ANNEM VE KAYINVALİDEM!!! Artık çıldırıcam ben....

Ah ah sorma Grönland ta yaşamak istiyorum resmen
ALLAH yardim etsin canim. Zor isler gerctende. Genelde sorun cikmasin gittigi yerde kizimi ezmesinler diye kiz aileleri alttan alir erkek aileleri cirit atar. Anlayissiz olur. Ama hic cocuklari dusunmezler.
InsaALLAH hersey gonlunce olur

Magazalar sehir disina ucretsiz nakliye yapmaz.. bi zahmet erkek tarafi karsilasin nakliyeyi. Ben anlamiyorum bu insanlari hamama giren terler. Ev kurmak kolaymi bu kadar ufak tefek seylere masraf etmeyeceklerse hic gelin almasinlar. Ne demek kv kina gecesine gelmiyor.... Annenizede ben bunu beğendim bana destek ol zaten stresliyim beni kiskirtma sakinlestir de. O senin annen seni elbet anlar.
Evet bir kaç kere dedim uyardım niye strese giriyon ben ne dedimki triplerine giriyor o yüzden çok konuşmamaya çalışıyorum evde durmamaya çalışıyorum

ALLAH yardim etsin canim. Zor isler gerctende. Genelde sorun cikmasin gittigi yerde kizimi ezmesinler diye kiz aileleri alttan alir erkek aileleri cirit atar. Anlayissiz olur. Ama hic cocuklari dusunmezler.
InsaALLAH hersey gonlunce olur
Amin Allah razı olsun teşekkür ederim

Olabilir ben duygusalım ama siz tanımadan konuştuğunuz için olabilir

Benim arkadaşım evlenirken bu nedenle sedef geçirdi.
İki ayrı şehirdeydiler. Kız kayınvalidenin olduğu şehirde oturacaktı. Kayınvalide nişanda ben çikolata çiçek geleyim diyor. Hani buradan bohça taşımak manasız, evlenince ne istersen alırız. Gayet makul bir teklif bence. Annesi kıyametleri kopardı, elalem ne dermiş. Kızcağız o kadar üzüldü ki.
Onun annesi de çok bencildi. Elalem için kızının en mutlu olması gereken günleri zehir etti.
Yemişim geleneğini yemişim milleti benim kızım mutlu olsun diyemiyor.
Geleneği de işine göre alıyor. Size dört bin liraya gerdanlık alınmış, peki anneniz düğünde damada neden saat takmıyor? Mesela damada kızın ailesinin kaliteli bir saat takması da gelenektir.
Gelinlik nasıl damat tarafından alınırsa damatlık da öyledir. Onda neden bohçayı kullanıyor. Ki kendiniz dediniz 200 lira tuttu bohça diye. Damatlığı 200tlye alamazdı. Orada da uyanıklık etmiş o zaman. Kayınvalide damada gitse sizin anneniz gibi bunları söylese ne hissedersiniz. Sürekli sizi kışkırtıyor çünkü.
Ucuza kaçıyorlar diyor sürekli de kendi 200 tl bohçayla ve saat almadan bedavaya kapadı o zaman o ne olacak?

Alınmış eşyaların taşınma ücreti, benim gibi örfi kurallar ve anane dışında durmaya gayret gösteren biri için bile, erkek tarafı tarafından karşılanması gereken bir masraf.
Bunun dışında, düğün arefesinde yapılmış ya da yapılacak hiç bir masraf, düğün sonrası mutluluğu pozitif yönde etkilemiyor. İsterseniz otuz bin liralık bir takı seti alın.. Aksine bu tarz durumlar genelde evliliği negatif etkiliyor. Herkes gücü nispetinde bir şeyler yapmaya çalışırsa ne güzel. Hatta içinden geleni.. Bu tarz durumlarda kimseye minnet dahi edilmese diyeceğim ama bu da nedenlerini sayamayacağım için eminim ters gelecektir.
Evlilikte sonradan ortaya mutlaka çıkacak ikili problemlerde, kimseye minnet etmemiş olmak, bunu yaparken mesafeli ve üstten bir duruş sergilemek, sonra ki dönemlerde inanılmaz pozitif etki ediyor evliliğe. Daha o aşamada her iki tarafın ailesini de "İçinizden geleni yapın" diyerek bir kol mesafesi uzakta tutmak, sorun çıktığında "Evliliğin ilk adımında herkes ne kadar karıştı ise, böyle durumlarda da o kadar karışmalı" diyerek yine üstten bir tavırla uzakta tutmak daha doğru.. Mesafeli durmaya şimdiden başlamalı. Müstakbel eşi de şimdiden bu mesafeye alıştırmalı.

annene agzının payını ver, nişanlına da şimdiden alttan alttan '' annen kınaya gelmez, elin agzına benı sakız ederse benden bişi beklemesın!'' tarzında konus ve topu sen degıl nişanlın devralsın
sonucta onun annesı ve onun konusması gerekıyor
sen hem kendı annenı hem onun annesını nıye dert edeceksın kı!

Ya bizde satmayalım diye hem narin hemde ucuz bişe istedik gerçekten nişanlım dedi hani biyere giderken hiçbişeyin olmasada set kalsın hatıra diye bozdurmicaz zaten ama dinleyene aşk olsun
nıye şimdiden hıc bırseyın kalmazsa diyoekı nışankınız. belkı hıc birini satmıcam?! 10 yıllık evlıyım tüm takılarım duruyor...
üstelik kv denız niye kınaya gelmıyormuş?! annen haklı sana deger verseler ıyı olur.

Alınmış eşyaların taşınma ücreti, benim gibi örfi kurallar ve anane dışında durmaya gayret gösteren biri için bile, erkek tarafı tarafından karşılanması gereken bir masraf.
Bunun dışında, düğün arefesinde yapılmış ya da yapılacak hiç bir masraf, düğün sonrası mutluluğu pozitif yönde etkilemiyor. İsterseniz otuz bin liralık bir takı seti alın.. Aksine bu tarz durumlar genelde evliliği negatif etkiliyor. Herkes gücü nispetinde bir şeyler yapmaya çalışırsa ne güzel. Hatta içinden geleni.. Bu tarz durumlarda kimseye minnet dahi edilmese diyeceğim ama bu da nedenlerini sayamayacağım için eminim ters gelecektir.
Evlilikte sonradan ortaya mutlaka çıkacak ikili problemlerde, kimseye minnet etmemiş olmak, bunu yaparken mesafeli ve üstten bir duruş sergilemek, sonra ki dönemlerde inanılmaz pozitif etki ediyor evliliğe. Daha o aşamada her iki tarafın ailesini de "İçinizden geleni yapın" diyerek bir kol mesafesi uzakta tutmak, sorun çıktığında "Evliliğin ilk adımında herkes ne kadar karıştı ise, böyle durumlarda da o kadar karışmalı" diyerek yine üstten bir tavırla uzakta tutmak daha doğru.. Mesafeli durmaya şimdiden başlamalı. Müstakbel eşi de şimdiden bu mesafeye alıştırmalı.

çok güzel anlatmışsınız gerçekten
alınan hiçbirşey sana mutluluk getirmiyor , aksine borçla alınan herşey bir kavga gürültü sebebidir.

hemen satmazsa bir de 22 ayar alırsa cok kaybolmuyor.2 yıl içinde işçilik abörte oluyor.bazıları işçilik almıyor ya da çok dusuk alıyor pazarlığa bağlı.
İşçiliksiz kimse satış yapmaz. Kuyumcuların karı dükkanın giderleri çoğunlukla işçilikten kazanılır. Aldığınız takı setini pırlantayı değer kaybı olmadan satmanız mümkün değildir. Ancak kuyumcu tanıdığınız olur. Kendi karını almaz o başka. Ama buradaki durum o değil.

Son düzenleme:
şurada tertemiz yuva kurmaya çalışıyorsunuz

bu kv ler niye bu kadar dangalak bilmiyorum ya
konuş nişanlınla hallet canım ne kendi anneni nede kvni karıştırma hiçbir işine

Annenin amacı ne ara bozmak mi hiç hoş değil bence mağazalar gonderiyosalar daha neden para odensin yazık değil mi karşı tarafta insan sokaktan toplanmiyo para hiç actirma bile konuyu mağazalara haber verin göndersinler eğer kabul ederlerse.

Biz bu şekilde evlendırmediğimiz için kardesımı ve cevremde de bu kadar ilgisiz aileler gormediğim için bana çok garip gelıyor

insanlar destek oldular dıye evimizde söz sahibi olacak değiller , bu çok ayıp

O onun görevi bu bunun görevi yapacak tabi diye davranışla yaptirirsan her şeyi o da gelir söz sahibi (olamaz tabi ama) öyle davranır. Sonra nolur sen hasta olursun. Ne gerek var hep topu 7-10 bin liralık bir yardım için.

Kızın annesi yani annem aslında cimri değil eli bol ama çok ta değil benim kadar asla değil ya ne bileyim külçe külçe altın alsalar nolacak ki neyime yarayacak para değilmi canı cehenneme lanet olsun

Yaa canım senin annen biz kız tarafıyiz nazlı oluruz her istediğimiz yapılır. Mantıği ile düşünüyor. bunlar da çok cimriymis kV bi çeyrek takmamak için kınayan gelmedi yuh diyordur. Kos bey kız bedavaya gidiyor diyordur. :)) üzme canını kuzum ya. Şimdi sen sanırım kV nin olduğu şehre gideceksin galiba. O kiskaniyordur seni ve damadı. Anne falan diyor musun onun yanında? Yani ya annen anlattıklarına göre paragöz. Harcatalim da değerimiz bilinsin mantığında. Ya da sen başka memlekete gideceksin diye huzursuz oradan değil buradan yürüyor.

Damatligi da annenler almak istemiyorsa zorlama. Hiç de mahcup olma. Kocan alsın kendi damatligini bir zahmet. KV ve onların taraf siz halledin diyorsa pekçok şeyi onlar da oğulları düğüne gelirken giyecek kıyafeti bi zahmet hallediversinler

Yine de annenle ilgili olumsuz seyler konusup paylaşma derim..

Evet annesiyle yaşadığı her uyumsuzluğu gelip anlatırsan sen unutur gidersin nisanlinda kalır. Sonra önüne çıkarıp çıkarıp durur. Kaldı ki kV çok ilgisizmis. Nisanlina bundan hiç bqhsetmediysen üstümüze düşeni yapti anacigim algısı vardır zaten.

annende hata satılık mal gibi 7 milyarlık takı mı isteyecektin? bizde erkek tarafı hiçbişey yapmadı hatta evlenmeye karar verdiğimizde nikahtan evlenin düğüne gerek yok size masraf olmasın dediler mahcup bile olmadn. kayınvalidem de 1 bilezik taktı onu da her yerde övünerek söyler 1500 tl lik bilezik aldım en ağırından diye. kendi görgüsüzlüğü deyip geçiyorum onun parası da umrumda diil

Evet annesiyle yaşadığı her uyumsuzluğu gelip anlatırsan sen unutur gidersin nisanlinda kalır. Sonra önüne çıkarıp çıkarıp durur. Kaldı ki kV çok ilgisizmis. Nisanlina bundan hiç bqhsetmediysen üstümüze düşeni yapti anacigim algısı vardır zaten.
Ne kadar iyi olursa olsun karsi tarafa fazla koz vermemek gerekiyor.. Evlilik savas veya politika degil elbet ama bazi konularda tedbirli olmakta fayda var.. Gerci insan olan her seyi gorse de lafini etmez, insan degilse bisey bulamazsa uydurur kusur yapistirir, o da ayri bi konu..

Back
X