Bu görüşe de katılmıyorum ya. Ne kadar çok demiş herkes "anneler en iyisini bilir" vs diye.
Türkiye'de biyolojik problemi olmayan evli kadınların neredeyse tamamı doğuruyor. Cevremizdeki kadınların kaç tanesinin fikrine güvenilir ki? Konu sahibinin annesi bu olayda haklı olabilir ama genel olarak bakarsak , ilişkiler hakkında , mutlu evlilik hakkında ne biliyor ki ne konuşsun, ne öğüt versin? Zaten kendi de kocası ile mutsuz, ama bunca senedir hiç çaba da göstermemiş bu mutsuzluktan kurtulmak için. Ömrünü yok yere, belki cesaretsizlikten, belki 'el ne der' korkusundan haybeye yaşayan bir kadın. Benim annem olsaydı ilişki konusunda dinleyeceğim son insan olurdu. Çok biliyorsa kendi hayatını güzelleştirseymis.
O yüzden kutsal annelerin her şeyin en iyisini bileceği hikayesine kesinlikle inanmıyorum. Evlilik konusunda akıl danışacak olsam ya güzel, muhabbeti bol yuva kurmuş eşiyle bunca seneler sonra bile sohbet etmekten keyif alan birini dinlerim ya da hata bir evlilik yapmış, pişman olmuş, bir şekilde kurtulmuş kişiyi. İkisi de benim gözümde fikri değerli insanlardır ama geri kalanı, kendi toksikliginden kurtulamamış insanlar gelip de akıl vermesin bence. Cok saçma