Annem ve babam boşanıyor

Prettylittleliars2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2019
305
337
53
25
Annemle babam severek evlenmiş insanlar ama babamın kötü huyları var mesela sürekli kahveye gitmesi gibi. İşten çıkınca gider ve geceye kadar gelmez. Evimizin yemeğini falan alır ama bizim elimize para vermez ve sürekli para bitti der. Kendisi mühendis ama yıllardır ilk defa arabası oldu evimiz bile yok kirada oturuyrouz onu da ödemiyor bazen. Babam nerdeyse bir yıldır işsizdi fabrikaların durumu çok kötü işçi cikartiyorlar mühendis nasıl alsınlar. Anne tarafım burada oturuyor onlar baktı hep bize evin yemeğini ekmeğini dedem aldı. Bu süre boyunca kira ödenmedi mobilya borçları kaldı dogalgazimiz kapandı kaç kışı soğukta geçirdik. Annem bizim için hep babama katlandi . baba tarafi da bu şehirde oturuyor ama onların hic biri ne aradı ne sordu. Babam simdi gecen ay iş buldu başka bir sehirden. Tam bir ay oldu maaşını aldı ve cumartesi geldi. Annemle otururken (Annemin anlatmasına göre) bir anda seni boşayacagim falan demeye başlamış. Ben odamda kitap okuyordum bağırma sesleri geldi gittim baktım bağırıyor bağırıyor. Öyle kalakaldim ben epilepsi hastasiyim bir anda ataklarim olmaya başladı bacaklarım falan atti. Girdim odaya kavga etmeyin boşanin ben sizin yuzunuzfen hasta oldum dedim. Diyecek çok şeyim vardı ama şok ile kalakaldim ağladım. Eve anneannemler falan geldi konusuldu . babam bizi sever ama bizi yemeğe götürmez mesela çocukluğumdan beri hic baba kiz aktivite yaptığımızi hatırlamıyorum bize biraz para verir çok istersek biz kendimiz gideriz sinemaya falan. Dün aksam da dışarı cikmistik bana kıyafet almıştı herşey güzeldi ne oldu bir anda anlamadım. Babamın telefonunu kurcalarken bir kaç kere başka kadınlar ile yazışmalarını görmüştüm bundan bir kaç yıl önce kaç ay Anneme söyleyememiştim stresten dwlirecektim. Ben bunların hic birini unutamiyorum bize karşı iyi ama anneme değil artik biktim okula bile giymedim bugün ağlamaktan yüzüm şişti. Babamın parayı dışarda yemesinden ve başkalarına muhtaç olmaktan biktim. Ben bir genç kızım ama kışları anneannemlrrde banyo yapıyorum çünkü evde sıcak su yok. Ne kadar utanıyorum. Artik biktim gecen sene bu olaylar yüzüne intihar ettim ben yoğun bakıma kaldirildim hap ictigim için . dun aksam babam odamıza geldi bir taraf seçin dedi anneniz mi ben mi. Tabiki de annem bizim için her şeye katlanan yıllarca susan bana sevgiyi tattiran kadın. Babam bugün işe çalıştığı şehre gitti yine. Ben dagildim toplayamiyorum halim yok artik dayanamıyorum.
Düzenleme: babam mesaj atmış artik bize 8 bin liralık maaşından 3 bin verecekmis. O kadar şoktayim ki. Kira zaten 850. Bunun elektriği doğalgazı okul harçlığı neleri var nasıl yetsin. Hickirarak ağlıyorum bumuymuş bizim degerimiz. Yıllarca her turlu psikolojik şiddeti yedik. Ben bu aile yüzüne hastalandim ilaçlar ile Sürünüyorum. Bu yaşimda para stresi yaşıyorum. Allah kimseye boyle bir baba vermesin. Hic bir şeyin hayrini görmesin bizi boyle üzdü ya Allah da onu uzsun.

Son düzenleme:
19 yaşındasın galiba. Üniversite de okuyorsun bu durumda. Kendini topla, duygusallığı bırak. Zaten annene bi faydası yokmuş ki babanın boşansınlar ne olacak? Annen kaç yaşında iyi kötü sen ve annen varsa kardeşlerin iş bulun. Okulunu da aksatmayacak şekilde. Hayatınıza yön verin. Babandan gelecek üç beş kuruşla geçmez hayat. Bi süre zorluk çekersiniz ama en azından kendiniz kazanır kendiniz yersiniz.

H lise 2 ye gidiyorum. Annem kırk yaşinda falan bende söylüyorum iş bulmasını ama temizlik gibi işler istemiyor. Başka güzel bir iş de ne olabilir ki

belki de daha önce olması gerekendi bu....Üzülme...
tezgahtarlık yapabilir,çay getirip götürme işi yapabilir,temizlik vs yapabilir,avukat-dr vs yanında calışabilir...yeterki ayakları üzerinde durmak istesin..baban senin için mecbur 3 5 kuruş nafaka ödeyecektir,sen ve kardeşinde mc donalds gibi yerlerde partime iş basvurularında bulunursunuz....

Ev temizliği falan utanılacak işler değil. Benim evime 56 yaşında hali vakti yerinde, dışarıdan baksan asla temizliğe gidiyor demeyeceğin çok bakımlı bir abla geliyordu. Çok severim kendisini çok. İki evi, emekli maaşı var üstelik. Eşi de emekliydi. Çocukları da iyi mevkiilerde çalışan insanlardı. Çocukları da destek olmalarına rağmen, çocukları alalım diye ısrar etmelerine rağmen araba almak için ek gelir olarak temizliğe gidiyordu. Nasıl muhteşem bir insan. Kendim de şahit oldum bizzat çocuklarına kadın aldırabilir ama yok, elim ayağım tutuyor diyor. Annen de isterse yapar. Benim ablam da eve temizliğe gidiyor, 38 yaşında, 3 çocuğu var ve aynı zamanda okuyor hem de formasyon alıyor.

Evet biliyorum. Annem bir kaç yere başvuru yaptı ama yaşı kimlikte biraz daha büyük o 45 falan gözüküyor. Bu yüzden çoğu yer almıyor. Bende boşanmalarini istiyorum ama kucuklugumden beri o kadar kavga gürültü oldu ki hep imrendim iyi bir ailem olsun.

Evet bende anneme bunu diyorum ama istemiyor. Kardeşim küçük onu falan okula götürüyor. Kardeşin utanır falan diyor. Bana bazen eriniyor gibi geliyor

Lise 2 ye gidiyorum olurmuki. Sabah 7 öğlen 4 arası okuldayim. Kardeşim henüz ilkokul. Ablam var ama o hayatta çalışmaz üni okuyor hazırlık bölümü henüz.

Yaşında küçükmüş çok üzüldüm.
Herşey olacağına varır canım benim.
Şer gibi görünen şeyde saklı hayırları bilemeyiz.
Senelerdir düzelecek olsa zaten düzelirdi.
Hiç istemem bi yuva dağılsın, ama belki bu ayrılık hataları düzeltmeye, yapılmayanları telafi etmeye yarayacak.
Rabbim güzel kapılar açsın inşallah

hepimiz farklı şekillerde sınandık
dibi gördük bocaladık bile ama bir şekilde kalktık
senin ne utanacak nede çaresiz bir insan değilsin
ya anneannen olmasaydı başka şekilde sıcak suyla banyo edecektin
hayata hiç bir zaman çözümsüz gibiymiş bakma
mutlaka çözümü olur
bu yaşadıklarından ders alarak
hayat daha sıkı sarılmalısın
okulunu bitirerek iş hayatına atılarak
yaşam kaliteni artırarak

Evet bende anneme bunu diyorum ama istemiyor. Kardeşim küçük onu falan okula götürüyor. Kardeşin utanır falan diyor. Bana bazen eriniyor gibi geliyor
Asla utanılacak bir şey değil. Bizim maddi durumumuz çok iyi ablama, çocuklarına veya evine bir şey alsam kızar. Asla maddi yardım beklemez. Onda kaldığım zamanlar eve bir şeyler alıyorum kızıyor bana. Eve, aileye destek olmak isteyen bir şeyden utanmaz. Üstelik eniştem maaşını ablama verir, harcadığı paranın da hesabını sormaz. İstediği bir şey olursa ablam alır, eniştem onu hayatta kırmaz buna rağmen ablam temizliğe gidiyor. Şuan daha çok gönül hatır olayı var orası ayrı. Temizliğe gittiği ev sahiplerini çok seviyor, onlarda ablamı çok seviyor bırakamıyor. Çocukları da hiç utanmıyor annelerinden. Benim de çevremde zengin çok ve gururla söylüyorum, "Üç çocukla hem okuyor, hem ek gelir olsun diye temizliğe gidiyor," diye. Aşağılanacak bir yanı yok ki... çevremden kimse de evlerine yardıma gelen insanları hor görmüyor.

Lise 2 ye gidiyorum olurmuki. Sabah 7 öğlen 4 arası okuldayim. Kardeşim henüz ilkokul. Ablam var ama o hayatta çalışmaz üni okuyor hazırlık bölümü henüz.

kardeşin sen ve ablan baban üçünüz için nafaka ödemek zorunda...sizin ananenlerin yanına taşınma durumunuz olabilirmi?sanki öylesi ekonomik olarak daha refah içinde yaşamanıza sebebiyet verebilir...haftasonu için falan calışmayı düşünebilirsin belki parttime ama derslerine cok asılmalısın yaşadıkların sana tecrübe olmalı çünkü

Amin inşallah

Evet teşekkür ederim. Biliyorum ama yinede beni üzüyor okuldan gelip oraya gidiyorum onlara yük gibi hissediyorum. Yinede şükürler olsun

Evet annemle biraz internetten baktık evimize yakin bir kaç iş bulduk birazdan görüşmeye gidecek inşallah hayırlısı olur. Boşansinlar istiyorum babam buraya yine gelirse yine kavga edecekler.

Evet derslerim çok iyi çok şükür. Dil yetenegim olduğu için dil seçtim. İlk seneden kazanirim inşallah anneme yük olmak istemiyorum çünkü. Sehrimizdeki üniversite gelir inşallah. Anneannemlerin evi 2 katli üst katta teyzemler alt katta anneannem. Oraya taşınma durumumuz yok maalesef. Evleri 2-3 oda kendi eşyaları ancak sigiyor

canım Allah yardımcınız olsun,dualarım seninle-sizinle canım....
halamın kızı boşandı bundan 6-7 yıl önce 2 cocugunla biriortaokulda biri lisede 2 cocukla..halamların evine yerleştiler 1+1 ev küçücük ama sıgdılar..Kuzen cocuk bakıcılığı yaptı vs eee dede evi olunca kira falan yok .Şimdi kızı özel bir hastanede hemşire ,diğeri üniversitede gülgibi geçinip gidiyorlar..

bence hani kira vermeyip kendinizi iyice toparlamanız için anane evi iyi bir fikir olabilir...

Evet teşekkür ederim. Biliyorum ama yinede beni üzüyor okuldan gelip oraya gidiyorum onlara yük gibi hissediyorum. Yinede şükürler olsun

Haklısın
mühendis bir baba ama niteliksiz kişi
sorumluluklarını eve yiyecek alıp bakmak olarak gören kişi
bu sorun babanın nasıl biri olduğunu gösteriyor
üzülme artık size sahip çıkan bir aileniz var en azında
sokakta değilsiniz
size bakan akrabalarınıza bir teşekkür olarak okuyabilmeniz
bunları göstermeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…