Annem...

Çok merhametli,ilgili bir adam.Dürüst biri de.O yüzden hoşuma gidiyor.
Off 3 ayda nasıl bunlara karar verdin. Unv okumuşsun öğretmen olmussun ama cahilce davranıyorsun. Hayatında hiç mi erkek görmedin ,çok mu sevgiye açsinda 3 ayda ,bi de annesiyle görüştüren ,int den tanıştığın adam hakkında bu kanıya variyorsun

anneni dinle anneler bilir ve en doğrusunu hisseder.
Bu görüşe de katılmıyorum ya. Ne kadar çok demiş herkes "anneler en iyisini bilir" vs diye.
Türkiye'de biyolojik problemi olmayan evli kadınların neredeyse tamamı doğuruyor. Cevremizdeki kadınların kaç tanesinin fikrine güvenilir ki? Konu sahibinin annesi bu olayda haklı olabilir ama genel olarak bakarsak , ilişkiler hakkında , mutlu evlilik hakkında ne biliyor ki ne konuşsun, ne öğüt versin? Zaten kendi de kocası ile mutsuz, ama bunca senedir hiç çaba da göstermemiş bu mutsuzluktan kurtulmak için. Ömrünü yok yere, belki cesaretsizlikten, belki 'el ne der' korkusundan haybeye yaşayan bir kadın. Benim annem olsaydı ilişki konusunda dinleyeceğim son insan olurdu. Çok biliyorsa kendi hayatını güzelleştirseymis.
O yüzden kutsal annelerin her şeyin en iyisini bileceği hikayesine kesinlikle inanmıyorum. Evlilik konusunda akıl danışacak olsam ya güzel, muhabbeti bol yuva kurmuş eşiyle bunca seneler sonra bile sohbet etmekten keyif alan birini dinlerim ya da hata bir evlilik yapmış, pişman olmuş, bir şekilde kurtulmuş kişiyi. İkisi de benim gözümde fikri değerli insanlardır ama geri kalanı, kendi toksikliginden kurtulamamış insanlar gelip de akıl vermesin bence. Cok saçma 😅

Bazı konularda ekrana dalıp o kişiyi sarsmak istiyorum. Senli benli konuşacağım lütfen kusura bakma. Canim benim ilk günden, ilk buluşmadan annesi ile konuştun biliyor musun? Günümüzün ataerkil, kasabali ailelerinin hedef gelin özelliği olduğu icin: Atanmış ogretmen olman.

Ben hep diyorum. Bir kadının ( ozellikle tecrubesiz olanlar) ozel hayatındaki en saçma dönem 25-32 arası , burada özellikle önceden ciddi ilişki ilişki tecrübesi olmayan kadın için kader aglarini oruyor resmen. Cevre yok mu evlilik diyor, kadin kimse beni sevmedi zaten diyor. 30 yaş sendromu ile tanıştığı her erkeğe garip bir misyon yüklüyor. Kadın görüyor olmayacağını zorluyor. Sevgilisini zorluyor, yeni tanıştığı adamı zorluyor, kıytırık 2 gösteriden haddinden fazla etkileniyor. ( Bu benim çıkarırım)

Şemsiye almak, ne yedin( 2 yaşında degilsiniz) diye sormak, 2 saat ulaşamayınca tribe girmek, ilk buluşmada annesi ile konuşturmak. Lütfen terapiye mi gidiyorsun ne yapıyorsun acilen bu erkek olsun bana da iki güzel söylesin, alt kattaki amcaya da yardım etsin tavrından kurtul.

Bu görüşe de katılmıyorum ya. Ne kadar çok demiş herkes "anneler en iyisini bilir" vs diye.
Türkiye'de biyolojik problemi olmayan evli kadınların neredeyse tamamı doğuruyor. Cevremizdeki kadınların kaç tanesinin fikrine güvenilir ki? Konu sahibinin annesi bu olayda haklı olabilir ama genel olarak bakarsak , ilişkiler hakkında , mutlu evlilik hakkında ne biliyor ki ne konuşsun, ne öğüt versin? Zaten kendi de kocası ile mutsuz, ama bunca senedir hiç çaba da göstermemiş bu mutsuzluktan kurtulmak için. Ömrünü yok yere, belki cesaretsizlikten, belki 'el ne der' korkusundan haybeye yaşayan bir kadın. Benim annem olsaydı ilişki konusunda dinleyeceğim son insan olurdu. Çok biliyorsa kendi hayatını güzelleştirseymis.
O yüzden kutsal annelerin her şeyin en iyisini bileceği hikayesine kesinlikle inanmıyorum. Evlilik konusunda akıl danışacak olsam ya güzel, muhabbeti bol yuva kurmuş eşiyle bunca seneler sonra bile sohbet etmekten keyif alan birini dinlerim ya da hata bir evlilik yapmış, pişman olmuş, bir şekilde kurtulmuş kişiyi. İkisi de benim gözümde fikri değerli insanlardır ama geri kalanı, kendi toksikliginden kurtulamamış insanlar gelip de akıl vermesin bence. Cok saçma 😅
Bence de bu konuda anne haklı olabilir. Ama anneler hep haklıdır fikri doğru değil. Burada kaç konu okuduk. Nisanliyken dönmek istedim annem ortaya çıktık dönülmez dedi diye. Daha dun konu vardı. Eşim otizmli diye. Kız ne zaman gariplik var dese anne erkekler öyledir deyip susturmus. 5 aylık sevgiliyken karşı taraf evlilik isteyince ben erken değil mi dedim diye annem susturdu. Şimdi çok pişmanım diyen bir üye de vardi.
Konu sahibi senin annen haklı ama🤣

bende asla katılmıyorum
çok yakın bi kız arkadaşımın annesi daima saçma sapan akıllar verir
arkadaşım 35 yaşında. 10 senedir tanıdığı bi herif var yurt dışından
herif canı isterse kızla iletişim kuruyor istemezse kayıplara karışıyor
hep kaçak göçek işlerde çalışmış ve arada epey yaş farkı var
adam ülkeye ayak basmıyor ama kızla evlenecekmiş güya sürekli evlilik muhabbeti yapıyor
bu adamı aslında anası da kızı da tam anlamıyla tanımıyor
ama anası bu evliliği destekliyor mesela. üstelik hayat görüşü anlamında da arada farklar var ciddi
resmen adama iyi damat muamelesi yapıyor ne zaman arkadaşım bahsetse ben deliriyorum
bi anne kızına o adamı nasıl layık görür asla aklım almıyor
bu heriften öncede boşanmış çocuklu bi tiple görüşüyordu arkadaşım
anası o adama da okeydi mesela aa çok iyi adam falan diyordu
ikiside leş ve arkadaşım iki adama da sevgi falan duymuyordu
benim anam asla ikisini de istemezdi mesela ki bende istemezdim zaten anama gelene kadar

Şemsiye almak, ne yedin( 2 yaşında degilsiniz) diye sormak, 2 saat ulaşamayınca tribe girmek, ilk buluşmada annesi ile konuşturmak. Lütfen terapiye mi gidiyorsun ne yapıyorsun acilen bu erkek olsun bana da iki güzel söylesin, alt kattaki amcaya da yardım etsin tavrından kurtul.
bunlar değer vermek falan değil aslında
ama kızımız öyle sanıyor
bana göre şemsiye muhabbeti sadece teşekkürü hak eden nazik bi davranıştan ibaret
ne yedin ne içtin diye sormak beni aşırı bayardı
2 saat ulaşamadığı için kızması ve tribe girmesi ayrılık sebebim olurdu
belki uyuyorum belki duştayım belki işe güce daldım mesajlara bakamadım
belki yalnız kalmak istedim yani olamaz mı böyle bişi yaşadı diye krize girmek red flag
koskoca insanlarız 7/24 telefona mı yapışıcam
anneyle konuşturma kısmına girmiyorum bile adam daha yüz yüze gelmediği kadını yedi düvele anlatmış ahaha

bende asla katılmıyorum
çok yakın bi kız arkadaşımın annesi daima saçma sapan akıllar verir
arkadaşım 35 yaşında. 10 senedir tanıdığı bi herif var yurt dışından
herif canı isterse kızla iletişim kuruyor istemezse kayıplara karışıyor
hep kaçak göçek işlerde çalışmış ve arada epey yaş farkı var
adam ülkeye ayak basmıyor ama kızla evlenecekmiş güya sürekli evlilik muhabbeti yapıyor
bu adamı aslında anası da kızı da tam anlamıyla tanımıyor
ama anası bu evliliği destekliyor mesela. üstelik hayat görüşü anlamında da arada farklar var ciddi
resmen adama iyi damat muamelesi yapıyor ne zaman arkadaşım bahsetse ben deliriyorum
bi anne kızına o adamı nasıl layık görür asla aklım almıyor
bu heriften öncede boşanmış çocuklu bi tiple görüşüyordu arkadaşım
anası o adama da okeydi mesela aa çok iyi adam falan diyordu
ikiside leş ve arkadaşım iki adama da sevgi falan duymuyordu
benim anam asla ikisini de istemezdi mesela ki bende istemezdim zaten anama gelene kadar
Yakın dönemde bosanmis bir arkadaşıma annesi yaptı. Berbat bir evlilikten ağır depresyonla çıkmış arkadaşım eski kocası kadar olmasa da benzeri bir adam buldu. Annesi başladı evlen diye. Niye kızı bosanmis olmayacak? Kız ayrıldı neyseki.
bunlar değer vermek falan değil aslında
ama kızımız öyle sanıyor
bana göre şemsiye muhabbeti sadece teşekkürü hak eden nazik bi davranıştan ibaret
ne yedin ne içtin diye sormak beni aşırı bayardı
2 saat ulaşamadığı için kızması ve tribe girmesi ayrılık sebebim olurdu
belki uyuyorum belki duştayım belki işe güce daldım mesajlara bakamadım
belki yalnız kalmak istedim yani olamaz mı böyle bişi yaşadı diye krize girmek red flag
koskoca insanlarız 7/24 telefona mı yapışıcam
anneyle konuşturma kısmına girmiyorum bile adam daha yüz yüze gelmediği kadını yedi düvele anlatmış ahaha
Eskiden derlerdi erkek tecrübeli olması lazım diye şimdi bu devirde kadının da ilişkisi tecrübesi olacak. Şimdi eski konularına baktım. Öpüşme konusu beni benden aldı. Konu sahibi boğulacaksın haberin yok, en fenası da boyu dize bile gelmeyen gölette😒

Bu senin kendi düşüncen , bu sebeple bence diğer düşünceleri “saçma” yapmaz ben de annesini dinlemeyip pişman olan o kadar çok örnek gördüm ki bugün geçmişte annemi dinlemeyip evlilik gibi bir konuda alacağım yanlış kararların kıyısından annemi dinleyerek kurtulduğumu gördükçe mantıklı ve en doğrusu geliyor bana göre. Genel olarak baksak demişsin genel olarak bakınca iyi evliliklerin, uzun ömürlü sağlıklı ilişkilerinde sayısı az değil ki. Sanki genel olarak ilişkiler problemli gibi yazmışsın,katılmıyorum. Mesela kendin annen olsaydı dinlemezdin öyle demişsin bense şuan hayatta olmayan annemi her danıştığımda fikirlerini dinlediğim için şuan çok mutluyum, şükür. Umarım konu sahibide anlattığı ilişkiden bir an önce kurtulur.

Ben size hak vermesem de annenize soylemenize hak verdim. Herkesin aile yapisi bir değil ama benim gorustuklerimden annemin, babamin haberi oluyordu.

Soyleme amacim evlilik degildi, ailem de biriyle gorusuyorum veya sevgiliyim diye ayaklanmiyordu. Insanin kizi kimlerle cikiyor, gorusuyor bilmeli diye dusunuyorum.

Cocugum yok, olsaydi tutup evlenecegi kişiyi pat diye karsima cikartmasindansa haberim olmasini, benimle paylasmis olmasini tercih ederdim. En onemlisi haber alamazsam kimlerin yaninda olabilir bilmiş olurdum. Yaş buyukte olsa yalan soylemenin alemi yok bana gore. Yalan soylememeniz bana dogru geldi.
Ailemde öyle düşünüyor,en azından kimin yanında olduğunu bilelim diyorlar.

Yakın dönemde bosanmis bir arkadaşıma annesi yaptı. Berbat bir evlilikten ağır depresyonla çıkmış arkadaşım eski kocası kadar olmasa da benzeri bir adam buldu. Annesi başladı evlen diye. Niye kızı bosanmis olmayacak? Kız ayrıldı neyseki.

Eskiden derlerdi erkek tecrübeli olması lazım diye şimdi bu devirde kadının da ilişkisi tecrübesi olacak. Şimdi eski konularına baktım. Öpüşme konusu beni benden aldı. Konu sahibi boğulacaksın haberin yok, en fenası da boyu dize bile gelmeyen gölette😒
ilişki tecrübesi olmayabilir bir insanın ama en azından sağdan soldan bişiler duyar
konu sahibinde o da yok
sanki 20 küsür yaşında meslek sahibi bir kadın gibi değilde
15 yaşında ergen kız gibi verdiği cevaplar

Merhaba, umarım iyisinizdir.Açtığım konuları takip edenler bilir,internetten tanışıp 3 aydır konuştuğum kişi ile buluştum,benim için güzel geçti.Buluşmada annesi ile telefonda konuştum,gayet tatlı ve ılımlı bir insan gibi geldi.Anneme buluşmayı ve konuştuğum kişiyi anlattım.Şiddetle karşı çıktı.İnternetten tanıştığımız için çok kızdı,nasıl güvendin de buluştun vs.dedi.Sen okumuşsun,öğretmen olmuşsun,o boyacı dedi.Gıda teknikeri ama işini yapmıyor,babası ile birlikte boya işlerine gidiyor.Bir de aramızda mezhep farklılığı var,bundan dolayı da istemiyor.Her şey benim kontrolümden çıktı resmen.Şimdiden içim daraldı.Ne yapacağım bilmiyorum.
İlk buluşmada anasıyla konuşmak o neya.Kaç hocam kaç kaç.

ilişki tecrübesi olmayabilir bir insanın ama en azından sağdan soldan bişiler duyar
konu sahibinde o da yok
sanki 20 küsür yaşında meslek sahibi bir kadın gibi değilde
15 yaşında ergen kız gibi verdiği cevaplar
Keşke lise ya da üniversite döneminde ilişkim olsaydı bu kadar toy olmazdım.

Bu çok komik değil mi ama yaa :KK70: Alt kat komşum var al bak yardım ettim bu da fotosu falan.

Hem gülüyorum hem üzülüyorum size. Gözünüzü kör edecek kapasitede bir adam da değil ki ne bu haller sizdeki kuzum?
Ben istedim adamın fotoğrafını.Çünkü:Sürekli alt kattaki amca düşmüş yardıma gideyim vs.diyince ben de adamın fotoğrafını at dedim.

Back
X