Annem ve eşinin yaptığı saygısızlık

Ya ben de kayınvalideme gelicm diyip gitmemiştim bir yanlış anlaşılma sonucu, sofrada otururlarken hem de… ama canım kayınvalidem kızmadı lafını bile etmedi, ben de şimdi kıymetini çok biliyorum. Bence sen de büyütme iki günlük dünya yani, o da annen. Yemektir siz yersiniz

Anneniz gelmese aç mı oturacaktınız? Emek harcayıp yemek yapmayacak miydiniz?

Eşinizi hiç ele almıyorsunuz dikkatimi çekti.

Olsun hayatım, 2 gün yemek derdimiz olmayacak biz yeriz , demek dururken olayın altına dinamit döşemek sizce iyi niyetli bir davranış mı?

Alıngandır diyorsunuz da onun alınacağı bir şey yok. Ortada genel manada alınacak bir şey yok. Alinmak ima yoluyla laf sokma eylemlerine karşılık verilen tepkidir. Yemeğe gelecektik fakat beklenmeyen bir durumdan gelemiyoruz ama turşuyu yapıp size vermeye geleceğiz cümlesinde eşiniz nereye alındı tam olarak?

Yemege cagiramazsin diye ayar verirken nasıl olur da "şu durumda onlardan gelen sebzeyi ya da turşuyu neden geri çevirmiyorsun, buna çıkarcılık denir" demezsiniz.

Sanırım yeni evlisiniz ya da toysunuz. eşinize bu kadar söz hakkı vermenin ilerde başınıza ne kadar bela olacağını bilmiyorsunuz. Bilseydiniz yapmazdınız.

Ne yemek yaptınız çok merak ettim altı üstü 2 kişi yerine 4 kişilik bir yemek.tabi kırk kat baklavalar börekler açıp,kuzu çevirme yapmadıysanız.
Bu kadar yoruldum falan demenizi anlamsız buldum.

ayyy bu benim basima coooook geldi annem tarafindan degil ama cok oldu yemek yapip gelecem diyip gelmeyenler . Bizde yarin yedik. Biraz fazla abartmiyormusun annen 2ci esinin lafina gitti diye bozulmussun bence. Yani anlatmadigin baska seylerde var gibi geldi bana.

Eşim ben yoruldum diye öyle dedi uğraştım diye bi de yarım saat önce arayıp pilav yapakoy biz geliyoruz dediler salatayı yaparken gelmiyoruz dediler ona bozuldum
yoruldun da ne pisirdin merak ettim. Corba pilav salata tavuk yada et baska ne var. bunlar 1saatde biter ay.

Siz niye eşinize anneniz ile dialogunuza karışmasına izin veriyorsunuz?
İnsanlar robot değil. Planlar bozulur. Ama siz küsmek için resmen bahane aramışsınız. Ne kadar zor bir insansınız.

Ne küsmesi Allah aşkına anneniz o sizin. Kocanız istediği kadar küssün siz ona uyumayın. Önce, annenize siz değer vereceksiniz ki kocanızda versin.

Bırakın, kocanız kendi kendine küsmecilik oynasın siz olgun olun. Eşinizle de kök ailenizle olan şeyleri çok paylaşmayın yoksa ilerde karşınıza yol - su - elektirik olarak çıkar önünü alamazsınız.

yoruldun da ne pisirdin merak ettim. Corba pilav salata tavuk yada et baska ne var. bunlar 1saatde biter ay.

Konu sahibi üyelerden “”ay eşin de bak seni ne kadar çok seviyor, kıyamıyor bak annen evlenmiş o nu boşver eşinden var fayda. Annene de tavır al haddini bilsin””” demelerini bekledi. Ama baştan aşağı saçmalık her ikisi de. Ben de anneme yapıyorum bazen aynısını. Plan bu bozulabiliyor. Annem de böyle sizin gibi düşünse konu sahibi, ömür boyu konuşmamalı benimle.

Arkadaşlar ben küsmedim ortada küslük yok sadece içten içe kırıldığımı söylüyorum Ramazan’dan beri gelememiştiler bende heyecanlandım sevindim gelmeyeceklerini öğrenince hayal kırıklığına uğradım. Eşimin o anki lafı yanlış ama ben söylenmedim gelmiyor işte diye hiç bir yorum yapmadım sadece kırıldım dedim bi daha bu konuyu açmadık yani üstüne dedikodu yapmadık eşimle

Konu sahibi üyelerden “”ay eşin de bak seni ne kadar çok seviyor, kıyamıyor bak annen evlenmiş o nu boşver eşinden var fayda. Annene de tavır al haddini bilsin””” demelerini bekledi. Ama baştan aşağı saçmalık her ikisi de. Ben de anneme yapıyorum bazen aynısını. Plan bu bozulabiliyor. Annem de böyle sizin gibi düşünse konu sahibi, ömü boyu konuşmamalı benimle.

Nekadar büyütülmüs demi alttarafi köy dugunu gormemis gitmek istemis gelmislerde üstelik. Insanlar kendini yoruyor dert ediniyor herseye kiriliyor. Bide ne pisirmis olabilirki bukadar yorulcak ozaman bizim ölmemiz lazim 2cocuk ev isi git calis gel yemek yap bulasik camasir cocugun dersleri ozaman gercekten bizim gibi kadinlar ölmeli boyle en ufak seyde yoruldum bittim diyen kadinlari anlamiyorum

Insan misafir gelince tabi ki daha da cok özeniyor, ama bence bunu fazla büyütmemek lazim. Aile arasinda olabilecek seyler. Esiniz sizinle böyle biesey icin niye kavga edecekmis? O mu bütün temizligi ve yemegi yapti? Degilse size böyle gaz vermesine gerek yok. Sonucta yine de gelmisler. Köy dügünlerini severim. Hic görmeyenin görmek istemesini bu yüzden garipsemem

Kırıldım diye başlık atacaksınız o vakit saygısızlık ettiler demiceksiniz kocaya toz kondurmuyorsun iyi hoş ne ala Allah artisin da o da annen babamın yaramazliklarini cekti gun görsün diyorsun hem hemde saygısızlık yapti . İçten içe aceba annenin evliliğini biriyle hayat sürmesini baban yerine o yeni eşiyle gelmesini istemiyorum musun aceba? Kendine don bi sor. Mevzu yemek falan değil daha derin.

Eşim ben yoruldum diye öyle dedi uğraştım diye bi de yarım saat önce arayıp pilav yapakoy biz geliyoruz dediler salatayı yaparken gelmiyoruz dediler ona bozuldum
Tabi tabi cnm sen yoruldun diye bozulmuştur niyeyse bu kocalar eşlerini özellikle eşlerinin Ailesine karşı korumayı çok severler Konu kendi Aileleri olunca hiç savunmazlar hatta üstünü kapatıverirler kesin sen çok yoruldun diyedir cnm seni kışkırtmak için Ailene karşı iyice doldurmak için değildir kesin

Doğrumu anlıyorum ciddi misiniz bu mu saygısızlık?? Adam merak etmiş kalmışlar bu neden büyütülür ki birde insanlar sizin için çabaliyor size tursu vs kuruluyor olabilir gelmiyoruz dediyseler kalsın evde isıt ye yemeğini de bu kadar ufak olayları da büyütmeniz eşinizin de sizin de tuaf olduğunu gösteriyor

Yahu ne garip insanlar olundu gercekten. Kırılmaya yer arıyorsunuz. Ayrıca esınız susup otursun asağı
Sizi gazlamasın. Kendı aılesı olsa yıne de aynı mı dusunurdu sızce ? Kesınlıkle hayır .
Sankı o yaptı yemeklerı, temızlıği.

Evet annenızın yaptıgı gıcık bır hareket
Ama küsecek darılacak bır sey asla degıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…