Annem,Yeni kardeş

En büyük derdiniz böyle olsun :)

Evet genç anne baba olmak bir noktada daha iyi çünkü yoğun enerji gerekiyor çocuk bakmak için. Ama şanslısınız ki aileniz kalabalık,annenize babanıza yardımcı olursanız çok güzel günler sizi bekliyor :)

Ayrıca yengenizi de tebrik ederim çok güzel destek olmuş, birçok gelin bırakın destek olmayı buraya konu açardı kv bu yaştan sonra hamile kesin beni kıskanıyor diye :)

Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla gelsin inşallah

yahu ben de baya yaşlılar zannettim anne 46 baba 48miş gayet normal :)

benim babam 68 yaşında kardeşim haftaya 2 yaşına girecek, oluyor öyle şeyler. :)

ayrıca son yazdığınız güncellemeyi de okudum, gereksiz yere insanlara huzursuzluk vermeyin konu sahibi. yengenizde yanlış hiçbir şey göremiyorum siz de onun gibi sıcak davransanız sizi uzaklaştırmazlar, belki anneniz babanız da "gelinimiz bile böyle sıcak davranırken kızımız neden böyle" diye düşünüyordur. gereksiz tripler yani gerek yok bunlara. imrendim okurken ne kadar güzel bir aile diye.

Evet garip bi durum yani sizin annenize karşı soğuk davranmanız hislerinizi anlamlandıramamanız gayet normal.belli ki istenilen bi gebelik değil.keşke korunsalarmış.çünkü doğacak kardeşiniz 20 yaşına geldiğinde anneniz 68 olacak.çocuk için de travmatik bi durum.

Okurken duygulandım..annenizin ağlaması benide ağlattı..kıyamam annenize.yengenizede hayran kaldım maşallah ne güzel teskin etmiş.ailenizi çok takdir ve tebrik ediyorum.annenizin aldırmam asla demesi ve sağlam duruşunuda takdire şayan buldum.ama size gelince tüm takdir ve tebrikler maalesef durdu.kusuruma bakmayın.sizi çok bencil buldum.siz hala bu bebek nasıl oldu diye içten içe rahatsızlık duyup birdebunu sorguluyorsunuz.cinsellik evliliğin bir parçası ve cinselliğin yaşı yok.dikkat etmelerine rağmen gebe kalmış ve karşınızda çok üzgün bir anne var ve siz annenizden utanıyorsunuz ve düğünüm yakın annem nasıl o halde gezicek diye bunu düşünüyorsunuz.annenize lütfen destek olun.kimsedende utanmayin.dugununuze engel değil annenizin bu durumu.lutfen yengenizi kıskanmak yerine daha olgun davranmaya çalışın ve onu biraz örnek alın.sevgiler.

Böyle aileniz olduğu için çok şanslısınız, şu an belki çok gözünüzde canlandıramıyorsunuz belki ama anne babamız yaşlanıp bakıma, ilgiye daha çok ihtiyaç duydukları zaman kardeşlerin birbirine destek olması çok önemli oluyor. Yengenizin ailenizle iletisimi de sizi mutlu etmeli, inanin kavga ve huzursuzluktansa böylesi çok daha güzel.

Kardeşler arası yaş farki olan ailelere ben çok rastladim hepsi de gayet mutlular. Kardesiniz sağlıkla doğar umarım ailenize de daha çok şans getirir.

niye travmatik olsun yahu, ben 22 yim babam 68 annem 59 eğlenceli bile oluyor.

Minik böcek. Teyzeliğini yesinler onun. Ben çocukları çooook severim lütfen prensesi bir mıncıklayın benim için

niye travmatik olsun yahu, ben 22 yim babam 68 annem 59 eğlenceli bile oluyor.
İlkokula giderken veli toplantısında mesela.anneanne yaşında anne olunca,bu çocuk açısından oldukça travmatik bi durum.örnekleri çoğaltabilirim ama gerek yok.48 yaşında istenilen bi gebelik olsa anlayacağım ama öyle bi durumda yok.dokayısıyla konu sahibini haklı görüyorum.hissettiği karmakarışık duygular çok doğal

Bahsettiginiz yas gec degil ki insanlar artik 40ina dogru evlenip annenizin babanizin yasinda ilk cocuklarina sahip oluyor.
Hem o bebegin bu dunyada yeri varmis ki Allah nasip etmis. Size de annenizle iliskinizi isitmak icin cok guzel bir firsat bu. Doğduğunda en cok siz mutlu olup, iyiki gelmis diyeceksiniz.
Ayrica boyle bir yengeniz oldugu icin de ailecek cok sanslisiniz.

Babaannem halamın evlenmesine yakın hamile kalmış.Babam çok sevinmiş isim filan arıyormuş kuz olursa İnci koyarız demiş.Halamda durum tam tersi o göbekle düğünümde istemiyorum seni diye huysuzluk çıkarmış.Babam bir gün eve geliyor işten bakıyor ki bebek aldırılmış.Çok üzülmül.Halama dönmüş Allah sana aratsın çocuk demiş.Halam iki kez evlendi.İlkinden 10 yıl çocuğu olmadı.İkincisinde oldu bir tane.Yani konu sahibi kafandan saçma şeyler geçirme.İstemediğin şeyle sınanırsın sonra.Tam bir görümce gibisin takdir ettim yengeyi

ben üniversiteyi ailemden farklı şehirde okudum doğal olarak aramızdaki muhabbet bağ filan zayıfladı.

Diyorsunuz ama bir yandanda ailenizle yengeniz arasındaki iletişimi kıskanıyorsunuz.
Sorun sadece bebek değil sanki, sizin ailenizle genel olarak bir iletişim probleminiz var gibi.
Önce bunu ve nedenlerini sorgulayın.

Keşke bütün dertler bu kadar tatlı olsa.. :)
Annenin yaşı hamilelik için oldukça riskli. Zor bir dönem geçirecektir; ailecek yanında olmalısınız.
Ayrıca sen baya baya kıskanıyorsun yengeni. Seni asıl huzursuz eden bu olmuş sanırım. Yengenin annene daha yakın olmasını hazedememişsin. Ama anlattıklarına göre yengen takdir edilecek samimi bir insan. O da haliyle annesiz büyümüş ve anne özlemi çekiyor. Bak ne güzel bir yengen var; bozulma ve ona tepkili olma lütfen. Birde tam tersini düşün; fesat, arabozucu, egoist, şımarık biri olsaydı ya. Hiç çekilmezdi.
Bu hamilelik dönemi sana bir fırsat. Olabildiğince annenle ve yengenle daha samimi ol aranızdaki soğukluğu kaldırmaya çalış..
Bak düğününde yakın; evlendikten sonra pişman olursun.

anne babaya bağlı aslında. şahsen ben ana sınıfına giderken babam 52 yaşlarındaydı, eve gelince my little pony oynardık gayet güzel pinkie pie olurdu babam okulda anlatınca herkes kıskanırdı aileleri oynamadığı için.

hiçbir veli toplantımda babamdan utanmadım, kardeşim 11 yaşında onun da utanacağını veya kendini kötü hissedeceğini hiç zannetmiyorum. babamın torunundan küçük çocuğu var ama hala her şeye ve herkese yetecek enerjisi var. aile kendini yaşlı tribine sokmadıkça sıkıntı olmaz zannediyorum.

Sicak davranmamak sizin tercihiniz ama..
Yengenin sucu ne ki?
Ayrica saglikla dogsun ufaklik :)

Babanız kuşak farkını hissettirmemiş, yoksa normalde hakikaten büyük yaş farkları sorun oluyor hem aileler hem çocuklar için, bence utanmaktan ziyade belli yaştan sonra çocuk sahibi olmak endişe verici, en azından ben bu yaştan sonra bir çocuk istemem, enerjim yetse 10 sene sonra sağlığımın yeteceğinin garantisi yok, kızıma kardeş sorumluluğu yükleyip göçüp gitmek istemem.

Konu sahibesinin annesi de belki bu endişeleri taşıyordur.

evet işte söylediğim gibi ailenin kuşak farkını hissettirmemesi gerekiyor. yani çocuk tam oyun çağına veya ergenlik dönemine geldiğinde "amaan kafam ses kaldırmıyor artık" tavrını gösterecek aileler için uygun olan bir durum değil.

Aynen öyle, 40-50 yaşından sonra çocuk doğurmayı yadırgamıyorum, utandırıp ayıplama bizim kültüre has bir durum sanırım, yoksa sağlıklı olan ve menopoza girmemiş bir sürü yabancı kadın gördüm 50'li yaşlarda çocuk doğuran.
Hiçbiri aman bu yaştan sonra ne derler veya çocukları anneeee eşimin ailesine ne derim demiyor ama çocuğa uyum sağlamak şart, manevi olarak doyuma ulaşması maddi imkanlar vermekten çok daha önemli benim için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…