Annem ve eşim ???

O hep öyle anne senle alakası yok 1 gün izni var ya bende hiç dokunmuyorum film falan izliyor bi yemeğe çaya çağırıyorum böyle düzen oturttuk yoksa çok agrasif oluyor diye geçiştirseydin
sonuçta 1 günlüğüne gelmemiş 1 hafta boyunca illaki konuşacaklar oturup
Öyle azarlamak birşeyi çözmez aksine çözüm bulmalısınız
Misal benim eşim her yemeği yemez annemlere uğramıştık baktım annem o yemekten yanına da başka bir çeşit yapmış
Dedim ki annecim yemeğe kalmcaz kocam bana dışarda yemek ısmarlama sözü vermişti dedim çay içtik kalktık
Kalsak eşim yemycekti annem de alınacaktı belki
bu tür çözümlerle krizi yönetebilirsiniz
Yoksa kimse istediğimiz kılıfa giremiyor ne yazık ki

Annem 1 haftalığına yanımıza geldi. Cumartesi gece geldi, pazar günü eşim izinli ve genelde uyuşuk şekilde geçirmeyi sever. Pazar günü kalktım kahvaltı felan hazırladım kahvaltımızı ettik eşim odasına geçti. Bi kahve içmeye çıktı bide markete gönderdim. Onun dışında odadan hiç çıkmadı. Annem bu duruma alındı istenmiyor muyum düşüncesine girdi. Canım sıkıldı bende eşime mesaj attım aferin sana kadını bu psikolojiye soktun falan diye biraz ağır konuştum.Canım sıkkın şu an anneme de eşime de kızıyorum şu kısıtlı vakti saçma sapan şeylerle geçiriyoruz. Nasıl davranmalı sizce ?
Odasında oturması daha iyi değil mi? Anne-kız baş başa vakit geçirirsiniz işte. Pazar izni çalışan insan için çölde vaha gibi. Bırakın da dinlesin.

Huyu bu bende yanında olurum beraber vakit geçiririz tüm gün bişey yapmayız. Ama annem de ayda yılda bi geliyor. Yatsın ona yatmasın diyen yok ama dozunu fazla abarttı öyle düşünüyorum
Kahvaltı yapmışsınız birlikte, sonra kahve içmişsiniz orada sohbet edilmiştir diye düşünüyorum. Belki de annen rahat etsin, başbaşa kalın diye gelmedi yanınıza.
Güzelce çağırsan kabul etmez miydi?

Merakımdan soruyorum. Kadınlar eşinin ailesi gelince hiç çıkmadan yatakta yatabilirlermi. Siz yapabilirmisiniz mesela. Bekarken bile misafir gelince annelerimiz çık bir sohbet et misafirin yanında otur der. Bu bir nezaket ve görgü kuralıdır. Evine gelen kişiye misafirperverliktir. Kimse tum gün kayinvalide ile takılsın demiyor. Yarim saat sohbet etsin gitsin yeter .
Iyide cikmayani zorlayip kavga edince ele ne geciyor annenizin yaninda daha cok gerilim yasiyorsunuz o olmasa Neyse kavga et rahatla
Ayrica hic cikmamis degilki beraber kahvalti etmissiniz
Annenize guler yuzle konustuysa sorun yok
Daha yeni evlisiniz hemen boyle samimiyet olmuyor maalesef cikip ne konusacagini bile bilmiyor olabilir

Iyide cikmayani zorlayip kavga edince ele ne geciyor annenizin yaninda daha cok gerilim yasiyorsunuz o olmasa Neyse kavga et rahatla
Ayrica hic cikmamis degilki beraber kahvalti etmissiniz
Annenize guler yuzle konustuysa sorun yok
Daha yeni evlisiniz hemen boyle samimiyet olmuyor maalesef cikip ne konusacagini bile bilmiyor olabilir
Konu sahibi ben değilim.yanlis alintilamissinzi

Kahvaltı yapmışsınız birlikte, sonra kahve içmişsiniz orada sohbet edilmiştir diye düşünüyorum. Belki de annen rahat etsin, başbaşa kalın diye gelmedi yanınıza.
Güzelce çağırsan kabul etmez miydi?
Kahveye zorla çağırdım. Yatmasına dinlenmesine kimse bişey demiyor ama insan çıkar ara ara bi görünür ve geri girer odasına. Yalvartmaz bişeyler için 50 kere kalk dedirtmez yemeğe bile bekletiyor sonra gel sinirlenme. Niye başkalarına saygı hürmet de bize gelince rahatlık.1 günde yatmayı versin paşam incileri dökülmez sonuçta.

Odasında oturması daha iyi değil mi? Anne-kız baş başa vakit geçirirsiniz işte. Pazar izni çalışan insan için çölde vaha gibi. Bırakın da dinlesin.
Yatmasına dinlenmesine kimse bişey demiyor ama insan çıkar ara ara bi görünür ve geri girer odasına. Yalvartmaz bişeyler için 50 kere kalk dedirtmez yemeğe bile bekletiyor sonra gel sinirlenme. Niye başkalarına saygı hürmet de bize gelince rahatlık.1 günde yatmayı versin paşam incileri dökülmez sonuçta.

Annem yorgun olmasa çıkaracaktım ama çıkmak istemedi
Anneniz yorgun diye kabul etmişsiniz. Eşiniz de yorgun belki??
Adamın bir pazarı varsa onu da miskinleşerek geçirmek istemiştir, siz de annenizle başbaşa takılın işte ne güzel. Zaten daha kalacakmış, hemen neden gerildiniz ki, akışa bıraksanız sorun olmazdı.

Yatmasına dinlenmesine kimse bişey demiyor ama insan çıkar ara ara bi görünür ve geri girer odasına. Yalvartmaz bişeyler için 50 kere kalk dedirtmez yemeğe bile bekletiyor sonra gel sinirlenme. Niye başkalarına saygı hürmet de bize gelince rahatlık.1 günde yatmayı versin paşam incileri dökülmez sonuçta.
Kahvaltıya gelmiş zaten. Birlikte kahve de içmişsiniz, markete de göndermişsiniz. Sürekli odada kalmamış ki.

Bu şey değil mi ya 5 yaşında gece altını ıslatan kız kardeşini yatıya almak isteyen paşa bey?

O konunuza eşiniz aklıbaşında, kadirşinas iyi bir insansa küçük görümcecigi yatıya alin çocuktur üzülmesin demiştim ama vazgeçtim. Kimseyi yatıya filan almayın

Burda 5 yaşındaki çocuğun çisli pijamasindan mi igreniyorsunuz ne var degişseniz diye linc girişiminde bulunanlara kapak gibi konu olmuş bu konu.

Anne kız baş başa oturacaksınız tabi. O ayrı da ... insan evladı gibi davranmasi gerekir. Buzağı gibi yatıp durmanın anlami yok. Çıkarsın 10 dakika oturursun. 1 saat yatarsın. Sonra yine çıkarsın filan derken evde görünürsün yani hayalete baglamazsin.

Benzerini siz yapsaydınız samanyolu galaksisine sığdıramaz evden kovarlardi sizi.

Burda bile kocanıza hak veren kadınlar var. Yani erkeklerin hak vermesine amenna da kadınların bile hak verdiği bu coğrafyaya nasıl dogdum ben kendimi asla affedemiyorum.

Bu şey değil mi ya 5 yaşında gece altını ıslatan kız kardeşini yatıya almak isteyen paşa bey?

O konunuza eşiniz aklıbaşında, kadirşinas iyi bir insansa küçük görümcecigi yatıya alin çocuktur üzülmesin demiştim ama vazgeçtim. Kimseyi yatıya filan almayın

Burda 5 yaşındaki çocuğun çisli pijamasindan mi igreniyorsunuz ne var degişseniz diye linc girişiminde bulunanlara kapak gibi konu olmuş bu konu.

Anne kız baş başa oturacaksınız tabi. O ayrı da ... insan evladı gibi davranmasi gerekir. Buzağı gibi yatıp durmanın anlami yok. Çıkarsın 10 dakika oturursun. 1 saat yatarsın. Sonra yine çıkarsın filan derken evde görünürsün yani hayalete baglamazsin.

Benzerini siz yapsaydınız samanyolu galaksisine sığdıramaz evden kovarlardi sizi.

Burda bile kocanıza hak veren kadınlar var. Yani erkeklerin hak vermesine amenna da kadınların bile hak verdiği bu coğrafyaya nasıl dogdum ben kendimi asla affedemiyorum.
Zoruma giden bu aslında ilk başta eşime haksızlık ettiğimi düşündüm ama şöyle bi ailesi için bana yaptıkları söyledikleri gözümün önünden geçince çok haklısınız çok…

anneniz esin icinmi geliyor senin icinmi rahat biraksin esinizi kendi evinde istedigi gibi dinlensin bos gününde vazifesi degil annenizi eglendirmeye saygida kusur yoksa annenizde esinizin her hareketini herseyi üzerine alinirsa var olan damadin saygisi vs kaybeder bi zaman sonradan kaybedilen degerleri bulmakda cok zor oluyor genellikle onun icin seninle birlikte oldugu huzurlu saatlere odaklansin günün tadini cikartsin tatsizlik degil sevgilerimle

Bence anneniz haklı. Kğm olsa aynı şeyi düşünürdü.

Ben de misafirle oturmayı sevmem ama eşimin misafirliğine gelen annesi için kendi rahatımdan ödün verebilirim. Sonuçta kadın temelli onlarda kalmaya gelmemiş. Biraz güler yüz beklemesi çok mu abes?

Kahvaltıdan sonra geçersin salona 1-2 saat beraber oturursun, kahveni içer Ayşe nasıl, Ali iyi mi diye sohbet edersin. Sonra kusura bakma anne, ben çok yorgunum size ayıp olmazsa içerde biraz uzanacağım dersin. 2-3 saat sonra tekrar kendini gösterir, 1-2 saat yanında oturursun. Sonra tekrar içer geçer, keyfine bakarsın. Ne var bunda. İnsan idare etmek çok da zor değil. Yeterki gönlü olsun.

Ayrıca, Kendi annesi babası gelse de mi içerde yatacakmış tüm gün?

Annem 1 haftalığına yanımıza geldi. Cumartesi gece geldi, pazar günü eşim izinli ve genelde uyuşuk şekilde geçirmeyi sever. Pazar günü kalktım kahvaltı felan hazırladım kahvaltımızı ettik eşim odasına geçti. Bi kahve içmeye çıktı bide markete gönderdim. Onun dışında odadan hiç çıkmadı. Annem bu duruma alındı istenmiyor muyum düşüncesine girdi. Canım sıkıldı bende eşime mesaj attım aferin sana kadını bu psikolojiye soktun falan diye biraz ağır konuştum.Canım sıkkın şu an anneme de eşime de kızıyorum şu kısıtlı vakti saçma sapan şeylerle geçiriyoruz. Nasıl davranmalı sizce ?
Eşinize yuklenmeyin sakın şekilde annem bozuluyo deye bilirdiniz gekmiyosada annenize uyumuş uyandırmak istemiyorum çok yorgun falan diyin hem anne kız daha iyi zaman geçer erkekler kadınların arasında ben hiç istemiyorum 😀

Anneniz tabiki haklı.
Kayınpederiniz gelince sadece kahvaltı yapıp hiç odadan çıkmadan odada durun bakalım neler oluyor. Adam yatmasın demiyoruz ama böyle saygısızca da davranmasın. Sürekli yanınızda olmaması degil mevzu kocaaaaa günü böyle geçirmesi.

Anneniz tabiki haklı.
Kayınpederiniz gelince sadece kahvaltı yapıp hiç odadan çıkmadan odada durun bakalım neler oluyor. Adam yatmasın demiyoruz ama böyle saygısızca da davranmasın. Sürekli yanınızda olmaması degil mevzu kocaaaaa günü böyle geçirmesi.
Tam olarak takıldığım şeyde bu

Eşiniz annenizle ne yapacaktı ki? Karşılıklı kahve içip dedikodu mu yapacaktı? Adamın huyunu, suyunu, alışkanlıklarını bildiğiniz halde neden yüklendiniz ki?

Annenize “eşim öyle anne, pazar günlerini odasında dinlenerek geçirmeyi seviyor. Yarın işe başlayacak zaten sen üzerine alınma” diyebilirdiniz.

Kısıtlı zamanınızı annenizle güzel vakit geçirmeye harcayabilirsiniz mesela.
zaten bir insan cocugunun evine neden gider ki gelin/damata ayar cekip ego patlatmak icin

Back
X