Annem yazmamı istedi,sizinle paylaşmak istiyor derdini..

sekiz sene anneme baktım ben (bu arada babam ve üç bekar abimde vardı başımda onlara da baktım) üç sene babaanneme baktım (annem hastayken hem de ikisine de baktım) kayınvalidemede bir yıl koşturdum sürekli sözlüyken. keşke yaşasalardı da ben baksaydım hep. nişanlımın dedesi de rahatsızdı ameliyat oldu onun da önünden ayrılmadım dört ay çok şükür iyileşti. zordur evet anlarım çok iyi anlarım ama biz de yarın yaşlancaz bunu unutmamak lazım. Allahım kimseyi kimseye muhtaç etmesin

benim kaynanamda sülalede kim hastaysa bakmıştır,işini yapmıştır.evlenmiş,kaynanası yokmuş felçli kayınpederine bakmış.sonra eltisine bakmış.sonra kaynına,daha sonraları görümcesine ve erkek kardeşine.tabii kimse baktın allah razı olsun diyen yoktu.kardeşi dahil.garibim üzülsede mecburen baktı.gider görümcesinin çamaşırlarını bile elinde yıkardı.:50:kendiside birkaç saat içinde öldü,kimseye sıkıntı vermeden:43:allah rahmet eylesin.yaptıklarının karşılığını görüyordur inşallah:14:

ne kadar ağır yorumlarınız var.benim annem çalışan bir kadındı hepimize babaannem baktı. burnumuzdan gele gele tabi... üstelik bize bakıyor diye annem halalarımı,amcamı evlendirdi,suçlu kim? annem

nenem çekilmez bir kadındı. eli ayağı tutar,o yaşta gezer dururdu.babam geleceği zaman yatar uy hastayım,bana bakmadılar derdi.babamda bize kızaırdı

ben annemin gözyaşlarını gördüm hep.karı-koca olmadılar hiçbir zaman nenemin kaprisleri yüznden

aynı şekilde amcamda mutlu olmadı,halalarımı bile mutsuz etti

tam 17 yıl annem baktı.yeter git diğer oğlun bak dediğinde annemi öldüresiye dövdü babam

neyse yazacak çoçk şey var aslınlda...gitti aama evimizi talan ederek,eve giren paralar direk nene hatunun cebine

sonra kanser oldu,bize gelecekti kabul etmedik,yine saldırdı babam ama dövemedi itabi

kredi üstüne kredi çekti babam,diğer çocuklar hiç elin cebinie atmadı.o sırada bende hastaydım baabam öyle kinli ki bize 5 kuruş para vermedi hiç

biz hastane kantinniin önünden aç geçerken onlar dürümleri indird mideye

4 kişi nöbetçi dikerdi nenem başına.hiçte ağır hasta değildi.artık evde satılacaktı ki öldüü

aynı şekilde dayımda kanserdi,2 yıl annem baktı altını temizledi bi gün of demedik.ama nenem öyle mi dırıdır vırvır

amcam boşanacaktı nerdeyse,halam boşandı hep ama hep nenemin kaprsleri yüznden.

şimdi öldü 3 yıldır herkes rahat huzurlu,istediğiniz kadar tepki verin bu sözlerime ama yaşamayan bilmez

yazmadığım öyle çok şey var ki...

öyle uzaktan ahkam kesenler bakarlar mıyıdı acaba?

merak edenler için şunu da söyleyeyim öleceği zaman cenazesine gitmedik...

ameliyat olup yoğun bakıma girdiğimde olsn sormadılar.hepsi abimin parasını yiyo bik bik bi sürü tantana

yoğunbakımlarda çile çekerken babam paracıklarını sülalesine dökmekle meşguldü.anasına kebaplalr yaptırıp hastane odasını süsletmekle meşguldü

öyle her yaşlı bir değil,uzaktan bakmak çok kolay

dayımsa melek gibiydi,annem her şeyine yetişti 2 yıl boyunca...nenemse 2 ayda her şeyi darmadağın etti

empati lütfen arkadaşlar...

istediğiniz kadar benide eleştirin,umrumda olmadığını söyleyeyim

Kimse konu sahibine "vay niye bakmıyorsun" diye kızmıyor ki! Parasını yerken tatlı da bakması mı acı diyoruz. Elbette kimse kimseye bakmak zorunda değil, bu kişinin kendi vicdanı ile ilgili bir meseledir. Ama hem yaşlı adamın parasıyla geçinip hem de bakmak istemiyorum denirse eleştirilir tabi.

Kimse konu sahibine "vay niye bakmıyorsun" diye kızmıyor ki! Parasını yerken tatlı da bakması mı acı diyoruz. Elbette kimse kimseye bakmak zorunda değil, bu kişinin kendi vicdanı ile ilgili bir meseledir. Ama hem yaşlı adamın parasıyla geçinip hem de bakmak istemiyorum denirse eleştirilir tabi.

yerken tatlı mı geliyor bilemem ama eve huzursuzluk getirdiği kesin...

ben ne parayı alırdım ne de bakardım

artık huzursuzluğa tahammülüm yok çünkü:34:

yerken tatlı mı geliyor bilemem ama eve huzursuzluk getirdiği kesin...

ben ne parayı alırdım ne de bakardım

artık huzursuzluğa tahammülüm yok çünkü:34:

Tamam bu da bir tercih, parasını da istemem kendisini de diye. Ama parasını isterim kendisini istemem demek eleştiriyi hakeder.

öncelikle allah senden razı olsun,

kolay değil arkadaşlar, kolay değil, insan eti ağırdır. hemde kendi annen ve baban değil. kimse demesin şimdi ne farkeder. çok şey farkeder.

20 sene dile kolay.20 sene bu kadan ne kadınlığını, ne anneliği, ne de............ uzatabiliriz bunu. insananın özeli kalmaz. elinizi vicdanınıza koyun.

her zaman allahıma dua ederim. yarabbi bir gün gelir anne ve babalarımıza bakmamız gerekirse allahım sen bana şevkat, merhamet, ve sabır ver diye, kınadığım insanlardan olmayayım diye. allahım onları başımızdan eksik etmesin. kimseyi elden ayaktan geri koymasın diye

ama sağlıklı sıhhatli insanlar, maddi durumu da yetiyorsa neden ve niye gider de oğlunun huzurunu kaçırır.

evdeki yabancı hele de bir erkek. banyonu ona göre yap, yemeğini, planını, aklınıza gelecek her şeyi ona göre planlamalısınız.

diğer konu ise;
kimseye söylenecek söz bırakmamak için almayacaksın parasını hem parasını kullanacaksın, hem de ben bakmam diyeceksin, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu oluyor.
madem parasını istemiyorsun, bu paraya eve bir yardımcı tutarsın gündüz saatlerinde 3 kap yemeğini de yapar.

gerçek iyilik karşılıksız yapılandır.
ne kadar iyi olursan ol. almayacaksın babanın parasını. insanlara söyleyecek söz bırakıyorsun
--- sen parayı yiyeceksen sen bakacaksın.

birde bu işler desinlere yapılmaz.

Allah rızası için yapılır. boynumuzun borcudur bu. onun için yapasın.

millet bana iyi desin diye kimseye bakmam. allah rızası için, saygıdan. gün gelip hesap vereceksin diye bakarsın.
hepimiz anne babayız. çoçuk ne kadar zor büyüyor.

klavyene sağlık dejavücüm

adama parayla bakıyorsunuz sonuçta, allah rızası için değil, bide parası olmasaydı, yardım edemeseydi kesin kapı dışarı ederdiniz onu

canım gerçekleri yazdım ben yani o kadının kursağından geçen yemek bile o adamın parasıyla geçiyor. Anlaşılıyor ki adam elini ayağını çekse bakmasa geçinemeyecekler dua etmesi lazım böyle kayınpedere neler var çevremde. Tüm masrafını oğluna yaptıran hatta kendi oğlunun aldığı evde kendi evi gibi oturan, borçlarını ödeten neler neler var. Herkes bir gün yaşlanacak bunu düşünmek lazım.

Benim annem olmadığı için çok üzülüyorum böyle şeylere. Bir de anneme çok düşkündüm. Geçen kaynanam oğlumu öptü, sonra beni de öptü. Nasıl sevindim, nasıl uçtum anlatamam.

bende öyleyim başka şehire geldim. Annemden uzaktayım hem annem babam ayrı erkek kardeşim var ama kız gibi olmaz elbet hep aklım ondan ve çalışıyorum sürekli gidemiyorum kendisi rahatsız bir süredir tahlilleri sürüyor ve belki de yanıma almak isteyebilirim şimdi benim annem annemde, eşimin ki değil mi. O da yalnız kalsa ki annemden baya bir yaşlı ya da kayınpederim mesela bakarım yanii.. Her zaman eşime de söylüyorum. Onlarda bize yardımla ediyorlar durumları çok çok iyi kira vermeden onların oturmadığı evde oturuyoruz, aidatımızı isteyerek onlar ödüyor gittiğimde bir ikram bir saygı ben bu insanlara bakmaz mıyım yapmasalar bile vicdanım el vermez bana kötü bile davransalar ben yapayım malik bilmese halik bilir demişler.

ya kızlar belliki artık kadın sıkılmış ve kendi düzenini kurmak istiyor. bunun parayla pulla alakası yok. ayrıca adamın kızı neden ilgilenmiyor acaba. ne yapılırsa geline yapılıyor iste. kızı dururken gelini bakıyor. kaldıki evde yaşlı bakmak zordur. ööyle 3 tabak yemek gibi bir durum değil. diğer gelinide kızıda bu durumu bildiğinden adamı evde çok rahat ettirmiyorlarki adam sizde kalıyor. demekki siz gerçekten iyi bakıyorsunuz ve sizi seviyor.

yaşlı ve hasta birine bakmak zordur kabul ediyorum ama o insanı kendi haline bırakmakda vicdansızlık olur.en iyisi bakma işini diğer kardeşlerle birlikte yapın sırayla herkes baksın böyle olursa annende fazla yorulmaz tabii parayıda almayacaksınız hem parasını alıp hem de bakmam derseniz herkesin size dili olur:31:

herşeyi paraya pula bağlamamak gerekir,kendisi istem dışı bir başka insanın sorumluluğunu almış ve bunun sıkıntısını yaşıyor..

20 senelik evli olmanıza takılmıyorum neredeyse benimle yaşıtsınız bende 3yıllık evliyim:)çok gençsiniz
sizinde yemek temizlik dışında bir sosyal hayatınız olmak zorunda yoksa böyle buhranlar yaşarsınız..

beyfendi bakıma muhtaç ise ekonomik durumunuz elveriyor ise bir yardımcı alabilirsiniz..
eğer sadece yemek hazırlamak ,temizlikse bence fazla dert etmeyin..haftada birkaç kez kafa dengi arkadaşlarınıza 2-3 saatliğine
kahve içmeye gitseniz inanın rahatlayacaksınız...

ayrıca işin birde manevi durumu var...malum Türkiye şartlarında 70yaşı gören insanlarımız azaldı. yarın birgün

beyfendiye bişey olsa inanın vicdan azabı duyarsınız..tabiki başka çocuklarıda var ama hani kiralar size geldiği içinbi sorumluluk hissedersiniz..

bizim bir akraba yatalak k.validesine bebeği gibi baktı,yıkadı,doyurdu,bezledi..
k.validesi şuanda hayatta değil ama inanın eşi ona toz kondurmuyor..anneme bebekler gibi baktın ..getir ayaklarını öpeyim diyor..

ayrıca bu akrabalrımızında tüm işleri rast gitti ve memleketten 5parasız gelmelerine rağmen Allah yürü ya kulumda dedi..şimdi süper iyi durumları..

ne kadar ağır yorumlarınız var.benim annem çalışan bir kadındı hepimize babaannem baktı. burnumuzdan gele gele tabi...

Geçen sayfalarda ben de hikayemi kısaca yazdım canım, 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyler seninkilerle..
Yaşlılara, elden ayaktan düşmüş insanlara bakmak insanlıktır elbet ama bazı yaşlılar da bunu
yapanlara çektirmediklerini bırakmıyorlar. Kk bayanlarının başına bu hiç gelmemiş olacak ki (gelmesin
de zaten) konu sahibi bayanı türlü türlü şeylerle suçladılar. Bazen yanlış şeyler yazmış doğru ama
ben söylemek istediklerinin aslında onlar olmadığını anladığım için takılıp kalmadım 2 kelimeye yanii...

Bir konuda da yazıldığı gibi malesef kk bayanları çok acımasız çokkkk:50:

sizin 70 yaşındaki yaşlı bir amcayı yük olarak görmeniz , yaptığınız yemeği çok görmeniz , lokmasını sayar gibi çok yiyiyor demeniz vicdanımı sızlattı.

Dileğim en kısa zamanda sizinde vicdanınızın sızlaması ve o amcama iyi bakmanız...

bu arada size ve sizin gibi düşünenlere ÇINAR AĞACI filmini izlemenizi tavsiye ediyorum..

biz babaannemede baktık.
benim babaannem köyde yaşıyordu, biriktirmiş parası vardı.babam en büyük çocuğu olduğu halde ve içgüveyisi gelmesine rağmen, o parayla bekar halama bir ev aldı, bekar amcamada bi ev aldı. çok dinç bi kadındı, şehire gelmeyi hiç istemedi sağken.sonra hastalanınca ne halam nede amcam ona bakmak istemedi. bize getirdiler, anaannemle dedem bizdeydiler, hem annem hem babam çalışıyorlardı ve anaannem baktı babaanneme.

Seninki de iyice karışık olmuş.Annen anneannenle dedene bakmış,anneannen babaannene bakmış.Annen çalışıyormuş anladığım kadarıyla yani konu sahibinin yaşadıklarını yaşamamış.Büyük ihtimalle işten eve geldiğinde anneannen yemeği yapmış ve yine büyük ihtimallede evi temizlemiş oluyordu.En azından temizlemese bile ortalık dağınık olmuyordur.Diyelim ki annen baktı herkese.Eee peki konu sahibinin kayınbabası gibi sürekli arkasından atılıp tutuldu mu?Yaptıkları çevreden hep eleştirilip aman yapsın tabii parasını yiyor mu dendi?Hayır demi.En azından babası sağol kızım demeyi bilmiştir.Kıyaslamaların çok yersiz bence eşit değil aynı zamanda.Akla karayı kıyaslamışsın resmen.
Bazen bir Allah razı olsun bile yeter insan için.Konu sahibide en çok bundan muzdarip bence.

20 yıllık evliyim,.. Bu süre içerisinde kocamın ailesinden çok çektim çok ezildim 15 yaşında evlendim çok itilip kakıldım görümcem tarafından kaynanam tarafından.. Kaynanam 4 sene önce vefat etti.. Kocam emekli ve kocamn babası sayesinde geçimimizi sağlıyoruz diyebilirim ev kiraları dükkan kiraları vs.. Bize veriliyor. Tabi yüzümüze çarpa çarpa.. Bu durumdan görümcem hiç hoşnut değil babamın paralarını bunlar yiyor gibilerinden sinir küpüne dönüyor.. Kaynanam vefat ettiğinden beri kocamın babası bizde kalıyor. Hiç bir işe yetişemiyorum bize para katkısı oldugu için ona bakma zorunlulugumuz var sanırım.. 2 çocuk annesiyim ama bende özel hayat diye bir şey kalmadı.. sabah 9 da kalk kahvaltı hazırla her gün 3 çeşit yemek yapma zorunlulugum var sanki.. Ne gezebiliyorum ne dışarı çıkabiliyorum sinirimden ağlıyorum her gün.. Eltim karşıda oturuyor ona gitmiyor gitse bile 10 gün kalıp dönüyor.. hep benim başımda kocamın babası.. 70 yasında.. Nolur bana akıl verin ben bıktım artık :50:

20 yillik evlisiniz kusura bakmayinda 20 yildir ne yaptiniz ??? bir cift evlendikten sonra yavas yavas kendi ayaklari uzerinde durur, maddi acidan bir ilerleme olur her basarili erkegin ardinda bir bayan vardir esinizin ailesiyle yasadiginiz sorunlara odaklanana kadar carba sarfedip esinizle maddi durumunuzu ilerleteydiniz siz 70 yasindaki kayinpederinizin eline bakacaginiza kendi duzeninizi kuraydiniz madem onun avcuna bakiyorsunuz mecburen ona bakmalisiniz.

Kudura bakmayin ama evet mecbursunuz. Hem okadar gelirini alin adamin hemde zorunuza gitsin bakmak. O adam olsada olmasada o yemek pisecek. Vallah ben meslegim geregi butun gun 6 yasli insana bakiyorum, yaslari 75-95 arasi, banyosundan tutunda yemelerine kadar, hic sikayetci degilim meslegimi seviyorum, ve ekmek parami anlimin teriyle kazaniyorum, hic yakistiramadim, ilerde allah el ayak muhtac etmesin ama, anneme babama ve esimin annesi ve babasina seve seve bakarim..

Size danışmakta yanlış yapmısız anlaşılan. Bilip Bilmeden yargılamalarınız çok iğrenç.. Konu silinmiyor da. O yüzden artık yazmayın istemiyoruz..

kadın bakmam atarım kapıya falan dememişki! bu kadar yıl bakmasına rağmen bi allah razı olsun sende babamıza anamıza baktın diyen olmamasına kızmış!
ayrıca konu sahibinede hak veriyorum insan yükü ağırdır yaşamayan bilmez!
20 yıl ne demek hem tabi insan yorulur tabi bıkar tabi sızlanır ama ben konu sahibi ne kadar dert yansada kaynatasına bakacak insan olduğuna eminim! kadına yüklenceğinize diğer bakmayan çocuklara yüklensenize!

sizin dediğiniz bu lafları dicek insanlar anasını babasını başkasının eline bırakırmı bu konuda benim tavsiyem sabırdır zaten sabrınız 20 senedir devam ediyor az biraz daha sıkın dişinizi evet insan eti ağırdır benimde babaannem vardı 2 sene önce kaybettik yaşadığımız şehirler farklı 2 kızı var yaşadığı yerde evlerinin arası 750 metre ama biz rahatsızlandığını başkasından duymuştuk aldık getirdik 3 ay baktık sonra vefat etti kızları gelirdi arada evimize annem diye ağlarlardı gelemiyoruz uzak bilmem ne diye yakın olduğu zamanıda gördük ama ne çare kadıncağız gitti artık demezler arkadaşım allah razı olsun sağolun demezler bunu dicek adam zaten anasını babasını bırakmaz kendi bakar mal mülk hava malınımı istiyosunuz götürün notere bi imza tamam hakkınızdırda miras helaldir kimsede bişey diyemez 20 sene bakmışsınız ağır geliyorsada göndereceksiniz kızları baksın

Back
X