Annem ve babam boşanıyor

 
Hiç bir yuva yıkıldı istemem ama bırak bosansinlarda kadında rahat yüzü gorsun
 
Huzur bazen zor elde edilir... Hayırlısı olsun böyle huzurunuz yokmuş belki onlar ayrılınca olacak bilemezsin...Bende ayrılmış anne babanın çocuğuyum... Hakkınızda hayırlısı olsun üzülme hayatın ne getireceği belli olmaz...
 
Şu an bu sıkıntıyı çeken nadir kişilerden olduğunu sanıyorsundur. Herkesin babası evini geçindiriyor, çocuklarıyla aktivite yapıyor sanıyorsundur. Öyle değil. Çoğu kişi aynı şeyi yaşar ama utancından kimse anlatamaz. Kira gecikir, faturalar ödenemez, elektrik su kesilir, gaz yoktur duşa giremezsin. Dolap boştur, bazen sadece bir ekmek parası çıkmaz, çanta diplerini pantolon ceplerini karıştırırsın bozuk para bulmak için. Evde kavga, dövüş, küfür hatta şiddete şahit olursun. Ama şunları unutma.
Birincisi birçok evin içi böyle ve bu yüzden iyi bir meslğin olmalı, işte o zaman daha rahat edersin.
İkincisi her şey geçiyor unutma.
Üçüncüsü ne kadar kızsan da babana bir şey olursa çok üzülürsün.
Dördüncüsü ve en önemlisi çözülmeyeceğini sandığın bu mevzuyu kafana çok takarsan ruh ve beden sağlığında kalıcı hasarlar bırakırsın. Ünide Psikoloji hocam demişti ki "herkesin yükü vardır. Anne babanın çatışması onların yüküdür, evlatlar taşımamalıdır. " o yüzden evlat olarak ailene destek ol ama onların hatalarını sırtına yük etme.
Beşinci de insan neyi görüp alıştıysa hayatına aynı şekilde devam eder, benzer insanları ve olayları hayatına çekermiş. Şimdi önünde model olarak baban olduğu için ileride sana ilgi gösteren herhangi saçma sapan bir erkeğe çok fazla bağlanabilirsin. Eş seçiminde zamanı gelince buna çok dikkat etmeni öneririm.
 
İnşallah amin. Yengemin kocası amcam öldü (babamın kardeşi) o da babam ile aynıydı. Yengem yeni birisi ile konuşmaya başlamış kadına denmeyen kalmadı. Çok iğrenç bir devirde yaşiyoruz
 
Evet. Birde sirketin verdiği evde yaşayacak. Kira derdi bile olmayacak. Bize verdiği paranın ücde biri kiraya gidecek.
 
Güzelim anne baban için hayatından nasıl vazgeçersin? Daha bir fidansın sen hayat yeni başlıyor senin için. Akacak kan damarda durmaz birak ne olacaksa olsun. Babanin 3 bin veririm lafına bakma mahkeme söke söke verdirir nafakanizi. Tabi insan onda değil istiyor ki babam kendiliğinden gonul rızasıyla versin. Unutma her insan huzur verir kimi gelisiyle kimi gidisiyle. Annen daha genç iyi kötü çalışır belki evlenir yeniden belli olmaz. Allah ilerde hayırlı bir eş çıkarır karşına bunları unutursun şimdilik derslerine bak part time işlere bak sağlıktan daha değerli hiçbirşey yok sen iyi ol ki annene destek olasın.
 
Evet anneme sekreterlik gibi bir iş arıyoruz. Satış danışmanı falan da olabilir bilmiyorum. İnşallah herşey yoluna girer
 
Evet inşallah ya babam öyle mesajlar yazmış ki şoklardayim bu benim babam mi diyorum

Yaşın genç , Bu bocalaman bundan ancak bu genç yaşa bu kadar ölüm kelimesini sığdırmak normal değil.

Yapma bunu kalbine. Karı koca kavgada eder , boşanirda , Her ikisi yine senin anne baban olarak kalır.

Ne güzel bir bölümün var işte, okursun çalışırsın, özel ders verirsin, çeviri yaparsın, tercümanlık yaparsın öyle böyle üniversiteyi bitirirsin .

Girersin sınavlara , devletse devlet, özelse özel mis gibi mesleğini eline alırsın.

Çok çaresiz gibi davranma lütfen. Çok şükür başında bir çatın, eline geçecek 3 bin tl var.

Az para değil ki, kirada çok yüksek değilmiş.

Sen bunu beynine ve kalbine yaparsan ,onlarda seninle oyun oynar.

Evsiz , kolu bacağı olmayan yüzlerce kardeşimiz azmedip basariyorsa yaşadığın bu engebelerde ölümü istemen , Kendini parcalaman çok fazla.

Toparlanıp yoluna bakmalısın. Annene de çok baskı yapma iş konusunda. Bırak yolunu kendi bulmaya çalışsın.

Hayat arkadaşı tarafından bunca yıl sonra aldatilip , sırtından vurulması kolay değil.

Kısacası zamana bırak lütfen herşeyi. Alacağınız para az değil, açıkta bırakmaz sizi.

Zamanla üstüne katarak mis gibi temiz, kavgasız , vefalı bir hayat kurarsinız hep birlikte.
 
Evet teşekkür ederim. On beş yasimdayim bir yere alınır miyim bilmiyorum.. Sınıfımizda bir kız var Avon satıyor bende öyle birşey mi yapsam diye düşünüyorum..
 
Amin inşallah. Lise2 ye gidiyorum henüz üni değil bölümü lise 3 için seçtim. Yanlış anlaşılmış sanırım. Ama ablam dil bölümü okuyor üni de o özel ders verebilir.
 
3000 gayet iyi tatlım. İnşallah verir. Evi küçültürseniz kirayı azaltiırsınız. Annen de evde bebek bakabilir. Sen de büyğmüşsün zaten.
Bende başka eve geçelim dedim inşallah uygun bir yer bulursak. Yıllardır burada oturduğumuz için kira boyle aslında yoksa ev çok büyük ve kirasi daha fazla olmali.
 
Amin inşallah. Lise2 ye gidiyorum henüz üni değil bölümü lise 3 için seçtim. Yanlış anlaşılmış sanırım. Ama ablam dil bölümü okuyor üni de o özel ders verebilir.

Hayır yanlış anlamadım, epey yol almışsın , az kalmış seninde bunları yapman için.

Üstelik ablamda varmış. Ooo üç kadın neleri basaramaz ki Allah ın izniyle.

Yeter ki çık bu havadan. Sakin kendine acıma, hayatına acıma. Yoksa düşersin.

Oh ne şükür ki , kavgalı, gürültülü , sevgisiz bir birliktelik bitiyor gözüyle bak.

Keşke her mutsuz anne baba ayrılsa da çocuklar rahat etse. En büyük işkenceyi o evde çocuklar çekiyor. Ikı suratsız çekmek zorunda kalıyorlar.
 
Teşekkür ederim. Bu olaylar ve teyzemin vefatı yüzüne epilepsi oldum. Epilepsi için çekildiğim emarda beyin tümörüm de olduğunu öğrendim. O kadar zor zamanlar geçiriyorum ki. (Tümörüm büyümüyor çok şükür)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…