annem ve kızlarım

Pipet

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
3.338
3.939
698
arkadaşlar belki bunu şımarıklık olarak göreceksiniz ama bilemiyorum benim sorunum annemin kızımla fazla ilgilenmesi, tamam allah razı olsun hakkını asla ödeyemem, kendini çok yoruyor ama kızımla artık pek zaman geçiremez hale geldim, kızım artık beni itiyor, ağlayınca annemin kucağına gidiyor. acaba haksızlık mı ediyorum ben mi şımarıklık yapıyorum bilmiyorum, bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. konuyu şöyle özet geçeyim

biri 22 aylık, diğeri 4 aylık iki kızım var. annem ilk kızımın doğumunda yanıma geldi, çok problemli sıkıntılı bir bebekti, halen öyle, allah razı olsun çok yardımcı oldu. sonra ikinci kızım doğdu. annem ben buna bakmam demeye başladı. ilkini çok sahiplendi, bu çirkin, hiç ısınamadım vs. demeye başladı, daha bir haftalık bebek nesine ısınamadın diyorum, yalan mı söyleyeyim ısınamadım dedi. dedim lütfen yalan söyle, kırılıyorum. iki torunu var ayırıyor birbirinden. büyük kızımın ne giyeceğinden, ne zaman uyuyacağına, ne zaman yemek yiyeceğine o karar veriyor.

malesef toplumumuzda bunlar hep oluyor,
ilk torun daha kiymetli olurmus,
zorla sevdiremezsin canim,
biraz mesafe koy canim ilk cocugun akli basina gelene kadar arada bir git,
baktin yine ayrimcilik yapiyo onunla daha cok ilgilenki fazla göze batmasin sevgisiz kalmasin,
misal annen gile gittigin zaman kucuguyle hep ilgilen olurya senin buyuk cocuk bakarsin kiskanir bu defa sana yonelir,
;-)

cnm annem hep bizimle beraber, küçüğün doğumuyla eldi, allah yokluğunu göstermesin, büyük yardımcım, o olmasa halim perişan olurdu, nankörlük yapmıyorum ama ben istiyorum ki küçüklede biraz ilgilensin de ben büyükle zaman geçirebiliyim

arkadaşlar belki bunu şımarıklık olarak göreceksiniz ama bilemiyorum benim sorunum annemin kızımla fazla ilgilenmesi, tamam allah razı olsun hakkını asla ödeyemem, kendini çok yoruyor ama kızımla artık pek zaman geçiremez hale geldim, kızım artık beni itiyor, ağlayınca annemin kucağına gidiyor. acaba haksızlık mı ediyorum ben mi şımarıklık yapıyorum bilmiyorum, bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. konuyu şöyle özet geçeyim

biri 22 aylık, diğeri 4 aylık iki kızım var. annem ilk kızımın doğumunda yanıma geldi, çok problemli sıkıntılı bir bebekti, halen öyle, allah razı olsun çok yardımcı oldu. sonra ikinci kızım doğdu. annem ben buna bakmam demeye başladı. ilkini çok sahiplendi, bu çirkin, hiç ısınamadım vs. demeye başladı, daha bir haftalık bebek nesine ısınamadın diyorum, yalan mı söyleyeyim ısınamadım dedi. dedim lütfen yalan söyle, kırılıyorum. iki torunu var ayırıyor birbirinden. büyük kızımın ne giyeceğinden, ne zaman uyuyacağına, ne zaman yemek yiyeceğine o karar veriyor.

Ikinci cocuk da kizinin cocugu elin cocugu mu isinamadim bilmemne demis.. Hayret ediyorum boyle konulari okuyunca... Ki el bile olsa bebek yahu insan boyle seyler der mi? Bir de bunu diyen anneanneleri:53:

Ilk kizini sahiplenmesi falan...belki de sen artik kendine aile kurdun duzenin var ve bir cocugun daha oldu diye onu senin yerine koyuyordur bilemiyorum ama annenle otur ciddi ciddi konus ve dediklerinden rahatsizligini dile getir. Devam ederse de bence biraz gorusmeyi azalt.. Kaynana yapinca hemen kusuluyor ya da ara sogutuluyorya bence anne yapinca da adaletli olmak lazim hak ettigi gibi davranmak lazim. Bir sure cekin kendinizi ve araya mesafa koyun.:20:

cnm annem hep bizimle beraber, küçüğün doğumuyla eldi, allah yokluğunu göstermesin, büyük yardımcım, o olmasa halim perişan olurdu, nankörlük yapmıyorum ama ben istiyorum ki küçüklede biraz ilgilensin de ben büyükle zaman geçirebiliyim
büyugunde kiskanclik falan varmi?
eger varsa bence bundan faydalan belki annene biraz ilgisiz davranirsa,
annen kucugunude sever,
ama dedigim gubi zorla sevdiremezsin yapmacik dahiolsa:-(
insallah benim basima gelmez bir kizim var
annemgilinde ilk bir ustune dusuyolarki 2 gun gormesinler,
cok ozluyorlar,
anneme gecen sordum ikinci olursa boyle davranirmisin,
tabiki dedi ama ilkinin yeri herzaman baska olur dedi ilk torun dedi:-(
insallah benim basima gelmezz:-(

3 yaş altı çocuklar anneleriyle arada oluşan herhangi bir duygusal boşlukta sevgilerini başkabirine kolayca adayabilirler. 0-3 yaş dönemi anneyle arada bağ kurulduğu dönemdir.
bence siz kızınız için annenizin yaptığından daha fazlasını yapmaya çalışın. ondan daha çok ilgilenin.
sizin için zor bir durum gerçekten allah kolaylık versin.
çocuklarımız uyuyunca bile özlerken; bizden başkasına (annemiz bile olsa) yakın olup bize uzak olmasına tahammül edemiyoruz.
bide minik var şimdi. ayrımcılık yapması tabi ki hoş değil. annenize küçükle ilgilen ben büyükle zaman geçireyim diyince kızım kolaya kaçıyor diye bile düşünebilir.

Ikinci cocuk da kizinin cocugu elin cocugu mu isinamadim bilmemne demis.. Hayret ediyorum boyle konulari okuyunca... Ki el bile olsa bebek yahu insan boyle seyler der mi? Bir de bunu diyen anneanneleri:53:

Ilk kizini sahiplenmesi falan...belki de sen artik kendine aile kurdun duzenin var ve bir cocugun daha oldu diye onu senin yerine koyuyordur bilemiyorum ama annenle otur ciddi ciddi konus ve dediklerinden rahatsizligini dile getir. Devam ederse de bence biraz gorusmeyi azalt.. Kaynana yapinca hemen kusuluyor ya da ara sogutuluyorya bence anne yapinca da adaletli olmak lazim hak ettigi gibi davranmak lazim. Bir sure cekin kendinizi ve araya mesafa koyun.:20:

araya mesafe koyamayız beraber yaşıyoruz, oturup konuşsam çok alıngan biridir küser hemen yanlış anlar onuda yapamam.

büyugunde kiskanclik falan varmi?
eger varsa bence bundan faydalan belki annene biraz ilgisiz davranirsa,
annen kucugunude sever,
ama dedigim gubi zorla sevdiremezsin yapmacik dahiolsa:-(
insallah benim basima gelmez bir kizim var
annemgilinde ilk bir ustune dusuyolarki 2 gun gormesinler,
cok ozluyorlar,
anneme gecen sordum ikinci olursa boyle davranirmisin,
tabiki dedi ama ilkinin yeri herzaman baska olur dedi ilk torun dedi:-(
insallah benim basima gelmezz:-(

cnm annem ilkine çok emek verdim çok zahmet çektim mantığında, şimdi ikincisine bakmam diyor. hamile olduğumu duyunca da çok tepki vermişti, kesinlikle benden birşey bekleme dedi, bende sen bakmazsan kayınvalidem bakar diye büyük konuştum. kayınvalide bakmıyor tabi, cnm tabi ikisinide sever o da onun torunu, ama ilki çok enerjisini alıyormuş, öbürünü gözüm görmüyo diyor.

3 yaş altı çocuklar anneleriyle arada oluşan herhangi bir duygusal boşlukta sevgilerini başkabirine kolayca adayabilirler. 0-3 yaş dönemi anneyle arada bağ kurulduğu dönemdir.
bence siz kızınız için annenizin yaptığından daha fazlasını yapmaya çalışın. ondan daha çok ilgilenin.
sizin için zor bir durum gerçekten allah kolaylık versin.
çocuklarımız uyuyunca bile özlerken; bizden başkasına (annemiz bile olsa) yakın olup bize uzak olmasına tahammül edemiyoruz.
bide minik var şimdi. ayrımcılık yapması tabi ki hoş değil. annenize küçükle ilgilen ben büyükle zaman geçireyim diyince kızım kolaya kaçıyor diye bile düşünebilir.

cnm kızım anneme anne bana anneanne diyor düşünebiliyomusun, ben küçüklede uğraştığım için annem ne yazıkki herşeyde benden önce davranmış oluyor, bugün altını kirletmiş banyoya soktum, çıktı süt verdim, üstünü değiştirmek için kıyafet aramaya başladım, annem o arada küçüğü sallıyodu, annem hazır etmi bile giysileri, sen küçüğü alda ben bakayım öbürüne dedi, yok gerekmez ben ilgileniyorum, sen küçüğü salla dedim. giydirdim kızımı bahçeye çıktık beraber, bana balkondan sesleniyor al küçüğü benim işim var, sallamayınca durmuyor işimi yapamıyorum dedi, dün yağmur yağmıştı bahçe biraz ıslaktı, çamur bahçeye niye çıkardın diye bide güzel fırça yedim.

benim çocuklarım da anneme çok düşkünler,annem de onlara..hatta onu görünce beni unutuyorlar ama buradaki asıl sorun annenizin torunlarını ayırt etmesi..küçük şimdi 4 aylık ve farkında değil ama büyüdükçe farkına varacak ve kıskançlık gibi bazı sorunlar yaşayacak.ayrıca bir anneannenin torunu ile ilgili böyle kırıcı laflar etmesi hiç hoş değil..bence müdahale zamanınız gelmiş,kırmadan konuşmanız lazım.o çocukların annesi sizsiniz o anneanne..bunu bilmesi lazım.sevmek ayrıdır terbiye vermek ayrı..kolay gelsin,işiniz zor kendi annemden biliyorum :)

araya mesafe koyamayız beraber yaşıyoruz, oturup konuşsam çok alıngan biridir küser hemen yanlış anlar onuda yapamam.

Ayni vde yasiyor olsaniz bile sonucta 'aile'olarak orasi sizin yanisenin ve esinin cocuklarinin evi. Ve evdeki kurallarida evin sahibi evin ailesi koyar. Biraz sert gelebilir belki yorumum ama kusecekse de kussu. Alinacaksa da alinsin, madem birlikte yasiyorunuz sizin kurallariniza uyum saglamak durumunda. Ileride kucuk olanin akli ermeye basladiginda daha fazla huzursuzluk cikabilir. Ayriyeten size yardimsa amaci sonucta sizinde yapmaniz gereken isleriniz oldugunda kucukle ilgilenmesidaha dogru sonucta buyukle basa cikmak sizin icin daha kolay olur.

Her evin her ailenin kendi kurallari kendi tarzi vardir, siz nasil annenizin evinde yasarken onlarin koydugu kurallara Riayet ettiyseniz anenizden de aynisini beklemek hakkiniz. Cocuklar arasinda ayirim yapmamasi gerektigini bundan rahatsiz oldugunuzu dile getirin. Alinsin kussun ama sonucta daha buyuk problemler cikmadan halledilmis olur.

annem alınsın küssün istemiyorum oda bişekilde ona muhtaç olduğumu biliyor bak çocuklarına herkes nasıl bakıyor diyor, onun için hava hoş yani yine olan bana olur. Biraz önce tartıştık yine offf ben bu işin içinden nasıl çıkarım bilemiyorum.

bence de kendi çocuğunuza kendiniz bakın anneniz de yardım etsin. siz rolleri değişmişsiniz çocuklara anneniz bakıyor siz de ona yardım ediyorsunuz. kızınız doğal olarak kime anne diyeceğini şaşırmıştır.

evet cnm rolleri değiştik, ama emin ol kendi isteğiyle yapıyor. şimdi ben iki çocukla ancak kendi imkanlarım doğrultusunda bakabilirim. Annem bunu kabul etmiyor. Mesela istediği zaman parka çıkamaz en basit örnekle. Annem yemeğini bile yememişken alıp kızımı parka götürüyor. Sonra da şikayet ediyor. Götürmeseydin yemeğini yeseydin diyorum, ağlıyor diyor. Her isteğini yapıyor, bunu anlatamıyorum, e haliyle her istediğini annem yapınca kızım ona yöneliyor. Bende sen yapıyorsun, sonuçlarına da katlan, bana şikayet etme diyorum.

Back
X