza girmeden kisa süre önce tampon takip havuzdan cikincada tamponunu degistirmelisin.
dipnot: Yurt disinda yasiyorum ve Burda beden egitimi dersi haricinde yüzme dersleride var. regl olmak hic bir Zaman derse girmememiz icin mazeret Kabul edilmedi

Evet ben 3.gün bile denize giriyorum demişti.Bana da mantıklı gelmiyor
Iyyyyyy inanmıyorum yaaaa havuzlardan zaten huylanırdım anneniz sayesinde iyice tiksindim
Ben tamponla bile tedirgin oldum ki düşer mi acaba diye
Şakın girme lütfen
Hem başkalarına mikrop hem sana da zararlı
Bi de rezillik sıcak da bilmem ne de kanaman artar 3. Günü de yoğun geçririsen ne olacak bi damla kan su da dağılır
Annene de bişe demek zorunda değilsin girmiyorum oldu bitti tutup kolundan atacak değil havuza

normalde reglınız ne kadar suruyor onemlı olan bu benım maksımum 4-5 gun surer ve ılk gun bıle denıze ırdıgım olmustur ama regl ıken gecmeden havuza asla gırmem , sızde gırmeyın bıtmeden hem kendı hıjyenınız acısından hemde havuzun temızlıgı nedenıyle , bu kadar genc olmasanız tampon kullanın derdım ama o da bakıreler ıcın uygun degıl ne yazıkkı ;(
adet gecıktırıcı hap falan da hormonlarınızı alt ust edebılır ben sahsen yenı kullandım hala regl olmadım bunun ıcın doktora gıdecegım sımdı o nedenle denız varsa gıdecegınız yerde ya 3 gun sonrası denıze gırın ya da sadece guneslenıp dusta serınleyın.

Kusura bakmayın belki taşlanacağım ama ben çok sinirleniyorum böyle konularda. Daha ne kadar kadını aşağılayan, zor durumda bırakan konu açılacak burada şaşıyorum.

Avrupa özentisi diyenler de olacak şimdi kesin "ayy avrupalılar pis.s" diyenler de olacak... Ben bi sure avrupada yasadim. Avrupali kadinlar gayet regliyken yuzuyorlar. Bizim Turk kadini tatile cikacagi zaman başlıyor hemen mızıldanmaya: "ay ben adet oldum yüzemem .s" "ay havuz temiz midir acaba .s" "ay 0.1 mm kılım cikmis hemen 10 kat agda yapmam lazim .s" ...

Gelişmemiş ülkelerde vardır bu durum. Kadın belli bir prototipe sokulmak istenir. Cevrenizde hic duydunuz mu tuvalet adabi belirsiz kil yumagi erkeklerin havuza girmesiyle ilgili konusuldugunu? Cok nadirdir... Ama belki her yaz duyuyorsunuzdur "biraz tüyüm var bikini giysem olur mu, regliyim simdi napicam ben" diye soylenen kadinlari.

Avrupali kadin takiyor tamponu, basiyor koluna bacagina jileti, atiyor kendini suya. Hayati kendine zehir etmiyor. Hadi bekaret endisesini gectim, benim canim ulkemde yillardir evli oldugu halde tampon nedir bilmeyen kadinlar var. Baksana burada bile yuzlerce kadin regl lafini duydular ya... hemen baslamislar "iyyy ögghhh igrenc" diye. Genc kardesimizi dogru duzgun mantikli bir sekilde, hijyen kurallarini gozeterek yonlendiren ya yok ya da cok az. Ki buradaki kadinlarin cogu da evli, yasi buyuk kadinlar.

"Havuz hijyenik degil" mevzusuna gelince... Evet haklisiniz doktorlar da soyluyor, en hijyenik yuzme methodu degil, deniz daha iyi fakat yilda bir kere tatile gidip 1 hafta havuza girdi diye ölen birini de tanimiyorum. Bu kadar miymintirak olmayin.

Canim kardeşim regliyken yüzülür. Yüzülmez diye bi şey yok, toplum baskısı ve hurafeden ibaret. Aksine doktorlar (misal benim doktorum) regl sancılarını hafifletmek için yüzme önerirler, kasları gevşetir. TDKnin ve buradaki kadınların dediğinin aksine regl olan kadın "kirli" değildir. Bu doğal bir süreçtir, doğru yönettiğin sürece hiç bir hijyen problemi yasamazsin. Yüzerken dikkat etmen gereken şey suya kan akışı olmamasi. Sudaki basınç sebebiyle zaten yüzerken kanamanın olması imkansıza yakin. Sudan çıkar çıkmaz akinti geldiğini hissedersin. Annenin dediği gibi reglinin çok çok az olduğu dönemlerde sıkıntı yaşamadan yüzen kadınlar oluyor fakat daha garanti ve hijyenik bir yöntem istersen sana tampon öneririm. Tampon kanın vajinadan dışarı çıkmasını engelleyen, kanı vajina içerisindeyken emen bir sungerdir. Tampon çoğunlukla kızlık zarına zarar vermiyor diyorlar fakat bekaret endişen varsa genç kızlar için üretilmis derine gitmeyen tamponlar da var ben hiç kullanmadım, bulması da zor diyorlar fakat bi araştır. Benim canim ülkem için hiç bir umudum kalmadı. Umut senin gibi gençlerde artık.

Yazdiklarinizin coguna katiliyorum, ulkemizde cogu kadin regl olunca "hasta oldum" kalibini kullaniyor; bu bile cok sey anlatiyor aslinda

Tampon kullanırsanız girilir de öbür türlü tabii ki olmaz. Var demekki öyle girenler zaten sevmem havuzu hepten soğudum

Ben de bunu merak ediyordum, düzenli yüzenler ne yapıyor diye. Sporcular kesin tampon kullanıyordur da, genç kızlar için farklı öneriler var mı acaba? Tampon kullanmak çok rahat ama ilk deneyene kadar ben kullanamam sanıyordum, rahatsız kullanımı zor olarak söyleniyor genel olarak malum, o yüzden önyargıyla tercih edilmemesini normal buluyorum.

Havuzdan hiç iğrenesim gelmiyor benim aksine,
herkesi kendim gibi sanmakta saklı sanırım sırrı midem fln bulanmıyor,
kızımla yüzüp duruyoruz hatta dipten yüzmeye de bayılıyorum.
takmadığım için mikrop fln da kapmadım Allaha şükür.
Tampon kullanman lazım girmek istiyorsan, bu kesin ama.

Cekilin eski yuzucu geldi :)
Olimpik havuzlar 2.5 mt ve bilmemkac ton oldugu icin dogal bir basincla havuz icinde kanama olmaz. Tampon kullanmayi tercih etmeyen yuzuculer ya son ana kadar ped koyup cikarip havuza atlarlar (bu durumda cikinca bacaklarindan akmasi gayet olasidir) ya da koli bandi yapistirirdik, cok tuhaf geldigini biliyorum ama bunu eglence amacli yuzmekle kiyaslamamak lazim sdece bikac saniye/dakika kaliyorsun havuzda. Onda da gunluk ped+koli bandi yeterli oluyor.

Çekilin cahil geldi :)
Nereye koli bandı?
Mayodan gözüküyor muydu, gerçi taytlı yüzücü mayosu giyiyorsunuzdur değil mi

Nasıl yani koli bandı nereyi bantlıyorsunuz tam olarak

Çekilin cahil geldi :)
Nereye koli bandı?
Mayodan gözüküyor muydu, gerçi taytlı yüzücü mayosu giyiyorsunuzdur değil mi

Bizim mayolarimizin alt tarafi baya kapali olurdu sortlu gibi, genital bolgenin ustunden, popoya kadar tek sira koli bandi yapistiriyorsun, icine tam vajina cikisina, gunluk ped ya da gazli bez vs. Koyuyursun, zaten kisa sureli bir durum oldugundan sıkıntı olmuyor, reglin ilk gunleriyse bu sart son gunlerinde havuza akmaz (basinc ve hareket nedniyle) cikinca akar onu da farkeden ya da umursayan olmaz pek. Bir arkadasimizin basina gelmisti baya baya ortalik kipkirmiziydi ama herkes bunu dogal karsiliyor zamanla.
Yetiskin yuzuculer tampon ya da menstural cup kullaniyor, ama kalkip 10-14 yasinda kizlara bunlari kullandiramazsin beceremezler de zaten o yasta cocuk...
Bu arada konuyu okuyan ergen kardeslerim, koli bandini normal havuzda denemeyin, muhtemelen bikac dk sonra açılır acilmazsa da caniniz yanar, eglence amacli cekilecek cile degil :)

Zeynepp20 bak burda yazdim.
Bu arada bu anlattiklarim 1990-1999 yillarinin yontemleri, belki simdi kucuk kizlar icin de daha duzgun cozumler vardir bilemiyorum artik kizimin yasi gelince ogrenirim :)

konu fake gibi biraz....

yani benim de kızım var, regl oluyor... ama asla bir anne olarak onu havuza sokmam.... kendi bile bilir bunu teklif edemeyeceğini....

sizin annenizin de hadi geçtim diğer havuz da yüzenlerin sağlığını, sizin sağlınızı yani mikrop alma riskinizi göz ardı ettiğini düşünemiyorum...

konu fake değilse bence yazılmamış eksik birşeyler var... diye düşünüyorum...

konu fake gibi biraz....

yani benim de kızım var, regl oluyor... ama asla bir anne olarak onu havuza sokmam.... kendi bile bilir bunu teklif edemeyeceğini....

sizin annenizin de hadi geçtim diğer havuz da yüzenlerin sağlığını, sizin sağlınızı yani mikrop alma riskinizi göz ardı ettiğini düşünemiyorum...

konu fake değilse bence yazılmamış eksik birşeyler var... diye düşünüyorum...

Fake değil gerçek.Kendisi de 3.günden sonra denize giriyormuş bir şey olmazmış deniz kendini temizliyormuş zaten havuz gibi değilmiş.Havuzda da son günler bir şey olmazmış kanama azsa.

O tamponu içime nasıl sokucam kii bir de nerede satılır ne kadardır fiyatı anneme aldırayım

Fake değil gerçek.Kendisi de 3.günden sonra denize giriyormuş bir şey olmazmış deniz kendini temizliyormuş zaten havuz gibi değilmiş.Havuzda da son günler bir şey olmazmış kanama azsa.

ok... bende denize giriyorum... tampon kullandığımdan beri 3. günü bile beklemiyorum ilk günden atlıyorum... //// GENÇ KIZLAR KULLANAMAZ.... ( ama tabii her denize değil. deniz temiz olmalı...)

yani kendi kızım için söylüyorum....

1* en önemlisi mikrop kapmaması için havuza sokmam.
2* olası kan akıntısında utanacağı için sokmam.... arkadaşlarının yanında rencide olmasını, ya da arkadaşlarının onu o şekilde hatırlamalarını, yarın öbür gün bi kız regleymiş havuza girmiş, kan aktı falan diye anlatmalarını istemem...

sevgiler...

O tamponu içime nasıl sokucam kii bir de nerede satılır ne kadardır fiyatı anneme aldırayım

SAKIN ANNENE DANIŞMADAN KULLANMA........................

Burası Türkiye, ve herkesin gelenek görenek, adetleri, inanışları, yaşayış biçimi var...
Bu konuyu burada kapatıp, annenle neticelendirmen gerekliliğini düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…