annem ve gelecekteki hayatım evliliğim

Babandan ankaradaki evi al git annenle.

Orda iş bul, babandan para da al büro açma işini boşver piyasa kötü.

Annen doğu toplumu baskısından eş dost dedikodusundan kurtulunca boşanır hatta tekrar evlenir bile

Siz bir ankaraya gelin öncelikle diyorum gerisi bence güzel gider

Annenin böyle düşünmesi cok kötü.Ayni anneden bende var.Esimle ozelimiz kalmadi.tartisamiyorum.git diyorum.gidince hasta oluyor.üzülüyor.yalnızlık cok zor.bosanmak istiyorum.sakin diyor.o boşandı.evlat bile yaninda istemiyor diyor.Yeniden evlenemezsin sen beni evlendirmemistin diyor.Oglum var 1tane.anneannesi bizle yasiyor ogluma bakiyor.krese verdim 1hafta oldu.Keske kültürel yapimiz böyle olmasa.kadin kendi başına daha rahat uasar aslinda.ama bir türlü bir düzen oturtamadim.

Babandan ankaradaki evi al git annenle.

Orda iş bul, babandan para da al büro açma işini boşver piyasa kötü.

Annen doğu toplumu baskısından eş dost dedikodusundan kurtulunca boşanır hatta tekrar evlenir bile

Siz bir ankaraya gelin öncelikle diyorum gerisi bence güzel gider
Annem kesin kes gelmek istemiyor cok kez denedim ev için 2 kez evde buldum gelemem diyor

Annenin böyle düşünmesi cok kötü.Ayni anneden bende var.Esimle ozelimiz kalmadi.tartisamiyorum.git diyorum.gidince hasta oluyor.üzülüyor.yalnızlık cok zor.bosanmak istiyorum.sakin diyor.o boşandı.evlat bile yaninda istemiyor diyor.Yeniden evlenemezsin sen beni evlendirmemistin diyor.Oglum var 1tane.anneannesi bizle yasiyor ogluma bakiyor.krese verdim 1hafta oldu.Keske kültürel yapimiz böyle olmasa.kadin kendi başına daha rahat uasar aslinda.ama bir türlü bir düzen oturtamadim.
Bende senin yaşadıklarını yaşayacagımdan korkuyorum

merhaba arkadaşlar, sürekli beni düşündüren bir derdim var. bu arada doğuluyuz annemin 9 düşüğü var kalan tek cocuk benim, kızım erkekler daha degerlidir buralarda . babam annemi benim küçüklğümden beri aldatan, 5 yıl bir kadınla imam nikahlı evlenip bir oğlu olup kadın onu terkedince baska kadınlara giden bir adam. sırf erkek çocugu yok diye bunları yaptı suan o oğlunu görmüyor ,ilgilenmiyor, nefret ediyor ,suan babam istanbulda bir kadınla yaşıyor kadını bırakmayı düşünmüyormuş, eve eskiden 15 günde bir gelir 15 gün kalırdı simdi oda yok ,1 hafta kalsa iyi kadınlarda para var diye bitmiyorlar. bana sürekli herkes evlen anneni yanına al diyor babam bile ,asıl derdim bu 5 yıl sehir dısında ünv okudum ama annem hala yalnız kalmaya alısamadı,pek beni düşünen annemde yok sırf yanında kalayım diye iş imkanım cok olmamasına ragmen burada, şehir dısında çalışmama izin vermiyor her yer aynı diye. hayatımı küçüklüğümü annem yüzünden yaşayamadım, hiç arkamda durmadı sırf erken bitirip eve döneyim diye yapamadığım bölümü bırakıp başka bölümü okumama izin vermedi.ben gelecekteki evliliğimde de anneme baktığım için eşimin yüzüme vurmasını yada aramızda sorun olmasını istemiyorum; cünkü inanamadığınız kadar üzüldüm babam yüzünden artık mutlu ve huzurlu bir hayat istiyorum.ilk günden ömür boyunca sürekli birinin kabul edecegini zannetmiyorum kabul etsede sonradan sorun çıkartır düşünüyorum, ama annemede cok üzülüyorum geceleri yalnız yatıcak yemekleri yalnız yiyecek giderek yaşlanacak ev hanımı işi yok ama benimde kendi hayallerim var annemde aynı evde bunları yaşayamam babam sürekli ankarada size ev alayım sana iş yeri açayım annenle orda yaşa diyor yani annemden kurtulma derdinde.anneannemle yaşasın diye düşündüm ama annem istemiyor evi kirletiyor diyor, vs annemde cok uyumlu sakin biri degil annesiyle bile yaşamak istemiyor birde annem sürekli acıtasyon yapar tek olduğunu sıkıldığını sürekli dile getiren biri sen evlenince babanı boşayacam diyor elalemin oğlu sürekli seni kabul edermi dedim sesini çıkarmadı lütfen yargılamayın ne biçim evlatsın annene bakmıyorsun gibisinden ben gelecegiminde mahfolmasını istemiyorum çünkü suan geceleri bile aglamaktan uyuyamıyorum babamın yaşattıkları yüzünden sizinde aynı durumu yaşayanınız varmı yada fikriniz nedir bu konuda?anneme cok boşan dedim boşanmıyor korkuyor boşanmak istemiyor bende mesleğimde başarılı degilim kendi başıma başka şehirde annemle yalnız ayakta kalamam büro açsa bile iş yapamam
En sevmediğim şey anne babaların çocukların üzerine bu kadar kendilerini atmaları.
Ben olsaydım senin yerinde çeker giderdim.
Anneme arada ziyaret eder kendi hayatımı çok olumsuz etkilemeyecek şekilde maddi yardımda bulunurdum. Tamamen unutmazdım onu. Ama asla hayatıma karışmasına izin vermezdim.
Kendisi güçlü bir kadın olup boşanıp sana hakettiğin şekilde bir hayat yaşatmamış. Kendi mutsuzluğuna seni de sürüklemiş hayatın boyunca. En sevmediğim kadın tipi evliliği çocuğuna da zarar veriyor olduğu halde boşanamayan bağımlı, ayakları üstünde durmaktan aciz kadınlar. Kendi kendine dayak yiyorsa, aldatılıyorsa kadın ve boşanmıyorsa, çocuğu da yoksa, bize ne... Öyle mutlu demek ki, dayaktan da aldatılmaktan da zevk alan insanlar var. Ama çocuğu varsa resmen bu yaptığı kamu yararına aykırı, çünkü kendisinden çok çocuğuna zarar veriyor. Ve her bir çocuk toplumun geleceği için değerli.
Kendisini bu kadar sizin üzerinize atmasına izin vermeyin. Bir zahmet başının çaresine baksın.

iç mimarlık okudum ama bütün dersleri zorla geçtim mesleğimi apamam kendi şehrimde olur ama iş yapamayabilirim
Sen de annen gibi bir çocuk yapıp ona kendini baktırmayı düşünmüyorsun inşallah. Böyle depresif olma. Biraz güçlü ol. Yaparım de. Bu kadar desteği olmayan bir insan olarak kime güvenerek derslerini kötü tuttun ki? Ayakların üzerinde durmak zorunda olduğunu bilmiyor musun?

Annen annesiyle yaşamak istemiyor sende annenle anladığım kadarıyla. O zaman sen niye annenle yasamak istemiyorsun diye sor. Vereceği cevabı da aynen kendisine iade edersin.

Sen de annen gibi bir çocuk yapıp ona kendini baktırmayı düşünmüyorsun inşallah. Böyle depresif olma. Biraz güçlü ol. Yaparım de. Bu kadar desteği olmayan bir insan olarak kime güvenerek derslerini kötü tuttun ki? Ayakların üzerinde durmak zorunda olduğunu bilmiyor musun?
biliyordum ama isteyerek tutmadım ne yapsamda başarılı olamıyordum bırakıp yapabilecegim mesleği secmeyi defalarrca düşündüm ama annem engel oldu birazda yetenek tasarım çizim agırlıklı oldugu için ezberleme işi olmadığı için yapamadım

Öncelikle babanın maddi teklifini kabul et annenin kendine ait bi evi olsun yarın öbür gün evlenirsende annene yakın bi yerde oturursun hem evi ayrı olur hem elin üstünde olur böylece

merhaba arkadaşlar, sürekli beni düşündüren bir derdim var. bu arada doğuluyuz annemin 9 düşüğü var kalan tek cocuk benim, kızım erkekler daha degerlidir buralarda . babam annemi benim küçüklğümden beri aldatan, 5 yıl bir kadınla imam nikahlı evlenip bir oğlu olup kadın onu terkedince baska kadınlara giden bir adam. sırf erkek çocugu yok diye bunları yaptı suan o oğlunu görmüyor ,ilgilenmiyor, nefret ediyor ,suan babam istanbulda bir kadınla yaşıyor kadını bırakmayı düşünmüyormuş, eve eskiden 15 günde bir gelir 15 gün kalırdı simdi oda yok ,1 hafta kalsa iyi kadınlarda para var diye bitmiyorlar. bana sürekli herkes evlen anneni yanına al diyor babam bile ,asıl derdim bu 5 yıl sehir dısında ünv okudum ama annem hala yalnız kalmaya alısamadı,pek beni düşünen annemde yok sırf yanında kalayım diye iş imkanım cok olmamasına ragmen burada, şehir dısında çalışmama izin vermiyor her yer aynı diye. hayatımı küçüklüğümü annem yüzünden yaşayamadım, hiç arkamda durmadı sırf erken bitirip eve döneyim diye yapamadığım bölümü bırakıp başka bölümü okumama izin vermedi.ben gelecekteki evliliğimde de anneme baktığım için eşimin yüzüme vurmasını yada aramızda sorun olmasını istemiyorum; cünkü inanamadığınız kadar üzüldüm babam yüzünden artık mutlu ve huzurlu bir hayat istiyorum.ilk günden ömür boyunca sürekli birinin kabul edecegini zannetmiyorum kabul etsede sonradan sorun çıkartır düşünüyorum, ama annemede cok üzülüyorum geceleri yalnız yatıcak yemekleri yalnız yiyecek giderek yaşlanacak ev hanımı işi yok ama benimde kendi hayallerim var annemde aynı evde bunları yaşayamam babam sürekli ankarada size ev alayım sana iş yeri açayım annenle orda yaşa diyor yani annemden kurtulma derdinde.anneannemle yaşasın diye düşündüm ama annem istemiyor evi kirletiyor diyor, vs annemde cok uyumlu sakin biri degil annesiyle bile yaşamak istemiyor birde annem sürekli acıtasyon yapar tek olduğunu sıkıldığını sürekli dile getiren biri sen evlenince babanı boşayacam diyor elalemin oğlu sürekli seni kabul edermi dedim sesini çıkarmadı lütfen yargılamayın ne biçim evlatsın annene bakmıyorsun gibisinden ben gelecegiminde mahfolmasını istemiyorum çünkü suan geceleri bile aglamaktan uyuyamıyorum babamın yaşattıkları yüzünden sizinde aynı durumu yaşayanınız varmı yada fikriniz nedir bu konuda?anneme cok boşan dedim boşanmıyor korkuyor boşanmak istemiyor bende mesleğimde başarılı degilim kendi başıma başka şehirde annemle yalnız ayakta kalamam büro açsa bile iş yapamam

Evlenmeyi dusundugun bi aday varmi ? Bence evlensende ayni apartmanda baska bi daire alin annenize yemekten yemege gelir gider. Kalmaya evine gider. Basinizdan atamazsiniz tabiki ama annenizle anlasmaniz lazim. Evlenince ayni evde kalmam ama yakin bi yerde ev tutarsiniz annenize. Maddi olarak sikintiniz yokmus ustelik

Yurtdışinda yaşıyorum, hayatları gözlemlemek açısından söylüyorum bunları, benim komşum 67 yaşında bayan eşi ise 70 den fazladır benden bedenen daha dinç ve Sağlıklı lar, bir kızları var başka şehirde yaşıyor hem komşum arada gidiyor hem kızı Hafta sonları arada geliyor kimse kimseye bana bak diye beklenti içinde değil, ve gelelim can alıcı noktaya! Komşumun annesi 92 olacak bu yaz ve başka bir şehirde yalnız yaşıyor! Arada geldiğinde görüyorum hep bişeyler yapmak için iki büklüm dolaşıyor kızına bana bak demiyor neyse demem oki herkez kendi hayatını yaşasın ama annen haftada bir kez gidebileceğini bir mesafede olsun, evlen fakat öncesinde sen araya mesafenin koyki evliliğine müdahalede bulunmasın, yakınında gözünün önünde olsun fakat sizi rahatsız edecek kadar degil

annenin ajitasyonlarına kulak asmamaya başlardan istedigin üni de istedigin şehirde oturup evlenip bir yuva kurabilirsin. hatta baban işi kursun annene ve sana 2 daire alsın. birinde sen birinde annen otursun.
sen ara ara git. annene yardım et. aglarsa olmaz buna alışacaksın de. empoze et bu fikri.
yada 2 darire bir dükkan - 1 taneyi kiraya verirsiniz. evlenene kadar annen ile kalırsın ama annene kulak vermicen.
ben seni kötü evlat gibi asla görmem aksine dogru olan bu.

Babanız Ankara'da büro açsın. Bu fırsatı sakın ama sakın kaçırmayın. Bir çok zehir gibi yetenekli ama büro açacak gücü olmayan iç mimar var, bir başkasının bürosunda memnun olmadığı koşullarda çalışan, ah bir kendi bürom olsa diyen iç mimar var. Siz para koyarsınız, hepimiz eşit ortak olacağız, işler ortak çıkacak, senin müşterin benim müşterim yok, birlikte üretecek birlikte paylaşacağız kazandığımızı dersiniz, koşa koşa gelecek pek çok genç meslektaş bulusunuz, zamanla sizden daha iyi yapandan işi de öğrenirsiniz. Çizim yetenek değildir, çizim eğitimle öğrenilir bir şeydir. Yetenek, çizebilmek ile ilgili değil, tasarımı oluşturmak ile ilgili. Yeteneğiniz yoksa bile, gördükçe, pratik yaptıkça, zamanla o tecrübeyle kapatırsınız pek çok şeyi.

Annene bir kedi al. Onunla yasasin. Sende hayatini kurtar. Hayallerini yasa. Herkes dunyaya bir kere geliyor bir omur mutsuzlugun luzumu yok...

Hiç birimiz kendi rizamiz ile dünyaya gelmedik..
Hiç birimiz ailemizin sigortası değiliz.
Anne yada baba, dara düşer, borca batıklik gibi bir durum olur .
Sağlık problemleri olur, evlat olarak maddi ve manevi desteğini esirgemen yanlış ve ayıp olur..
Ama anne iyi ve saglikli iken yapmış olduğu tam anlamı ile bencillik.
Kendisinin kötü bir evlilik yaşamasının sebebi sen değilsin .
Baban ile arasında ki durum seni ilgilendirmemeli.
Aksine annen kötü bir evlilik hayatı yaşadığı için senin mutlu olmanı istemeli.
Ev, ev üstüne olmaz.

Annenizle hayata bakış açılarınız farklı,o istemiyor diye hayatınızı ertelediginizin farkinda misiniz? Zaman geçiyor,yasiniz ilerliyor. Mutlu olmak için kararlı olmak zorundasınız. Her zaman her doğruyu büyükler bilemiyor maalesef... Şimdiden bazi seylerin farkına varmissiniz,elinizdeki imkanları degerlendirin.

9 evlat acisindan sonra Allah eli ayağı duzgun,saglikli bir cocuk vermiş ve bu çocuğa kiz-erkek ayrimi mi yapmislar? Pess..

Babanız Ankara'da büro açsın. Bu fırsatı sakın ama sakın kaçırmayın. Bir çok zehir gibi yetenekli ama büro açacak gücü olmayan iç mimar var, bir başkasının bürosunda memnun olmadığı koşullarda çalışan, ah bir kendi bürom olsa diyen iç mimar var. Siz para koyarsınız, hepimiz eşit ortak olacağız, işler ortak çıkacak, senin müşterin benim müşterim yok, birlikte üretecek birlikte paylaşacağız kazandığımızı dersiniz, koşa koşa gelecek pek çok genç meslektaş bulusunuz, zamanla sizden daha iyi yapandan işi de öğrenirsiniz. Çizim yetenek değildir, çizim eğitimle öğrenilir bir şeydir. Yetenek, çizebilmek ile ilgili değil, tasarımı oluşturmak ile ilgili. Yeteneğiniz yoksa bile, gördükçe, pratik yaptıkça, zamanla o tecrübeyle kapatırsınız pek çok şeyi.
Haklısınız bu dediğinizi hayata gecirmeye calıstım öyle arkadas vardı onlar birlikte iş yapmak istemedi bir yerde çalışıp para biriktirip kendi yerimizi açarız dediler onun dısındada insan bulamadım yoksa dediğiniz gibi ortak olurdum biriyle ama olmadı malesef

Back
X