Annem ve Yengem arasında kaldım... Artık nefes alamıyorum :(

hilalce

No MaN no cRy...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2008
337
0
116
Kocaeli
:çok üzgünüm:biz yengemle aynı evde oturuyoruz yaklaşık 8 senedir ben 14 yaşındayken abim evlendi hani derler ya ev üstüne ev kurulmaz diye gerçekden çok doru bi söz bu arkadaşlar sürekli annemin laflarrı ve yengemin gereksiz tripleri arasında kalmakdan çok yoruldum kendimi artık bu eve ait olmadığımı düşünüyorum işden geldiğimde çok yorgun oluyorum eve gelip dinlenmek isitiyorum ama imkansız sürekli asık suratlı bir gelin gergin bi ortam ve bunun üzerine 2 tanede hiper aktif kküçük yiğen ev beni artık boguyo ve bazen yengemin bizi o evde istemediğini düşünüyorum yani kendi evimde misafir konumundayım çok sıkıldım ve bazen evlenmeyi ve kendi ailemi kurmayı düüşnüyorum sırf bu yüzden ve anneme çok kızıyorum tek oğlunu yanından ayırmak istemeyip bizim evimize ev kurdukları için daha anlatmak istediğim bi çok şey var ama inanın kızlar sinirden beynim uyuştu şu andada odma çekildim sırf o ortamda bulunmimim diye eve gelirken artık ayaklarım geri geri gidiyo :çok üzgünüm::çok üzgünüm:senağlama

canım ya sıkma canını.haklısın ev üstüne ev kurulmaz.yengen,annen ya da abinle bir konuşsan.bir faydası olmaz mı canım

yengen kim oluyo ki seni o evde istemeyecek.belkide sen abartıyorsun öyleyse bile takam yani..abinde ben kendi yuvamı açacağım diyemiyor mu..belki de yengen annen yüzünden mağdur durumda ama eli kolu bağlıdır..

canım benim üzme kendini bu kadar,8 sene olmuş ayrı bi eve çıksalar annen bu gergin ortamda yinede birliktemi oturmak istiyor.

canım elbette zor bi durum. neden ayırmıyorsunuz evi?ya da altlı üstlü ayrı daireler olsa rahat olurdu sanırım.bence bu durumdan rahatsız olduğun için yanlış bir evlilik yapma.yağmurdan kaçarken doluya tutulma.
birde olayları gelin tarafından düşünmekte gerekyor.sen olsan görümce ve kayınvalidenle otururmuydun.kim olursa olsun kendine ait bir düzen ister.evliliğin anlamı budur.şimdi her iki taraf içinde zor .maddi imkanları varsa ayrı eve çıksınlar.kiradaysanız dublex bir dairede tutabilirsiniz.herkesin kendine ait dairesi gibi olur.
allah kolaylık ve sabır versin canım..

o evden abinler ayrılmadan size rahat huzur yok

bizdede yengemle benim aram iyi değildi sürekli kavga ederdik gıcığın tekiydi kıskanç kadın aynı evde 4,5 sene küs kaldım konuşmadım sürekli huzursuz bir ortamımız vardı ...evde herkes mutsuzdu ..babam tek oğlu olduğu için ayırmayı düşünmüyodu...baktıki olacak gibi değil mecbur kaldı ayırdı ..
şimdi iyi en azından herkes kendi evinde kimse kimsenin yüzünü görmek zorunda değil
bende senin gibi eve gelirken ayaklarım geri geri gidiyordu herzaman
yatılı kurslara yazıldım sırf onun suratını görmemek için
şimdi evlendim hanfendi sanki hiçbişey olmamış gibi ayda bir kesin bana oturmaya geliyor...ben gitmiyorum o hala gelmeye devam ediyor onun gelmesinde ben hayır aramıyorum.. mutlaka onlar gittikten sonra eşimle bi kavgamız oluyo ııyyyy..

allah yardımcınız olsun canım bu bitek sizde veya bizde yok birlikte oturan herkeste var
dediğin gibi ev ev üstüne kurulmuyor
ayrı evi icat edenden allah razı olsun

eee kimse çocugunu yanından ayırmak istemeyip özgürlüklerini kısıtlarlarsa olacagı bu.. eninde sonunda ayrı eve çıkılıyor ama kırılan kalpler hicbir zaman düzelmiyor.. şimdi belkide baştan ayrı olsalardı yengenle çok iyi anlaşıyor olabilirdin cnm.. böyle birşey için evliligi düşünme.. unutma bu günler gecer eninde sonunda güneş dogar

canım seni çok iyi anlıyorum.. şöyle ki benim de dayımlar anneanemle beraber oturuyordu..ama aralarında inanılmaz sorunlar oluyorsu.. anneannem bize çok yakındı ve oraya gittiğimde surat beş karış olan bir gelinle karşılaşıyordum.. anneannem aralarında her sorun olduğunda çekip kapıyı bize geliyordu off daha neler neler...:bbo::bbo:

en sonunda dayımlar ayrı eve çıktılarda anneannem huzuru buldu...:Saruboceq:
şimdi çok rahatız bence de abinler evden ayrılmadan bu olaylar olmaya devam edecektir...
allah kolaylık versin çok zor bir durum... :1closedeyes:

Ne kadar dürüst bir insansin...yengenden cok annene kiziyorsun...cünkü bu iki aileninde huzursuz olmasina sebeb annen dedigin gibi....bir baskasi olsa belki yengesini yerden yere vuracak...lakin bencede en büyük hatayi annen yapmis....

Inan bana yengende abinde mutsuzdur o evde....onlarda senin kadar bikmis ve usanmistir...melek gibide bir kayinvalide gelin olsa...olmuyor iste...ev ev üstünde olmuyor...

Neden insanlar hem kendilerini hemde baskalarini böyle mutsuz eder anlamiyorum...sirf oglunu yaninda istiyor diye tüm ev halki huzursuz ve mutsuz...

Bence annenle konus...abinle yengen ayri eve ciksin...sende sakin sirf evleneyim kurtulayim diye fevri kararlar verme...hic olmadi annene ya onlar ayri eve cikar yada ben de...

Cünkü bu böyle devam ederse...ya sen, ya annen, yada yengen birgün saatli bomba gibi patlar ve olaylar cok daha kötüye gidebilir...

Allah yardimciniz olsun.:Saruboceq:

tek çözüm -eğer imkanları varsa tabii- ayrı eve çıkmaları canım
sen de genç kızsın kafanı dinlemek istersin ev sürekli tıklım tıklım gibi gelir
hele bir de anlaşamadığın biri varsa çekilmez olur

ama ben yengenin tarafından bakınca da üzüldüm
sonuçta o da bir genç kızdı 8 yıldır görümce ve kayınvalidesiyle oturuyor
özel yaşantısı kısıtlıdır
annen niye bir arada oturmaya bu kadar takıntılı sadece abinden ayrılamadığı için mi
ya sen evlendiğinde aynı durumda kalırsan seni birlikte oturmaya razı olarak verir mi acaba
bu da var yani zor bir durum
onun da kendince haklı yanları vardır senin de
Allah yardımcınız olsun...

aslında biz en alt katta ilk başta onlar ev düzdük döşedik sadece yengem gündüzleri çıkıp akşamları evine gidiyodu ama bebek olduktan sonra inip çıkmadılar sürekli ve bizde yatmaya başladılar ve bu böle devam eddi hatta yengemle annem birkere tartışmışlardı yengem bidaha çıkmam dedi yukaraı bizde tamam dedik çıkmayın geçinin orda kendi kendinize geçinin ama abimin tek maaşıyla geçinebilmeyi beceremediler ve annemden özür dileyip barıştılar ve tekrar kalmaya başladılar bizle sonra bizimkilerde madem orda oturmuyosunuz eşyaları yukarı çıkaralım oraya da küçük oldugu için eskileri koyalım hiç olmassa evin bilirsin dediler ve ogün bugündür bizlelerle beraberler onların evindede eskiler var zaten onlar bizim evimizi beimsediler bence bizi istemiyolar bazen aklıma geliyo anneme sölesemde biz alt kata geçsek ama annem bunu kabul etmes sanırsam

ya iki tarafında haklı olduğu şeyler olabilirdi senn bu düşüncene göre yengenn davranışı pardon ama dağdan gelip bağdakini kovamk oluyo

ya ben bu kadınlarımızın oğullarınınn üstlerine bu kadar düşmesini anlamıyorum...sanki dünyada bi onlar çocuk doğuruyo..

evet dünyada sadece kadınlar çocuk doğuruyo:ecrin_bebek: evet maalesef kadınların bazıları erkek çocuklarına çok düşkün hatta hastalık derecesinde düşkün olup gelini kendine düşman ya da rakip gibi görüyor canım..

genelleme yapmak istemesem de suçun büyüğü kayınvalideler de..tabi ianlayışlı kaynana ve kötü gelin ikilisine de rastanabilir ama genelde kötü kaynana ezilen gelin:mymeka:

onca sene ev üstünde kaldılar artık evlerini ayırsalar olmazmı..
sekiz sene az değil yani...
eminim yengende evinin ayrı olmasını isterdi...
sonuçta hiçbir kadın ev üstünde oturmak istemez...
evi ayırmanın zamanı geldi ve geçiyor bile...
sende onlardan kurtulayım diye evliliği düşünme...

valla bir anda ben yazmışım sandım...
aynı şeyleri bizlerde yaşadık canım...
şunu bilir şunu söylerim..
ev üstüne ev kurulmazzzzzzzzzzz....
iki aile geçimi çok zor..
ablam evlendi kayınvalidesinin üstünde oturdu sonuç : dayanamadı yemedi içmedi bir ev aldı şimdi paşalar gibi rahat....
abim :annemde oğluşundan ayrılamadı üst katına yerleştirdi :sonuç hala aynı yerdeler ve hep bir sorun hep bir surat...
ben evlendim :kayınvalidem bitanecik oğlunu yakınlarına almaya kalkmış (bilmiyordum)ama benim ileri görüşlü kayınpederim sağolsun varolsun Allah razı olsun..
olmaz hanım demiş uzak olsunlar saygı olsun biz iyi olduklarını bilelim demiş...
neymiş yemek pişirdiğinde bi kap bizede yollarmış..
sanki ben yapamıycam yemek..
sonuç olarak..
kendi ailemede-eşimin ailesinede eşit uzaklıkta evimiz...haftada bir oturmaya gideriz saygı çerçevesinde ayrılırız..
bence bir arada olunca ne saygı kalıyor ne sevgi....
en iyisi uzak olmak..
anlamıyorum bizim halkın kadınlarını ne diye tuttururlarki bir arada oturmayı..
onlara sorsanız onlarda kaynanasıyla oturmak istemezler emin olun..
atalarımız boşunamı demiş ev üstüne ev olmaz diye.....
canım bu sorunlar bitmeeez....
ben evlendim gittiğimde hala aynı şeyler devam ediyor...
sukunetini koru ve mümkün olduğunca olaylara karışma..
çünkü başına patlıyor..
bizzat yaşadım..
biliyorum...

Yengen de çok mutsuzdur kesin...abinde ortada kalmistir...
Kim bilir, gun içinde neler oluyor, onun dedigi batiyor, onun yaptigi batiyor
En buyuk hata buyuklerin !
Tek ogul da olsa, ev ayri olmali
Ev ustune ev kurulmaz elbette
Abin evi ayirmali bence, baska çaresi yok
Hadi sen evlendin gittin...annen o evde olacak surekli, onun içinde zor, yengen ve çocuklar içinde...
Allah yardimciniz olsun ama abini ikna et ki evini ayirsin.

annenleri ikna et evlerinizi ayırın ev üstüne ev olmadığını sende söylüyorsun
ı ıhh çok zor kayınvalide ile gelin aynı evde olmuyor çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…