Annem tuhaf konusmaya basladı

Olmadimben

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
1.253
4.037
133
44
merhaba hanimlar,
Annemin sağlığı konusunda oldukça endişeliyim.
Ben mi abartıyorum bilemedim ve sizin fikirlerinizi almak istedim.
Annem 64 yasinda ve tip 2 diyabet hastasi.Uzun suredir annemin hafizasiyla ilgili bir sorun varmis gibi geliyor bana. Mesela yaklasik 1 hafta once sohbet esnasinda soyle bir cumle kurdu:" her sey tamamdi bir araba kıstı"." Anlamadim ne dedin "dedim. Yine ayni cumleyi tekrarladi. Kıstı ne demek dedim. Yuzume bakti aciklayamadi. Ben duzelttim.
Derken bugun tv izliyoruz. Dedi ki: " bir bu kıstı". Ben ne demek istiyorsun deyince ayni cumleyi tekrarladi ve ancak ucuncu de " bir bu eksikti"dedi.
Eksikti kelimesinin yerine kıstı diyor.
Son bir iki ay icerisinde yine bir sohbet esnasinda soyle bir sey soyledi "ne nıhı ne mıhı". O ne demek dedim ve aynisini tekrarladi. Sonradan sohbetin gidisinden cikardik ki"hem nalina hem mihina"demek istemis.
Neler oluyor anlamıyorum. Doktora gitmek istemicek biliyorum ama israrci olucam. Gerci pandemi yuzunden biraz da cekimserim riske atmak istemem annemi ancak gec kalkmakta istemiyorum .
Sizin bu konuda bir fikriniz yada tecrubeniz var mi? Kafaya taktim uyuyamiyorum.
Simdiden hepinize tesekkur ediyor ve saglikli gunler diliyorum.

demans tablosuyla uyuşuyor, uzun zamandır da var demişsiniz. Birçok sebebi olabilir, ayrıntılı olarak araştırmak gerekiyor. Bir nörologdan randevu alabilirseniz. İmkanınız varsa, hastane ortamına girmek istemiyorsanız özel randevu almanızı tavsiye ederim şahsen. Geçmiş olsun canım

Allah hepimizin sevdiklerine sağlık versi
Cok gecmis olsun annenize.
Endokrinologu sol elindeki titreme nedeniyle parkinson degerlendirmesi icin norolojiye muayene olmasini istedi. Ama yok benim bir seyim annem de titrerdi diyip duruyor ve goturemiyoruz norologa.
Anlatiyorum anneannemin titremesi seni rahatlatamamalintam aksine kalitimsal bir durum olabileceğini dusunmelisin diyorum ama nafile.

Cok tesekkur ederim bilgilendirme ve tavsiyeleriniz icin. Ikna edip norologa goturmekten baska care yok. Allahim hepsi korkutucu ihtimaller

Goturun bir sekilde, ilerlerse daha zor.
Annem hemen tedaviye basladi ve onunda kolunda agri uyusukluk vardi.
Zor degil ki bir tahlil bir mr bu kadar..

Asil zorluk ilerlediginde.
İnsallah sadece vesvesedir, guzel haberler alirsiniz

Cok tesekkur ederim bilgilendirme ve tavsiyeleriniz icin. Ikna edip norologa goturmekten baska care yok. Allahim hepsi korkutucu ihtimaller

demans çok geniş bir tablo. Yorumlarda korkutmuşlar ama içiniz rahat olsun şu an. Alzheimer, Parkinson gibi bir sebebe bağlı olabilir ancak B12 eksikliğinde bile böyle şeyler görürüz. Testler yapılması lazım. Kolaylıklar dilerim.

Goturun bir sekilde, ilerlerse daha zor.
Annem hemen tedaviye basladi ve onunda kolunda agri uyusukluk vardi.
Zor degil ki bir tahlil bir mr bu kadar..

Asil zorluk ilerlediginde.
İnsallah sadece vesvesedir, guzel haberler alirsiniz
Amin insallah vesvese yapiyorumdur.
Annenize acil sifalar diliyorum.
Cok tesekkur ederim. Cok yardimci oldunuz.
Saglik diliyorum size ve ailenize

Coook tesekkur ederim rahatlatici aciklamaniz icin.
Insallah kotu bir sey cikmaz. B12 eksikligi gibi bir seyden kaynaklidir umarim.

çok geçmiş olsun ama bence siz sıkı sıkı önlem alarak hiç geciktirmeden gidin , bi sorun var gibi duruyo çok iyi dikkat etmişsiniz ama muhakkak gidin erkenden anlaşılsın durumu
Cok tesekkur ederim. Frk ettim bir tuhaflik olduğunu ama acaba ne zamandir var. Dikkatimizden kacti da daha uzun zamandir mi vardi acaba diye dusunuyorum.
Bi de mesela ne zamandir var oldugunu bilemedigim soyle bir durum var: bir olay anlatiyor ama olay orgusu eksik. Olayin ozneleri eksik bazen. Kim demis? Kime demis? Diye sorular sorup o sekilde anlatmak istedigi seyin tam olarak ne oldugunu anliyoruz.
Biz bugune kadar bu durumu telasli olmasina ve dikkat etmemesine bagliyorduk. Kotuye yormak istemedik.

ben nöropsikologum, annenize zoom veya skype vb. üzerinden sadece dil üzerine kısa testlerden uygulayabilirim. sonrasında nörologa giderseniz elinizde yardımcı olur test sonuçları

düzenleme: normalde bunlar yüzyüze yapılan testler ancak genel olarak fikir vermesi açısından yardımcı olabilir, mümkünse yüzyüze yapılmalıdır tabii

Biraz sakinlesin.vitamin eksikliğinde de oluyor unutkanlık
Ben bazen o kadar unutkan olabiliyorum ki o saat içinde yaşadığım şeyler bile yok tamamen
Ama dr a tabiki götürün bi kontrolden geçsin

süper ben de böyle diyordum hocam. Afazi testlerine hakimsinizdir. Çok faydası olur muayene ve testler öncesinde

Merhaba, şüpheleniyorsanız doktora götürün tabiki ancak şunu söylemek isterim köklerim Ege'nin bir köyünden. Ve bizim dilimizde kıstı sözcüğü aynı annenizin kullandığı gibi mevcut. Bir bu eksikti anlamında sıkça kullanılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…