Annem ve Babamın anlayışsızlığı

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
103
Merhabalar sizinle bi konu hakkında dertleşmek istedim.
Annem ve babam maalesef uzun yıllardır sigara tüketen insanlar. Bende hiç içmedim 28 yaşındayım.
Abimin çocuklarına annem ve babam bakıyor aynı evde yaşıyorlar. Biri 8 biri 4 yaşında.
Onların yanında sigara içiyorlar ve ben yıllardır bunun kavgasını yapıyorum. Evin içinde içmeyin bari balkonda için diye.
Annem bu arada astım hastası. Geçen babam evde yokken tıkanmış ve çocuklar çok korkmuş.
Bunu çocuklara yaşatmaya hakkın yok diye tartıştık ama asla bir adım atmadı tabii ki.
Babam hafta sonları bende kalıyor ben evliyim. İş için mecburi kalıyor. Evde içme diye uyarmama rağmen banyoda içiyor ve her seferinde o kül dökülüyor. Eşimde garibim ses çıkarmadan temizliyor.Ben temizlemezdim ve kızardım açıkcası.
Anneme söyledim durumu balkonda içsin ben bu evi tek kullanmıyorum ayıp oluyor diye ve bana küstüler. Ciddi ciddi 2 haftadır konuşmuyorlar.
Yarın bir gün çocuğum olacak ve annemden başka bakacak kimsem yok. Nasıl emanet edeceğim?
İçmem yanında diyor ama yeğenlerimin içmişti o yüzden güvenmiyorum.
Sizce nasıl bir tavrım olmalı? Ben mi düşüncesizim?

Siz hala cocugunuzu annenize emanet etmeyi mi düşünüyorsunuz? O çocukların annesi babası da sorumsuz böyle insanların yanına çocuk bırakıyorlar. Onlar değişmez ama siz çocuğu onlara bıraksanız sorumluluk sizde. Onlarda değil.

Tabii ki bir kez olsun yakalarsam ve ya hissedersem tüm ilişkiyi kesebilecek durumdayım.
Böyle bir şeye asla göz yummam

EAnnenize güvenerek evlat sahibi olacaksınız eğer doğurmayın lütfen. O bebeğe yazık olur. Ayrıca bırakın kussunler. Pasif iciciklikle sigara kullanmanın bir farkı yok. Evladını düşünmüyor, torunlarını düşünmüyor nasıl anne baba bunlar?

Her konuda çok iyiler. Cahil insan da değil ikisi de öğretmen emeklisi
Ama bu konuyu asla aşmıyoruz

Çocukların yanında içmeleri yanlış ama banyo konusunda şöyle birşey söyleyebilirim. Sigara bağımlılığı bazı insanlarda kabızlık yapıyor. Sigara içmeden tuvaleti kullanamıyorlar. Eğer babanız evinizde genelde balkonu kullanıyorsa banyoda nadiren içiyorsa bence hoşgörün.

Çocuklarınız olunca da bakıcı tutun. Daha rahat edersiniz. Anneanneler babanneler bakıcı kadar sadık olmuyor annelerin kurallarına.

Haklısınız bende tatile annemlerin yanına gidecem babam sigara içiyor hamile olduğum için yanımda içirmeyeceğim eşim bu konuda anlayışlı kendi içiyor ama balkonda içer şimdiden tembihliyor yanında sigara içirme diye bakalım göreceğiz

Öyle bir problemi yok sadece yasak olduğu için banyoda içiyor

Evet maalesef oda torun oda torun.
Küslüğü bende uzatıp bırakmalarına vesile olabilir miyimdiye düşünüyorum.
Hiç sanmasam da

Bunun küsmekle çözülecek bir durum olacağını zannetmiyorum. Çocuklar da anneanne ve dedeyi bilmek ister. Ama onlar çözüm üretmedikce ve israrla yanlarinda icseler ben çocuğumu ayni ortamda tutmam. Siz tepki gösteriyorsunuz, abiniz tepki göstermiyor mu? Çocukları da korkmus orda atak geçirince.

Babannem senelerce koah illetini cekti
Dooktoruna sigara icmiyordum derdi ama yaninda icilmistir diyordu doktoru.
Yani pasif icicilik de butun akciger hastaliklarina sebep olabilir
O yuzden bence tavrinizi koyun, annenize de cocugunuzu baktirmak gibi bir hataya dusmeyin

sigara bence çok zararlı içen içmeyen herkese heleki bebeklere...
yani mesela annem içer ama asla başkaları yanında hele bebeklerin yanında asla içmez..
güvenmeyin kesinlikle içer yanında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…