Annem,Yeni kardeş

Sağlıkla dogsun insallah :) bence annene destek olmalisin hormonlar falan zaten kendini iyi hissetmiyordur hem ne guzel evin icinde kucucuk bebek cok tatli olur bence :)

Dünyanın binbir türlü hali var.2 kız evlatsınız ama bazen annemiz de olsa zor zamanında istesek de yanında olamıyoruz.Annem ve ananemden biliyorum.Keşke bizim de yengemiz sizinkisi gibi olsaydı da gözümüz arkada kalmasıydı.Yengenize haksızlık edip boşuna kalp kırmayın.Kimin kime ne zaman muhtaç olacağı belli olmaz.Rabbim sağlıkla nasip etsin minik bebeğinizi ailenize.Maşallah diyorum.Yengeniz de abiniz de dünya tatlısı insanlar.O içinizdeki kötü duyguları öldürün lütfen.Aile bu dünyadaki en güzel nimetlerden bize.Zamanı gelince anlarsınız ne demek istediğimi.

niye travmatik olsun yahu, ben 22 yim babam 68 annem 59 eğlenceli bile oluyor.
Çocuk için oluyor biraz. Annem bana 38 yaşında elim bir kaza sonucu hamile kalmış dört çocuk üzerine. Okula ilk başladığım zaman anneme demişim ki, "Anne arkadaşlarımın annesi çok genç, sen niye bu kadar yaşlısın," onca sene oldu hala bunu anlatır. Çünkü gelen geçen bana annen çok yaşlı diyordu. Ayy annem canım annem

Annem kardeşini öğrenince sizden daha ağır tepki göstermiş. Utandim felan diyordu. Sonra kardeşi doğunca herkes o bebegi bir sevdi. Annem annesine tepki gösterdiğine pişman olmuş. Bence destek olun. Sağlıkla gelsin kardeşiniz inşallah.. Siz annenizi teselli edin. Elalemin ne diyeceği onun ve bebeğin sağlığından önemli değil

Ben universite okurken annem hamile kalmisti. Aylarca nasil olacak diye dusunup kafayi yemistim ev arkadaslarima soyleyemedim bizim ki dogdu allah im nasil tatli nasil ben okuli birakip donecegim yani ozleminden tam o kadar farkli bir duygu. Diger kardrsimle aramda 3 yas var. Simdi ben 32 yim kiz kardesim 10. Benim dugunumde kardesim biberonu evde unutmus annem diye ortaligi borbirine katmisti hic unutmam. Benim oglam var simdi 5 yasinda. Biraz karisik iki coxugu da benim saniyorlar falan ama guzel iyi ki de dogmus . Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin annen e guc kuvvet versin. Bana kalirsa cocukla degil de annen seninle daha cok ugrasacak gibi.

Geline koca bir alkış da benden gelsin. Siz de görümcelik etmeyin yahu. Cadaloz olsa daha ki iyi yani. İlk şaşkınlık normal bebis doğsun siz de seversiniz bence. Annenizin kalbini kırmayın. Belki yakınlaşmaniza vesile olur

Yengenizin kalbini kirmayin. Laf sokmak kendinizi iyi hissettirmemistir eminim. Ne güzel iste dusunuyor evdeki halilarin yikanmasi şusu busu. Kaldi ki annesi vefat etti yazmissiniz onu da anne yerine koymus ne guzel aileniz boyle guzel yurekli birine ihtiyac aninda el uzatacak birine sahip buna sizde dahilsiniz. Dort dörtlük tepkiler vermis her bir aile ferdiniz olay karsisinda her ailede bir çıkıntılık eden oluyor bu siz olmayin derim.

İyi de bu bir dert değil ki.
Yengenizle abinizi örnek almalısınız.
Abiniz çok haklı,bunca yıl sizi büyüttüler, ne zorluklarla bu yaşa getirdiler,sizin için didindiler.
Şimdi sıra sizde.
Bırakın onlar yeni evlatlarını kaygısız rahat bir şekilde büyütsün. Bu ruh halinizi de annenize yansıtmayın,çok üzülür.
Çok mutlu oldum bu arada,sağlıkla doğar inşallah.

Güncellemeni okudum da, içerisinde ne ararsan var. Kıskançlık, çekememezlik, bencillik. Bebekten çok yengene takmışsın kafayı. Anne sevgisi eksik yengende, senin annende bunu doldurmaya çalışıyor. Ne güzel ki, bir gelinin kaynanası ve kayınpederiyle anlaşabilmesi. Yengenin hakkında yazdıkların çocukca. Kadının art niyeti yok, diğer aile bireylerin de. Ancak yazdıklarına bakılırsa, ortalığı bulandıran sensin. Yani babanın yengene kızım demesinde ne var? Illa gelin diye hitap mı etmeli. Ya da böyle denilmesi seni evlat olmadan mı uzaklaştırıyor? Peki anneme sıcak davranamıyorum nedir? Bu da yengenin annene senden daha yakın olduğu için mi? Yengeni kıskanıp mesafe bırakacağına, onun tarafında olmalısın. Böyle saçma sapan şeylerle kafanı yorma. Kadının kalbinde kötülük yok. Yarın sen de el evine gideceksin, kayınpederin ya da kaynanan sana kızım diye seslense hoşuna gitmez mi? Aranızda mesafe olmaz hiç yoktan. Bir de bu durumda ne varmış? Gayet normal birşey, erkek tarafı seni olduğun gibi kabul ettiyse, aileni de etmeli. Belki minnak bir bacanak olur? Neyse bu yorumdan sonra fazla yorum yapmaya gerek yok. Gerçek düşünceler sergilenmiş oldu ikinci yorumunla :)

Çok hoş
Anneniz kardeşinizi sağlıkla kucağına alsın insallah

Yenge bayagi kiskaniliyor. Gorumcenin kotu ununun hakkini veriyorsunuz.
Bu konu disinda sizi cok iyi anliyorum ama. Insan yetiskinken annesiyle babasinin cinsel iliski yasadigini dusunmek istemiyor. Bizim kulturumuzle ilgili biraz. Yani bizde anne baba cocuklarin yaninda birbirine sarilmaz,opmez, mesafeli davranir, cocuklarla hayatlarinin hic bir doneminde cinsellik konusulmaz. Anne masumiyet semboludur, sanki babayla cinselliken yasamasi onun anneligine, masumiyetine golge dusurecekmis gibi. Psikolojide bunun tanimida var, oedipus kompleksi.

Sacma evet ama sizde suc bulmuyorum, cunku boyle hissetmenizin asil sorumlularida aileniz diye dusunuyorum yukarida saydigim kulturel sebeplerden oturu.

Bu konudan kendinizi ne kadar soyutlarsaniz en basta sizin icin, daha sonra herkes icin en sagliklisi olur. Cok irdelemeyin, kabullenmek disinda bir seceneginiz yok. Annenizi tavirlarinizla uzmeyin, kadinin ihtiyaci olan en son sey. Yengenizide kiskanmayin, sizin yapmaniz gereken ve Belki de bu durumu benimseyemediginiz icin yapmak istemeyeceginiz yardimi yengeniz annenize yapacak gibi gorunuyor. Siz kendi hayatiniza bakin.

Son düzenleme:
Üzülecek hiç birşey görmedim. Ama yaş varsa risk de var. Destek olun. Yardımcı olun. İnşallah sağlıkla doğar.

Hisleriniz çok normal, ben 18 ablam 21 yaşındayken biz de aynı süreci yaşadık. Zamanla bu duyguya alışılıyor hele doğduktan sonra o kadar güzel oluyor ki anlatamam. Siz elinizden geldiğince annenize desteğinizi belli etmeye gayret gösterin, bu süreçte yalnız olduğunu düşünmesin. Anneler geç hamileliklerde yetersiz olurum kaygısına kapılıyor ama bence en bilinçli şekilde yetiştiriyorlar bu çocukları. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Yengenize şükredin ne gelinler var geldiği evin huzurunu kaçıran. Yenge ,abinize o kadar huzur veriyor ki Abiniz de Ilımlı,olgun yaklaşıyor, sizlere güzel telkinler de bulunuyor..
Yengeniz haset ,kıskanç, kıymet bilmeyen biri olsaydı abiniz de size ,anne -babasına karşı kötü olurdu yada olmak zorunda kalırdı.

Sizde olgunlaşıñ,yengenizı kardeşiniz gibi sevin..

Kıskançlık ve huysuzluktan vazgeçin.
Bu huylarınız evliliğinizi de kötü etkiler.
Kp size kızım derse umarım küfür gibi algılamazsınız.

Anneniz bebeği sağlıkla kucağına alır inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…