- 8 Eylül 2019
- 305
- 337
- 53
- 25
- Konu Sahibi Prettylittleliars2
-
Evet mesela Yengem de öyle yıllardır gidermiş ama annem bilmiyorum boyle birşey istemiyor nedense bende birşey diyemiyorumEvlere temizliğe giden öyle kadınlar tanıyorum ki yıllar geçtikçe evin ferdi oluyorlar. Komşumuz evine uzun yıllardır yardımcı alıyor. Kadınla o kadar samimiler ki resmen evin bir ferdi.
Eve haklisiniz bende hep bunu diyorum. Bundan sonra kardeşlerim ve annem var benim icinKeşke baban iyi bir insan olsaymış, mühendis olmuş ama ne doğrudüzgün baba ne de eş, olmuş, aslında annenin iş seçme hakkı yok, yapılan her iş kutsaldır benim gözümde,
Madem ki para lazım mutlaka annen çalışmalı ki daha güçlü olasınız,
Sende artık üzülme olanları kabüllen
Zamanla insan herşeye alışıyor, sen okuluna kafa yor bundan sonra anneni üzme, anne kız birbirinize kenetlenip yaşama devam
Onlardan biri de benim ablam. Şuan iki yere gidiyor ve evet emeğinin karşılığını alıyor ama gittiği kişilere para almadan da gider o kadar seviyor. Sevdiği için gidiyor zaten şuan. Bazen ablam onların, bazen onlar ablamın bir derdine koşuyor. Mesela yardıma gittiği ev sahipleri yurtiçi-yurtdışı bir yere gittiklerinde ablama hep çol hoş hediyeler getirirler. Ben de bana gelen ablam vardı çok severim onu. Artık temizlik için çağırmıyorum evi çoooook uzak ama mesela o da sırf beni sevdiği için 3-4 aktarma ile bana geliyordu.Evlere temizliğe giden öyle kadınlar tanıyorum ki yıllar geçtikçe evin ferdi oluyorlar. Komşumuz evine uzun yıllardır yardımcı alıyor. Kadınla o kadar samimiler ki resmen evin bir ferdi.
Cok güzelmiş. Annem ve bizim için de inşallah ne hayırlısı oluru. Allah bir kapıyı kapatır diğerini açarOnlardan biri de benim ablam. Şuan iki yere gidiyor ve evet emeğinin karşılığını alıyor ama gittiği kişilere para almadan da gider o kadar seviyor. Sevdiği için gidiyor zaten şuan. Bazen ablam onların, bazen onlar ablamın bir derdine koşuyor. Mesela yardıma gittiği ev sahipleri yurtiçi-yurtdışı bir yere gittiklerinde ablama hep çol hoş hediyeler getirirler. Ben de bana gelen ablam vardı çok severim onu. Artık temizlik için çağırmıyorum evi çoooook uzak ama mesela o da sırf beni sevdiği için 3-4 aktarma ile bana geliyordu.
Evet şuan bazı akrabalarımız sekreterlik gibi iş arıyorlar hayırlısıÇocuk bakıcılığı olabilir evet.
Bizim bakıcının eşi vefat etmiş 3 çocukla hem oğluma bakıyor hem babama sağolsun bizde elimizden geldiğince destek oluyoruz.
Bu tarz bir iş yapabilir
Annende hakli ne diyim bi yaştan sonra düzen kurmak zor geliyor olabilir eger boyle bir niyeti varsa babanın yaninda 3 binle kalin yada babaniz miktarı arttirsinEvet bende anneme bunu diyorum ama istemiyor. Kardeşim küçük onu falan okula götürüyor. Kardeşin utanır falan diyor. Bana bazen eriniyor gibi geliyor
Evet haklisiniz. Annemi zorlamak istemiyorum ama çalışmıyor. Babamın eline bakıyor. Yaşım Yetse ben calisicam.Şimdi babanı savunmayacağım ama annende güçlü bir kadın değilmiş ki sen bu hale kadar gelmişsin.Annem hep der kız çocuklarım vardı. Adam para getirsin diye bekleseydim sizi kaybederdim diye.
Bak sana kendi hikayemi yazayım neden böyle dediğimi anla. Ben alkolik bir babanın kızıyım. Senelerce o pavyon senin bu karı kız benim evine hiç bakmamış 1 delikli kuruş getirmemiş bir baba. Ama annem sırf biz 3 çocuğu aç açıkta kalmayalım diye senelerce el işi yaptı, baklava börek yaptı eşe dosta,oda yetmez güne gidiyorum diye giyinip süslenip giderdi seneler sonra öğrendik ki temizliğe gidermiş sırf biz utanırız diye düşünerek güne gidiyorum diye yalan söylermiş. 3 evladını da mis gibi okuttu iş sahibi yaptı ve şimdi biz ona bakıyoruz. Hiç bir şeyden geri koymadı bizi.Bu arada annem okula bile gitmemiş bir kadındır. Yani eğitimsiz , arkasında ailesi olmayan bir kadından bile neler olabilir istediğinde. Baba mı ? Hala evde ama dışardaki köpek kadar değeri olmadığının farkında. Öyle köşede sessiz sedasız yaşıyor.
Demem o ki hayatınızda erkeğe ihtiyacınız yok. Hiç bir zamanda sırtınızı bir erkeğe yaslamayın. Sonra devrilirsiniz.
Ev temizliği falan utanılacak işler değil. Benim evime 56 yaşında hali vakti yerinde, dışarıdan baksan asla temizliğe gidiyor demeyeceğin çok bakımlı bir abla geliyordu. Çok severim kendisini çok. İki evi, emekli maaşı var üstelik. Eşi de emekliydi. Çocukları da iyi mevkiilerde çalışan insanlardı. Çocukları da destek olmalarına rağmen, çocukları alalım diye ısrar etmelerine rağmen araba almak için ek gelir olarak temizliğe gidiyordu. Nasıl muhteşem bir insan. Kendim de şahit oldum bizzat çocuklarına kadın aldırabilir ama yok, elim ayağım tutuyor diyor. Annen de isterse yapar. Benim ablam da eve temizliğe gidiyor, 38 yaşında, 3 çocuğu var ve aynı zamanda okuyor hem de formasyon alıyor.
Şimdi babanı savunmayacağım ama annende güçlü bir kadın değilmiş ki sen bu hale kadar gelmişsin.Annem hep der kız çocuklarım vardı. Adam para getirsin diye bekleseydim sizi kaybederdim diye.
Bak sana kendi hikayemi yazayım neden böyle dediğimi anla. Ben alkolik bir babanın kızıyım. Senelerce o pavyon senin bu karı kız benim evine hiç bakmamış 1 delikli kuruş getirmemiş bir baba. Ama annem sırf biz 3 çocuğu aç açıkta kalmayalım diye senelerce el işi yaptı, baklava börek yaptı eşe dosta,oda yetmez güne gidiyorum diye giyinip süslenip giderdi seneler sonra öğrendik ki temizliğe gidermiş sırf biz utanırız diye düşünerek güne gidiyorum diye yalan söylermiş. 3 evladını da mis gibi okuttu iş sahibi yaptı ve şimdi biz ona bakıyoruz. Hiç bir şeyden geri koymadı bizi.Bu arada annem okula bile gitmemiş bir kadındır. Yani eğitimsiz , arkasında ailesi olmayan bir kadından bile neler olabilir istediğinde. Baba mı ? Hala evde ama dışardaki köpek kadar değeri olmadığının farkında. Öyle köşede sessiz sedasız yaşıyor.
Demem o ki hayatınızda erkeğe ihtiyacınız yok. Hiç bir zamanda sırtınızı bir erkeğe yaslamayın. Sonra devrilirsiniz.
Annemle babam severek evlenmiş insanlar ama babamın kötü huyları var mesela sürekli kahveye gitmesi gibi. İşten çıkınca gider ve geceye kadar gelmez. Evimizin yemeğini falan alır ama bizim elimize para vermez ve sürekli para bitti der. Kendisi mühendis ama yıllardır ilk defa arabası oldu evimiz bile yok kirada oturuyrouz onu da ödemiyor bazen. Babam nerdeyse bir yıldır işsizdi fabrikaların durumu çok kötü işçi cikartiyorlar mühendis nasıl alsınlar. Anne tarafım burada oturuyor onlar baktı hep bize evin yemeğini ekmeğini dedem aldı. Bu süre boyunca kira ödenmedi mobilya borçları kaldı dogalgazimiz kapandı kaç kışı soğukta geçirdik. Annem bizim için hep babama katlandi . baba tarafi da bu şehirde oturuyor ama onların hic biri ne aradı ne sordu. Babam simdi gecen ay iş buldu başka bir sehirden. Tam bir ay oldu maaşını aldı ve cumartesi geldi. Annemle otururken (Annemin anlatmasına göre) bir anda seni boşayacagim falan demeye başlamış. Ben odamda kitap okuyordum bağırma sesleri geldi gittim baktım bağırıyor bağırıyor. Öyle kalakaldim ben epilepsi hastasiyim bir anda ataklarim olmaya başladı bacaklarım falan atti. Girdim odaya kavga etmeyin boşanin ben sizin yuzunuzfen hasta oldum dedim. Diyecek çok şeyim vardı ama şok ile kalakaldim ağladım. Eve anneannemler falan geldi konusuldu . babam bizi sever ama bizi yemeğe götürmez mesela çocukluğumdan beri hic baba kiz aktivite yaptığımızi hatırlamıyorum bize biraz para verir çok istersek biz kendimiz gideriz sinemaya falan. Dün aksam da dışarı cikmistik bana kıyafet almıştı herşey güzeldi ne oldu bir anda anlamadım. Babamın telefonunu kurcalarken bir kaç kere başka kadınlar ile yazışmalarını görmüştüm bundan bir kaç yıl önce kaç ay Anneme söyleyememiştim stresten dwlirecektim. Ben bunların hic birini unutamiyorum bize karşı iyi ama anneme değil artik biktim okula bile giymedim bugün ağlamaktan yüzüm şişti. Babamın parayı dışarda yemesinden ve başkalarına muhtaç olmaktan biktim. Ben bir genç kızım ama kışları anneannemlrrde banyo yapıyorum çünkü evde sıcak su yok. Ne kadar utanıyorum. Artik biktim gecen sene bu olaylar yüzüne intihar ettim ben yoğun bakıma kaldirildim hap ictigim için . dun aksam babam odamıza geldi bir taraf seçin dedi anneniz mi ben mi. Tabiki de annem bizim için her şeye katlanan yıllarca susan bana sevgiyi tattiran kadın. Babam bugün işe çalıştığı şehre gitti yine. Ben dagildim toplayamiyorum halim yok artik dayanamıyorum.
Düzenleme: babam mesaj atmış artik bize 8 bin liralık maaşından 3 bin verecekmis. O kadar şoktayim ki. Kira zaten 850. Bunun elektriği doğalgazı okul harçlığı neleri var nasıl yetsin. Hickirarak ağlıyorum bumuymuş bizim degerimiz. Yıllarca her turlu psikolojik şiddeti yedik. Ben bu aile yüzüne hastalandim ilaçlar ile Sürünüyorum. Bu yaşimda para stresi yaşıyorum. Allah kimseye boyle bir baba vermesin. Hic bir şeyin hayrini görmesin bizi boyle üzdü ya Allah da onu uzsun.
Amin sağolsun. Daha iyiyim artik. Haftaya geliyor birde buraya. Telefonda falan da arıyor ne yapıyorsun diye. Annem ile konuşmuyor zaten. Bilmiyorum nr olacak zaman göstricekNe babalar var işi var güvü var ama boşandığı kadına ve çocuklara bakmaz beş kurş vermez. Boşver canım. Hayatınıza bakın üzülmeyin artık olan size olur hastalık hep üzüntüden stresten. Hayat zor ben neler yaşadım yazmayayım. İşe girin elden geldiğince bişeyler yapın. 3bin az değil. Ama adam gücünü toplayınca iş para olunca boşanacak. Keşke daha önce ayrılsaydı anneniz. Ama hepsini geçtim diğer kadına hayır olmaz bu adam yine kapınıza gelir. Oturmaya alışmış adam bu işi de heba eder gibi geliyor bana. Allahyardim etsin
Evet haklisiniz. Annemi zorlamak istemiyorum ama çalışmıyor. Babamın eline bakıyor. Yaşım Yetse ben calisicam.
Benim annem de ayni. Sağolun inşallah Allah sizin de yardimciniz olsunBenim annem de yıllarca boşanmadı, sebebi çalışmak istememesiydi gayet de biliyorum. Ha boşanmadı şimdi evimiz var annem istediklerini elde etti ama sağlığı da gitti.
Sen de üzme kendini ne olursun, daha küçüksün ağır sınavlar veriyorsun, Rabbim yardımcı olsun canım benim.
Benim annem de ayni. Sağolun inşallah Allah sizin de yardimciniz olsun
Durumun seninle alakası yok. Annen de baban da olgun değil. Evlilik de onların evliliği boşanma da onların boşanması. Sen çocuksun, ço-cuk. Valla sinir oldum. Annen elini taşın altına sokmuyor, baban para pul meselelerini sana söylüyor. Böyle saçmalık olmaz. Sen kendini, derslerini düşün. Mahkeme hepinize nafaka bağlar, yetmediği yerde de anne düşünecek. Zaten rahatsızlığın var, derslerinden başka bir şey düşünme boşver.Evet haklisiniz. Annemi zorlamak istemiyorum ama çalışmıyor. Babamın eline bakıyor. Yaşım Yetse ben calisicam.
Amin inşallah ya tek temennim bu artikben şu an 32 yaşındayım canım, bir evlilik geçirdim, çalışıyorum işim var. yazdığın şeyleri bende hiç yaşamadım babamla, annem de hep para biriktirme peşindeydi, çok kötü bir evde oturuyorduk ordan kurtulmamız gerekiyordu. annem evden çalıştı bir süre, terzilik yaptı ama kullanıldı akrabalar tarafından, sonra da hastalandı zaten.
ben de bazen kızıyorum ama herkesin kapasitesi bir olmuyor, herkes güçlü değil maalesef ve evet bunun acısını biz çekiyoruz. hayata acı başladın belki ama çok daha erken olgunlaşıp hayatını çok güzel bir düzene koyacaksın emin ol
Boşanacaklarmi bilmiyorum annem istemiyor hala barışma peşinde. Bizi telefonla konuşturuyor kendi hakkında konuştutturuyor falan. Sinir oluyorumDurumun seninle alakası yok. Annen de baban da olgun değil. Evlilik de onların evliliği boşanma da onların boşanması. Sen çocuksun, ço-cuk. Valla sinir oldum. Annen elini taşın altına sokmuyor, baban para pul meselelerini sana söylüyor. Böyle saçmalık olmaz. Sen kendini, derslerini düşün. Mahkeme hepinize nafaka bağlar, yetmediği yerde de anne düşünecek. Zaten rahatsızlığın var, derslerinden başka bir şey düşünme boşver.
Biliyorum. Ayrilmayacaklar sanırım annem hala barışma peşinde3 bin çok da az değil. Yetmediği yerde evde olanlar iş bulup çalışacak. Zaten bi hayrı yokmuş babanızın ayrılmaları daha iyi boşver ne diye üzüleceksin. Sen bunları düşünme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?