Annem ve eşim ???

Aslında eşiniz yanlış birşey yapmamış ama böylede hoş olmamış siz kayın ailenize böyle davransanız ne yapar bir sorun bakalım.Annenizde biraz yumuşak kalpli galiba ondan üstüne alınmış.
Eşinize biraz gel bizimle otur diyebilirdiniz ama siz ağır konuşmuşsunuz bu yanlış.
Annenizle güzel vakit geçirmeye bakın dışarı çıkın gezin eylenin.

Tam tersini yazanlar olmuş ama eşiniz ayıp etmiş. evimize gelen uzak insanlara bile böyle davranmayiz.
Hal hatır sorup yarım saat oturur sohbet eder, sizi anne kız bas başa bırakayım konuşun der, bu bir görgüdur, inceliktir.
Aynısını onun ailesine yapsanız hoşlanmaz, empati kurması lazim
Sert konuştuğum için beni haksız görebilir nasil tepki vermeliyim

Annem 1 haftalığına yanımıza geldi. Cumartesi gece geldi, pazar günü eşim izinli ve genelde uyuşuk şekilde geçirmeyi sever. Pazar günü kalktım kahvaltı felan hazırladım kahvaltımızı ettik eşim odasına geçti. Bi kahve içmeye çıktı bide markete gönderdim. Onun dışında odadan hiç çıkmadı. Annem bu duruma alındı istenmiyor muyum düşüncesine girdi. Canım sıkıldı bende eşime mesaj attım aferin sana kadını bu psikolojiye soktun falan diye biraz ağır konuştum.Canım sıkkın şu an anneme de eşime de kızıyorum şu kısıtlı vakti saçma sapan şeylerle geçiriyoruz. Nasıl davranmalı sizce ?
Eşinizin annesi geldiğinde sizde odanızda takılın.

Aslında eşiniz yanlış birşey yapmamış ama böylede hoş olmamış siz kayın ailenize böyle davransanız ne yapar bir sorun bakalım.Annenizde biraz yumuşak kalpli galiba ondan üstüne alınmış.
Eşinize biraz gel bizimle otur diyebilirdiniz ama siz ağır konuşmuşsunuz bu yanlış.
Annenizle güzel vakit geçirmeye bakın dışarı çıkın gezin eylenin.
Eşimi dün uyardım 1 saatte 1 odasına gittim hadi kalk canım hadi gel canım hadi canım dedim. Oralı olmak istemedi yataktan çıkamıyorum gelcem falan dedi. Arayı bulmaya çalıştım olmadı. Sabah annem benden rahatsız mı oldu diyince bende sigorta attı sanirim o an öfkeyle aferin sana tebrik ederim saçma haraketler yaptın falan dedim.

Kayinvalide Her ay 1 hafta kalmaya gelmiyorsa olmaz yani.. Bende annesinin yerinde olsam ayni tepkiyi verirdim muhtemelen. Bir daha gelmem..
Evet en azından bir kahve içip karşılıklı hal hatır sormak, ardından annecim ben biraz dinleneyim sizde anne kız takılın demek bu kadar zor olmamalı.

Konu sahibi eş babasına aynısını yapsa tüh kaka derlerdi şimdi…

Eşimi dün uyardım 1 saatte 1 odasına gittim hadi kalk canım hadi gel canım hadi canım dedim. Oralı olmak istemedi yataktan çıkamıyorum gelcem falan dedi. Arayı bulmaya çalıştım olmadı. Sabah annem benden rahatsız mı oldu diyince bende sigorta attı sanirim o an öfkeyle aferin sana tebrik ederim saçma haraketler yaptın falan dedim.
Eşiniz çok ayıp etmiş yani insanın evine 7 kat yabancı gelse bile böyle yapmamalı
Kızmakta haklısınız sizde onun ailesi gelince odadan çıkmayında görsün gününü bu ne ya kadın 1 hafta geldi ne psikolojiye sokmuş kadını.

Bazi kadinlar cok cabuk annelerinin doldurusuna geliyor ortada bisey yok
Samimi iyi davraniyorsa sorun yoktur esinizde gitsin napiyorsa yapsin
Merakımdan soruyorum. Kadınlar eşinin ailesi gelince hiç çıkmadan yatakta yatabilirlermi. Siz yapabilirmisiniz mesela. Bekarken bile misafir gelince annelerimiz çık bir sohbet et misafirin yanında otur der. Bu bir nezaket ve görgü kuralıdır. Evine gelen kişiye misafirperverliktir. Kimse tum gün kayinvalide ile takılsın demiyor. Yarim saat sohbet etsin gitsin yeter .

Yani anneniz damadıyla nasıl vakit geçirmeyi planlıyor ki evin içinde. Alt tarafı iki sohbet muhabbet istiyordur.. Yani bi çay veya kahve yapıp birlikte içersiniz. Veya çıkıp bir yürüyüş yapmak gibi kısa kısa kısa yanınıza gelebilirdi. Ağır laflar söylemek yerine güzelce ayıp olmasın gel biraz kahve yapıcam içeriz veya yarım saat yürüyüş yapalım gibi konuşmanız daha doğru bence

Annem yorgun olmasa çıkaracaktım ama çıkmak istemedi
Ee esinizde tum hafta calismis . Birlikte kahvalti etmis, kahve icmis, markete gitmis. Hani hic kalkmadi yuzumuze bakmadi, cekip disari gitti deseniz evet alinsin ama ne yapacak birlikte baska . Bosuna esinize trip atmissiniz

Hayat erkeklere güzel. Erkek ne yapsa,aman adam çalışıyo,1 gün izni varmış,annenizle ne paylaşacaktı ki,bırakın dinlensin vs.
Ne güzel hayat ya…

Peki erkeğin ailesi ziyarete geldiğinde kadın çalışsın çalışmasın o evin yemeklerini,temizliğini yapıp anne babayı ağırlamıyor mu? Meyvesine,çerezine varana kadar hizmetlerini yapıp hoş sohbet etmiyor mu? Erkeğin anne babası 1 haftalığına gelse kadın da hemen ertesi gün bugün benim izim günüm odamdan çıkmayacağım demiş olsa ooo 3.dünya savaşı çıkardı. Eminim burada da linç edilirdi. Hiçbir kadın bu saygısızlığı yapmaz zaten kolay kolay.

Ben eşinize hak falan vermedim. Sonuçta her gün gördüğü bir insan değil. Yanına sohbet edip bir kahve içip sonra anne ben yorgunum biraz dinleneceğim dese anneniz zaten git yat oğlum der. Kız anneleri damatlarına hiç kıyamazlar.

Bu düzen değişir mi bilmem. Ama biz sinir hastası olduğumuzla kalırız gibi geliyor.

Merakımdan soruyorum. Kadınlar eşinin ailesi gelince hiç çıkmadan yatakta yatabilirlermi. Siz yapabilirmisiniz mesela. Bekarken bile misafir gelince annelerimiz çık bir sohbet et misafirin yanında otur der. Bu bir nezaket ve görgü kuralıdır. Evine gelen kişiye misafirperverliktir. Kimse tum gün kayinvalide ile takılsın demiyor. Yarim saat sohbet etsin gitsin yeter .
Yapmis zaten bunlari. Kahvalti etmis, kahve icmis ,markete gitmis. Baska ne konusacak. Benimde kp beni ziyarete geldiginde bende bi kahve ,yemek sonrasinda kendi dunyasina cekilirdi herkes. Cinsiyet ,yas vs farki olunca muhabbet bi noktadan sonra bitiyor zaten

bence çantanızı bir kolunuza annenizi diğer kolunuza takıp dışarı çıksaydınız, eşiniz de rahat rahat dinlenseydi çok güzel olurdu

Sert konuştuğum için beni haksız görebilir nasil tepki vermeliyim
İnanın bilmiyorum. Ben de benzer durumlar yaşadım yillarca. insanlığımi korudum, güzel davranış sergileyerek örnek olmaya çalıştım. Sonra tepki verdim, böyle devam edersen aynısıni yapacağım diye. Yaptım da. Ama bu sefer dozu artırdı, inatlasti. Yani neyin doğru olduğunu ya da esinizde ise yarayacagini bilemem. Ben olsam güzellikle söylerim, inadıma yaparsa da ben de onunkileri umursamam. Akıllı vicdanliysa kendine cekiduzen verir, yoksa zaten evlilik diye bir şey kalmıyor. Bu arada annenizin sizi gazlamasi çok yanlış. Rahatsız olduysa bir bahane bulup erken gider, bir daha da gelmezdi. Eşinize de oğlum seni rahatsız ettim galiba demesi yeterdi. Sizi adamın üstüne salması yuva yıkıcı bir hareket. Eşiniz de laftan anlayan birine benzemiyor

Çalışmakla alakası da yok, kadın çalışsa da kayinvalidesi evdeyken diğer odada tüm gün yatamaz kolay kolay. Erkek adam olmak gerekiyor bu rahatlıkla için.
Ya tabi ki yok. Erkeksen herşeyden yırttın demektir. Üstüne birde çalışıyorsun. Hizmet etmek hatta kv e biraz sabretmek, saygı göstermek bile gereksiz.

Ben konu sahibinin yerinde olsam, benim sözümle yapacaksa bunları zaten hiç istemezdim. Demekki adamın ne sevgisi ne saygısı var annesine karşı. Annenin yaptığı da hoş değil ama kırılma konusunda haklı.

Back
X