Annem 'Seni savunmam' dedi

herasmom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2018
463
1.315
63
Merhabalar :) Daha demin annemle aramda bir konuşma geçti ve moralim bozuldu.
Bu arada 20 yaşındayım, hayatımda biri yok ve üniversite okuyorum.
Konuya gelecek olursak, annemle erkek kardeşime takılıyorduk, annem kardeşime 'oh eşin yaşadı her gün dışardan yersiniz' dedi. (Ev yemeği yemiyor gibi bir şey) filan neyse konu bu değil.
Sonra ben anneme dedim ki; bu internette takıla takıla ne hikayeler gördüm artık bilgilendim. 'Ama bence sen ileride bir şey olsa evlilikte beni savunmazsın' dedim.
Annem de: Tabi ki savunmam. Öyle yüz bulursan sürekli baba evine gelirsin küçük bir kavgada (biraz alınganımdır), koca evi önemli bla bla. Çok büyük bir şey olmadıkça öyle şeyler olmaz işte, o raddeye de gelirse karşılıklı oturup konuşuruz artık ama onun haricinde işte bir sorunun olursa evlilikte kimseye anlatma öyle, siz sonra barışsanız bile çevre yüzünden ayrılırsınız filan bir şeyler dedi.
Benim gözlerim doldu,çaktırmadım da 'Gerçekten mi?' Dedim sadece. Şuan konuşasım da gelmiyor onunla. Aslında onu anlıyorum, baba evinde aldığı terbiye ne olursa olsun koca evinden dönmemekti. Biz de öyle eve dönme diye bir şey yoktu der kiii geçmişinde öyle şeyler yaşamış ki.. Kaynanasıyla yaşıyormuş, hakaretler, fiziksel değil ama çook fazla psikolojik şiddet vs. O dayanmış tabi, koca evi malum (!), 15 yıl önce vefat etti kp kv de sorun yok artık.
Annem de çok muhafazakardır, kitap filan okur öyle kör cahil de değil. 42 yaşında, yaşlı da değil. Dertleşmek istedim sanırım, ben böyle sevdiğim kişiler beni hayal kırıklığına uğratınca çok üzülüyorum.

Anneniz haklı. Her kavga dışarıya taşınmaz. Direkt gelip anneye, babaya, ona buna anlatılmaz. Siz barışır iyi olursunuz ama anne, baba onu unutmaz. Şiddet. adatma durumunda ailelere konu taşınır. Aşılamayacak ciddi problemde yardım istenir. Anne her ufak kavgada sizi savunursa evlilik oturmaz zaten. Yaşınız küçük olduğu için anlamamışsınız. Kırılmayın.

Annen biraz haklı gibi.. bazı evlatlar da yüz verince astarını istiyor.

Normalde annenizle aranız nasıldır? Hani ben çok kötü bir durum görmedim söylediklerinde ki haklılık payıda var her ailede olan şeyleri dışarı yansıtmamak gerek ama ciddi birşey olduğunda arkanızda duracağını düşünüyorum açıkçası.

Anneniz kötü bir şey söylememiş. Hatta şu konuda çok doğru bir şey söylemiş. Eşin ile en ufak bir şey bile kimseye anlatma sonra sen iyi olursun biz kötü oluruz. Bu çok doğru. Yine eklemiş çok büyük problemler olur oturulur konuşulur. Anneniz çok aklı başında bir kadınmış . Tebrik ederim.

Sen elden ayaktan düşersen de oğlun bakar sana ben bakmam o Zaman diyin.Madem sizi savunmazmış.Anlasın yalnızlığın ne demek olduğunu
bence de anneniz haklı.. Esasında o sizin ileride ki kuracağınız yuva için konuşmuş.. her kavgayı anlatma ya da her kavgada anne evine dönme yuva zor kurulur gibisinden diye düşünüyorum

Kavgayı dışarıya taşımama hususunda haklı anneniz.
Siz eşinizle halleder barışırsınız ama insanların aklında yer eder ve önünüze gelir aile içinde huzursuz olursunuz..

Ayrıca anneniz şimdi böyle demiş ama o zaman öyle olmaz. Buna da alınganlık yapmışsınız baya hassassınız :)

bence de anneniz haklı.. Esasında o sizin ileride ki kuracağınız yuva için konuşmuş.. her kavgayı anlatma ya da her kavgada anne evine dönme yuva zor kurulur gibisinden diye düşünüyorum
Konu benim konum değil benim mesajımdan alıntı yapmışsınız ama

anneniz kötü bir şey dememiş siz çok alıngansınız sanırım...ewlendikten sonra zaten baba ewi diye bir şey kalmıyor.senlerdir doğup büyüdüğünüz ewe yabancılaşıyorsunuz ister istemez... misafir gibi hissediyorsunuz kendinizi...annenin kalbini boş yere kırma sende boşuna üzülme canım...neler yapsakta ödeyemeyiz haklarnı..

Annen bence savuncak olsa bile söylemez yuvası olsun tutsun diye.Zaten son raddeye geldiginde emin olun yanınızda olur bence anneniz sizi düşündüğü için iyiniyetle böyle birşey demiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…