annem sevgilimi çok sevdiği halde bana dışarı çıkma yasağı koydu

babanın olmaması annenin seni kıskanmasını gerektirmez
hem anneler kıskanmaz kızı mutlu diye sevinir

ne biçim bir mahalleymiş bu

karşıdaki kişi söylese bile ben onu orda yolar kızıma bu lafları telafuz edemezdim
anneniz nasıl söyledi bu lafları siz nasıl yazabildiniz hayret yani

O kadar sinirliyim kızgınımki anneme anlatamam.Ki sakinleştikçe şunu düşünmeye başladım.Kimse kimsenin suratına böyle bişey söyleyemez,bence annemin kendi düşüncesi bu.

Hiç bir komşu bir anneye bu kelimeleri kullanmaz. anneniz anlatırken abartmış sanırım. Mahallede görenler oluyordur mutlaka ve annene sormuşlardır. Acaba askere gitmeden en azından bi söz kesilsin diye annen durumu zorluyor olabilir mi?

Pardon ? "Becerecek" derken ?
Daha neler artık ! Anneniz de "Size ne kız benim kızım" diyememiş mi ? Nasıl böyle bir şeyin kızına söylenmesine razı olur ? O nasıl laf öyle ?
Onu söyleyen kişinin değil kadın, insan olduğundan bile şüpheliyim ben !
Tövbe Yarabbim ya.

''karı'' kelimesinden nefret ediyorum ama sizin dilinizde bir soru sorcam. Ne zamandan beri koca karılar ''becermek'' kelimesini kullanıyor? ''panpa'' da diyorlar mı? Hadi öyle bişi dediler, annen neden sana sahip çıkmıyor. Biri benim anneme öyle bir şey diyecek var ya karşıdakinin topuğuna sıkar, bana da sahip çıkar. Anneniz size güvenmiyor mu o zaman ?

Son düzenleme:
Becericek te ne demek ya annen onların azını kapatmalı bence nasıl bır usluptur her gorusen becersın o zaman tövbe tövbe...bı sure annenı dınle karsına alma derım.

Suc annende degil bence, iliskinin adini koyamayan sende. Soz ya da nisan yaparsaniz o "kari" dediklerinizin de agizlari kapanir. Iliskilerin resmiyetsiz bir seneden fazla uzamasindan yana degilim cunku isin tadi kaciyor.

Son düzenleme:
Yol gösterenlere de,yol göstermek yerine kelimelerimi eleştirenlere de teşekkür ederim.
Herşey çözüldü şuan,Allahıma şükürler olsun.

canım ya kıyamam sana,gızlı gızlı gorusun sızde onların goremıyecegı yerlere gıdın,
ıclerı fesat bu kadınların ya,kendı kızları kımbılır ne haltlar karıstırıyodur,onlara soz gecıremıyolardır
annende takmasın dedıkoduları sana guvenıyosa

Evet çözüldü canım benim,çok teşekkürler :)

Aynen öyle,ama olsun :) herkesin tercih meselesi konuşma tarzı sonuçta :)

öz türkçe olması onun kulağa hoş gelmesi anlamına gelmez yalnız burda ayrım yapalım :) gerçekten karı lafı çok çirkinkulak tırmalayıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…