annem sevgilimi çok sevdiği halde bana dışarı çıkma yasağı koydu

Acelyaab

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
95
0
16
Edirne
Benim 1 senelik bi ilişkimiz var.Birbirimizi çok seviyoruz,ben onun bütün sülalesiyle tanıştım ve çok sevdiler beni.Bende onu benimkilerle tanıştırdım,onuda herkes sevdi.Ama geçen hafta annem sevgilimi çok sevdiği halde bana dışarı çıkma yasağı koydu,o çocukla görüşmeyeceksin dedi.Meğersem bizim oturduğumuz mahalle küçük bi yer (sevgilimle aynı mahalledeniz) ,dedikoducu karı çok yani,bu koca karılardan bi kaç tanesi anneme senin kızı bi çocukla görüyoruz becericek onu bak falan demişler ağlamaktan içim çıktı artık,hangi insan böyle bi laf söyleyebilir ki şimdi evden çıkamıyorum dahada kötüsü annem sevgilimden ayrılmamı istiyor napıcam

yaşınız kaç bu arada,küçük bi mahalle ve bütün sülalesiyle tanışmıssınız bence fazla gibi.tabii edilen laf kabul edilir degil hatta iğrenç tıkayın kulagınızı ama anneniz boşveremez mahalle ortamında..bence aynı mahalledeyseniz fazla gereksiz olmuş ailelerle tanışmak

Aynen öyle madem tanıyo herkes sizde seviyosunuz niyetiniz de ciddi belli ki en azından bi söz yapın elalemin ağzı torba değil ki büzesin canım..

mahalledekiler çokk ayıp etmiş ama milletinde ağzı torba değil haniii.. annene söyle tanımıyor musun sen onu milletin lafına bakıyorssun bak ne kadar cevreyi takarsan onlarda seni kadar takar hem bncede madem aileler biliyor söz nişan falan olsun ohh istediğin gibi gelsn evden alsın gezin dolaşın

Ben 20 yaşındayım o 21 ama askere gidicek onu bekliyoruz döndüğü zaman zaten takılıcaktı yüzükler,ama bu gidişle ayrılıcam sanırım.Asla anneme laf getirtmekte istemiyorum.

Becerecek onu ??????
Afedersin de canım benim annen de diyememiş mi , "ben kızıma güveniyorum. Sizi de hiç ilgilendirmez !" diye. Annein yapması gereken seni korumaktı orada.
Benim evladım olacak ta , elalemin dedikoducuları en kıymetlimin arkasından böyle diyecek.......
Kimsenin lafıyla söz nişan yapmana da ayrılmana da mutluluğunu bozmaya da gerek yok.

Sevgilime anlattım bu olayı,oda öyle dedi savunamamış mı seni dedi bende annemle konuşmak istiyorum ama şuan o kadar sinirliyimki onu kıracak bi laf söylemekten korkuyorum.Eğer elalemin lafına göre yaşamaya kalksaydık ölelim daha iyi.Ama annem üzülüncede üzülüyorum işte..Ne yapacağımı şaşırdım

O zaman görev erkek arkadaşına düşüyor canım..
Geçsin annenin karşısına, "ben kızınızı çok seviyorum ve biz çok mutluyuz. Siz elalemin lafı ile kızınızın mutluluğunun önüne mi geçmek istiyorsunuz ?" desin..
Çözüm ayrılıkta değil. Siz zaten şu aşamada sözlü sayılırsınız. İllaki bir yüzük mü gerekli yani laf gelmemesi için..
Şundan kesinlikle eminim ki , arkadan böyle dedikodu yapan insanlar ya zamanında kendileri fazlasıyla haltlar yedikleri için ya da kalpleri kötülükle fesatlıkla dolu olduğu için yapıyorlar bunu.
Siz sevginize sahip çıktığınız sürece bir şey olmaz merak etme..
Annenin de üzülmesi gereken herhangi bir durum göremiyorum. Ona bu kadar bağlı olmana tabii ki hak veriyorum. Ve anladığım kadarıyla çok temiz kalpli bir kızsın. Ağlayıp trip atmak yerine,annene duygularını sakince ve samimice anlat. Nihayetinde, kızının ömür boyu mutsuz olmasını hiç bir anne yüreği istemez diye düşünüyorum..

Canım annen seni savunmuştur muhakkak ama bu sözler aileyi yıpratır. Annen iyiliğini düşündüğü için düşüncesizce davranıyordur elalemcilik var maalesef bizde.

Yaşın itibari ile ileride keşkem olmayacak diyorsan ve sorun sadece askerlik ise bir söz yapılır aile arasında sözlüne kimse laf edemez.Aile içi de huzurunuz bozulmaz. Buda erkek arkadaşının tutumuna bağlıdır.

Ya da annen ile sen değil sen ve erkek arkadaşın beraber konuşur ona bu güveni yansıtırsınız.

ben seviyeyi düşük buldum
hem mahallenin hemde sizin özellikle bir bayan olarak karı tabirini kullanmanız üstelik ergen
değilde 20 yaşında olmanız çok üzücü
becerecek ne oluyor tam olarak hangi mahalle bu ya:)

Çok teşekkür ederim,gerekirse erkek arkadaşımla annemi konuşturucam.Çünkü böyle yıpranıyorum gerçekten

onlara öyle mi yapmışlar? tövbe rabbim ya
bir kadın hem cinsine nasıl ''becermek'' gibi bir kelime kullanır.

Teşekkür ederim,bende çare olarak erkek arkadaşımla konuşturucam sanırım annemi.

Üzgünüm o laf için,ama o kişinin bana kullandığı lafın yanında bi hiç kalır.

onlara öyle mi yapmışlar? tövbe rabbim ya
bir kadın hem cinsine nasıl ''becermek'' gibi bir kelime kullanır.

Evet,bende çok üzgünüm bu olanlardan dolayı işte ağlamaktan gözlerim kan çanağına döndü bugüne kadar hep namusumla yaşadım.Erkek arkadaşımı ailemle tanıştırdım,çünkü onlardan gizli bişey yapmak istemedim başkalarından duyacağına benden duysunlar,sonra laf olmasın dedim.Ama sonuç yine aynı

lafın dedikodunun önüne geçemezsin canım ne yaparsan yap konuşan yine konuşur eğer sevgilini seviyorsan ona güveniyorsan ayrılman için bir neden yok annen niye ayrılmanı istemiş anlamadım:44:yalnız becermek ne demek annen kadına ağzının payını vermemiş mi

Bilmiyorumki,şimdi biraz sakin kafayla düşündüm belki annemde abartıyo olabilir biraz.Çünkü eskidende bizi görüyolardı hemen hemen herkes biliyor birlikte olduğumuzu.Bazen annem kıskanıyo sevgilimi haklı olarak.Benim babam yok,seneler önce boşandılar,o zamandırda görüşmüyoruz,annemle ikimiz yaşıyoruz yani.Bazen kıskanıyo hep onunla ilgileniyosun birazda benimle ilgilen diye.O lafı banada o yüzden söylemiş olabilir diye düşünüyorum bilmiyorum ya kafamda binbir türlü şey üretiyorum A

ne biçim bir mahalleymiş bu

karşıdaki kişi söylese bile ben onu orda yolar kızıma bu lafları telafuz edemezdim
anneniz nasıl söyledi bu lafları siz nasıl yazabildiniz hayret yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…