Annem :(

Ander

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
301
0
96
Konya
kızlar bilmiyorum aynı sorunu yaşayanlar var mı ama biz annemle oldum olası anlaşamıyoruz... sürekli didişmeler çekişmeler.. belki inanmıyacaksınız ama danışmana bile gittim ilişkimizi düzeltmek için çözüm olmadı... sanki annem beni hiç sevmiyor gibi.. bilmiyorum neden ama hep eksiklerimi buluyor çok sert konuşuyor... 22 yaşındayım ergenlik yaşında da sayılmam ama ergen problemlerimiz geçmedii... memnun edemiyorum bi türlü.. öğretmenim.. ailemin yanındayım.. maaşımın büyük bi kısmını veriyorum abimin evliliği dolayısıyla sürekli yardım ediyorum henüz kendime birikim bile yapmadım.. hiçbiri gözüne gelmiyor... daha fazlasını istiyor... ev işlerinden pek anlamıyorum ama üstüme düşeni de yapıyorum haliyle okul dönemi yorgunluktan fazlasını yapamıyorum en çok da işte ev işleri yüzünden oluyor anlaşmazlıklarrr üüüff evlenip gidecem ama ilişkimiz düzelmiyecekkk bazen sırf bu yüzden bile erken evlenmek istiyorummm :kedi: (içimi döktüm mazur görün cümleler çok devrik olmuşş :kedi: )

bizde öyleyiz canım neden acaba
hatta az önce vurdu bana
ama diyorum vur anne al hıncını derdin varsa içine atıp hasta olma çıkar hıncını :mymeka:
napsam yaranamıyorum ve onu çok seviyorum :asigim:

selam öncelike
hepimiz yeri geldi annemizle catistik
ama sanirim senin annen biraz abartiyor
sonucta 22 yasindasin ve sanada o sekilde davranmali cocuk gibi degil
ama degistrebilecegin bisey yok malesef
bu böyle gelmis böyle gider
ama belki evlenditen sonra degisir (insallah ))
bence bide sen fazla yüz vermisinki dahada fazlasini istiyor
hakkinda hayirlisi

benımde öle malsef annem bende calsıyorum ama nafıle cok şükür uzaktayız ama telde bıle kavga edıyoz

bizde öyleyiz canım neden acaba
hatta az önce vurdu bana
ama diyorum vur anne al hıncını derdin varsa içine atıp hasta olma çıkar hıncını :mymeka:
napsam yaranamıyorum ve onu çok seviyorum :asigim:

ben dee çok seviyorumm kıyamıyorum da hiç bilmiyorum bu şekilde mi eğitim vermek gerektiğini düşünüyor acaba? çünkü çocukluğumdan beri öyle ki 22 yaşında olmam da bir şey değiştirmiyor hala gözünde çocuğum .. annem bir de çok küçükken babasını kaybetmiş annesi de başka biriyle evlenmiş.. o yüzden anne baba sevgisi görmemiş... yargılamak istemesem dee dayanmak zoor oluyorr mafoldumben

selam öncelike
hepimiz yeri geldi annemizle catistik
ama sanirim senin annen biraz abartiyor
sonucta 22 yasindasin ve sanada o sekilde davranmali cocuk gibi degil
ama degistrebilecegin bisey yok malesef
bu böyle gelmis böyle gider
ama belki evlenditen sonra degisir (insallah ))
bence bide sen fazla yüz vermisinki dahada fazlasini istiyor
hakkinda hayirlisi

çok teşekkür ederim çok tatlı yazmışsınız... evet kabullenmek lazım ama işte insan dayanamıyor.. arkadaşlarıma bakıyorum annesiyle çok güzel ilişkiler kuranlar var ... öyle olunca da insan imreniyoorr mafoldumben inşallah ben kızıma çok güzel bi anne olmak istiyorum onu dinleyen... yanında olan.. yargılamayan.. :asigim:

ev işi problemse,evlenincede yapacaksın zaten,annene yardım etmek bütün evin yükünden daha hafif.

kızlar bilmiyorum aynı sorunu yaşayanlar var mı ama biz annemle oldum olası anlaşamıyoruz... sürekli didişmeler çekişmeler.. belki inanmıyacaksınız ama danışmana bile gittim ilişkimizi düzeltmek için çözüm olmadı... sanki annem beni hiç sevmiyor gibi.. bilmiyorum neden ama hep eksiklerimi buluyor çok sert konuşuyor... 22 yaşındayım ergenlik yaşında da sayılmam ama ergen problemlerimiz geçmedii... memnun edemiyorum bi türlü.. öğretmenim.. ailemin yanındayım.. maaşımın büyük bi kısmını veriyorum abimin evliliği dolayısıyla sürekli yardım ediyorum henüz kendime birikim bile yapmadım.. hiçbiri gözüne gelmiyor... daha fazlasını istiyor... ev işlerinden pek anlamıyorum ama üstüme düşeni de yapıyorum haliyle okul dönemi yorgunluktan fazlasını yapamıyorum en çok da işte ev işleri yüzünden oluyor anlaşmazlıklarrr üüüff evlenip gidecem ama ilişkimiz düzelmiyecekkk bazen sırf bu yüzden bile erken evlenmek istiyorummm :kedi: (içimi döktüm mazur görün cümleler çok devrik olmuşş :kedi: )

Canım benim duygularını anlayabiliyorum ama annenide anlayabiliyorum.Nasıl oluyor böyle Nasreddin hoca gibi sende haklısın o da haklı ama gerçek bu ikinizde haklısınız.
Ben annen yaşındayımdır belkide ondan üzülmemen gerektiğini söylüyorum.Bunlar geçici bak görürsün az biri süre sonra her şey düzelecek.
Canını sıkmazsam kendi hayatımdan örnekler vereyim.
Anacığım devlet memuruydu bizi büyükannemiz bakıyordu.İşten öyle sinirli geliyordu ki bir an önce babam gelsinde biz azar yemekten kurtulalım isterdim.Bazen annemin sertliklerini görmemek için onun iş çıkışı saatlerinde uyamaya çalışırdım.Uyumama bile kızardı.'''tembel bu bıraksan bütün gün uyur ''' derdi.Bu sefer uyumaya korkardım.
Sokakta oynamaya korkardık.Mahallenim bütün çocukları annemin iş çıkıiı saatlerinde evlerine kaçardı çünkü onlarda paylarına düşeni alırlardı.'''herkes evine gidip yıkansın sokak çocukları gibi kokuyorsunuz''' diye azarlardı.vs vs vs uzayıp gider.

Üniversiteyi bitirdim işe başladım o yıllarda 24 yaşımdayım sigara içiyorum ödüm patlıyor annem duyacak diye.Bir gün bana dedi ki''' sigara içtiğini biliyorum.Yatak odanı kokutma gel salona camları açalım çayın yanında iç sigaranı'''Sanki o gün anama kavuştum.Bir süre sonra bize neden sert davrandığını ve artık gittikçe yumuşamaya başladığını sordum.

Annemde bana çalışma ortamındaki zorluklardan,maddi sorunlardan,aile büyükleriyle olan sorunlarından bahsetti ve işten çok stresli geldiğini bu sefer evde aile büyüklerini idare etmesi gerekirken haksız olarak bizleri hırpaladığını anlattı.Bizi hırpaladıktan sonra banyoya girip ağladığını söyledi.Çok üzüldüm.
İlerleyen yıllarda çok tehlikeli iki ameliyat geçirdi.Ödüm patladı anacığımı kaybedeceğim diye.Şimdi arkadaş gibiyiz.Şu an 84 yaşında.Nereye gitsem onuda götürüyorum.Öyle mutlu oluyorki.Evlatlarım çok iyi ALLAH razı olsun diye dualar ediyor.
Çok uzun yazdım sıktım belki seni ama anacığından uzaklaşırsın soğuesun sonrada pişman olursun diye korktum.

Umarım senin annenle aranın düzelmesi benimkinden kısa sürer.Anacığını,babacığının kıymetini bil.Mutlaka biliyorsundur ama annem anlamıyor zannediyor olabilirsin.Yanılma anadan başka yar olmaz ana gibi kimse sevemez.Allaha emenet ol.a.s.a.s.

Canım benim duygularını anlayabiliyorum ama annenide anlayabiliyorum.Nasıl oluyor böyle Nasreddin hoca gibi sende haklısın o da haklı ama gerçek bu ikinizde haklısınız.
Ben annen yaşındayımdır belkide ondan üzülmemen gerektiğini söylüyorum.Bunlar geçici bak görürsün az biri süre sonra her şey düzelecek.
Canını sıkmazsam kendi hayatımdan örnekler vereyim.
Anacığım devlet memuruydu bizi büyükannemiz bakıyordu.İşten öyle sinirli geliyordu ki bir an önce babam gelsinde biz azar yemekten kurtulalım isterdim.Bazen annemin sertliklerini görmemek için onun iş çıkışı saatlerinde uyamaya çalışırdım.Uyumama bile kızardı.'''tembel bu bıraksan bütün gün uyur ''' derdi.Bu sefer uyumaya korkardım.
Sokakta oynamaya korkardık.Mahallenim bütün çocukları annemin iş çıkıiı saatlerinde evlerine kaçardı çünkü onlarda paylarına düşeni alırlardı.'''herkes evine gidip yıkansın sokak çocukları gibi kokuyorsunuz''' diye azarlardı.vs vs vs uzayıp gider.

Üniversiteyi bitirdim işe başladım o yıllarda 24 yaşımdayım sigara içiyorum ödüm patlıyor annem duyacak diye.Bir gün bana dedi ki''' sigara içtiğini biliyorum.Yatak odanı kokutma gel salona camları açalım çayın yanında iç sigaranı'''Sanki o gün anama kavuştum.Bir süre sonra bize neden sert davrandığını ve artık gittikçe yumuşamaya başladığını sordum.

Annemde bana çalışma ortamındaki zorluklardan,maddi sorunlardan,aile büyükleriyle olan sorunlarından bahsetti ve işten çok stresli geldiğini bu sefer evde aile büyüklerini idare etmesi gerekirken haksız olarak bizleri hırpaladığını anlattı.Bizi hırpaladıktan sonra banyoya girip ağladığını söyledi.Çok üzüldüm.
İlerleyen yıllarda çok tehlikeli iki ameliyat geçirdi.Ödüm patladı anacığımı kaybedeceğim diye.Şimdi arkadaş gibiyiz.Şu an 84 yaşında.Nereye gitsem onuda götürüyorum.Öyle mutlu oluyorki.Evlatlarım çok iyi ALLAH razı olsun diye dualar ediyor.
Çok uzun yazdım sıktım belki seni ama anacığından uzaklaşırsın soğuesun sonrada pişman olursun diye korktum.

Umarım senin annenle aranın düzelmesi benimkinden kısa sürer.Anacığını,babacığının kıymetini bil.Mutlaka biliyorsundur ama annem anlamıyor zannediyor olabilirsin.Yanılma anadan başka yar olmaz ana gibi kimse sevemez.Allaha emenet ol.a.s.a.s.

:gitme: ablacım çok candan yazmışsınızz Allah razıı olsun... aslında onun açısından bakınca çok hak veriyorum 5 kardeşiz ve evin yükü hep annemin omzunda tek kız benim kimse yok yardım edecek haliyle bana patlıyor... inşallah biz de ilerde sizin gibi iki dost oluruz annemlee :Saruboceq:

çok teşekkür ederim çok tatlı yazmışsınız... evet kabullenmek lazım ama işte insan dayanamıyor.. arkadaşlarıma bakıyorum annesiyle çok güzel ilişkiler kuranlar var ... öyle olunca da insan imreniyoorr mafoldumben inşallah ben kızıma çok güzel bi anne olmak istiyorum onu dinleyen... yanında olan.. yargılamayan.. :asigim:

sagol canim ama sunuda söylemek isterim
sakin annene kizdigin yada seni kirdigi icin yanlis bir evlilik felan yapma
inan daha kötü bir kaynanaya düsersen (insallah düsmezsin)eminim bunun iki kati üzülürsün
annenin bir nebze olsun kahri cekiliyor ama el kapisi cekilmiyoe canim
buda benden sana bir abla tavsiyesi

he bde son mesajini yeni okudum
kendi evin olsa yaparsan su an kde senin evin canim
bunu unutma bence biraz destek ol
yasin kücük degil ev islerini yapacak yastasin
bak ozaman belki hersey yoluna girer

sagol canim ama sunuda söylemek isterim
sakin annene kizdigin yada seni kirdigi icin yanlis bir evlilik felan yapma
inan daha kötü bir kaynanaya düsersen (insallah düsmezsin)eminim bunun iki kati üzülürsün
annenin bir nebze olsun kahri cekiliyor ama el kapisi cekilmiyoe canim
buda benden sana bir abla tavsiyesi

evet abla bunun derdin çeken çok insan varr yok Allah ın izniyle öyle olmaz da ben daha iyi olsun ilişkimiz isityorum sadece... babamla çok iyi belki diyorum annem onu mu kıskanıyorr zemuszemus

he bde son mesajini yeni okudum
kendi evin olsa yaparsan su an kde senin evin canim
bunu unutma bence biraz destek ol
yasin kücük degil ev islerini yapacak yastasin
bak ozaman belki hersey yoluna girer
:kedi: inşallah ablacımm bugün baya yardım ettimm adım adım ilerlemek lazımm kaydirigubbakcemile5

canım sen anneni bu yaştan sonra değiştiremezsin,artık onu olduğu gibi kabul edeceksin sonuçta annen senin...ne kadarda kötü olsa sana bişey olursa onun canı yanar..onlar hayattayken kıymetlerini bilmeliyiz diye düşünüyorum..

:kedi: inşallah ablacımm bugün baya yardım ettimm adım adım ilerlemek lazımm kaydirigubbakcemile5

süpersin bak bi yerden baslamak lazim opuyorumnanaktan
bide bisey soracam hic konusmyi denednmi yani sordunmu neden böyle yaptigini
yada senin onu cok sevdigini ve bu durumun seni üzdügünü anlattinmi???

süpersin bak bi yerden baslamak lazim opuyorumnanaktan
bide bisey soracam hic konusmyi denednmi yani sordunmu neden böyle yaptigini
yada senin onu cok sevdigini ve bu durumun seni üzdügünü anlattinmi???

ablacım önceden kırılmasın diye hiçbir şey demiyordum problemi kendi içimde yaşayınca da çözümlenmiyordu artık tartışsak da kırılsa da söylüyorum biraz kızıyor sonra anlıyor yani öyle umuyorum bu aradaa ilgin için çook teşekkür ederimmm opuyorumnanaktan

ben annemi değiştiremedin sen de takma kafaya. evlen kurtul kardeş. bu arada konyalısın heralde hemşerim ?

ben annemi değiştiremedin sen de takma kafaya. evlen kurtul kardeş. bu arada konyalısın heralde hemşerim ?

evet Konya'lıyım.. hemşeriyiz demek... ne güzel sen kurtulmuşsun hem de masal şehrindee çalışıyorsunnnn çoook güzelll yaaaa darısı başımızaa inşallaahhh opuyorumnanaktan

Back
X