ANNEM VE KAYINVALİDEM!!! Artık çıldırıcam ben....

seti siz kendınız mı begendınız
4700 normal bir rakam
ne cok ucuz ne de cok pahalı değil

bana set alınmıs benım haberım bıle yoktu, nişanda bile anca takılır öylesi
kvalidem düğünden once dedi ki,
bilekliğini baban taksın
kupelerını gorumcen
kolyesını de ben takayım dedi

bir seti 3 kişiden faydalandırmak ıstedı yanı o kadar yüzsüz
ben de seti bir kişi takar dedim
baktım ertesı gun annesı setı taktı babası da bır zahmet bır bılezık , ablası da bir bilezik taktı
ben orda tamam anne desem 2 bilezik olmayacaktı bunun hesabını yaptılar

ve evimi gelip gormedıler bıle kurulurken , eşimle ben yaptık herseyi
kv kurulan eve 3 ay snr geldi

annenize bunları anlatın belkı 4700 ile tesellı bulur

Ben de anlatayım

Herşeyi biz aldık seti de aldık kuaförde taktık

Kv benim param yok dedi zira evine yeni buzdolabı vs aldı benimkinden pahalı misafir gelecek ya

Etrafta geline 4 Bilezik taktık dedi bir kendi bir baba iki de görümce taktı kızlar zaten çalışıyorlar yani o bileziklerin Kv ile ilgisi yok

Bir araba tutmuşlar evden düğüne kader ki şehir içi bence gerek yok da işte eve gelenler falan toplanıp gelmişler kızı Evlenince de tuttular o arabayı

Çok mu umrumda hayırrr

Hiçbirşeye ağzını açıp karışabilir mi hayır evimi boş eşyamı az bulur mu evet onu ilgilendirir mi hayır

10 yıldır evliyim huzurluyum

Ben de anlatayım

Kv benim param yok dedi zira evine yeni buzdolabı vs aldı benimkinden pahalı misafir gelecek ya

Etrafta geline 4 Bilezik taktık dedi bir kendi bir baba iki de görümce taktı kızlar zaten çalışıyorlar yani o bileziklerin Kv ile ilgisi yok

Bir araba tutmuşlar evden düğüne kader ki şehir içi bence gerek yok da işte eve gelenler falan toplanıp gelmişler kızı Evlenince de tuttular o arabayı

Çok mu umrumda hayırrr

Hiçbirşeye ağzını açıp karışabilir mi hayır evimi boş eşyamı az bulur mu evet onu ilgilendirir mi hayır

Biz bu şekilde evlendırmediğimiz için kardesımı ve cevremde de bu kadar ilgisiz aileler gormediğim için bana çok garip gelıyor

insanlar destek oldular dıye evimizde söz sahibi olacak değiller , bu çok ayıp

düğün dernek olaylarında erkek tarafına ' yolunacak kaz gözüyle bakılması ' kafası bitmediği sürece bu sıkıntıları her evlenecek çift yaşayacak gibi..eskiden başlık parası vardı şimdi set,altın isteme, şunu yapsınlar,bunu yapsınlar var.
annene de ki; karışma!
hem mağazadan direkt getirdiklerinde eğer varsa bi hasar,arıza hemen müdehale edilir zaman kaybı yaşanmaz.
Dedim yok bişolmaz diyo kırılmaz çizilmez bende dedim tek bir bardağım bile kırılırsa sen verirsin parasını he tamam diyo

Beyaz eşya mobilya falan ne tasiyacaksin güzelim. Biz de beyaz eşyayı memleketten seçtik parasını ödedik, oturacagimiz ilçeye kendileri yolladı ve onlar kurdular. Arçelik beko gibi firmalar mağazadan eve cikarmadiysan yapıyor bunu. Hatta o zamanlar ÖTV muhabbeti vardı. Biz sozlenince aldık eşyaları da 8 9 ay bekledi sonra tamam yollayın deyince oturacagimiz ilçeye yollandı kurulumu yapıldı. Ceyizimi de annemler kv deler evi kurmaya yardıma gelirken getirdiler.

Hoş benim annem de o zaman davullu zurna, kamyonu olmadı diye kavga etti benle. Ama eşimle ögretmeniz memlekette değiliz. Hiç uğraşamayiz dedim ikna ettim.

Polyanna ne alaka anlamadim, dugun arefesinde boyle seyler olur, herkes yasiyir bunlari, biz de ayrilma asamasina gelmistik. Onemli olan kimseyi kirmadan atlatmaya calismak bence. Anneni kirma dedim yine diyorum, evlenip hele bir de cocugun olunca geri donup baktiginda anlarsin. Mudahele etmek hos degil ama anne babalar illa ki mudahele eder, bazi konular mudahele kaldirir bazisi kaldirmaz.
Ama herşeye müdahale edilip bu denli geceleri uykularımı kaçırmama neden olunuyorsa bende kaldıramıyorum

iki kişi evleniyorsunuz. Ben senin yerinde olsam kimseden bir iğne bile istemezdim. Her işimi kendim yapardım. Hediyesi olan gelir düğün de kına da nisanda artık takar. Böyle olursan sonra kimse de sana kalkıp kV lik, gorumcelik vs yapamaz.

Burada ki kadınları da çok dinleme yok o onun görevi yok bu bunun görevi. Herkes her gelenegine gorenegine göre her bir görevi yapsın istiyorlar. Sonra da kV her işlerine karısınca auuuvvvv.

Yani sana önerim annene de çok laf söylemek düşmez. Annenin de karıştırma kV yi de. Evlenecek kadar buyumusseniz aldığınız eşyaları bir şekil eve tasimanin yolunu esin ile bulabilirsin.
Eşya değil benim çeyizim gidicek annemde diyo onlar ödesin parasını

Beyaz eşya mobilya falan ne tasiyacaksin güzelim. Biz de beyaz eşyayı memleketten seçtik parasını ödedik, oturacagimiz ilçeye kendileri yolladı ve onlar kurdular. Arçelik beko gibi firmalar mağazadan eve cikarmadiysan yapıyor bunu. Hatta o zamanlar ÖTV muhabbeti vardı. Biz sozlenince aldık eşyaları da 8 9 ay bekledi sonra tamam yollayın deyince oturacagimiz ilçeye yollandı kurulumu yapıldı. Ceyizimi de annemler kv deler evi kurmaya yardıma gelirken getirdiler.

Hoş benim annem de o zaman davullu zurna, kamyonu olmadı diye kavga etti benle. Ama eşimle ögretmeniz memlekette değiliz. Hiç uğraşamayiz dedim ikna ettim.
Ya annem diyoki mağazadakileri de alalım eve çıkaralım birdaha evden yükleyelim gönderelim çıldırdım

Kızlar herkesmi bunları yaşadı herkestemi aynı olaylar oldu yemin ederim artık çıldırıcam. Ben başka bir şehire gelin gidicem 2 ay var düğünüme şimdi de gündemde benim eşyalarım gidicek ve onun ücretini kim ödeyecek erkek tarafı aldığınız mağazalar göndersin dedi en baştan bişeden haberleri yokken annem de şimdi başka bi iş çıkardı ki kamyona yükleyelim herşeyi erkek tarafı ödesin. Bazen annem çok zorluyo ben abartıdan nefret eden biriyim gerdanlık setini kibar narin bişey aldım4. 700 falan annem de niye 7mlyarlık bişe almadın zaten ne yaptılarki falan deyip moralimin içine ediyor ya resmen annem ve birde kv mıymıntılığı yüzünden biz kötü oluyoruz bıktım.... Kayınvalidem de birşey bilmem benle bu tür şeyler konuşmayın ben bakmam ben etmem deyip kenara çekiliyo ondan sonrada benden gelinlik yapmamı bekliyo ya varmı böyle bişe kınama bile gelmeyecek kadın.....

Kızlar sizde neler oldu ne yapmalıyım akıl verin. Açıkçası nişanlımın tarafı da biraz pinti annesi ve babası.

Şöyle söyleyim ANNE yüreği yani size daha iyi şeyler alınmasını istediği için bu yaklaşımı
Yoksa onun cebine girecek birşey yok ama konuşurlar işte :)
AYNI ŞEY EŞYALAR İÇİNDE geçerli ,zaten sizin evden gitmenizin sancısı başlamıştır ANNE kalb,nde.
Şuanda size çok görev düşüyor alttan alın ve sakin olun, haklısın deyin geçiştirin.

Ben de anlatayım

Çok mu umrumda hayırrr

Maşallah

Bizim adette o da yoktur mesela annem asla almam diyo

Annen resmen evliliği ticarete dökmüş. Senin mutluluğunu umursamıyor, erkek tarafına ne kaktırırım derdinde.
Ne kadar ayıp ya.
Önce evladının mutluluğunu düşünmeli. Şöyle güzel bir sürecini zehir ediyor resmen.
Damadına bir takım alsa ne olacak iflas mı edecek?
Çok kınadım anneni

Şöyle söyleyim ANNE yüreği yani size daha iyi şeyler alınmasını istediği için bu yaklaşımı
Yoksa onun cebine girecek birşey yok ama konuşurlar işte :)
AYNI ŞEY EŞYALAR İÇİNDE geçerli ,zaten sizin evden gitmenizin sancısı başlamıştır ANNE kalb,nde.
Şuanda size çok görev düşüyor alttan alın ve sakin olun, haklısın deyin geçiştirin.
Öyle yapıyorum zaten inanın aırf evde konuşulmasın o konular diye evden çıktım dışardayım yani
seti siz kendınız mı begendınız
4700 normal bir rakam
ne cok ucuz ne de cok pahalı değil

bana set alınmıs benım haberım bıle yoktu, nişanda bile anca takılır öylesi
kvalidem düğünden once dedi ki,
bilekliğini baban taksın
kupelerını gorumcen
kolyesını de ben takayım dedi

bir seti 3 kişiden faydalandırmak ıstedı yanı o kadar yüzsüz
ben de seti bir kişi takar dedim
baktım ertesı gun annesı setı taktı babası da bır zahmet bır bılezık , ablası da bir bilezik taktı
ben orda tamam anne desem 2 bilezik olmayacaktı bunun hesabını yaptılar

ve evimi gelip gormedıler bıle kurulurken , eşimle ben yaptık herseyi
kv kurulan eve 3 ay snr geldi

annenize bunları anlatın belkı 4700 ile tesellı bulur
Ya ne yapsalar annemin gözüne giremezler de artık ben arada kalıyorum

Annen resmen evliliği ticarete dökmüş. Senin mutluluğunu umursamıyor, erkek tarafına ne kaktırırım derdinde.
Ne kadar ayıp ya.
Önce evladının mutluluğunu düşünmeli. Şöyle güzel bir sürecini zehir ediyor resmen.
Damadına bir takım alsa ne olacak iflas mı edecek?
Çok kınadım anneni
Bende kınadım ama elden bişe gelmiyor annem deyip sususp oturuyorum

Ayrıca kına gecesinde kV yi niye istiyorsun. Artik komşu teyzeler ile kına geceleri out. Kız arkadaşlar ile dışarıda kutlanan konsept partiler in bebeğim. Bulunduğun şehirde illaki bu tarz bir organizasyon planlayabileceginiz mekanlar vardır.
Var organizasyonlu yaptık zaten işte ahh ah

Anneniz neden maddiyatla bu kadar ilgili anlamadım çok para harcanınca ne oluyor bilmiyorum yani nakliyat parası niye verilsin ki boş yere. İlla para çıksın ceplerinden zihniyeti çok yanlış ayrıca o eşyalar nakliyeci ile giderse eşyalara zarar gelme olasılığı da çok yüksek. Koyarken çıkarırken çizerler falan ama firmalar direkt gönderirse daha dikkatli olurlar. Kaynananız belki kötü görünmek istemiyordur o yüzden karışmıyordur alacaklarını almışlardır zaten. Farklı şehirlerde olunca kaynanalar gelmiyor kınaya takmayın onlarında orada hazırlıkları olacak sonuçta düğün için.
Doğru onu artık geride bıraktım annem böyle sorunlar çıkardıkça onlarınki sönük kalıyor

Ayrıca kurban kesmek yok bayramlık zırt pırt bunlar zorunlu değil. Sen güçlü durursan annende susar.
Bak ben gelmişim kaç yaşına anneme artık bayramlık aldırmıyorum çocuk muyum ben diye kayınvalideme mi aldıracağım dedim, bayramda bir masraf ettirmedim. Ne bayramlık ne kurban falan. Hatta ellerine öpmeye gittiğimde çikolata da götürdüm, eşim de anneme çikolata çiçek getirdi o bayram el öpmeye geldiğinde.
Bohça dediler, hele teyzemler yok kardeşi evlenir bohça yapılır insanlık hali kıskanırsıni aldır bir şeyler dediler. Ben istemiyorum dedim. Bana kayınvalidem saç tokası dahi almadı, aldırmadım.
İstemede kayınpeder adetiniz kaç bilezik dedi, annem gençler kendileri anlaşmışlar birbirlerini sevmişler bu tip pazarlıkları ben yapmam, kızım o benim hangi bilezik değerini ölçer dedi. Kayınpeder ve kayınvalide illa bileziğe sen de gel dediler, siz alın dedim bırak pazarlığı. Kayınvalidem bütçesine göre bir şeyler aldı taktı.
Aynı şekilde dünya para sete gömmek yerine ömür boyu takacağım gayet ufacık bir elmas kolye küpe aldım o da setlerden ucuza geldi zaten ki annem de pahalı şeye koşma diye tembihlemişti.
Ben mal değilim, annem de benim değerimi maddiyatla ölçmediği için sorunsuz evlendik. İki taraf da birbirne hala saygı duyuyor. En önemlisi o. Annen üç kuruş için kızının duruşunu zedeliyor ve arayı bozuyor. Bu yaptığı çok kötü bir şey.
Ayrıca benim evden çıkan eşyalara kayınpeder de nakliye tutmak istemedi. Bir arkadaşının yarı ticari arabasıyla taşındı Annem de cimriler demedi, ben de...
Bu işler karşılıklı anlayış olmazsa olmaz.
Annenle cidden konuş. Böyle olmaz

Kızlar herkesmi bunları yaşadı herkestemi aynı olaylar oldu yemin ederim artık çıldırıcam. Ben başka bir şehire gelin gidicem 2 ay var düğünüme şimdi de gündemde benim eşyalarım gidicek ve onun ücretini kim ödeyecek erkek tarafı aldığınız mağazalar göndersin dedi en baştan bişeden haberleri yokken annem de şimdi başka bi iş çıkardı ki kamyona yükleyelim herşeyi erkek tarafı ödesin. Bazen annem çok zorluyo ben abartıdan nefret eden biriyim gerdanlık setini kibar narin bişey aldım4. 700 falan annem de niye 7mlyarlık bişe almadın zaten ne yaptılarki falan deyip moralimin içine ediyor ya resmen annem ve birde kv mıymıntılığı yüzünden biz kötü oluyoruz bıktım.... Kayınvalidem de birşey bilmem benle bu tür şeyler konuşmayın ben bakmam ben etmem deyip kenara çekiliyo ondan sonrada benden gelinlik yapmamı bekliyo ya varmı böyle bişe kınama bile gelmeyecek kadın.....

Kızlar sizde neler oldu ne yapmalıyım akıl verin. Açıkçası nişanlımın tarafı da biraz pinti annesi ve babası.
Bizde normalde çeyiz çıkarma oluyor. Onun yol ücretini filan erkek tarafı ödüyor. Hatta çeyiz çıkarma davullu zurnalı bildiğin eğlenceli oluyor.Ama ben hep eşimle hallettim işlerimi kimseyi karıştırmadık eşim geldi araba tuttuk götürdük ikimiz. Taşırken kayınlarım yardım etti o kadar. Eşim ödedi arabanın ücretini ama kimse sormadı bile kim ödedi diye. Nişanlınla hallet canım kafan kulağın rahat olur. Anneler maalesef düğün üstü yardımcı olmaktan çok strese sebep oluyorlar.

Evlilik hazırlığında benim çevremde erkek tarafı, ben bilmem etmem karışmam diyip kendini geri çekiyorsa kız tarafı üzerine gidiyor. Zorlamalar oluyo anneniz gibi. Üzerine düşeni yapıyorsa ya da elinden geleni yapıyorsa o zaman kız tarafı daha fazlasını yapıyo daha ılımlı oluyo.

Ayrıca kurban kesmek yok bayramlık zırt pırt bunlar zorunlu değil. Sen güçlü durursan annende susar.
Bak ben gelmişim kaç yaşına anneme artık bayramlık aldırmıyorum çocuk muyum ben diye kayınvalideme mi aldıracağım dedim, bayramda bir masraf ettirmedim. Ne bayramlık ne kurban falan. Hatta ellerine öpmeye gittiğimde çikolata da götürdüm, eşim de anneme çikolata çiçek getirdi o bayram el öpmeye geldiğinde.
Bohça dediler, hele teyzemler yok kardeşi evlenir bohça yapılır insanlık hali kıskanırsıni aldır bir şeyler dediler. Ben istemiyorum dedim. Bana kayınvalidem saç tokası dahi almadı, aldırmadım.
İstemede kayınpeder adetiniz kaç bilezik dedi, annem gençler kendileri anlaşmışlar birbirlerini sevmişler bu tip pazarlıkları ben yapmam, kızım o benim hangi bilezik değerini ölçer dedi. Kayınpeder ve kayınvalide illa bileziğe sen de gel dediler, siz alın dedim bırak pazarlığı. Kayınvalidem bütçesine göre bir şeyler aldı taktı.
Aynı şekilde dünya para sete gömmek yerine ömür boyu takacağım gayet ufacık bir elmas kolye küpe aldım o da setlerden ucuza geldi zaten ki annem de pahalı şeye koşma diye tembihlemişti.
Ben mal değilim, annem de benim değerimi maddiyatla ölçmediği için sorunsuz evlendik. İki taraf da birbirne hala saygı duyuyor. En önemlisi o. Annen üç kuruş için kızının duruşunu zedeliyor ve arayı bozuyor. Bu yaptığı çok kötü bir şey.
Ayrıca benim evden çıkan eşyalara kayınpeder de nakliye tutmak istemedi. Bir arkadaşının yarı ticari arabasıyla taşındı Annem de cimriler demedi, ben de...
Bu işler karşılıklı anlayış olmazsa olmaz.
Annenle cidden konuş. Böyle olmaz
Konuşucam

Bizde normalde çeyiz çıkarma oluyor. Onun yol ücretini filan erkek tarafı ödüyor. Hatta çeyiz çıkarma davullu zurnalı bildiğin eğlenceli oluyor.Ama ben hep eşimle hallettim işlerimi kimseyi karıştırmadık eşim geldi araba tuttuk götürdük ikimiz. Taşırken kayınlarım yardım etti o kadar. Eşim ödedi arabanın ücretini ama kimse sormadı bile kim ödedi diye. Nişanlınla hallet canım kafan kulağın rahat olur. Anneler maalesef düğün üstü yardımcı olmaktan çok strese sebep oluyorlar.
Evet ya resmen öyle stres nedeni

Evlilik hazırlığında benim çevremde erkek tarafı, ben bilmem etmem karışmam diyip kendini geri çekiyorsa kız tarafı üzerine gidiyor. Zorlamalar oluyo anneniz gibi. Üzerine düşeni yapıyorsa ya da elinden geleni yapıyorsa o zaman kız tarafı daha fazlasını yapıyo daha ılımlı oluyo.
Aynenn öyle

Back
X