• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem..

Ben eski konularınıza da baktım ve ona göre yorum yapacağım.
İlişkiniz sağlıksız bir hal almış.
Karşılıklı zorlamalar, ailelerin daha şimdiden bu kadar dahil olması ve bu konulardaki tutarsız davranışlarınız, ailerle fazla yüz göz olunması, karşılıklı hoş olmayan lafların sarfedilmesi, ailelerin isteklerine göre kararlar verilmezi ve bir sürü şey bu ilişkiyi bu noktaya getirmiş.
Hani diyorsunuz ya biz neleri aştık bu ilişki için diye...Aslında hiç birşeyi aşamamışsınız. Üstünü örtmüşsünüz sadece. Çözülmemiş öylece bırakılmış o kadar çok nokta var ki. Bunlar benim kanatimce evlenilsede artık aşılamaz. Yaşanan şeyler asla unutulmaz. İçten içe biriken bu kinler evlenincede ortaya çıkacak elbet.
Karşılıklı çok seviyor olabilirsiniz buna itirazım yok. Ama evlilik sadece sevgiyle yürümüyor.
Nişanlın döner mi? Dönebilir, bu belli olmaz. Yerinde olsam bu süreçte bu ilişkiyi iyice tartardım. Bundan sonra dönse de senin tamamen ona tabi olma dönemin başlayacak gibi duruyor. Çok iyi niyetli gelmedi bana nedense davranışları. Ya çok hesapçı bunları bilerek yapıyor yada cidden bitirmiş.
Kendi fikrimce bunca yıl gördüğüm burdan okuduklarım sorunlu başlayan bir evliliğin sonradan asla dikiş tutmadığı. Şu an sadece dönmesini ve bu düğünün olmasını istiyorsun. Peki ya sonrası? Bu kadar sorunun üzerine mutlu olacağınıza inanıyor musun? Bunları çok ciddi düşün. Evlenip mutsuz olmak boşanmak şu yaşadıklarından bin kat zor inan. Bu bir dönüm noktası bir işaretse seninde değerlendirmeni yapman lazım.
Doğru söylüyorsunuz, ilişkimiz sağlıksız bir hal aldı ve çok fazla yıprandı.
Ben artık kendimi sessize aldım bekliyorum.
Çünkü, bu yuvayı kolay kurmamıştık ne hayallerimiz vardı. Umarım o da bunları düşünür ve geri adım atar. Şuan düğün olmasını istemiyorum, seneye bile olabilir. Ben sadece emeklerimizi bu kadar silmek istemiyorum. Bende yalnız kaldığım süre zarfında ilişkimi ölçüp tartacağım.
İkimiz için de hayırlısı olsun..

hayirlisini iste tabiki tavsiyem zamana birak zorlama.annene de kin gutme.birseyler de bahane olur hayatimizda olmamasi icin.anneler evlatlarin kotulugunu istemez elbet.
Tabi ki anneme kin gütmüyorum.
Nişanlım olayı çok fazla abarttı, haksız olduğu konularda var.
Annem ile şuan bir sorun yok, o da çok çok fazla üzülüyor bu duruma. Çünkü sanmam ki bi anne evladının mutsuz olmasını istesin..
Zamana bıraktık bakalım..

Tabi ki anneme kin gütmüyorum.
Nişanlım olayı çok fazla abarttı, haksız olduğu konularda var.
Annem ile şuan bir sorun yok, o da çok çok fazla üzülüyor bu duruma. Çünkü sanmam ki bi anne evladının mutsuz olmasını istesin..
Zamana bıraktık bakalım..
ben de nisanliyken dugune 1 ay kala cok tartisir olduk.birbirimize tahammulumuz yoktu.annem sizin haliniz simdiden boyle evlenince napcaksiniz bakalim diyordu.evlendik kavga gurultu oldu birkac yil.alisma suresi zorlu gecti.simdi iki yasinda kizim var kavgadan kaciniyoruz.evlilik zor iste..

ben de nisanliyken dugune 1 ay kala cok tartisir olduk.birbirimize tahammulumuz yoktu.annem sizin haliniz simdiden boyle evlenince napcaksiniz bakalim diyordu.evlendik kavga gurultu oldu birkac yil.alisma suresi zorlu gecti.simdi iki yasinda kizim var kavgadan kaciniyoruz.evlilik zor iste..
Hayırlısı ise darısı da bize inşallah..
Sanırım bizde de tahammül sabır her şey bitti ve bu kadar uzun sürdü ayrılık. 15 gün çok uzun süre bizim için. Birde belirsizlik olması kötü. Davranışları bitmedi, sözleri bitti diyor anlam veremiyorum iste.
Bilmiyorum neler olacak, ama insan hayatında kaç kez sever bu kadar değer verir ve ne mücadelelerden geçip düğüne 1 ay kala evini tutup eşyalarını alıp sonra da aslında çok abartılacak ve çözümü olan bir konuda bitti diyebiliyor ki.. bunun cevabını bulduğumda bende vazgeçeceğim bu ilişkiden..
Şimdilik beklemedeyim artık..
Gelirse devam edecek ilişkimiz,
Gelmezse, üzgünüm ki gerçekten bitecek..

Boyle olmasini kendiniz istemissiniz..o yuzden dert yanip kimseyi suclamayin yahu tabiki annelerimizin jenerasyonuyla yada onlarin annelerinkiy le birmi bizim dusunce yapimiz..onlara boyle ogretilmis peki sen oyle uygulamak zorundamisin...kendinizi gelistirin efendim ....isinize gelince anneler takilmaz. Sevisme savas bolumune gelince takilir..cunku liderlik kavgasi. Gibi biseydir..evet sorunlu bir evlilik olacak yeri gelecek annenizi suclayacaksiniz yeri gelecek esinizi daha sonra onun ailesini suclayacaksiniz...bu boyle gidecek...ben mesela dugun falan istemedim kimsenin karismasini istemedim kimse bana dusman olmadi....anacigim yine yavrum dedi esim karim dedi lutfen rica ediyorum kadinlar olarak biraz daha akilli olalim yaaa..bu nedir boyle yaaa..

Boyle olmasini kendiniz istemissiniz..o yuzden dert yanip kimseyi suclamayin yahu tabiki annelerimizin jenerasyonuyla yada onlarin annelerinkiy le birmi bizim dusunce yapimiz..onlara boyle ogretilmis peki sen oyle uygulamak zorundamisin...kendinizi gelistirin efendim ....isinize gelince anneler takilmaz. Sevisme savas bolumune gelince takilir..cunku liderlik kavgasi. Gibi biseydir..evet sorunlu bir evlilik olacak yeri gelecek annenizi suclayacaksiniz yeri gelecek esinizi daha sonra onun ailesini suclayacaksiniz...bu boyle gidecek...ben mesela dugun falan istemedim kimsenin karismasini istemedim kimse bana dusman olmadi....anacigim yine yavrum dedi esim karim dedi lutfen rica ediyorum kadinlar olarak biraz daha akilli olalim yaaa..bu nedir boyle yaaa..
Evet kendim istedim, dertte yanmadım, kimseyi de suçlamadım. Hata yaptım farkındayım dedim.

İyi yapmışsınız.

Evet kendim istedim, dertte yanmadım, kimseyi de suçlamadım. Hata yaptım farkındayım dedim.

İyi yapmışsınız.
Canim benim bak oncelikle bu benim kararim demeyi ogret lutfen ben bunu yaptim diye boburlenmiyorum sadece diyorumki kimse sana dusman olmaz hatta saygi duyup seni daha cok severler..sen kendini daha cok seversin en onemlisi bu..suclu aramak isin en kolay tarafi..verecegin karar senin olsun ileride mutlu olman dilegiyle..

Canim benim bak oncelikle bu benim kararim demeyi ogret lutfen ben bunu yaptim diye boburlenmiyorum sadece diyorumki kimse sana dusman olmaz hatta saygi duyup seni daha cok severler..sen kendini daha cok seversin en onemlisi bu..suclu aramak isin en kolay tarafi..verecegin karar senin olsun ileride mutlu olman dilegiyle..
Sizi anlıyorum.
Ben olaylarda annemi suçlamadım ki, sonuçta annem beynimi açıp içine yerleştirmedi ki, ben tamamen kendi irademle bu hale getirdim.
Bedelini ödüyorum işte.
Teşekkür ederim, dilerim güzel olur her şey..

Peki yüzüğü çıkarıp size verdi mi.
Ben evi terkettiğimde yanımda götürmüştüm alyanslarımızı.. yani akşam ellerimiz şişmesin diye çıkarıp masanın üstüne koymuştuk, sabah tartıştıktan sonra giderken götürmüştüm yanımda..

Ben evi terkettiğimde yanımda götürmüştüm alyanslarımızı.. yani akşam ellerimiz şişmesin diye çıkarıp masanın üstüne mukoymuştuk, sabah tartıştıktan sonra giderken götürmüştüm yanımda..
Anladım. Şunun için sordum yüzük erkekler için daha önemli gibi eşim parmagimda görmediğinde çok kızar. Bu oyuncak değil lütfen çıkarma bir daha diye. O da çıkarmadiysa bir umut var demektir. Ama nisanlinizi en iyi siz tanirsiniz bir de dikkat ettim bir yerden sonra artık eski nişanlım demeye başladınız. Yaşadıklarımız size de çok ağır gelmiş olmalı ki mücadele gücünüzü kaybetmişsiniz.

Anladım. Şunun için sordum yüzük erkekler için daha önemli gibi eşim parmagimda görmediğinde çok kızar. Bu oyuncak değil lütfen çıkarma bir daha diye. O da çıkarmadiysa bir umut var demektir. Ama nisanlinizi en iyi siz tanirsiniz bir de dikkat ettim bir yerden sonra artık eski nişanlım demeye başladınız. Yaşadıklarımız size de çok ağır gelmiş olmalı ki mücadele gücünüzü kaybetmişsiniz.
Nişanlımda çok takıntılıdır yüzük konusunda. Sürekli parmağıma bakar ve tartıştığımız zamanlarda da çıkarmaz asla. Şuan yüzüğü bende olduğu için takamıyor. Ben dün onunla konuşmaya giderken taktım alyansımı ve bek hala çıkarmadım dedim, ki ayrı kaldığımız 10 günde de tüzüğünü çıkarmamıştım hiç. Dışardan bakan bir göz olarak, Umut var mı sizce? Ne hissediyor ya da düşünüyorsunuz?

14 ay önce nişanlımla ayrıldık ama hala üzülüyorum.Bugün de ağlamaktan gözlerim şişti tam ağlarken konunuu gördüm.Seviyorsanız peşini bırakmayın özür dileyin affettirin kendinizi.Annenizin sözüne de çok gitmeyin yazık edersiniz.Ben aramızda geçen sorunları aileme bildirdiğim için barışmamız olmadı.Asla aileye kavganı, tartışmanı yansıtmayacaksın.Kişiler barışıyor aileler unutmuyor.Ben çok pişmanım keşke bir mucize olsa :(

Mune Mune
Sevgili Mune, sizin diğer konularda ki yorumlarınızı takip ediyorum ve tecrübenizle beraber nokta atışı yorumlarda bulunuyorsunuz gerçekten.
Açıkcası sizin bu konumda ki düşüncelerinizi de merak ediyorum..
İlk mesajınıza göre fikrimi yazıyorum, daha başka şeylerde yazmışsınızdır ama okuma imkanı bulamadım maalesef :KK43:

Ailenin kıymetine ve önemine vurgu yapan biriyim, ne kadın ne erkek eşi için ailesinden vazgeçmemeli lakin aynı zamanda kadın ve erkek evliliklerine ailelerini çok fazla müdahil etmemeli, evi, evliliği yöneten konumuna getirmemeli.

Annenizdir saygı duyarım ama annenizin sizi yönetmesine izin vererek çok büyük bir hata yapıyorsunuz, elbette büyüklerin sözleri dinlenmeli ama makul düzeyde ve mantık çerçevesinde.

Nişanlınız karakter olarak sağlam, evliliği yüklenebilecek, sorumlulukları kaldırabilecek, dürüst, çalışkan, saygılı biriyse ve birbirinizi seviyorsanız, güveniyorsanız, ilişkinize karışmaya kalktığında annenize dur demeyi öğrenmelisiniz.

Bir anne evladına tavsiyeler verebilir, onun için en iyisini, en güzelini isteyebilir, hangimiz istemiyoruz ki ama sizlerin hayatına bir yere kadar müdahil olabiliriz, fazlası hem sizi hem evleneceğiniz erkeği yok saymaya, bunaltmaya ve huzursuzluklar çıkmasına neden olur, ki şu an yaşadığınız durum tam da bu, nişanlınız size bunu dile getirdi mi bilmiyorum ama şu andaki tavrı, kendini geri çekmesi anne eksenli olmanız, anneniz ne derse yapmanız yüzünden, annenizin sizi yönetmesine hayır diyemiyorsunuz, sanırım bu sürekli tekrar eden bir yönetim, anneniz söylüyor siz yapıyorsunuz, nişanlınız artık bundan bunalmış, kendiniz değil anneniz olmanızdan sıkılmış, evliliği siz yapacaksınız anneniz değil, dediğim gibi bu annenizi yok sayın anlamına gelmiyor, annenizdir hayatınız boyunca yanınızda destek, arkanızda sizi kollayan biri olarak duracak ama nişanlınızla ilişkinizde, yarın öbürgün evliliğinizde son sözü söyleyen anneniz olmaya devam ederse bu ilişki devam edemez, nişanlınızı bir kenara bırakalım, genel olarak aklınıza yatmadığı halde annenizin her dediğini yapmaya devam ederseniz hayatınızın dizginlerini annenize kaptıracaksınız, karar vermelisiniz siz anneniz misiniz Özge misiniz?

İlk mesajınıza göre fikrimi yazıyorum, daha başka şeylerde yazmışsınızdır ama okuma imkanı bulamadım maalesef :KK43:

Ailenin kıymetine ve önemine vurgu yapan biriyim, ne kadın ne erkek eşi için ailesinden vazgeçmemeli lakin aynı zamanda kadın ve erkek evliliklerine ailelerini çok fazla müdahil etmemeli, evi, evliliği yöneten konumuna getirmemeli.

Annenizdir saygı duyarım ama annenizin sizi yönetmesine izin vererek çok büyük bir hata yapıyorsunuz, elbette büyüklerin sözleri dinlenmeli ama makul düzeyde ve mantık çerçevesinde.

Nişanlınız karakter olarak sağlam, evliliği yüklenebilecek, sorumlulukları kaldırabilecek, dürüst, çalışkan, saygılı biriyse ve birbirinizi seviyorsanız, güveniyorsanız, ilişkinize karışmaya kalktığında annenize dur demeyi öğrenmelisiniz.

Bir anne evladına tavsiyeler verebilir, onun için en iyisini, en güzelini isteyebilir, hangimiz istemiyoruz ki ama sizlerin hayatına bir yere kadar müdahil olabiliriz, fazlası hem sizi hem evleneceğiniz erkeği yok saymaya, bunaltmaya ve huzursuzluklar çıkmasına neden olur, ki şu an yaşadığınız durum tam da bu, nişanlınız size bunu dile getirdi mi bilmiyorum ama şu andaki tavrı, kendini geri çekmesi anne eksenli olmanız, anneniz ne derse yapmanız yüzünden, annenizin sizi yönetmesine hayır diyemiyorsunuz, sanırım bu sürekli tekrar eden bir yönetim, anneniz söylüyor siz yapıyorsunuz, nişanlınız artık bundan bunalmış, kendiniz değil anneniz olmanızdan sıkılmış, evliliği siz yapacaksınız anneniz değil, dediğim gibi bu annenizi yok sayın anlamına gelmiyor, annenizdir hayatınız boyunca yanınızda destek, arkanızda sizi kollayan biri olarak duracak ama nişanlınızla ilişkinizde, yarın öbürgün evliliğinizde son sözü söyleyen anneniz olmaya devam ederse bu ilişki devam edemez, nişanlınızı bir kenara bırakalım, genel olarak aklınıza yatmadığı halde annenizin her dediğini yapmaya devam ederseniz hayatınızın dizginlerini annenize kaptıracaksınız, karar vermelisiniz siz anneniz misiniz Özge misiniz?
Mune Mune cummmm niye banlandi kendimi iptal istedi
Hakareti falan yoktu sakin diger turlu deme zira ozeldende akil akil diye bayagi emegimizi aldi :kızgın:

Back
X