Hayatım, insanlar her giyim tarzına alışık, gözler alıştı artık hele de denize kıyısı olan yerlerde denizden çıkıp bir pareoyla markete girene de alışıklar, burkayla gezene de alışıklar, tesettür zaten ülkeye dün gelmedi, 53 yaşındayım ben doğduğumda da tesettür vardı, çarşaflıları da doğduğumdan beri gördüm biliyorum, dedikoducular da memleketin gerçeği ama kıyafet üzerinden dedikodu yapan varsa da bunu bikiniyle gezene de yapıyorlar, örtüye özgü bir durum değil bu, denizde zaten inan ki kimse kimseye kıyafeti için bön bön bakmıyor, tek bakılan beyaz donuyla denize girmeye çalışan dayılarla, ayılama yüzüp böğürürcesine ses çıkaran abazalar.
Hepten kısıtlayıcı bir ailesi de yok zira kimse sen kızsın okuyamazsın atanamazsın dememiş, denize de girebiliyor burnunu bile çıkaramazsın ne denizi diyen de olmamış, gizli saklı da olsa sevgilileri olmuş, annesiyle çatışmalar yaşıyordur olabilir bazı ailelerde aile çocuk arası çatışmalar oluyor olur ama bazı şeyleri aşması kendi elinde, her şeyi bu kadar kafaya takmak yerine atanana kadar başka yerde çalışacağım dese, bunun için adım atsa ailesine geri adım attırır, diğer konularından da anladığım kadarıyla konu sahibi sadece dertleniyor, şartlarını değiştirmek için çaba sarf etmiyor.