- 8 Eylül 2019
- 305
- 337
- 53
- 25
- Konu Sahibi Prettylittleliars2
-
lise 2 ye gidiyorum. Annem kırk yaşinda falan bende söylüyorum iş bulmasını ama temizlik gibi işler istemiyor. Başka güzel bir iş de ne olabilir ki19 yaşındasın galiba. Üniversite de okuyorsun bu durumda. Kendini topla, duygusallığı bırak. Zaten annene bi faydası yokmuş ki babanın boşansınlar ne olacak? Annen kaç yaşında iyi kötü sen ve annen varsa kardeşlerin iş bulun. Okulunu da aksatmayacak şekilde. Hayatınıza yön verin. Babandan gelecek üç beş kuruşla geçmez hayat. Bi süre zorluk çekersiniz ama en azından kendiniz kazanır kendiniz yersiniz.
Evet biliyorum. Annem bir kaç yere başvuru yaptı ama yaşı kimlikte biraz daha büyük o 45 falan gözüküyor. Bu yüzden çoğu yer almıyor. Bende boşanmalarini istiyorum ama kucuklugumden beri o kadar kavga gürültü oldu ki hep imrendim iyi bir ailem olsun.olması gereken oluyor diye neden kendini paralıyorsun ki? adam hem aldatmış hem de ne kocalık ne de babalık yapmış. bırakın boşansınlar yani. annenin de yaşı genç. temizlik olmasa bile bi yerde ofis annesi vs gibi işler bulabilir.
Evet bende anneme bunu diyorum ama istemiyor. Kardeşim küçük onu falan okula götürüyor. Kardeşin utanır falan diyor. Bana bazen eriniyor gibi geliyorEv temizliği falan utanılacak işler değil. Benim evime 56 yaşında hali vakti yerinde, dışarıdan baksan asla temizliğe gidiyor demeyeceğin çok bakımlı bir abla geliyordu. Çok severim kendisini çok. İki evi, emekli maaşı var üstelik. Eşi de emekliydi. Çocukları da iyi mevkiilerde çalışan insanlardı. Çocukları da destek olmalarına rağmen, çocukları alalım diye ısrar etmelerine rağmen araba almak için ek gelir olarak temizliğe gidiyordu. Nasıl muhteşem bir insan. Kendim de şahit oldum bizzat çocuklarına kadın aldırabilir ama yok, elim ayağım tutuyor diyor. Annen de isterse yapar. Benim ablam da eve temizliğe gidiyor, 38 yaşında, 3 çocuğu var ve aynı zamanda okuyor hem de formasyon alıyor.
Lise 2 ye gidiyorum olurmuki. Sabah 7 öğlen 4 arası okuldayim. Kardeşim henüz ilkokul. Ablam var ama o hayatta çalışmaz üni okuyor hazırlık bölümü henüz.belki de daha önce olması gerekendi bu....Üzülme...
tezgahtarlık yapabilir,çay getirip götürme işi yapabilir,temizlik vs yapabilir,avukat-dr vs yanında calışabilir...yeterki ayakları üzerinde durmak istesin..baban senin için mecbur 3 5 kuruş nafaka ödeyecektir,sen ve kardeşinde mc donalds gibi yerlerde partime iş basvurularında bulunursunuz....
Asla utanılacak bir şey değil. Bizim maddi durumumuz çok iyi ablama, çocuklarına veya evine bir şey alsam kızar. Asla maddi yardım beklemez. Onda kaldığım zamanlar eve bir şeyler alıyorum kızıyor bana. Eve, aileye destek olmak isteyen bir şeyden utanmaz. Üstelik eniştem maaşını ablama verir, harcadığı paranın da hesabını sormaz. İstediği bir şey olursa ablam alır, eniştem onu hayatta kırmaz buna rağmen ablam temizliğe gidiyor. Şuan daha çok gönül hatır olayı var orası ayrı. Temizliğe gittiği ev sahiplerini çok seviyor, onlarda ablamı çok seviyor bırakamıyor. Çocukları da hiç utanmıyor annelerinden. Benim de çevremde zengin çok ve gururla söylüyorum, "Üç çocukla hem okuyor, hem ek gelir olsun diye temizliğe gidiyor," diye. Aşağılanacak bir yanı yok ki... çevremden kimse de evlerine yardıma gelen insanları hor görmüyor.Evet bende anneme bunu diyorum ama istemiyor. Kardeşim küçük onu falan okula götürüyor. Kardeşin utanır falan diyor. Bana bazen eriniyor gibi geliyor
Lise 2 ye gidiyorum olurmuki. Sabah 7 öğlen 4 arası okuldayim. Kardeşim henüz ilkokul. Ablam var ama o hayatta çalışmaz üni okuyor hazırlık bölümü henüz.
Amin inşallahYaşında küçükmüş çok üzüldüm.
Herşey olacağına varır canım benim.
Şer gibi görünen şeyde saklı hayırları bilemeyiz.
Senelerdir düzelecek olsa zaten düzelirdi.
Hiç istemem bi yuva dağılsın, ama belki bu ayrılık hataları düzeltmeye, yapılmayanları telafi etmeye yarayacak.
Rabbim güzel kapılar açsın inşallah
Evet teşekkür ederim. Biliyorum ama yinede beni üzüyor okuldan gelip oraya gidiyorum onlara yük gibi hissediyorum. Yinede şükürler olsunhepimiz farklı şekillerde sınandık
dibi gördük bocaladık bile ama bir şekilde kalktık
senin ne utanacak nede çaresiz bir insan değilsin
ya anneannen olmasaydı başka şekilde sıcak suyla banyo edecektin
hayata hiç bir zaman çözümsüz gibiymiş bakma
mutlaka çözümü olur
bu yaşadıklarından ders alarak
hayat daha sıkı sarılmalısın
okulunu bitirerek iş hayatına atılarak
yaşam kaliteni artırarak
Evet annemle biraz internetten baktık evimize yakin bir kaç iş bulduk birazdan görüşmeye gidecek inşallah hayırlısı olur. Boşansinlar istiyorum babam buraya yine gelirse yine kavga edecekler.Asla utanılacak bir şey değil. Bizim maddi durumumuz çok iyi ablama, çocuklarına veya evine bir şey alsam kızar. Asla maddi yardım beklemez. Onda kaldığım zamanlar eve bir şeyler alıyorum kızıyor bana. Eve, aileye destek olmak isteyen bir şeyden utanmaz. Üstelik eniştem maaşını ablama verir, harcadığı paranın da hesabını sormaz. İstediği bir şey olursa ablam alır, eniştem onu hayatta kırmaz buna rağmen ablam temizliğe gidiyor. Şuan daha çok gönül hatır olayı var orası ayrı. Temizliğe gittiği ev sahiplerini çok seviyor, onlarda ablamı çok seviyor bırakamıyor. Çocukları da hiç utanmıyor annelerinden. Benim de çevremde zengin çok ve gururla söylüyorum, "Üç çocukla hem okuyor, hem ek gelir olsun diye temizliğe gidiyor," diye. Aşağılanacak bir yanı yok ki... çevremden kimse de evlerine yardıma gelen insanları hor görmüyor.
Evet derslerim çok iyi çok şükür. Dil yetenegim olduğu için dil seçtim. İlk seneden kazanirim inşallah anneme yük olmak istemiyorum çünkü. Sehrimizdeki üniversite gelir inşallah. Anneannemlerin evi 2 katli üst katta teyzemler alt katta anneannem. Oraya taşınma durumumuz yok maalesef. Evleri 2-3 oda kendi eşyaları ancak sigiyorkardeşin sen ve ablan baban üçünüz için nafaka ödemek zorunda...sizin ananenlerin yanına taşınma durumunuz olabilirmi?sanki öylesi ekonomik olarak daha refah içinde yaşamanıza sebebiyet verebilir...haftasonu için falan calışmayı düşünebilirsin belki parttime ama derslerine cok asılmalısın yaşadıkların sana tecrübe olmalı çünkü
Evet teşekkür ederim. Biliyorum ama yinede beni üzüyor okuldan gelip oraya gidiyorum onlara yük gibi hissediyorum. Yinede şükürler olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?