Gözleriniz dolacağına kendi ayaklarımın üzerinde dururum kimseye
muhtaç olmam deseydiniz keşke
kaldı ki anneniz tamamen haklı
Ayrımdan kastım o değildi. Evliliğinizde sizinde desteğe ihtiyaç duyduğunuz durumlar olacaktır mutlaka. İkisi arasındaki ayrımı iyi yapar umarım demek istedim.Yok ayrımcı biri değil Allahtan. Kardeşime de iş yaptırır, ben eve kaçta geliyorsam o da o saatte gelir gibi. Erkek diye toleransı yok bizim evde :)
seni tanıyıp bildiği için söylemiş bence , çok alıngansın demek ,
takma kafana
bizim evde de hep damatlar haklı ,annem bizi hiç tutmaz , şaka değil yani bu söylediğim ,
ilk evlendiğim zaman eve kadın alacam düzenli olarak ben çok yoruluyorum yapamıyorum falan dedim ,
iyi olur iyi olur adam da kafasını dinlesin biraz,ona çene yapıyorsun devamlı yazık dedi, bunu söylerkende çok ciddiydi
Annenin evlilikle ilgili tavri yanlis olmakla birlikte kari koca arasina girilmemesi gerektigi ile ilgili verdigi nasihatler dogru
Kavganizi , tartismanizi anne babaniza anlatmayin , cocuk degilsiniz ki kocanizi annenize sikayet edesiniz
Yetiskin olunca anlarsiniz annenizin ne demek istedigini
Ama koca evi kismi sacmaliktan ibaret , onu da soylemeden gecemeyecegim
Ya anlamıyorum gerçekten tam tersi olması gerekmiyor muydu? :) Bir yandan iyi aslında damatları oğulları gibi görmeleri, o el oğlu alınır ama sen kızısın annene alınmazsın diye düşünüyorlar sanırım :)
Özür dilerim yalnış anlamışım. Evet haklısınız, ama yapacağını düşünüyorum inşallah. İlerise görücez sanırım:)Ayrımdan kastım o değildi. Evliliğinizde sizinde desteğe ihtiyaç duyduğunuz durumlar olacaktır mutlaka. İkisi arasındaki ayrımı iyi yapar umarım demek istedim.
Maşallah kötü olmasınlar da böyle olsunlar daha iyi :)aynen öyle yatırımı damatlara yapıyor annem ,
ve annemın ağzından çıkan her kelıme de eksiksiz yerine getirir damatlarıda
Nasil yaniAnnen biraz haklı gibi.. bazı evlatlar da yüz verince astarını istiyor.
Bunu acikca anne soyle bence ufak bir yanlis anlama var bence aile icinde olan seyler herkeze anlatilnaz anneye babaya bile.Evet sanırım küçük olduğum için tam idrak edemedim, sanki beni öyle yalnız başıma bırakacak gibi geldi, üzüldüm :)
Merhabalar :) Daha demin annemle aramda bir konuşma geçti ve moralim bozuldu.
Bu arada 20 yaşındayım, hayatımda biri yok ve üniversite okuyorum.
Konuya gelecek olursak, annemle erkek kardeşime takılıyorduk, annem kardeşime 'oh eşin yaşadı her gün dışardan yersiniz' dedi. (Ev yemeği yemiyor gibi bir şey) filan neyse konu bu değil.
Sonra ben anneme dedim ki; bu internette takıla takıla ne hikayeler gördüm artık bilgilendim. 'Ama bence sen ileride bir şey olsa evlilikte beni savunmazsın' dedim.
Annem de: Tabi ki savunmam. Öyle yüz bulursan sürekli baba evine gelirsin küçük bir kavgada (biraz alınganımdır), koca evi önemli bla bla. Çok büyük bir şey olmadıkça öyle şeyler olmaz işte, o raddeye de gelirse karşılıklı oturup konuşuruz artık ama onun haricinde işte bir sorunun olursa evlilikte kimseye anlatma öyle, siz sonra barışsanız bile çevre yüzünden ayrılırsınız filan bir şeyler dedi.
Benim gözlerim doldu,çaktırmadım da 'Gerçekten mi?' Dedim sadece. Şuan konuşasım da gelmiyor onunla. Aslında onu anlıyorum, baba evinde aldığı terbiye ne olursa olsun koca evinden dönmemekti. Biz de öyle eve dönme diye bir şey yoktu der kiii geçmişinde öyle şeyler yaşamış ki.. Kaynanasıyla yaşıyormuş, hakaretler, fiziksel değil ama çook fazla psikolojik şiddet vs. O dayanmış tabi, koca evi malum (!), 15 yıl önce vefat etti kp kv de sorun yok artık.
Annem de çok muhafazakardır, kitap filan okur öyle kör cahil de değil. 42 yaşında, yaşlı da değil. Dertleşmek istedim sanırım, ben böyle sevdiğim kişiler beni hayal kırıklığına uğratınca çok üzülüyorum.
Eee dogru demis anneniz. Benim annemde aynisini soyluyor. Biraz yuz bulursan her tartismada gelirsin, biz neler cektik evlilik kolay yurutulmuyor diyor. Ben hak veriyorum. Ayrica kimseye anlatma demesi de bence cok dogru. Millet niye bilsin sizin kavganizi. Bunda alinacak birsey yok. Bu konuda yanliz degilsin :)
Evli olmayınca tabi, bana hep arkamda olması gerek gibi geldi sanırım.. Ama haklısınız, biz barışsak bile onlar unutmaz hiç iyi olmaz ozaman daAnnenizi yanlış anlamışsınız öyle her sorun büyütülüp aileye yansıtılmaz gelinmez demek istemiş haksız olursan niye savunsun sizi? aileniz her tartışmada aman gel kızım derse o evlilik sürmez kendi aranızda yansıtmadan çözmelisiniz aynı şekilde çevreye de herşey yansıtılmaz sonra aranız düzelse de millet hep anlaşamuyorsunuz sanır ben anneme evimdeki hiçbir olayı yansıtmam
Evet maalesef kötü bir huyum bu, elimde değil. Ama abartmışım burada anladım, şuan bir sorun yok :)annen seni tanıdığı için öyle demiş baksana incir çekirdeğini doldurmayacak mevzudan hayal kırıklığına uğramışsın.
Bunu acikca anne soyle bence ufak bir yanlis anlama var bence aile icinde olan seyler herkeze anlatilnaz anneye babaya bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?