Annem

Bence annenizle açıkça konuşun, kırıldığınız noktaları söyleyin paylaşın derim ben
9 ay önce konuştuk. Hatta eşimde konuştu. Mesele kardeşimken neden bu kadar önüne geçtiğini sorduk. Konu kardeşimdi o biz kardeşimle görüşmeyeceğiz diye bizimle görüşmedi. Eşim beni korudu diye zaten o günden sonra çok kötü davrandı eşime. Söylediği bazı şeyleri yanlış anlamakla ve kötü niyetlilikle itham etti beni de. Söylediklerini söylemedim sen yanlış anlamışsın dedi sıyrıldı işin içinden. Örneğin ben kardeşlerimi senelerce çektim sen de çek demesini falan. Eşimi de bazı konularda ikna etmemi istedi o ne bilir falan dedi. bunları söylemediğini benim yanlış anladığımı söyledi ben de 30 yaşında insanım niye uydurayım?

Canim simdi lohusasin,ne yasasan sana iki kati fazla gelir, hakli da olsan haksiz da olsan.
Hicbirini onemsememeye calis.
Bak minnosunun bu gunleri geri gelmeyecek.
Sadece ona odaklan.
Annende,baban da kardesinde senin bu uzuntunu hic takmiyor, sen neden takiyorsun, boyle dusun.
Enerjini bunlara verecegine melegine ver.
Gulusune bak, ayaklarina bak.
Lutfen gerisini dusunme,sen uzuluyorsun ama bak baska kimse uzulmuyor.
Neden kendine bunu yapasin ki.

Bu gunler gecip bebegin buyuyunce hicbirinin onemi kalmayacak inan.
Annen dahil herkese de hakkettigi kadar davran, yoksa coookk yipranirsin.

sağolun, inanın o kadar değersizleştirici söylemleri vardı ki annemin ben de hiç takılmadım yanımda kalmamasına. Burada yazdıklarım gibi bir davranış da sergilemiyorum kendisine sen dinlen istersen de gel bakayım diyorum hep alttan alıyorum tatlı dilli olmaya çalışıyorum hamileyken beddua almayayım diye hep böyle yaptım şimdi de böyle. Ama o hamileyken ben korona zamanı oğluyla pikniğe gitti aynı sitedeyiz kardeşimle arabayla kardeşim ve eşini bırakırken biz de yürüyüş yapıyorduk eşimle bizi görmemezlikten bile geldiler. O zaman gel bize dediğimde evden çıkmıyorum diye yalan da söylüyordu. görüşmüyorduk çocuk doğup da babam görev demese aramaz sormaz da zaten.
Sıkmayım canınızı dicem ama sıkılır tabi.. Ama siz yine de bebeğinizi düşünüp mutlu olun ve inadına sıkmayın canınızı..
Benim anneannemi gördüm anlattıklarınızda.. Anneannem de oğullarına çok düşkünmüş ve onlara davrandığının yarısı kadar anneme iyi davranmamış. Oğullarını sever koklar ama annemin saçını okşadığını ben bile görmedim yıllardır. Annem çok söz etmez bu durumdan ama bir keresinde konu açıldı ve annesinin geçmişte kendine iyi davranmadığını söyler. Annem 8 yaşındayken anneannem 2-3 yaşlarında 3 çocuğu anneme bırakır komşuya gezmeye gidermiş. Annem evi temizler, bulaşıkları toplar ve çocukların altını değiştirmek gibi bir çok şeyle uğraşırmış. 8 yaşında düşünün artık.Derslerini yapacak zaman bulamadığından okula erken gider okulun bahçesinde ödevlerini yaparmış. Yani kendi evinde kül kedisi muamelesi görmüş erkenden de evlendirilmiş zaten.Annem evlendikten sonra annesinin evine ziyarete gittiğinde anneannem annemin gözünün içine bakarmış gitsin diye. Kısacası oğullarına çok düşkünmüş ama anneme değil..

Sonuç anneannem 80 küsür yaşında ve ona şu an annem bakıyor.

1. 2012 senesinde üniversiteden mezun olup babamın evine döndüm. Babam yurtdışında çalıştığı için annemle yaşıyorduk. Anneme çok düşkündüm, o kadar ki öğrenci kredimle anneme üniversite okuduğum şehirden( yaşadığımız şehir küçük, o markalara ulaşmak zordu.) markalı kıyafetler alıp hediye ederdim. İki arkadaş gibiydik. Kendime ne alıyorsam muhakkak annemi de düşünürdüm. Eve geldim, bir süre geçti annem her anne kadar belki kaygılı ne zaman atanacaksın, iş bulabilecek misin diye başımı ağrıtmaya başladı sonunda ben de dayanamadım mezun olduktan 9 ay sonra bi yerde işe başladım. Tek başıma memleketime 7 saat mesafede bir şehire yerleştim.
2. Bu arada kardeşim özel üniversitede anneme babasından kalan miras bir para vasıtasıyla okuyordu. Ben devlet üniversitesi bitirdim. O özel üniversiteye gideceği zaman bana da onay alıyoruz diyerek sordular ama özel üniversiteye gitmezse işsiz kalacak kardeşinin kötülüğünü de istemezsin herhalde denildi ben de olmaz falan demedim zaten üniversitede okuyordum kardeşimin de iyi olmasını istiyordum bence de sorun yoktu.
3. 9 ay kadar çalıştıktan sonra kadrolu atama açıldı, büyük bir şans eseri puanım hem memleketime hem çevre illerine, hatta memleketimden daha güzel, büyük çevre illere de yetecek düzeyde kadrolar açıklandı. Annem beni ilk seferde çok darladığından, ilk sefer bi yük gibi hissettiğimden kendimi aileme bu sefer sordum istemezseniz ki istemeyedebilirsiniz ben çevre illerden birini yazabilirim. Annem de burada baba evin var, senelerin emeği var gidip de kira verme o parayla gezersin dedi. Memleketi bu şekilde ilk sıraya yazıp oraya atandım.
4.Tüm bunlar olurken de kardeşim izmir de okuyor ya izmir i ya manisa yı yazmamı, orada ev açmamı, annem de bu şekilde benim yanıma geleceğinden aile arabasını da kendi kullanımına alıp, bizimle kalıp manisa dan izmir e derse gel git yapacağını söyleyerek tercihlerimi bu yönde kullanmamı istedi. Ben de başka sebeplerden de mantıksız bulduğum için isteğini reddettim.
5. 2013-2015 yılları arası annemle baba evimde gül gibi geçinip gittik. Yeri geldi gezdik, yeri geldi keyfimizce alış veriş ettik. Annem ev hanımı babamın onayı olmaksızın bu kadar rahat ne gezerdi ne de alış veriş ederdi önceden. Ben isteyince mesela yakın bi yere tatile gitmek annem de benimle gelirdi babam da birşey demezdi. 2015 de kardeşim mezun olup bizimle yaşamaya başladı. Fakat ne bizim organize ettiğimiz tatillerden memnun oldu, ne de ortak paylaşım yapacak zamanı oldu. Ne ev işine yardım etti, ne pazara gitti, sabah uyur akşam uyanırdı ben de 8-17 çalışan bir insan olarak onu evde görmezdim bile. Annem, bizi bir tatilde bırakıp, tatili burnumuzdan getirip antalyaya kız arkadaşlarıyla tatile gittiği için depresyona girdi. Bir hafta benimle de konuşmadı bir hafta sonunda bu sebepten depresyona girip konuşmadığını zor bela anlattı. Annemin kardeşimin her hatasını genellemek gibi bir davranışı var. Yani kardeşim bi hata yaparsa genel konuşur ona da bana da tavır koyar siz de mi bana ihanet edeceksiniz minvalinde yakınır. Bu ihanet mevzusu da kendi babası ve kardeşleriyle yaşadığı bazı sorunlardan kaynaklı. Velhasılı altta hep ben kalırım, depresyonlu bir annenin nazına döner, çaresiz çırpınırdım. Tüm bunlar olurken uzakta kardeşim tatilde, döndüğündeyse annem bana yaptığı tavrın onda birini ancak ona yapar, depresyondan çıkmış olur. Ki ne dese de kardeşim takmaz, umrunda olmaz.
6.2018 de zor bir evlilik süreci geçirdim. Ailem evlenmek istediğim kişi zengin değil diye ailesi de bizden farklı diye istemedi zor ikna ederek evlendim. Bu süreçte annemin de kardeşimin de samimiyetsiz davranışlarını gördüm. Özellikle annemle ilişkimiz bu evrede de yıpradı.
7. Kardeşim evlenecek oldu, evlenmek istediği kızı babam tasvip etmiyordu. Benimle tanıştırarak ailemin tasvip etmesini kolaylaştırmak istiyordu. Bu kız ile tatile gidip, bizi otelde bırakması, Bu esnada bu kız ile varolan sevgilisini aldatması, hep menfaati olunca bana iyi davranması nedeniyle ve ailem ile kardeşim arasında kalmamak için ben tanışmayı reddettim. Evleneceği de belli değildi zaten o zaman. Bunu da başkasıyla aldatırsa kıza çok da ümit vermek de istemedim.
8.2019 yılında ben yoğun bir şekilde çalışıyorum, maddi sorunlarım da var yüklü bir ev borcum vardı. Yeni evliyim. Annem bana ne salça yaparım ne yerim demişken, sana kaynanan yapsın salçanı demişken, Kardeşimin nişanlısı salça istemiş ona salçalık domates alıyor. Bunu bizden saklıyor. Bir şekilde biz iyi niyetle anneme salçalık domates aldığımızda bu açığa çıkıyor. Ben kendime sos yapmak için almıştım ki hiç bilmiyordum nasıl yapılacağını. Annem bana yardım etmek şöyle dursun, kardeşimin nişanlısı için salça yapılacağını yardıma gelmemi söyledi. Benim sos yapacağım gün. Ben de kendi sosumu anca yetiştirebileceğimi söyledim. O gün yarım gün iznim vardı ancak işten. Ben yetişemeyince onlar halletmişler. Kardeşim nişanlanınca annem bizi arayıp sormaz oldu tüm vaktini kardeşime, nişanlısına yemek hazırlamakla geçiriyordu. Bizi davet etmiyordu. 3 hafta hiç arayıp sormadı..... böyle uzayıp gidiyor

Sizin yerinizde olsam sadece hal hatır sorar evlatlık görevimi yapar Mesafemide korurum.
Konuştukça kıskanç olur başka durumlar olur kardeşinle aranız açılır . Emin olun herkes ne yaptığını bilir sadece bilmemezliģe gelir. Canınızı hiç sıkmayın .. kimseyi değiştiremiyoruz öyle kabul edip bizde ona göre tavır almaliyiz ki sonra uzulmeyelim. .
Bazı anne babalar nazınin geçtiği cocuğuna daha düşünmeden konuşurlar ya da haksızlık yaparlar. Sevgi ile ilgisinden ziyade dediğim gibi kim daha çok alttan alıyorsa olan ona oluyor.

Back
X