Annem..

pembemaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
661
1
0
Bursa
Kısa bir süre sonra evleniyorum. Aralık'ta.
Fakat içim sanki rahat değil. Annem ben kendimi bildim bileli sinir hastası. Panik atak.. Bu yaşıma kadar ve hâlâda en ufak bir sorunumda yanımda. Her sorunumla,problemimle ilgilenir. En yakın arkadaşımda annemdir ayrıca. Ama nedendir bilemiyorum annemi bırakıp gitmek istemiyorum. Evlendigimde Îzmir'de oturacağım çünkü. Arada sinir krizleri geçiriyor ve ben onun yanında olamayacağım diye çok üzülüyorum. Nişanlımada söyledim biraz ertelesek mi düğünü diye ama uzatmanın ne âlemi var zamanı değil mi sence artık dedi. Doğru söylüyor tabi ama bende annemi düşünüyorum. Bende gidince evde iyice yalnız kalacak. Siz olsanız ne yapardınız,ya da ne yapmalıyım? Aklıma takılıp duruyor:26:

Anne dünyada kı en değerlı varlıktır
çok önemlı her bırımız ıçın
yaşın kaç bılmıyorum ama eğer şımdı düğünü ertelersen
atıyorum aralıkta değılde, Hazıranda evlensen
Ne değışecek, yıne annenı bırakıp gıtmıcek mısın?
Hayatını erteleme bence, annende senın evlenmenı, yuva kurmanı mutlu olmanı ıster

Ne kadar uzağa gıdeceksın?
Nerde olursan ol, bı otobüs bıletıne bakar herşey
gıdersın annenı görmeye :31:

Şimdi öncelikle düğünü ertelemek çözüm değil çünkü sinir hastalığı birazda sürekli gerçekşebilecek bir olay. 1 sene sonra evlenseniz geçme durumu var mı mesela? Tek çocuk musunuz?
Tek çözüm aynı şehirde ikamet etmeniz gibi geldi:26:

aynı durumdan dolayı benim de endişelerim vardı
ama allah a şükür düşündüğüm gibi olmadı

gerçi benim çok yakın evlerim o yüzden biraz daha rahattım ama insan yine düşünüyor ya daha kötü olursa diye
aynı şehirde yaşama şansınız yok mu peki

sizin yerınızde olsaydım aynı seylerı ben de dusunurdum

ama duygusal degılde bıraz mantık yonden bakmanı tavsıye ederım

bugun evlenmezsen bıle yarın ıllakı evleneceksın .enınde sonunda annenden

ayrılacaksın .o yuzden evlılıgı erteleme derım .ozur dıleyerek soruyorum

babanız vefat mı ettı ?

canim benim seni cok iyi anliyorum

bende mayista evlenecegim ve benim ki ayni ülke sinirlarinda olmayacak...

o kadar cok düsünüyorum ki bu durumu annemden,babamdan ayrilmak 28 senedir yanindayim ve annemle paylasirim herseyimi ,nisanda ona ve babama sarilinca agladim

nasil yapacagim konusunda hicbir fikrim yok düsünmeyi ertelediigm birseydi ama konunu görünce göz yaslarima ve icimin sizisina engel olamadim

cok zor bi duygu,icmden annenizde keske izmire tasinsa geldi ama babaniz filan kabul etmez..

Aklın yolu bir herkes aynı soruyu sormuş:

Ertelediğiniz kadar süre size ne kazandıracak ki?

Anneniz alçıda bacağıyla yatmıyor,panik atak uzun süreli tedavi gerektiren bir hastalık.

Onunda şehir değiştirme imkanı var mı?Eğer bulunduğu şehirde yalnız kalacaksa bunu düşünebilirsiniz.

cok zor ya
olay anne olunca insan ne yapacagını bılemıyor.
benım annem hasta degil şükür ama ben evlenirsem yalnız kalacak .
babam var da yine de kız evlat gibisi yoktur derler anne icin.

bılemıyorum ki Allah kolaylık versin:31:

Ben 9 yaşındayken babam vefat etti.
Annemle tek yaşıyorum. Ablam 2 yıl önce evlendi,abim ise 5 yıl önce. Bende gidince evde yalnız kalacak onu dert ediyorum. Ablamla abim eşleriyle birlikte bizi ziyarete geliyorlar ama 3 haftada bir. Herkesin kendi bir hayatı oldu. Ablam ve abimde şuan bulunduğumuz şehirde yaşıyorlar. Bir ben uzağa gideceğim yani:85: Nişanlım benim ilk sevgilim çocukluk aşkım diyebilirim. Hep izmirde yaşamayı hayal eder durur,minik şirin bir evimiz olsun bahçeli olsun diyor. Oldu da.Çok hevesli anlayacağınız. Ev falanda tutuldu. Annemde izmire taşınamaz malesef. Artik ayrılığa dayanmak gerek. Babamsız hem anne hem baba oldu bize. Şimdi onu bırakmak çok zor. Haklısınız bir otobüs biletiyle gitmeye imkanım var. Ama avukatım orada işe başlayacağım nişanlımda çalışacak. Umarım vaktimiz olur:85:

canim benim seni cok iyi anliyorum

bende mayista evlenecegim ve benim ki ayni ülke sinirlarinda olmayacak...

o kadar cok düsünüyorum ki bu durumu annemden,babamdan ayrilmak 28 senedir yanindayim ve annemle paylasirim herseyimi ,nisanda ona ve babama sarilinca agladim

nasil yapacagim konusunda hicbir fikrim yok düsünmeyi ertelediigm birseydi ama konunu görünce göz yaslarima ve icimin sizisina engel olamadim

cok zor bi duygu,icmden annenizde keske izmire tasinsa geldi ama babaniz filan kabul etmez..

Kıyamaam..
Gerçekten çok zor. En iyi biz anlarız şu durumda birbirimizi herhalde.. Malesef benim babam yok,vefat etti:85: Annemin gelme imkanı da yok. Bu son zamanlarimizi iyi değerlendirmeliyiz. Malum ben yaklaşık 1 ay sonra gidiyorum:85:

Kıyamaam..
Gerçekten çok zor. En iyi biz anlarız şu durumda birbirimizi herhalde.. Malesef benim babam yok,vefat etti:85: Annemin gelme imkanı da yok. Bu son zamanlarimizi iyi değerlendirmeliyiz. Malum ben yaklaşık 1 ay sonra gidiyorum:85:

canim yaa babana Allahtan rahmet diliyorum,aklima geldi ama nedense konduramadim..

ama gercekten mahvettin beni,ya anneniz gelmez ama yalniz mi yasayacak bu duruma canim skildi,

bari ablaniz ve abinize yakin bir yerde oturuyor olsa ya da o sekilde ayarlanabilse...gercekten icim cok baska cok zor korkuyorum simdiki duygularim

yüzünden evlilige,evime alisamamaktan..insallah cok mutlu ol..

canim yaa babana Allahtan rahmet diliyorum,aklima geldi ama nedense konduramadim..

ama gercekten mahvettin beni,ya anneniz gelmez ama yalniz mi yasayacak bu duruma canim skildi,

bari ablaniz ve abinize yakin bir yerde oturuyor olsa ya da o sekilde ayarlanabilse...gercekten icim cok baska cok zor korkuyorum simdiki duygularim

yüzünden evlilige,evime alisamamaktan..insallah cok mutlu ol..

Çok sağol:85:
Aslında ablamla abim bize pek uzak oturmuyorlar. Açıkçası bir telefon bile etmiyorlar. Ben annemi annem beni idare ediyor. Ben gidince ablam ve abim annemle ilgilenmez diye tüm endişem. Bende de o korkular var,ya evliliğe alışamazsam diye. Allah yardımcımız olsun. Amiin.
Sende çok mutlu ol inşallah..

Anneni düşünmen çok güzel. Ama hepimiz
ailemizden gerektiği zaman ayrtılıyoruz. Sonuçta annen de annesinden ayrıldı.
İçinde bulunduğu durum özel canım ama telefonla iletişimi sıkı tutarsın. Yakın dostlarınızdan destek istersin.
Ama kuracağın yuva da çok önemli.

Anneni düşünmen çok güzel. Ama hepimiz
ailemizden gerektiği zaman ayrtılıyoruz. Sonuçta annen de annesinden ayrıldı.
İçinde bulunduğu durum özel canım ama telefonla iletişimi sıkı tutarsın. Yakın dostlarınızdan destek istersin.
Ama kuracağın yuva da çok önemli.

Haklısın.
Ama yinede endişe duyuyorum,ablam ve abim annemi ziyarete gitse içim rahat olacak. Ama aynı şehirde olmalarına rağmen üç haftada bir veya ayda bir geliyorlar.
Kesinlikle,dediğin gibi yapacağım. En azından telefonla haberlesirim. Bakalım evliliğimde de inşallah mutlu olurum.
Baya bir heyecan var bende malûm düğüne çok az kaldı:)

annemde yıllardııırrrrr hastaa psikolojik olarak cok üzüüyorum annemede babamada:2:

kahrolası panik atakla üç yıldır tanışıyorum .:47:aynı bedende hüküm sürmeye çalışıyoruz baktım ki düşmanlık olmuyor arkadaş olmaya karar verdim ama sinsi hastalık beni sırtımdan bıçaklıyor iki yüzlülük yapıyor.

bende evlendim mutluluğu yakaladım derken boyun fıtığına yakalandım üzüldüm.çareler ararken evliliğimin 7 ayından sonra başladı bu illet nedeni üzüntü ile stres stres stres ve yalnızlık .zayıf anımda yakaladı mikrop atak.kabullenemedim bi süre ortalardan yok oldu derken gebeliğimde yine merhaba dedi.iğrenç hastalık sürekli sürekli benim hayatımı felç etti.

benim babamda ben küçükken vefat etti.seni çok ama çok iyi anlıyorum ama birgün sende evlenip gideceksin bu bi gerçekti bak ne güzel abin ile ablan da var.sende ararsın anneni arada yanına gelir sen gidersin yazları.yine yalnız olmaz.hiç üzülme.zamanla annen de alışacak bu duruma ve torunları da oldu mu değmesin keyfine.şahsen annem öyle.şu anda torunları ile yerlerde yuvarlanıyor oyunlar oynuyor. :1:

hiç üzülme pembemavi sen kuracağın mutlu yuvanın hayalini kur.sen mutlu olursan annen de mutlu olacak.ilaç kullanıyorsa rahatlatıyordur anneni merak etme sen.

kahrolası panik atakla üç yıldır tanışıyorum .:47:aynı bedende hüküm sürmeye çalışıyoruz baktım ki düşmanlık olmuyor arkadaş olmaya karar verdim ama sinsi hastalık beni sırtımdan bıçaklıyor iki yüzlülük yapıyor.

bende evlendim mutluluğu yakaladım derken boyun fıtığına yakalandım üzüldüm.çareler ararken evliliğimin 7 ayından sonra başladı bu illet nedeni üzüntü ile stres stres stres ve yalnızlık .zayıf anımda yakaladı mikrop atak.kabullenemedim bi süre ortalardan yok oldu derken gebeliğimde yine merhaba dedi.iğrenç hastalık sürekli sürekli benim hayatımı felç etti.

benim babamda ben küçükken vefat etti.seni çok ama çok iyi anlıyorum ama birgün sende evlenip gideceksin bu bi gerçekti bak ne güzel abin ile ablan da var.sende ararsın anneni arada yanına gelir sen gidersin yazları.yine yalnız olmaz.hiç üzülme.zamanla annen de alışacak bu duruma ve torunları da oldu mu değmesin keyfine.şahsen annem öyle.şu anda torunları ile yerlerde yuvarlanıyor oyunlar oynuyor. :1:

hiç üzülme pembemavi sen kuracağın mutlu yuvanın hayalini kur.sen mutlu olursan annen de mutlu olacak.ilaç kullanıyorsa rahatlatıyordur anneni merak etme sen.

Rabbim sabır ve şifa versin size inşallah. Bu hastalık ne kadar zor çok iyi biliyorum. Kim bilir ne zorluklar çekmişsinizdir. Doğru diyorsun aslında, her türlü zaten birbirimizi görebiliriz annemle. Umarım dediğin gibi bir bebiş dünyaya getirebilirim:) Çok teşekkür ederim içimi rahatlattin. Allah razı olsun..

Benim annem de panik atak :50: Ama o şiddetli zamanları atlattı çok şükür, artık 40 yılda bir yokluyor. Ne hissettiğini anlıyorum, bazen çocuk gibi oluyorlar, ilgi bekliyorlar, kıyamıyorsun bir kötü söz bile etmeye.. Ama herkese katılıyorum, bu da senin yuvan sonuçta.. Ertelemekle bir sonuca varamayacağına göre?:59:

Rabbim sabır ve şifa versin size inşallah. Bu hastalık ne kadar zor çok iyi biliyorum. Kim bilir ne zorluklar çekmişsinizdir. Doğru diyorsun aslında, her türlü zaten birbirimizi görebiliriz annemle. Umarım dediğin gibi bir bebiş dünyaya getirebilirim:) Çok teşekkür ederim içimi rahatlattin. Allah razı olsun..

Allah senden de razı olsun pembemavi amin inşallah şifamı bulurum ama yaş ilerliyor ben bu illetten kurtulucam derken yeni hastalıklar çıkar.

hemde ne zorluklar gebeliğimde hep geçirdim hep ağladım üzüntüden acaba bebeklerimde benim gibi nefessiz kalıyor mudur diye birde hiç ilaç kullanmamıştım.doğumdan sonra stresten çok ağır bir panik atak geçirdim ilaca başladım.şimdi daha iyiyim iki haftadır ilaç kullanmıyorum gerçi kullanmak gerekiyormuş sürekli ama ben beni strese sokan ve sokacak kişileri hayatımdan çıkardım ve dikkat ediyorum.

annen daraldı mı çık gel anne dersin gelir .sen yazları gidersin yada çalışıyorsan işten fırsat bulursan gidersin birde bebeğin oldu mu eviniz şenlenir annene de neşe gelir geldiğinde gittiğinde torunuyla oyalanır.hiç dert etme doğan büyüyor hayırlısıyla sende bi bebek dünya ya getirirsin.:21:

ben kıbrıstayım annem izmir de.torunlarımı özledim dedi eşimde sağolsun biletini kesti çıktı geldi şimdi torunlarıyla öyle vakit geçiriyor ama insanın kendi evi gibi de olmuyor.

ilk zamanlar çok zor olucak ama inan zamanla sende alışıyorsun kendi ailen oluyor anne de alışıyor.:16:

Back
X