• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve babam eniştemi sevmiyor

DeNtiN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
163
13
98
43
Kocaeli
arkadaşlar bu der tam anlamıyla benim sayılmaz belki ama ben de çok etkileniyorum.

annem ve babam aslına çok çok iyi bir anne baba. ablamla da benimle de konuşan diyalog kuran arkadaş gibi anlayışlı ve sevgi gösteren ama biraz doyumsuzlar. şöyle ki biz her zaman okul birincisi olmalıyız biz her zaman onları gururlandırmalıyız vb. ablama göre bizi eşe dosta hava atmak için kullanıyorlar ben bu kadar katı düşünemiyorum ama bazen katılmıyor değilim. üniversitede bile (diş hekimiyim ben) stajlardan canım çıkıp eve gelip 2 dakika uyumaya kalksam babam hemen "çalış hadi kalk çalışmıyorsun sonra bütünlemeye kaldım diye ağlıyorsun" diye başımın etini yerdi. ablam da doktor. hem de türkiyenin en yüksek puanlı fakültesinden mezun ama dereceyle bitiremediği için mezuniyet töreninde suratlar 5 karıştı vs. ayrıca maddi durumuz da çok iyi bütün öğrencilik hayatlarımız ablamın da benim de tek başımıza kaldığımız öğrenci evi demeye bin şahit isteyen dayalı döşeli fakültenin yan sokağındaki evlerde geçti. hep bol bol paramız oldu. ailem sanırım bu açıdan da hep bizden bir minnet beklentisi içindeydi. elbette ki minnettarız hem de çok ama en ufak bir anlaşmazlıkta veya sorunda sürekli bunu yüzümüze çarptılar "biz size o kadar ev aldık para verdik siz nankörsünüz bize hiç teşekkür etmiyorsunuz" diye

neyse fazla uzattım benim ailemle hiç bir sorunum yok. sorun ablam. aramızda 15 yaş var ve benim küçüklüğüm hep ablamla ailemin kavgaları arasında geçti araları hiç süper olmadı ablam uzakta okuyordu hep eve geldiği 1-2 günde de kavga ederlerdi hep. sonra eniştem girdi hayatımıza kendisi yabancı ve ablamla arasına 10 yaş var ve doktor değil parasal durumu da pek iyi değil bu ailemin onu istememesi için çok geçerli sebeplerdi tabi ki. bir süre bunun kavgaları sürdü gitti ve sonra ablam onunla habersizce evlendi. kıyametler koptu tabi. sonra yine barışıldı vs. ama ailem eniştemi hiç sevmiyor yüzüne gülseler de (nadir olarak yani barışık olunduğu zamanlar) sonra arkasından resmen sövüyorlar. genellikle de ablamlar bize geldiği zaman eniştemle ilgili ablamın nankörlüğü ailemi hiçe sayması doktorla evlenmemesi çulsuzun tekiyle evlenmesi gibi sebeplerle kavga çıkması sonucu apar topar gidiyorlar. sonra barışılıyor ama yine aynı nakarat...

şimdi bir de yeğenim oldu haliyle yine bir araya geldik henüz kavga yok ama yakındır. hala yüzüne gülme ve arkadan konuşma olayları var inanın çok huzursuzum. evde durmak istemiyorum. ben gidince de bu sefer ailem "sen bizden kaçıyorsun sen de nankörsün" diyor. ne yapmalıyım nolur bir akıl verin.:çok üzgünüm:

fazla uzun yazı olduysa affola okuyanlara teşekkür ediyorum.

Tamam ama siz evli görünüyorsunuz, aynı zaman da hala ailenizle nasıl yaşıyorsunuz? bilmiyorumkismile

eşim askerde canım ben ailemle kalıyorum bu sırada şimdi yeğenim de geldiği için biraradayız.

ailenizin ikili davranması hoş değil, bu sebepten dolayı gittiğinizi anlamıyorlarmı?
nankörlükle ne ilgisi var :umursamaz:

ayrıca aileniz ablanızın sevgisine de hayatına da hiç saygı duymuyor okuduğum kadarıyla!

bence ailenize bu durumdan rahatsız olduğunuz için gittiğinizi güzel bi dille anlatmalısınız :teselli:

malesef duymuyolar sanırım yani saygı duymama k mı tam bilemiyorum ama benim anladığım kadarıyla "biz sizin hiç bir şeyinizi eksik etmedik siz de bizim istediğimizi yapacaksınız" şekilinde bir düşünce mi artık bilemiyorum. mesela eniştem üni. mezunu değik kendi kendini bilgisayar konusunda geliştirmiş web sitesi falan tasarlıyor. ailem onu eşe dosta hep bilgisayar mühendisi diye tanıtıyor. utanıyorlar ablam doktorken onun lise mezunu olmasından. tamam bunu kavgası 1 kere yapılır 2 kere yapılır ama 6 sene de yapılmaz ki! sürekli aynı muhabbet. ben gidersem ben "sıkıldım artık" dersem bu sefer bana patlıyorlar her zamanki gibi. dedim ya küçüklüğümde de ablam uzakta okuyordu ben yanlarındaydım ablamın yaptığı bir şeye kızarlar o olmadığı için bana patlarlardı. hiç sesimi çıkarmazdım bari ben sorun çıkarmayayaım diye ama artık ciddi sıkıldım bir de yeğenim için üzülüyorum sonuçta onun da babası eniştem. anneannem ne olursa olsun babam hakkında böyle hakaretler etse çok üzülürdüm. yazık yavrum bunlarla karşılaşacak ilerde diye korkuyorum :1no2:

annenizin ve babanızın bence artık egolarının tatmin olmuş olması gerekiyor, iki kızı var biri doktor diğeri diş hekimi bu onlara yetmiyorsa zaten siz ne yaparsanız yapın hiç bişi yetmez :umursamaz:

benim halamda doktor zamanında bir ilkokul mezunu aşçıyı sevmiş, aşçı ileride senin için sorun olur diyerek istememiş, halam kendine güvenen biri olarak hiç bi sorun olmayacak demiş olmasına rağmen olmamış bu iş..
o aşçıda çok yakınımız halam onu gördüğü yerde halamın gözlerinin içi gülüyor, eşi çok büyük bi hastanenin başhekimi olmasına rağmen aklı hala onda..
ablanızın da böyle olması; aileniz için sorun olmazdı herhalde onların egoları daha önemli!!
kusura bakmayın biraz kızdım ailenize ama böyle şeylere hiç katlanamıyorum, 3 günlük dünya ne gerek var bunlara!

haklısın canım. ben de kızıyorum bazen aileme. ablamın fakültede doktor sevgilileri de oldu ama mutlu olamadı hiç biriyle. eşiyle çok mutlu çok seviyorlar birbirlerini. insan kimi seveceğini seçemiyor ki işte. ailem çok farklı hayaller kurmuşlardı ablam için sanırım şimdi onlar olmadı diye deliriyorlar. maddi durumları iyi olmadığı zamanlarda ablam istemediği halde para veriyorlar sonra dediğim gibi kavga edince bunu yüzlerine vuruyorlar "biz sana o kadar para verdik sen hala bize nankörlük yapıyorsun kocan sana ne verdi evde oturuyor senin sırtından geçiniyor" diye. mağdem böyle yapacaksınız kesin ilişkinizi vermeyin bir şey diyorum ama beni dinleyen yok. kaset yine başa sarıyor...

anneniz ve babanız sadece kendi doğrularına inanan afedersiniz bencil insanlar bence en iyisi alın karşınıza konuşun neden diye ama kırmadan üzmeden sorun
soruna çözüm bulana kadarda bu konuşmayı uzatın bu arada
ablanızda yanınızda olsun

bir kızları doktor bir kızları diş hekimi olmuş..
nedir yani beklentileri anlamadım ki?
bazı anne babalar ellerine verilmiş şekillendrecekleri madde gibi görüyorlar evlatlarını..

mesele ablan,enişten,sen vs değil mesele ailenin hayata bakışındaki sorunlar..
bu da çözülemez şu vakitten sonra..
hayırlı evlatlarım var diye şükür edeceklerine bu kadar mesele yapmaları bence pek normal olmadıklarını gösteriyor..

Gerçekten çok sinir bozucu bi durum arkadaşım Allah sanada ablanada eniştenede o küçücük yiğeninede sabır versin..

Aileni sen tanıyorsun ve çıkış yolu bulamıyorsun valla bende bulamadım okudum ama yani yapıp yapıp sölemeleri çok ayıp bişey..

Tamam içlerinde kötülük yoktur kızlarının mutlu olmalarını istiyorlardır fakat dediğin gbi bunun kawgası 1 kez 2 kez yapılır 6 yıldır neyin kawgası bu?

Ablan mutluysa onun mutluluğuyla sewinmeleri gerekir artık belirli bi yaşa gelmişler madem konuşcaklarsa yapmasnlar başa kakılan iyilik insanın gözüne gelmezmiş diyin ailenizi sölediğinz için belkide iyilikleriniz gözümüzde küçülüyordur ne dersinz diyin belki böyle anlarlar valla bende patlardım dayanamazdım..

Bu arada Allah kavuştursun eşinizle.. :Saruboceq:

hayırlı evlat olarak görmüyorlar ablamı bizzat da söylüyorlar bunu. benim hakkımda ne düşünürler bilmiyorum biz hiç öyle kavga etmedik eşimle ilgili de sorun olmadı böyle çünkü kendisi benim mesleğimden olmasa da annesi ve babası doktor (bi doktor takıntısı var ama inanın ben de çözemedim) ve maddi durumları çok iyiydi onların da. bu yüzden ben hayırlı oluyorum sanırım (!)

ne evlatlar var okumayan ne pis işlere bulaşan gerçekten hayırsız diyebileceğiniz ama biz de öyleyiz onların gözünde demek ki...

çok saçma bir örnek olacak ama paylaşasım geldi. american pie filmini herkes bilir heralde orda da salağın salağı bir çocuk vardı bir sahnede her şeyi eline yüzünde bulaştırdığı anda babası ona "seninle gurur duyuyorum oğlum" demişti biz ablamla bu filmi izlerken bu sahnede ablam hüngür hüngür ağlamıştı... çok üzülmüştüm :çok üzgünüm:

canimm kirkindan sonra degistiremezsin onlari.
elinizden geldigi kadar onlardan uzak durup eslerinizle mutlu olmaya bakacaksiniz.

baska care yok zannedersem.konusup dursunlar.

ben ablanı oyle ıyı anladımkı..
yapacak bısı yok üzgünum ne yaparsa yapsın onları memnun edemez bosansa (allah korusun)
bı doktorla evlense yıne memnun olmazlar
bu bı ıskence ıste nekadar garıp dımı ınsanın en sıgınacagı aılesı olması gerekırken sıgınamamsı
esıne karsı nekadar mahcup oluyodur...
ama senı cok taktır ettım ne guzel ablanın dımdık yanındasın yapacak bısı yok sen destek olacaksıon ona..
çok ozel olmazsa senın esın ne ıs yapıyo

Üzülerek söylüyorum canim ama Annen Baban degismez.

Insanlari mesleklerine, egitimlerine ve maddi durumlarina göre degerlendiren insanlarin hicbir zaman degisecegine inanmiyorum.

Ailen etikette cok önem veren tiplerden, bir insan ne kadara iyi olursa olsun statüsü düsük ise ailenin gözünde kaybetmis durumda.
Enisten ablani eller üstündede tutsa, cok sevgili ilgili alakali bir esde olsa ailen bunu görmez, cünkü onlara göre enisten degersiz bir insan.
Kizlarinin ancak kendi ile esdeger biri ile mutlu olacagni düsünüyorlar.
Belkide ablan onlardan habersizce evlendigi icin ki bence ablan orda cok yanlis yapti, o yüzden enistene karsi bir antipati duyuyorlar.

Her ne olursa olsun, artik bu konu kapanmali aslinda, neyin kavgasini yapiyorlarki daha, evlenmis cocugu bile olmus, bundan sonra birer büyük olarak onlara kucak acacaklari yerde sizleri ziyarete gelmelerini burunlarindan getirmeleri hic hos degil.

Annenle Babanla hic bu konuyu tam olarak konustunmu, rahatsizligni dile getirdinmi bilmiyorum ama degismeseler bile ben olsam bir Anne Baba olarak onlara kesinlikle bu yaptiklarini yakistirmadigmi söylerim!
Ayrica yaptiklari her iyligi ki normal Anne Baba görevlerini yapmislar yüzünüze vuracaklarsa bir zahmet yapmayiverselermis o zaman diyede koyardim tavrimi.

Anne Baba olmak hatasiz günahsiz olmak degildir arkadasim....yeri geldigi zaman insan onlarada hatalarini söylemeli.

Umarim düzelir hersey.....

benim eşim inşaat mühendisi canım ama ailesi mesela yaşadığı şehrin en tanınmış doktorları falan etiketi var yani sizin de dediğiniz gibi. ben tabi ki de bunun için sevmedim onu ama ne yalan söyleyeyim ablamın bu olayından sonra nasıl şükrettim bu duruma anlatamam ve bu yüzden arada kendimi iğrenç hissediyorum...

eniştem ise çok iyi bir insan küçük yaşta annesini kaybetmiş babası pek ilgilenememiş paraları da yokmuş ama asla kötü işlere bulaşmamış çalmamış çırpmamış okumayı istemiş ama kendi başında altından kalkamamış ama çok iyi yetiştirmiş kendini gerçekten çok tadir ediyorum onu onun durumundaki çoğu insan karanlık işlere bulaşıyor ama o ne içkisi ne sigarası olan çok saf biri o da çok üzülüyor bu duruma ablamın da gözünün içine bakıyor..

ben bu olyda taraf tutmak istemiyorum hiç annem babam gerçekten kötü insanlar değildir. çok seviyorum onları 2 tarafın da haklı olduğu şeyler ve hataları var elbette benim dayanamadığım 6 senedir SÜREKLİ bu kavgaların sürmesi..

buarada eniştem yabancı demiştim ablam zaten yurtdışında yaşıyor hadi o kaçıp kurtuluyor burada kalıp ailemin serzenişlerini yine ben dinliyorum. tabi ki dinlerim dertlerini sıkıntılarını paylaşırım ama artık çok sıkıldım. bu kadar saçma bir sebeple ailemden kaçmak istemiyorum ama mecbur ediyorlar :çok üzgünüm:

evet arkadaşlar sonunda beklediğim kıyamet koptu... hem de ne için annemin yeğenime aldığı iğneli nazarlık yeğenimin tulumunda unutulup çamaşır makinesine atılmış diye...

ablam annemlerin ona aldığı hiç bir şeye değer vermiyorumş kocası almış olsaymış asla böyle yapmazmış onun için varsa yoksa kocasıymış annemler ona nereye gittiyse ev almışlar ablam nankörmüş. 2 milyarlık çamaşır makinesini bozacakmış da bilmem ne... daha önceden verilen paralar da yine gündeme geldi tabi ki.. bağrış çağrış kıyametler koptu. aslında ne kadar komik değil mi?

yine zehir ettiler her şeyi. bıktım vallahi bıktım! ablam hemen uçak bileti aldı internetten. ama 2 gün sonraya yer vardı. yarın kendi evime götürüyorum onları.

aile olarak hiç bir arada mutlu olamayacağız. anladım...

boyle bı durumda ben acıkca derım anne baba neden?..dıye..
en guzel cevabı onlardan alırım elbette...

konuşarak çözülemiyor maalesef.. bu 6 yıldır böyle gidiyor. konuşulmaya çalışılmadı mı? elbette ablam çok denedi ama olmadı maalesef hep aynı hep aynı. bu son olayda da babamı zan altında bırakmak istemiyorum sağ olsun o çok yatıştırmaya çalıştı. annem bağırıp çağırdı hep. babam sonra gelip ablamla beni de sakinleştirmeye çalıştı falan ama annemi de susturamadı..

kızlar niye kimse bir şey yazmıyor?senağlama desteğinize çok ihtiyacım varsenağlama ne yapmalıyım şimdi?

kızlar niye kimse bir şey yazmıyor?senağlama desteğinize çok ihtiyacım varsenağlama ne yapmalıyım şimdi?

Okuduğum kadarıyla vicdan sahibi bir insansın.
Tavrını çok beğendim, Allah bozmasın.
Sen de arada kalmışsın ama yine de haksızlığa uğrayanın yanında olmak lazım tabii.
Uzak da değil ki, sonuçta anne baba. Daha az görüşseler belki annenler farkına varır yaptıklarının ama o da doğru bir çözüm mü bilemiyorum. Ne de olsa insan hallerini merak eder.
Zor bir durum, Allah hayırlısıyla huzura kavuştursun inşallah..

Back
X