Annem ve Babam

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Sevgili KK kadınları,sizinle paylaşmak istediğim bir sorunum var.Aslında değiştirmek istediğim istediğim bir şeyler var hayatımda.Benim annem ve babam inanılmaz derece kendilerini degersiz bulan insanlar,haliyle bana aşıladıkları şeyde farklı bir şey değil.Babam hep başkaları için yaşar.Sırf halam istedi diye borca girdi,kendisine hayatta yeni bir şey almaz.En son raddede hastaneye gider.Hep hastadır.Annem ise sürekli temizlik yapar,hastalansa bile temizlik yapar.Başkalarının en küçük sözünü bile kafasına takar.Yine en son raddede hastaneye gider,hep geçistirir sağlığını.Maalesef ben de git gide onlara benziyorum ama ben böyle olmak istemiyorum.Kendine değer veren kendini seven biri olmak istiyorum.Hayatimi başkalarını düşünerek,sağlığımı hep erteleyerek gecistiren biri olmak istemiyorum.

Annenizin babanızın yaşantısı doğru ve yanlış bildikleri artık oturmuş onu değiştiremezsiniz ama onların hayatından ders alıp hoşunuza gitmeyen sizin ruhunuza zarar vereceğini düşündüğünüz davranışları kendi hayatınızda uygulamamak sizin elinizde

Annenizin babanızın yaşantısı doğru ve yanlış bildikleri artık oturmuş onu değiştiremezsiniz ama onların hayatından ders alıp hoşunuza gitmeyen sizin ruhunuza zarar vereceğini düşündüğünüz davranışları kendi hayatınızda uygulamamak sizin elinizde
Bazen acaba ne yaparsam yapayım ben de onlar gibi mi olacağım diyorum ?

Anne ve babanızın ne yaşadığını, nasıl bu hale geldiklerini bilemeyiz. Hayat bir şekilde insanları şekillendiriyor.Kiminin hayata dair hırsı olmuyor. Fazlasını beklemiyor. Karnım doysun yeter diyor. Başkalarının mutluluğunu ön planda tutabiliyor.

Anne babanızı seçemezsiniz ama siz nasıl bir hayat yaşayacağınızı onu nasıl şekillendireceğinizi kendiniz seçebilirsiniz. Kendi doğrularınızı oluşturun, önceliklerinizi bulun.Kendi iradeniz var. Anne ve babanızın hayatını değil kendi hayatınızı yaşayacaksınız sonuçta:KK49:

Anne ve babanızın ne yaşadığını, nasıl bu hale geldiklerini bilemeyiz. Hayat bir şekilde insanları şekillendiriyor.Kiminin hayata dair hırsı olmuyor. Fazlasını beklemiyor. Karnım doysun yeter diyor. Başkalarının mutluluğunu ön planda tutabiliyor.

Anne babanızı seçemezsiniz ama siz nasıl bir hayat yaşayacağınızı onu nasıl şekillendireceğinizi kendiniz seçebilirsiniz. Kendi doğrularınızı oluşturun, önceliklerinizi bulun.Kendi iradeniz var. Anne ve babanızın hayatını değil kendi hayatınızı yaşayacaksınız sonuçta:KK49:
Çok çok doğru,onların bana öğrettiklerini aşmak istiyorum 🤗🤗Kendi hayatın sözü bile öyle güzel ki

Durumun farkında olduğuna göre kendi tercihlerin yönünde kendini geliştirebilecek potansiyelin var demek ki.
Tavsiye istersen, hayatta önceliğin kendin olmalı. Konu ne olursa olsun ilk sıraya kendini koy.
Bencillik değil elbette, ama kendini atlayıp başkasına öncelik verdiğinde bilincsiz fedakarlık yapmış oluyorsun. Kıymeti de olmuyor üstelik.

Durumun farkında olduğuna göre kendi tercihlerin yönünde kendini geliştirebilecek potansiyelin var demek ki.
Tavsiye istersen, hayatta önceliğin kendin olmalı. Konu ne olursa olsun ilk sıraya kendini koy.
Bencillik değil elbette, ama kendini atlayıp başkasına öncelik verdiğinde bilincsiz fedakarlık yapmış oluyorsun. Kıymeti de olmuyor üstelik.
İşte ben de tam olarak bunu gerçekleştirmek istiyorum,önceliğin kendim olduğu bir hayat istiyorum.

Farkındalığın olduğu sürece böyle bir korku yaşamana gerek yok, onların bu davranışlarının altında yatan kök inancı bulmaya çalış ve kendini telkin ederek uzak tut, bazen kötü örnekler de bizim için öğretici olabilir.

Back
X