annem yaşına uygun giyinmiyor

anen kendını o seylerı gıyerken mutlu oluyor belkıde bıraz arkasında durun kadının

Ne kadar zamandır başı kapalı?
Tesettürün bilincinde değil sanırım. Bunu ona izah edebilirsiniz güzelce konuşarak ayetlerle açıklayarak.
Günümüzde tesettür öyle bir hal aldıki insanlar bunu tarz olarak giyiniyor.
Bazı bayanlara o kadar yakışıyor ki göze çok güzel hitap ediyorlar.
Anneniz de kendisine yakıştırdığı için bu şekilde kullanıyordur bunu.
Belki de kendince bir çelişki içerisindedir. Kapalı olmakla, açık olmak arasında gidip geliyordur.
Biraz zaman tanıyın doğru olanı kendine yakışanı zamanla bulacaktır...

benim annemde kapalı. allı pullu çok sever.
giysileri rengarenk. benim giysilerim ise hep koyu renk. bana kızar kasvetli giyiniyorum diye.
senin kastettiğin şeyi bu değil farkındayım. bence annenin içinde kalmış bazı şeyler.gençliğinde yaşayamadıklarını yaşıyor.giyiniyor, kendine bakıyor.
hani ruh yaşlanmaz derler ya.onun ruhu genç kendini öyle mutlu hissediyor demekki.
fakat şöyle birşey var başı kapalı olup öyle giyinmesi dikkat çekiyordur.başını açsa o kadar dikkat çekmez.
aile efradını bilemem. belki tepki gelmesinden korkup başını açmıyordur.
örneğin bizim bir köylümüz kadın başını açtı çalışmaya başladı diye kötü kadın bile demişlerdi
anneni kırmadan bunu ona izah etmen lazım fakat nasıl... :44:

pek bişey yapabılcgnı zannetmıorum yapabılcgn bışey olsa o konu tartışmaya dönmezdi..bu kadar net konuşuuorm çünkü aynı durumu bende yaşıorum..kabullenmek lazım...

örnek vereyim bugün işe gelirken otobüste kapalı bir bayan dikkatimi çekti. nasıl çekmesin !!!
üzerinde mini parlak-tüllü vs bir elbise.elbisenin kolları kısa altına bady giymiş.kolları kapalı yani!!
altında içini hafifçe belli eden bir tayt. belki de çoraptı bilemedim şimdi
vamp siyah bir çizme !!
kocaman bir çanta
başında kırmızı bir şal,
full makjal,
kıpkırmızı bir ruj. (ojesi de vardır mutlaka.ben görememişimdir)
tüm gözler üzerindeydi yani.

Önceden çok kınardım ama artık kınamıyorum.
Bu konuyu çok araştırdım cemaatlere girdim. Açık, kapalı, tesettür, çarşaf bunların hepsini yaşadım.
Doğru olanı yapmaya çabaladım. Bunları yaparken çevre hiçbir zaman umrumda olmadı ben kendım ıcın yasıyorum.
En son açılmaya karar verdım çok çelişki yasadım. Tesetturluyum ama hafıfte olsa makyaj yapıyorum.
Renklı, markalı ve pahalı eşarplar kullanıyorum. Çok aşırı olmasada sade ama şık kıyafetler gıyınıyorum.
Bunların hepsı dıkkat cekıyor ve tesetturun amacı bu degıl bunun bılıncıne vardım.
Ve açılmaya karar verdim.
Fakat eşim ben kendıme laf söyletemem bu saatten sonra dıye müsaade etmedi.
Ben esımın dusuncelerıne hep saygı gösterdım ben çarsaflıyım sende sarık cübbe giy demedım.
Yada namaz kıl dıye ona zorlama yapmadım.Bırakın ınsanlar ıstedıgı gıbı yasasın. Doğru olanı bulmaya calışsın.
Buldugunda yapamıyorsa zorlanmasınlar yada yapabıldıklerı gıbı yapsınlar herkes kendınden sorumlu açıkta kapalı da.
Kimse kimseyi kınamasın önemli olan iyi niyet diyoruz ama gözlerimiz öyle bakmıyor etrafa.
Açık insana da kılıf takıyoruz kapalı olana da... Önce niyetlerimizi örtelim bilinçli olalım...

annenız cok yaslı degıl ama orta yas donemınde.sızınle bu konu da aynı fıkırdeyım sanırım .annenız karalara baglansın demıyorum ama yasında gıyınmesının gerektıgını dusunuyorum ben de.sahsen orta yas donemınde olan bır annenın asırı dekolte vermesını dogru bulmuyorum .hersey bence yasında guzel tıpkı bız de de oldugu gıbı.ben 22 yasındayım ama tutup da 30 yasının gıydıgı frapan elbıselerı gıymeye kalkmıyorum .haa bazen begenmıyor degılım alıp gıymek ıstedıgım olmuyor degıl ama,her gıysının bır yası oldugunu dusunenlerdenım .en basıtı 15 yasındakı cocukların leopar gıymesı mesela .hıc normal mı sızce bur durum.22 yasındayım daha bır kere leopar gıymedım .30 yasıma kadar da dusunmuyorum .lafın ozu her gıysının bır yası vardır.zaten bunun aksı sıklık degıl rukusluk olur .
annenız gorsel olarak gosterıse cok onem verıyor ıse,klasık ve spor karısmı sık ve zarıf kombınler yapabılır .abartı demek sıklık degıldır .goz yormayan sade ve sık kombınler de olusturabılır .
baska bır ornek verıcek olursam eger,tesetturlu bayanların suratına bır kılo makyajla boyaması gercekten korkunc bır goruntu .sadece tesettur kesımı ıcın demıyorum ,annenızın tesetturlu oldugunu belırttıgınız ıcın boyle bır ornek verdım .tabı acık bayanların da gunluk ıcın 1 kılo makyajı da es deger olacak kadar korkunc.

Son düzenleme:

bıraz once vermek ıstedıgım ornek buydu ıste .

Ay bırakın kadını ne istiyosa onu giysin ya daha üç günlük dünyada.
Daha 43 yaşında ben de 40 yaşındayım, 16 yaşında genç kızım var, ne minimden vazgeçerim, ne şortumdan, ne makyajımdan, takımdan.
Bi kadının en güzel yılları ya içinden nasıl geliyosa öyle yaşasın, ahlaksızlık yapmıyo ya.
Kefelere koyup koyup sıralamayın insanları böyle 20'de böyle giyinilir, 40'da böyle davranılır diye.
Yarın bir gün Allah korusun başına bir şey gelir, pullarını koklarsınız tek olsaydı da her gün pullu giyseydi diye.

burada genelde yaşa göre kıyafet diye bir sınırlama olmaması gerektiği yazılmış. hemfikirim.

keşke benim anneciğim de azıcık süslense. anneciğim kapalı. ama kendi isteğiyle taa gençkızlığından beri kapalı. sade... gözüne sürme çekmemiştir benim düğünümde bile. evde bile başı örtülü geziyor namahrem yok ki. ama ben gidip "niye böyle" demem. o onun yapısı. sabah uyanır elini yüzünü yıkar ilk iş başını bağlar. ben sabah kalkarım eşimi yüzümü yıkarım ilk iş gözüme kalem çekerim. çok farklıyız. ben süslüyüm.

benim kayınvalidem de kapalı ama süslü. hoşuma da gider. ne güzel annemden yaşça büyük ama içinden geliyor. hatta gelir bana makyaj yap bana der. yaparım seve seve. (başka şeylerine kırgınım o ayrı). ben elimle alışverişe götürdüm kaç kere... seviyo kadın süsü içinde var. engellenmemeli. kaynanam evinde saçını da açar süslenir de. namahrem yok ki açsın tabi...

eltim koca zoruyla kapalı. başı bağlar meme çatalı açık. etek dizde. şişman biraz. kot giyer göbek kalça fora... saçlar sarı boya bi iki tutam açar ki gözüksün sarısı. eşimin yanında atletle dolaşır. ben açık gelinim ama kaynımın yanında atlet giysem eşim burnumdan getirir. giydirmez. evde kim varsa açık kafa gezer. kaynanam benim kıyafetime laf eder.... kapalı eltim düğünde sıfır kol giymiş gelinliği ben açık halimle straplezin üstüne bolero giydim...

şuna ben de gıcığım ki ya açık ol ya kapalı. saç kapalıysa kısa dekolte giymee. çok basit duruyor. herkes de dalga geçiyor.

görümcem de kapalı. acayip de süslü giyer. allı pullu, makyaj da yapar. ama kız namahrem yanında başını açmaz. kendi isteğiyle kapanmış. süslü giyer ama dekolte giymez.... takdir ediyorum onu.

eltim ise benim amcalaırmın yanında bile başı açık kolu açık, facebookda tüm resimleri açık.... ama lafa gelince o kapalı gelin ben açık gelin :)) beni ilgilendirmez.

bu tarz dengesiz giyinen insan kendini rezil eder.

sizin anneniz de kapalı ama süslüyse bırakın rahat etsin kime ne.

yok başı kapalı göğsü bacağı açıksa e bende olsam rahatsız olurum. başını açsın ne isterse giysin.

çok güzel ifade etmişiniz aynısını ben yazacaktımmmmm tşk edrimmm
herkesin yaşam tarzı kendine demiiiii

Aslinda seni anliyorum...
Bunun açiklikla kapalilikla alakasi yok esasinda.Insan kapali dahi olsa, $ik ve rengarenk giyinebilir..(Gerçi ben disarida bunu uygun bulmuyorum )
Orta yas ve ustunde olanlar, 15 yasindaki genc kiz gibi giyiniyorsa veya uçuk kaçik ve aykiri giyiniyorsa çok egreti ve komik gozukuyor...
Annenin ya$i genç ama sanirim ruhu daha genç:)
Bayan bayana dahi olsa 43 yasindaki bir bayan jean ve uzerine yazili resimli bir bluz giymesi komik oluyor:)
Bence çok ustune gitme ama elestir, anne soyle giysen sana super olur, boyle alsak sana çk yakisir gibi seyler soyle...
Damarina basmadan yap yani:) O tarz seyleri de evde ve samimi arkadaslarinin yaninda pekala giyebilir ama heryerde olmuyor iste...
Nasil ki kadinlar ise giderken belli bir cizgide giyiniyorlarsa bazi ortamlarda da agir olmak gerekiyor, ne yapalim...

Son düzenleme:

43 yaşında jean ve yazılı tşört giymenin neresi komıik oluyorki anlamadım..

Bende 47 yaşındayım minimide giyiyorum şortumuda renkli bluzda şimdi bende çok mu komik oluyorum acaba kendime güveniyorsam sorun yok demektir bana göre.

kesinlikle gyenlere hiçbir diyeceğim yok yakışana yakışırda türbanlıysan ona gre giyin açıksada ona gre gyinilmesi gerekiyor tartışmaya açık tabi bu konular ben 24 yaşında olmama rağmen kendime minicik şortu yakıştırıpta bi çarşıya çıkamıyorum bulunduğun ortama da ayak uydurmak lazım zaten dışarıdaki insanlarda gyindiğin zaman onları o pis bakışlarını grdükten sonra kendinden tiksinir hale geliyosun
tabi dışarıdakilerden banane diyipte rahatlıkla giyinebilenlerde oluyor yapabiliyolarsa ne ala

ben kapalı bir kadınım dışarıda,türbanımı takarım.içime askılı giyip üzerime diz üstü ceketler giyerim.günlere giderken eğer arabayla gidersem makyaj yaparım.dolmuşla gidersem gittiğim yarde yaparım.gittiğim evde başımı açarım,gayet şık giyinirim.kotta giyerim.kilolu da biriyim ama herkes giyimimi çok beğenir.belki eleştiren de vardır ama beni ilgilendirmez.ben böyle mutluyum.eşimde memnun.ilk kapandığımda evde de kapalıydım.eşim hoşlanmadı.şimdi de böyleyim

benim annemde hem kapalıdır hem de çok süslüdür.allı pullu da giyinir canlı renklerde giyinir şık şallar takar.genelde girdiği her ortamda ilgi çekerben ona göre daha sadeyim ama bu tarz meselesi ben annemin giyimine hiç karışmadım.senin annen ne şekilde giyiniyor tam anlayamadım ama senden önce baban var eğer o rahatsız olmuyorsa boşver canım fazla umursama üç günlük dünya bunlara kafa yorduğuna değmez

çok güzel anlatmışsın tebrikler ..
bu konu aslında gerçekten önemli bir konu ..
sadece kapalı olan açık olanı ,açık olan kapalı olanı eleştirmiyorki..
kapalılarda birbirleri içerisinde eleştiriyorlar.
mesela pardesülüler ,tunik vs tarız giyinenleri doğru bulmuyor ,çarşaflılar pardesülüleri ..
halbuki islamda önemli olan dikkat çekmemektir ..
yani insan örtünme kurallarına - kalça görünmeyecek ,bacakların şekli belli olmayacak ,vucut hatları ortaya çıkmayacak ,baş kapanacak - bu kurallara uyduğu sürece ne giydiğinin hiç önemi yok ..ister pardesü ister başka bişey ..kapalı insan şık ve rengarenk giyinebilir ancak bu sadece şıklık olmalı ,şuhluk değil ..yani karşıdan bakınca aa ne güel giyinmiş kapalı bir kadın denebilmeli ,aaa şuna bak kapalı ama ne çok dikkat çekiyor denmemeli..
kapalıların tek renk ya da kocakarı gib giyinmesi de doğru değil ..sonuçta kadın süs timsalidir tabiki süslenebilir ,yani güzel giyinme anlamında süs diyorum ..makyaj konusuna gelince evet makyaj olmuyor ,öyle kısa elbise altına tayt hele hiç olmuyor yakışmayan bişey ..ama ben de kapalıyım ..rengarenk de giyiniyorum ..genelde tunik üzerine pantolon tarzım .bunda da bir yanlış olduğunu düşünmüyorum ..
önemli olan örtünmek vucudun şehvet uyandırmayacak şekilde örtünmesi ,yoksa bunun bir kalıbı yok ..
fakat şu da var ..kmseyi eleştirmemek gerek ..kapalılara bu eleştirme konusu çok çabuk yapılıyor ..şuna bak ne biçim kapalı damasını vurup hemen o insanı kötü olarak etiketliyoruz ..
ama belki de tam bilincinde değil ,belki yeni kapanıyor ,belki çevresine özeniyor bunları bilemeyizki ..
şimdi sadece dıştan bakıp da etiketlemek doğrumu ?
ben de üniversitede iken tunik altına dar kot giyerdim ..hala da çok seviyorum ..ama giymiyorum ..çünkü hoş olmuyor ..daha doğrusu kalçanın altında bir tunikle dar kot olmuyor ,dize kadar tunikle olur da ..kalçanın altında tunikle giyilince vucut ortaya çıkıyor .yani ..zamanla insan doğruyu buluyor ..
her bireyikendi içinde değerlendirmek lazım ..
yanlış yapanı da ALLAHA havale etmek gerek ..sonuçta herkes kendi hesabını ALLAHa verecek ..

ben şimdi yaş konusuna girip bişey demiycem kesin komplekse girip bana cevap vericek biri çıkar diye amaaaa başını kapayıpta kısa kollu badi giyip altınada kapri giyen kadınlara hem gülüyorum hem kızıyorum dalga geçiyolar heralde diye düşünüyorum hele geçen bi kadın gördüm resmen dizlerde bi etek kısa kollu badi sokakta geziyo adam gibi ya açık gez yada kapalılığın gerektirdiği gibi davran sapıtıyolar resmen

İlk msajımda yazmamışım ben kapalı biri değilim..

Kapalı olanlara heleki belli bir yaşa gelmiş hanımlarımızın kot yada renkli tişört giymelerine arkadaş tepki gösterdiği için yazdım..

Komik oluyorlarmış da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…