Annem

Eş adayınla samimiyetin varsa ona söyle "aşkım ya düğünde kolye taksam çok güzel olurdu" de o da mesajı alır herhal

İyi geceler öncelikle size birşey danışmak istiyorum. Nişanlıyım annem geçenlerde bana gelip herkesin boynunda kolye görüyorum. Sende yok neden aldırmadık acaba şimdi herkeste var yeni gelin olanlarda dedi. Bende çok içerledim kızlar ya . Ama napayım kayınbabamlar nişanda bilezik taktılar 1 tane o zman annem hiçbirşey demedi ama şimdi gelmiş ben herkesin boynunda kolye görüyorum demesi zoruma gitti evet bende sonradan düşündüm olması gerekirdi en azından bir bilezik ve bir kolye ama yok erkek tarafıda kızım sana alalım demediler . Bende birşey demedim kuyumcuya giderken sadce ben vardım zaten bende madem öyle sende gelip aldırsaydın anne dedim ama içten içe anneme söylemesemde o eksikliği ben zaten yaşıyorum düğünde aldır kolyesiz olmaz diyor şimdide . Kendisi söylemiyor ben istiycekmişim içerliyorum zaten bu duruma bende kendimce . Bana birşeyler deyin nolur
Bence annenizi bahane etmeyin annenizden çok sizin içinize oturmuş kolye takilmamasi. Nedir yani bir kolye bu kadar içinize neden oturuyo maddiyata bu kadar önem vermeyin. Benimde nisanimda sadece bilezik takıldı adetlerimiz farklıydı bizim detlerimize göre daha fazla şeyler takilmaliydi ama asla dert etmedim niye onu takmadilar niye bunu takmadilar diye. Ailem de aynı şekilde. Gerçekten bunu dert edip burada konu açmış olmanız ilginç.. kolyende olmayiversin mutlu olmaya bak yani. Ha ama altınlar bol olmadan mutlu olamam diyorsanız orasını bilemem..

Canim şöyle sende nisanlina alsin 1 kolye ne varki zaten 1 bilezik almışlar çok az nisan icin .

Çok gördüm etraftaya bir değil iki değil.
Kuyumcuya bilezik almaya diye gidip sonra orda Trabzon burması mı ne diyorlar hasır gibi onu beğenip. aldırıp bir de üstüne aaaa bu pahalı mıymış bilmiyordum bilsem aldırmazdım diye salağa yatan insan tanıyorum. El üstünde tutuluyor.
İnsanlar türlü türlü . İşte ses çıkartmadığın iyilik olsun diye sustugun sürece tepene biniliyor malesef hayatın kuralı düzeni bu bence

İyi geceler öncelikle size birşey danışmak istiyorum. Nişanlıyım annem geçenlerde bana gelip herkesin boynunda kolye görüyorum. Sende yok neden aldırmadık acaba şimdi herkeste var yeni gelin olanlarda dedi. Bende çok içerledim kızlar ya . Ama napayım kayınbabamlar nişanda bilezik taktılar 1 tane o zman annem hiçbirşey demedi ama şimdi gelmiş ben herkesin boynunda kolye görüyorum demesi zoruma gitti evet bende sonradan düşündüm olması gerekirdi en azından bir bilezik ve bir kolye ama yok erkek tarafıda kızım sana alalım demediler . Bende birşey demedim kuyumcuya giderken sadce ben vardım zaten bende madem öyle sende gelip aldırsaydın anne dedim ama içten içe anneme söylemesemde o eksikliği ben zaten yaşıyorum düğünde aldır kolyesiz olmaz diyor şimdide . Kendisi söylemiyor ben istiycekmişim içerliyorum zaten bu duruma bende kendimce . Bana birşeyler deyin nolur
Hakkında ayet mi varmış? Ne alaka olması gerekir? Bence çok yanlış düşünüyosunuz... çok istiyosanız boynunuza bir kolye alıverin herşeyi de karşı taraftan beklemeyin..

Bir arkadaşta yazmış ama cevap vermemissiniz. Nişanlınizin ailesi erkek evladı var diye gerekeni yapmalılar ya peki sizde onlara geleneklerde ki gelinliği yapacakmisiniz yapabilecekmisiniz? ?

Bu isteğini nişanlına söylemende bir sıkıntı görmedim ama yapmalılar mecbur lar demeye getirmek çok kötü görünüyor dışardan .

Zorla alınan bir kolye sizi mutlu etmez ki Allah huzur versin öncelikle .

Konu sahibi çok takılmayın böyle şeylere dünya malı dünya da kalıyor kendiniz diyorsunuz durumları sıkışıktı diye herkesin bütçesi farklıdır demekki bileziğe yetmiş ki bence gayet makul nişan için

5 senelik evliyim eşimin fazlasıyla durumu vardı ama takı olarak bişey istemedim nişanda kelepçe taktı eşim düğünde de 5 tane bilezik ve sordu az sa daha fazla alabilirim diye ben istemedim eşim düğünümüzü kendi yaptı ailesinden 1 krş almadan fazlasını da istesem alırdı ama ne gerek var çok şükür sıfır borçla evlendik düğünden 2 ay sonra yine borçsuz arabamızı aldık 1 sene sonrada evimizi bütün takılarımı bozdum buralarda takı muhabbeti çok vardır soranlara şuan içinde oturuyorum diyorum

benimle aynı zamanda evlenen bi çok arkadaşıma Trabzon setler koca koca kolyeler beşibiyerdeler takıldı daha borçları yeni bitti
Sizde boşuna üzülmeyin ne gerek var çok sıkma nişanlını gücü neye yetiyorsa onu yapsın borçsuz düğün yapmaya bak bence en güzeli o, onda şu varmış buna neler takmışlar kıyasıyla ilişkinizi yıpratırsın

Ben anneciğime kurban olayım ya. Kadıncağız herseye eyvallah dedi hiç birşey istemedi ona rağmen kötü kaynana oldu benim kaynana sayesinde canım annem benim. Bir kolye Yok diye mi ezik hissettiniz? Allah başka dert vermesin diyorum

Kolyenin güzelini eşiniz alır size. Ama bir bırakın da önce eşiniz olsun :) anneler yapar öyle.. Takmayın.

En sevmedğm dönemler gerçktn. Annenize takcak olan benm istemyrm dersin. Karşı tarafta istedğn bişey varsa annemn içinde bu kalmş bunu alın dersin:) valla bizde anamla hiçbişy aldrmadk sonradan pişman olduk keşke alınması gereknler alınsaydı diye:)

Boyle konular okuyunca oturup halime aglamak geliyor icimden.
Zamani geri alamazsin nisan bitmis, dugunde aldirirsin artik.

Anneniz bi zahmet sonradan görmüslük yapmasin. Millet nisan ve dügün zamani böyle basit konular yüzünden huzursuzluk cikartiyor ve olan gelin ve damata oluyor sonucta. Herkesin boynunda kolye varsa kac yazar? Anneniz o kadar merakliysa kendi alsin taksin bir kolye. Erkek taraf bilezik takmis yani.sizde her denileni böyle icerlerseniz daha cok üzülürsünüz diyim. Su "damat tarafa ne aldirsak" modundan cikilsa keske toplum olarak. Dügünler daha kolay olurdu

Kolye için mi üzülüyorsunuz Allah aşkına çok istiyorsan söylersin alırsa alır ama ben söylemezdim . Başkaları ne yapıyorsa onu yapmak zorunda değilsiniz mutluluğunuza bakın bir kolye için huzur kaçırmayın

images (13).webp
bahsettiğiniz şey bu ve benzeri bir şeyse nolur almayın da takmayın da gerçekten çok Kezban bir şey bu ya ayrıca her nişanlı insanın kolyesi olmak zorunda değil ki durumları nasıl alabilecekler mi şahsen ben gidip bana alın diyemem çok olması gerekiyorsa gider kendim alırım ne fark ediyor ha o ha ben sonuçta ortak hayatımız olacak artık

O tuğralı kolyeden mi istiyorsunuz? Gerçekten çok çirkin birşey kocaman.
Almadıkları iyi olmuş

Yeni gelin olmamdan dolayı

Ne alaka yahu? :) yeni gelin olmak niye bu kadar abartılıyor anlamıyorum ben. Evlenince alırsın gönlüne göre, evlilik öncesi adetler bana çok saçma geliyor ya. Hadi ev eşyası vs tamam da yok saati yok altını falan. Garip yani.

Bu kadar içerlenme, laf arasında da nişanlına söyleyiver herkesin kolyesi var, bana da alsak mı diye. Ona göre bakarsın.

kolye takılmadı diye eksik hissediyorsanız vay halinize...

Anneniz o kadar icerleseydi bu duruma ne yapar eder onlar almadı ben alayım kızıma derdi .Ayrıca istemek bana çok saçma geliyor kolye olsa nolur olmasa ne olur ? Evlendikten sonra alırım. mutlu bir yuva huzurlu bir eş herseyden önemli emin olun bu kolye nin kupe nin takı tokanın hiç önemi yok

Back
X