43 yaşında bir annem var yaşına uygun gyinmiyor nerde pullu şeyler var nerde ona uygun olmayan şeyler ver onları gymek istiyor kendini hala 20 yaşında gbi hssediyor bulunduğu ortama ayak uydurması lazım ama bunu yapmıyor bizim akrabalarımızda dinimize çok düşkün insanlardır onların arasında sırıtıyor ve tepkide alıyor ben ble onun gbi gyinmiyorum o kapalı ben açık olduğum halde bu sabah bu konudan dolayı tartıştık annemle bunuda sizle paylaşmak istedim ben bunla nasıl başa çıkıcam çok rahatsız oluyorum artık onun yanında
kastettiğim kesinlikle buydu hangi yolu seçtiyse ona gre kyafetlerini belirlemesi lazım yanından bi adam geçerken laf tanlar bile oluyor ben bundanda rahatsız oluyorum babam gayet medeni 52 yaşında olmasına rağmen pek karışmıyor ayrıca benim kıyafetlerimi gyiyor annem sürekli ondan dolayıda sorun yaşıyorum kapalı bir bayan o yolu seçtiyse o ynde ilerlemesi gerekiyor
Ne kadar zamandır başı kapalı?
Tesettürün bilincinde değil sanırım. Bunu ona izah edebilirsiniz güzelce konuşarak ayetlerle açıklayarak.
Günümüzde tesettür öyle bir hal aldıki insanlar bunu tarz olarak giyiniyor.
Bazı bayanlara o kadar yakışıyor ki göze çok güzel hitap ediyorlar.
Anneniz de kendisine yakıştırdığı için bu şekilde kullanıyordur bunu.
Belki de kendince bir çelişki içerisindedir. Kapalı olmakla, açık olmak arasında gidip geliyordur.
Biraz zaman tanıyın doğru olanı kendine yakışanı zamanla bulacaktır...
örnek vereyim bugün işe gelirken otobüste kapalı bir bayan dikkatimi çekti. nasıl çekmesin !!!
üzerinde mini parlak-tüllü vs bir elbise.elbisenin kolları kısa altına bady giymiş.kolları kapalı yani!!
altında içini hafifçe belli eden bir tayt. belki de çoraptı bilemedim şimdi
vamp siyah bir çizme !!
kocaman bir çanta
başında kırmızı bir şal,
full makjal,
kıpkırmızı bir ruj. (ojesi de vardır mutlaka.ben görememişimdir)
tüm gözler üzerindeydi yani.
Önceden çok kınardım ama artık kınamıyorum.
Bu konuyu çok araştırdım cemaatlere girdim. Açık, kapalı, tesettür, çarşaf bunların hepsini yaşadım.
Doğru olanı yapmaya çabaladım. Bunları yaparken çevre hiçbir zaman umrumda olmadı ben kendım ıcın yasıyorum.
En son açılmaya karar verdım çok çelişki yasadım. Tesetturluyum ama hafıfte olsa makyaj yapıyorum.
Renklı, markalı ve pahalı eşarplar kullanıyorum. Çok aşırı olmasada sade ama şık kıyafetler gıyınıyorum.
Bunların hepsı dıkkat cekıyor ve tesetturun amacı bu degıl bunun bılıncıne vardım.
Ve açılmaya karar verdim.
Fakat eşim ben kendıme laf söyletemem bu saatten sonra dıye müsaade etmedi.
Ben esımın dusuncelerıne hep saygı gösterdım ben çarsaflıyım sende sarık cübbe giy demedım.
Yada namaz kıl dıye ona zorlama yapmadım.Bırakın ınsanlar ıstedıgı gıbı yasasın. Doğru olanı bulmaya calışsın.
Buldugunda yapamıyorsa zorlanmasınlar yada yapabıldıklerı gıbı yapsınlar herkes kendınden sorumlu açıkta kapalı da.
Kimse kimseyi kınamasın önemli olan iyi niyet diyoruz ama gözlerimiz öyle bakmıyor etrafa.
Açık insana da kılıf takıyoruz kapalı olana da... Önce niyetlerimizi örtelim bilinçli olalım...
Aslinda seni anliyorum...
Bunun açiklikla kapalilikla alakasi yok esasinda.Insan kapali dahi olsa, $ik ve rengarenk giyinebilir..(Gerçi ben disarida bunu uygun bulmuyorum )
Orta yas ve ustunde olanlar, 15 yasindaki genc kiz gibi giyiniyorsa veya uçuk kaçik ve aykiri giyiniyorsa çok egreti ve komik gozukuyor...
Annenin ya$i genç ama sanirim ruhu daha genç:)
Bayan bayana dahi olsa 43 yasindaki bir bayan jean ve uzerine yazili resimli bir bluz giymesi komik oluyor:)
Bence çok ustune gitme ama elestir, anne soyle giysen sana super olur, boyle alsak sana çk yakisir gibi seyler soyle...
Damarina basmadan yap yani:) O tarz seyleri de evde ve samimi arkadaslarinin yaninda pekala giyebilir ama heryerde olmuyor iste...
Nasil ki kadinlar ise giderken belli bir cizgide giyiniyorlarsa bazi ortamlarda da agir olmak gerekiyor, ne yapalim...
43 yaşında jean ve yazılı tşört giymenin neresi komıik oluyorki anlamadım..
Bende 47 yaşındayım minimide giyiyorum şortumuda renkli bluzda şimdi bende çok mu komik oluyorum acaba kendime güveniyorsam sorun yok demektir bana göre.
çok güzel anlatmışsın tebrikler ..Önceden çok kınardım ama artık kınamıyorum.
Bu konuyu çok araştırdım cemaatlere girdim. Açık, kapalı, tesettür, çarşaf bunların hepsini yaşadım.
Doğru olanı yapmaya çabaladım. Bunları yaparken çevre hiçbir zaman umrumda olmadı ben kendım ıcın yasıyorum.
En son açılmaya karar verdım çok çelişki yasadım. Tesetturluyum ama hafıfte olsa makyaj yapıyorum.
Renklı, markalı ve pahalı eşarplar kullanıyorum. Çok aşırı olmasada sade ama şık kıyafetler gıyınıyorum.
Bunların hepsı dıkkat cekıyor ve tesetturun amacı bu degıl bunun bılıncıne vardım.
Ve açılmaya karar verdim.
Fakat eşim ben kendıme laf söyletemem bu saatten sonra dıye müsaade etmedi.
Ben esımın dusuncelerıne hep saygı gösterdım ben çarsaflıyım sende sarık cübbe giy demedım.
Yada namaz kıl dıye ona zorlama yapmadım.Bırakın ınsanlar ıstedıgı gıbı yasasın. Doğru olanı bulmaya calışsın.
Buldugunda yapamıyorsa zorlanmasınlar yada yapabıldıklerı gıbı yapsınlar herkes kendınden sorumlu açıkta kapalı da.
Kimse kimseyi kınamasın önemli olan iyi niyet diyoruz ama gözlerimiz öyle bakmıyor etrafa.
Açık insana da kılıf takıyoruz kapalı olana da... Önce niyetlerimizi örtelim bilinçli olalım...
kesinlikle gyenlere hiçbir diyeceğim yok yakışana yakışırda türbanlıysan ona gre giyin açıksada ona gre gyinilmesi gerekiyor tartışmaya açık tabi bu konular ben 24 yaşında olmama rağmen kendime minicik şortu yakıştırıpta bi çarşıya çıkamıyorum bulunduğun ortama da ayak uydurmak lazım zaten dışarıdaki insanlarda gyindiğin zaman onları o pis bakışlarını grdükten sonra kendinden tiksinir hale geliyosun
tabi dışarıdakilerden banane diyipte rahatlıkla giyinebilenlerde oluyor yapabiliyolarsa ne ala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?