Annem yazmamı istedi,sizinle paylaşmak istiyor derdini..

oyuncakmı bu ya, her ay evden eve paslaşma yapılsın!!
hayret bişi ya...

diyorsunuzki sedece tek bi evladında kalsın diğerleride keyfine baksın.bi de babalarını ziyarete her hafta gelsinler kaç evlatsa artık...gelen gidenle uğraşmak yeri gelir en büyük eziyet olur.ama yaşanmadan bilinmez tabii

hayat bir imtihandir, sizinde imtihaniniz belki bu yasli insana bakmak kayinpederiniz felcli yatalik degil sanirim buna sukredin birde, su da var eger kayinpederiniz size aldigi kira paralarini vermeseydi ve almasaydiniz belki adam evlenirdi bi bayanla veya ne bileyim diger cocuklarinin yaninda kalirdi. son sozumde su olacak bi tesekkur bekliyorsaniz henuz erken 2 secenek var :
1;;; belki esiniz kayinpederiniz sizin sabrinizin sinirini deniyordur belkide esinize karsi cok acizlendiniz babana bakiyorum diye veya kayinpederinize surat felan asiyorsunuzdur bu sadece bi bakis acisi
2;;; kayinpederiniz henuz hayatta esiniz ve babasi size tesekkur etmiyorsa normaldir bugun tesekkur ederler yarin kayinpederinize cik git derseniz ne olacak bu tesekkur ???
kayinpederinize son nefesine kadar bakabilirseniz iste o zaman tesekkur alirsiniz

Benım dedem,babaannem hep hastalardı..Anneme hor davrandıklarıda oldu.Hatta cok zor gunler gecırmısler bu yuzden.. Yaslandıklarında elden ayaktan dustuklerınde gıttı kostu annem sahip çıktı..Düşünsenıze ekmegını yıyen insanlar hastahaneye bırakmıslar kimsesiz diye kayıtlara geçmiş babaannem..Annem olmasaydı belkıde.. :'( senelerce yatalak kaldı..Sonra annem felç gecırdı ben kucucukken..Babam bır kez bıle of demedı..kı ılk esıde yatalak olmuş..Vefat etmiş..Babam elinden geldiğince babaannemede ara ara gıdıp baktı..Gun geldı kaybettık onuda..Sonra dedeme..Hiç unutmam sırtında dedemı taşıdığını..Gün geldi dedemide kaybettık.Annemın hasta yatagında olmasına,eş vazifesini yerine getirememesine rağmen bir gün ne bırakıp gitti, nede başımıza birini getirdi..Çocuklarına yani bize analık,babalık etti..Gün geldi babamıda kaybettık..Bayragını ben devraldım..Şimdi anneme aileme ben bakıyorum..Tıpkı ondan öğrendiğim gibi..yeri geliyor benımde yaptıgım gorulmuyor kı coğu zaman :)varsın görülmesin dert değil..Babasının kızıyım bende ;)

Anlayacağınız siz nasıl olursanız cocuklarınızdanda onu göreceksiniz..Hastanın derdı zordur bilirim..Hele gönülden bağlı olunmayan,minnet göstermeyen bırıne..Yıllardır yaşamamıssınız..sakın unutmayın..Başkasının görmesine gerek yok..Yaradan görüyor bu yaptıklarınızı..İYİLİK YAP DENİZE AT..BALIK BILMEZSE.. :)Sakinleşin ve başkalarının görüşlerini dikkate almayın.. Allah sabır versin..

bu işler anca aile arasında çözülür 3 ay sizde 3 ay bizde kalsın diyebilrsiniz ama eşiniz söyletmez belkide. çok iyi anlıyorum durumu. ama eltiniz para size gdiyor die kabl etmeyebilr söylesenizde

Arkadaşlar sizi evliya zannetmiş sanırım.Kendi çevrelerindeki melek gibi insanlardan ve kendi iyiliklerinden örnekler vermişler.
Kaynananıza ya da kayınbabanıza bakmak gibi bir mecburiyetiniz yok, o mecburiyet sizin eşinize ait.Eh tabi ev hanımı siz olduğunuz için iş size düşüyor ama neticede siz zaorunlu bir görevinizi yerine getirmiyorsunuz, iyilik yapıyorsunuz ama zoraki, daha doğrusu yapmaya mecbur bırakılıyorsunuz.Hal böyle olunca iyiliğin kıymetinin bilinmemesi de insana dokunur.
Doğru, allah kimseyi gelininin damadının eline düşürmesin çünkü dünyada sadece melek gibi gelin ve damatlar yok.Ama bence yaşlı bakımını üstlenmekten kaçınmak için ille de kötü gelin damat olmaya da gerek yok.Bir yaşlının bakımını üstlenmek zordur, herkes aynı ruh haline, imkana ve sabıra sahip değil ne yazıkki.20 yıl boyunca zoraki yaptırılan iyilikler gün geliyor insana ağır gelmeye başlıyor hele de bu işi üstlenecek başkaları(görümce elti) varsa, hele de iyilik yaptığınız kayınbabanız sırf paralarını sizin damatlarınız yiyecek diye korkup sizin ona olan emeklerinizi yok sayıyorsa.

hayat bir imtihandir, sizinde imtihaniniz belki bu yasli insana bakmak kayinpederiniz felcli yatalik degil sanirim buna sukredin birde, su da var eger kayinpederiniz size aldigi kira paralarini vermeseydi ve almasaydiniz belki adam evlenirdi bi bayanla veya ne bileyim diger cocuklarinin yaninda kalirdi. son sozumde su olacak bi tesekkur bekliyorsaniz henuz erken 2 secenek var :
1;;; belki esiniz kayinpederiniz sizin sabrinizin sinirini deniyordur belkide esinize karsi cok acizlendiniz babana bakiyorum diye veya kayinpederinize surat felan asiyorsunuzdur bu sadece bi bakis acisi
2;;; kayinpederiniz henuz hayatta esiniz ve babasi size tesekkur etmiyorsa normaldir bugun tesekkur ederler yarin kayinpederinize cik git derseniz ne olacak bu tesekkur ???
kayinpederinize son nefesine kadar bakabilirseniz iste o zaman tesekkur alirsiniz

Doğru siz de haklısınız, kayınpederi bugün teşekkür hakkını kullanırsa başka teşekür hakkı kalmaz, çocukları da teşekkürü aldıkları gibi onu kapının önüne koyuverir.Giden "teşekkür" üyle kalır adamcağız.Halbuki gelin hanım kayınpederinin ölmesine kadar beklemeli "teşekkür"ünü alabilmek için.

yasadiklarinin hepsini hemen hemen yasadim
simdi ne yaptim biliyormusun hayir demesini ögrendim hayirrrrr
eskiden bu kelimeyi bilmiyormusum
akil akildan üstündür derim her zaman büyük kücük fark etmezzzz bazen büyüklerin bazen kücüklerin akli büyüktür
sen kayin babana allah rizasi icin bakiyorsun mecburiyetin yok
esin emekliyim diye köseye cekilmis babasinin hazir parasini yemek rahat
biraz esini rahatsiz et calissin kayin babanada kaynin görümcen sirayla bakinnnn
veya esine söyle boguluyorum de arada bende nefes alim dee sen isin icinden cikabilirsin sen sustukca üstüne binen cok oluoyrrrrr
ben 25 yil cektim kim bildi ben allaha havale ettim
kayinbanana saygisizlik etme ama seninde insan oldugunu hatirlat
yoksa bogulursun nefes alamasin olan sana olurrr kimseye bir sey olmazzzz

Doğru siz de haklısınız, kayınpederi bugün teşekkür hakkını kullanırsa başka teşekür hakkı kalmaz, çocukları da teşekkürü aldıkları gibi onu kapının önüne koyuverir.Giden "teşekkür" üyle kalır adamcağız.Halbuki gelin hanım kayınpederinin ölmesine kadar beklemeli "teşekkür"ünü alabilmek için.

Bazı arkadaşların gerçekten ilginç fkirleri var glzrkndl:1::1::1:

Benim kaynanada bakmış yatalak kayınbabaya sonuç 2 göğsü stresten alınmış bakmayanlarda tşk etmemiş mal paylaşımına gelince en büyük haksızlık ona yapılmış ,banada sürekli"16 yıl baktığını sözler ' bende bana ne?! Bakmasaydın diyorum! Bir sürü evladı var ,sadece ben ona bakmaya yaşlandığında imzamı attım,bütün gelinler bakacak, adil olması için!

Bazı arkadaşların gerçekten ilginç fkirleri var glzrkndl:1::1::1:

ilginc degilki hayatin gercekleri konu sahibi kayin pederinin verdigi kira paralariyla geciniyor kayinpederide bu sebepten dolayi gelininin yaninda kaliyor olabilir adam cikipta birde tesekkur mu etsin hem hangi kayinpeder kaynana gelinine tesekkur eder ??? kac tane kayinpeder veya kaynana gelini bas taci eder ??? bizlerinde kaynanasi kayinpederi var hic mi bir iyiligimiz dokunmadi onlara hangimiz tesekkur aldik hayat bu yaptigimiz iyiliklerin karsiligini alamiyoruz !!! senin tek farkin kaederine bakmak mecburiyetinde olman adamin parasini aliyorsaniz kapi disari mi edeceksin ? bedava bakmiyorsun ki istese huzur evinede gidebilirdi ordada para oder kalirdi eger farkli yorumlar ariyorsan yani bravo iyi gelinsin bakiyorsun kayinpederine felan filan diye bu senin konun icin gecerli degil. hem bu konu hakkinda daha fazla yoruma gerek yok

Son düzenleme:
Çok ağır laflar ediyorsunuz.. Ben yaşadıgımı bilirim çok çektim ellerinden.. Yaşanmadan bilinmez bu. Ben yemek yapmak derdinde değilim canımla başımla yapıyorum güler yüzle karşılıyorum parası için katiyen değil 20 sene baktım ben kaynanama da kayınpederimede.. Halen daha devam ediyorum.. Ama siz yaşamıyorsunuz bu hayatı.. herşeyi en iyi en güzel şekilde yaptıgım halde yaranamıyorum ailecek yaranamıyoruz.. Görümcem olsun k.pederim olsun biraraya geldiklerinde çocuklarımı eşimi kötülüyorlar para verme şunu yapma bunu yapma.. K.pederimde görümcemi dinliyor bizi kötülüyor sonra geliyor yüzümüze gülüyor böyle 2 yüzlülük benim zoruma giden.. Daima bir dalga içinde k.pederim.. Kocam da biliyorum ne yapıyım diyor elinden hiçbirşey gelmiyor sessiz kalıyoruz herşeyde.. ama biz eziliyoruz.. Çok büyük haksızlık yaptınız bana karşı.. Nimet derdinde değilim ALLAHIN verdiği nimeti k.pederimden mi saklıcam.. Beni anlayanlara hak verenlere teşekkür ediyorum sağ olun.

canım bak dikkatini çekeyim eğer dırdır etmezlerse bakarım dedim ona dikkat et eğer öleyse üzüyolarsa tabiki haklısın aferdersin canım amacım üzmek değildi kötü bir niyetim yoktu o halde haklısn tatlım ama geçiminiz kayınpederden olduğu için bir fikir bulamıyorum yardımcı olamadığım için üzgünüm inan bana Allah yardımcın olsun kat kat...

Back
X